Slušam skoro FTV i priča neka treba od možda 20-25 godina pravda ga u smislu kako je on završio fakultet. Jel to šuplja ili je ovaj ozbiljno završio fakultet?
Esed Radeljaš - lik i djelo
- FagusDrvo
#276 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
Gdje je Eso bio 90tih? Kakve on konkretno škole ima?
Slušam skoro FTV i priča neka treba od možda 20-25 godina pravda ga u smislu kako je on završio fakultet. Jel to šuplja ili je ovaj ozbiljno završio fakultet?

- Cherry-Cherry
#277 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
završio fakultet u beogradu ili novom sadu, neki privatni. tamo je i magistrirao... ili mu je brat tamo magistrirao, nisam sad sigurna.
- nosara
#278 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Ti si cirkusant... Nakon onog rata nepismeno je bilo 80% stanovnistva, drzava sravnjena sa zemljom, potpuno pasivna u svakom pogledu... Kako se te okolnosti mogu poredit sa ovim danasnjim, to samo ti znas u svojoj glavi...ušće wrote:Nema potrebe da sad redam ali evo pošto si vjerovatno iz generacije između 30-40 godinaili mlađe.. upitaj prvog starijeg u svojojfamiliji ko je 50-e godine kod vas bio presjednik zadruge ,direktor komunalnog preduzeća ,direktor bilo čega ako nađeš 5% ljudi koji su već tada bili inžinjeri i tehničari da su na tim mjestima povlačim svaku izgovorenu riječ ...
I nemoj da shvataš da ja podržavam Radeljaša i njemu slične ,ne daj bože .....samo tvrdim da se današnji političari i njihova djeca ponašaju isto kao u Titinom vaktu ,a da je stepen demokratije (ma šta ova riječ značila) bio na današnjem nivou Eso Radeljaš bio bio Amater za njih ili u najboljem slučaju hoštapler srednje veličine
Cuj, eso i Titovi direktori i funkcioneri...
Ovakvih "kadrova" u ono doba nije bilo, a narocito ne onih koje je "alah postavio"... Zato je Drzava i napredovala...
-
ušće
#279 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
A "96-e izašla bogata napredna sve frceralo uveliko ...A upravo ti govorim ono što ti mene spočitavaš ...ti nepismeni su vladali onima koji su ipak nešto znali ....Ti si cirkusant... Nakon onog rata nepismeno je bilo 80% stanovnistva, drzava sravnjena sa zemljom, potpuno pasivna u svakom pogledu...
A zašto da ne ...pročitaj o čemu govorim ,o moralu poštovani "druže"Kako se te okolnosti mogu poredit sa ovim danasnjim, to samo ti znas u svojoj glavi...
Ako govorimo u kontekst ne vidim baš velike razlike između alaha i partije i jedni i drugi se drže toga ko pjan plota ...Cuj, eso i Titovi direktori i funkcioneri...![]()
Ovakvih "kadrova" u ono doba nije bilo, a narocito ne onih koje je "alah postavio"... Zato je Drzava i napredovala...
Iako je off topic ...gdje ono Salkin mali završi srednju školu ...pa se sad čudite što će to isto uraditi Radeljašov i sličinih...
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#280 Radeljashu ekber...
Vidim da se niko nije potrudio da na nelegalan&nezakonit način postavi integralni tekst iz poznatog južnoeuropskog tjednika BH Dani
,izvolte..:
Bajatu temu napisala 'nako, i k'o fol uredila Majda Tatarević, magazin BH Dani, zadnji broj.
Bajatu temu napisala 'nako, i k'o fol uredila Majda Tatarević, magazin BH Dani, zadnji broj.
Prošle sedmice (srijeda, 24. april) ostavke u Vladi Kantona Sarajevo podnijeli su ministar unutarnjih poslova Nermin Pećanac i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović, oba iz Socijaldemokratske unije. Isti dan ostavku je podnio i Esad Radeljaš iz BOSS-a, poslanik u Skupštini Vlade Kantona. S obzirom na to da su ovi ministri bili dio nove političke većine u Kantonu, koja je formirala Vladu zahvaljujući 18-tom glasu koji je dao upravo Radeljaš, ovim ostavkama u pitanje je dovedeno daljnje funkcioniranje Vlade.
Izborni plijen Dan poslije, 25. aprila, Pećanac i Petrović su podnijeli i pisane ostavke koje su dostavili uredu premijera Suada Zeljkovića. Petrović je svoj postupak obrazložio činjenicom da “smatram neprihvatljivim da se ovlaštenja i odgovornosti funkcije izvršne vlasti nezakonito uzurpiraju od pojedinih poslanika, pogotovo u sferi postupaka i procedura predlaganja imenovanja skupština kantonalnih javnih komunalnih preduzeća”.
I u svojoj ostavci Pećanac navodi iste razloge te objašnjava: “Ova i ovakva praksa je prisutna i u drugim sferama organizacije rada kantonalnih ustanova, pogotovo u sferi zdravstva, gdje se nezakonito uzurpiraju prava, odgovornosti i ovlaštenja Kantonalne vlade i Skupštine KS-a od strane pojedinih poslanika koji lični interes stavljaju iznad općih. Također, ne dozvoljavam i ne prihvatam da primitivizam nadvlada inteligenciju, kao što i osuđujem i ne prihvatam da se imovina Kantona Sarajevo smatra izbornim plijenom, a pojedini članovi nadzornih i upravnih odbora tretiraju kao članovi kaznenih ekspedicija.”
Uz ove ostavke pojavila se nezvanično informacija da je upravo Radeljaš glavni krivac koji je doveo do njih zbog svojih sve većih zahtjeva da učestvuje u podjeli funkcija u Kantonu Sarajevo. Opće je poznato da je on za podršku formiranja (posljednje) Vlade dobio funkciju predsjednika Upravnog odbora Zavoda za zdravstvo koji godišnje ima budžet oko 350.000 miliona.
Upitan o tome, Radeljaš je za Dane izjavio: “Njihove ostavke su samo ubleha, šuplja pa i ja odgovaram na isti način. A sve zbog Nuke Grebovića (direktora Pokopa op. a.), koji treba da ide u penziju. U raspodjeli ja sam dobio Pokop, a Pećanac i Petrović žele da ga zaštite, pa se onda preko mene koplja lome. Sad se ja pitam čiji su interesi lični, moji ili njihovi? To su samo preplitanja, ne bi li mene ustrašili. Oni su se posafali, sve svoje postavili, a kad je došlo do mene – ne može. Ne smatram da je ovo ganjanje ličnih interesa, ja sam najmanje dobio. SDU je dobio GRAS, Tržnice, Ambulantu MUP-a, TVSA, pa i ministarske pozicije. Sad ću tražiti da smijenimo i Ivu Komšića, te postavimo Jakoba Fincija. Sad će da vide šta je Radeljaš. Meni je Allah dao da je tako, da sam vaga u Domu naroda, Kantonu, pa čak i Gradu. Ja ne radim da padne Vlada, ja radim na tome da padnu ova dva ministra. Ne mora biti ministar ni Pećanac, ni Petrović. Kako smo se formirali, njih dvojica prave probleme. Narod neće trpiti, dok s ovakvim ministrima trpe.”
Proturječne političke opcije Podsjetimo, nepovjerenje prethodnoj Vladi, koju su činili ministri SDP-a i SBB-a izglasano je 21. septembra 2012. godine nakon što je njihova vladavina trajala samo 72 dana – potpisivanjem sporazuma o političkoj suradnji između lidera SDP-a i SBB-a, Zlatka Lagumdžije i Fahrudina Radončića.
Nova, ekspertna Vlada Kantona Sarajevo, koju predvodi Suad Zeljković, izglasana je 21. novembra 2012. sa 18 glasova za – SDA, SBiH, SDU, BPS, NSRzB, BOSS i nezavisni poslanici (Hanka Vajzović, Mira Jurić i Enes Zeković) – dok su protiv bili zastupnici iz SDP-a i SBB-a BiH, čiji su ministri do tada činili Vladu. Peđa Kojović iz Naše stranke bio je suzdržan. U novu Vladu izabrani su: Velida Memić, ministrica pravde i uprave (SDA), Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša (SDU), Čedomir Lukić, ministar stambene politike (SDA), Jusuf Bubica, ministar saobraćaja (BPS), Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova (SDU), Emir Hrenovica, ministar privrede (NSRzB), Muhamed Kozadra, ministar finansija (SDA), Eldan Lokmić, ministar zdravstva (BOSS), Damir Marjanović, ministar nauke, obrazovanja i mladih (DFBiH), Ivica Šarić, ministar kulture i sporta (SDA), Muamer Bandić, ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice (Novi pokret BiH), te Asim Džambasović, ministar za boračka pitanja (BPS), koji je početkom aprila podnio ostavku zbog, kako je rekao, privatnih razloga, a za novog ministra je imenovan Faid Hećo (BPS).
Do nesuglasica između ministara (i zastupnika u Skupštini) došlo je zbog podjela “fotelja” u Kantonu Sarajevo. Nezvanično, Pokop je bio samo kap koja je prelila čašu, a sukoba je bilo i zbog imenovanja direktora Opće bolnice dr. Abdulah Nakaš, promjena u Kliničkom centru, Domovima zdravlja... Nekako se počesto u središtu tih afera spominjalo upravo Radeljaševo ime koji je svojevremeno pokušavao da zaposli i svoju kćerku Aidu, najprije u Sarajevo šumama, no promjenom direktora njen ugovor nije produžen, a zatim u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS-a.
Iz Naše stranke su saopćili kako je “kriza ove vlade pokazala, jednako kao i raspad Platforme, kako formiranje koalicije između ideološki nekompatibilnih, pa čak i proturječnih političkih opcija dovodi samo do kratkoročnih privida rješenja i onemogućavanja efikasnog funkcionisanja Kantona na duže staze.”
Obraz i politika
Potvrde o sukobima u Vladi građani su dobili upravo zahvaljujući posljednjoj krizi u vlasti Sarajevskog kantona. Mujo Hošić, jedini zastupnik SDU u Skupštini KS-a, u petak (26. aprila) napustio je sastanak parlamentarne većine u Skupštini jer su, kako je rekao “pojedinici iz te parlamentarne većine stavljali u upravne odbore svoje supruge, braću, sestre... Vlada nekompetencija koju ja uopšte ne mogu razumjeti. Kako mogu nestranački ljudi, koji ne konkurišu biti u upravnom odboru, a profesori sa univerziteta to ne mogu. Kada se takva situacija ispravi, i ako se ispravi, ja prihvatam da nastavimo biti dio parlamentarna većina, a ukoliko ne, dva ministarska mjesta za SDU nisu vrijedna obraza i naše politike.”
Istu večer uslijedio je u hotelu Sarajevo sastanak koalicionih partnera u kantonalnoj vlasti, kako bi pokušali prevazići nastalu krizu. No, sudeći bar po stavovima iz SDU dogovor nije postignut. Pećanac je ponovio da oni neće odustati od svojih principa te da će nastaviti stavljati prava građana iznad ličnih interesa: “Neće nas niko kupiti za jedno ministarsko ili direktorsko mjesto. Mi nismo ničiji privjesak niti satelit. Ja lično neću prihvatiti da primitivizam bude iznad pameti. Niko neće krojiti naša pravila ponašanja kojih smo se oduvijek pridržavali. Ja sam zbog takvih stvari i napustio SDP i prešao u SDU jer su ovdje drugačiji principi rada.” No, Miro Lazović, potpredsjednik SDU, izjavio je da premijer Zeljković nije prihvatio ostavke dvaju ministara čime su stvorene pretpostavke da se može razgovarati i tražiti rješenje. Pregovori se nastavljaju...
- nosara
#281 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Nemas ti blage veze s mozgom... Tito je imao briljantne strucnjake i intelektualce koji su odmah nakon rata postavljeni na kljucna mjesta u gotovo svim sferama zivota i nije se moglo desit da polupismeni popovi i hodzice vode nepismeni narod... To je moguce samo danas i ovdje... Zato idemo unazad i zato smo rupa na dnu govnjivog bunara...ušće wrote:A "96-e izašla bogata napredna sve frceralo uveliko ...A upravo ti govorim ono što ti mene spočitavaš ...ti nepismeni su vladali onima koji su ipak nešto znali ....Ti si cirkusant... Nakon onog rata nepismeno je bilo 80% stanovnistva, drzava sravnjena sa zemljom, potpuno pasivna u svakom pogledu...
A zašto da ne ...pročitaj o čemu govorim ,o moralu poštovani "druže"Kako se te okolnosti mogu poredit sa ovim danasnjim, to samo ti znas u svojoj glavi...
Ako govorimo u kontekst ne vidim baš velike razlike između alaha i partije i jedni i drugi se drže toga ko pjan plota ...Cuj, eso i Titovi direktori i funkcioneri...![]()
Iako je off topic ...gdje ono Salkin mali završi srednju školu ...pa se sad čudite što će to isto uraditi Radeljašov i sličinih...
I ne lupetaj gluposti vise, samo se bezveze provaljujes...
-
ušće
#282 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
@nosara
prije svega mani se vrjeđanja jer neću baš biti kulturan ako ti budem odgovarao ...iskreno zabolime za eventualni ban
Pročitaj o čemu pišem i kojim sferama života govorim i znam tačno o čemu govorim jer sam to osjetio na svojoj koži kao što ti možda sad osjetiš od Savremenih Titića ...
prije svega mani se vrjeđanja jer neću baš biti kulturan ako ti budem odgovarao ...iskreno zabolime za eventualni ban
Pročitaj o čemu pišem i kojim sferama života govorim i znam tačno o čemu govorim jer sam to osjetio na svojoj koži kao što ti možda sad osjetiš od Savremenih Titića ...
- nosara
#283 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Ma boli me kurac sta si ti osjetio... Neces ovu kramu sa dna gnojavog cabra poredit sa bivsom drzavom ni u kom smislu i ni na koji nacin... Najgluplji licki medjed koji je bio na nekom polozaju u svom srezu '46. je intelektualac par ekselans u odnosu na sva ova govna koja su od raspada bivse drzave izabrana u ovih 20 i kusur godina na ovim prostorima...ušće wrote:@nosara
Ti si osjetio... Garant te naucilo citat i pisat pa si bio u soku...
-
mikasa
#284 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Nemam snage da razgovaramušće wrote:Nema potrebe da sad redam ali evo pošto si vjerovatno iz generacije između 30-40 godinaili mlađe.. upitaj prvog starijeg u svojojfamiliji ko je 50-e godine kod vas bio presjednik zadruge ,direktor komunalnog preduzeća ,direktor bilo čega ako nađeš 5% ljudi koji su već tada bili inžinjeri i tehničari da su na tim mjestima povlačim svaku izgovorenu riječ ...
I nemoj da shvataš da ja podržavam Radeljaša i njemu slične ,ne daj bože .....samo tvrdim da se današnji političari i njihova djeca ponašaju isto kao u Titinom vaktu ,a da je stepen demokratije (ma šta ova riječ značila) bio na današnjem nivou Eso Radeljaš bio bio Amater za njih ili u najboljem slučaju hoštapler srednje veličine
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
#285 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Dobro Nole, i šta kažeš na novog Poslanika, poslanog Sarajevu na ...radost&oduševljenje..da mu zaspemo džip karanfilima
?
-
ušće
#286 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Ma bravo , ali si zaboravio da su upravo oni proizvod Te "idealne politike"Najgluplji licki medjed koji je bio na nekom polozaju u svom srezu '46. je intelektualac par ekselans u odnosu na sva ova govna koja su od raspada bivse drzave izabrana u ovih 20 i kusur godina na ovim prostorima...
-
theTruePath
- nosara
#288 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Jasta su... Ili zatvorska gamad ili neprijateljska emigracija... A da je Tito pobio govna umjesto sto ih je progonio i zatvarao, bio bi zlocinac... Ko vas ne zna...ušće wrote:Ma bravo , ali si zaboravio da su upravo oni proizvod Te "idealne politike"Najgluplji licki medjed koji je bio na nekom polozaju u svom srezu '46. je intelektualac par ekselans u odnosu na sva ova govna koja su od raspada bivse drzave izabrana u ovih 20 i kusur godina na ovim prostorima...
- Cherry-Cherry
#289 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
+1nosara wrote:Jasta su... Ili zatvorska gamad ili neprijateljska emigracija... A da je Tito pobio govna umjesto sto ih je progonio i zatvarao, bio bi zlocinac... Ko vas ne zna...ušće wrote:Ma bravo , ali si zaboravio da su upravo oni proizvod Te "idealne politike"Najgluplji licki medjed koji je bio na nekom polozaju u svom srezu '46. je intelektualac par ekselans u odnosu na sva ova govna koja su od raspada bivse drzave izabrana u ovih 20 i kusur godina na ovim prostorima...
a bolje da ih je pobio... pa nek bude zločinac... bar ne bi bilo ove sad "elite"
- FagusDrvo
#290 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
Koji fakultet, menadžment, ekonomija, pravo?
-
nickelson
#291 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
sjecam se afere neum, neki funkcioneri napravili sebi vikendice. te su vikendice sad na spram novih vila supe.ne sjecam se da je i jedan funkcioner vozio auto od 200000. molio bih usce da mi barem jednog kaze koji je imao vilu kao danas sto imaju i auto kao sto danas nepismeni eso ima.
- Cherry-Cherry
#292 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
a mislim da je menadžment, al nisam sigurna
- FagusDrvo
#293 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
Pa da nisam ni sumnjao.. ne upisuju ovakvi ETF. 
- zeko071
#294 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Radeljas je inace osudzeni i presudzeni kriminala. odlezao je 2 godine zbog prodaje srpske zemlje u sa bez znanja vlasnika.u ratu logisticar i svercer!!
-
Mikro-makro
#295 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
jarane hoce li ti ikad to dosaditi... pa koliko sad imas profila na forumu? pa jel ti imalo dosadi sve to... et bas bih volio da ti malo u glavu zavirim da vidim sta ne valjaFagusDrvo wrote:Koje je vaše lično mišljenje o ovoj političkoj figuri koja je u zadnje vrijeme dobila veliki uticaj na političke događaje u Sarajevu?
Kakav generalno imate stav prema njemu, pošto je poprilično kontraverzan..
- and
#296 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
ako nam portiri voze ovakva auta,mi smo sigurno bogata zemlja.mora da ljekari i profesori voze avioneFagusDrvo wrote:Koje je vaše lično mišljenje o ovoj političkoj figuri koja je u zadnje vrijeme dobila veliki uticaj na političke događaje u Sarajevu?
Kakav generalno imate stav prema njemu, pošto je poprilično kontraverzan..
-
Sarajevo11
#297 Re: Esad Radeljaš - vaše lično mišljenje o ovom političaru
Ovi pametnjakovići što ga pravdaju sa rupom u sistemu ili su na platnom spisku ili uži krug familije . Ako se Bosna i Hercegovina na taj način voli onda smo je trebali i svi mi ostali borci braniti sa rupama u linijama odbrane . Sve ovo je krajnje dušmanski .
-
ušće
#298 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Dobri ljudi Esad Radeljaš je dno dna i nigdje ga ne branim... koristi sitem kao što su koristili drugi prije njega ...
A da ne volim Tita kao što mnogi ne vole Aliju ,(a nije mi ni Alija nešto srcu prirastao ) to je istina...
Kad nabrajate Neum i vile ..spram današnjih vila i automobila ...Pođite od Vardara pa do Triglava i recite na kojem značajnijem mjestu nije neki od komunističkih velikana ima Vilu ...samo što su neke vrijednosti danas mnogo veće dakle i oni su krali i uzimali (koristili sistem)
I još nešto neka je ovi danjašnja elita sve što kažete ,ali nisu otimali ljudima kuće ,stanove imanja i sve pretvarali u ko fol državnu imovinu -Komunisti jesu
A da ne volim Tita kao što mnogi ne vole Aliju ,(a nije mi ni Alija nešto srcu prirastao ) to je istina...
Kad nabrajate Neum i vile ..spram današnjih vila i automobila ...Pođite od Vardara pa do Triglava i recite na kojem značajnijem mjestu nije neki od komunističkih velikana ima Vilu ...samo što su neke vrijednosti danas mnogo veće dakle i oni su krali i uzimali (koristili sistem)
I još nešto neka je ovi danjašnja elita sve što kažete ,ali nisu otimali ljudima kuće ,stanove imanja i sve pretvarali u ko fol državnu imovinu -Komunisti jesu
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#299 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
Esso je bog kurtona sarajevo i sam allah mu je dao da bude jezičak na sda klitiću.....Essin desnica drži SDA vladu u foteljama i za damu.
Koji god sdaovac vovdna hrakne na Essa Esso će da zna i mogla bi da van bidne poskupa ova vlada strućnjaka, a mogo bi Esso proć kroz vas bmwom, bijelim doratom betonske epike alpašin polja i švraknog sela.
Ne stidite se ljudi Essa jer je on balkan boy naturalis, vego se stidite kalošara koji su mu ližu jaja: SDA!
ESSO JE BOG ALLAH SARAJVA!
Koji god sdaovac vovdna hrakne na Essa Esso će da zna i mogla bi da van bidne poskupa ova vlada strućnjaka, a mogo bi Esso proć kroz vas bmwom, bijelim doratom betonske epike alpašin polja i švraknog sela.
Ne stidite se ljudi Essa jer je on balkan boy naturalis, vego se stidite kalošara koji su mu ližu jaja: SDA!
ESSO JE BOG ALLAH SARAJVA!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
#300 Re: Esad Radeljaš:”Meni je Allah dao da sam vaga u Kantonu."
nije eso siso veslo