Moze li rock preziviti kod nas ?
Moderator: _BataZiv_0809
-
overdrive
#276 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Dok je nas ovakvih, preživit će rock, s tim da pod ''rock'' smatram prave stvari, a ne ovu novu gamad sto stavlja eyeliner i lakira nokte!
FOR THOSE ABOUT TO ROCK, WE SALUTE YOU!
FOR THOSE ABOUT TO ROCK, WE SALUTE YOU!
- So What!
#277 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Pa s obzirom na činjenicu da sam rijetko čuo nekoga da je slušao ili sluša U2 na ovim prostorima, pa sam zaključio da je ovako veliki broj ljudi na koncert došao čisto iz solidarnosti prema bendu i uz to malo da se zabavi i odmori od rata. Ali eto drago mi je čuti da je dosta raje znalo pjesme. Ovdje , na ovom snimku vidmo da se sa Bonom gitaristom Adamom Claytonom kroz publiku probija i Sting. Da li je on imao ikakav nastup ili slično ili je došao onako malo, a osim njega je došao i Brian Eno koji je tu dogovrio saradnju sa bendom Sikter koji su bili predgrupa i '98. im je napravio album.Verocious wrote:Bio sam na koncertu i ja kao klinac tada sam znao skoro sve pjesme pa i sa zadnjeg Pop albuma. A i ostala raja je pjevala i znala svaku pjesmu. Ne znam po cemu zakljucujes da vecina nije znala njihove pjesme.So What! wrote:A jebiga jes da jek arta bila 10 do 20KM-ova, ali opet raja je znala cijeniti to i došla, podržala i adekvatno se zahvalila U2-u mada vjerujem da većina nije ni znala nijednu U2-ovu pjesmu.honky tonk wrote:najezih se dok ovo gledah. danas bi jedino neka 'vrhunska' pjevacica ovako napunila stadion (seka, brena i sl.)- jad.
Inace odlican koncert i sada se najezim kada se sjetim da Boni puce glas(zbog prehlade ili tako nesto) pa raja nastavi u glas tamo gdje je on stao a mislim da Boni krenuse suze zbog toga
- ultima_palabra
#278 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
So What! wrote:Pa s obzirom na činjenicu da sam rijetko čuo nekoga da je slušao ili sluša U2 na ovim prostorima
Možda si mlađi, pa ne pamtiš.
-
shin
#279 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ja sam slušao U2 do Pop albuma, poslije toga je sve bezveze.
- Saian
#280 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
U2 ili Metallica ne mogu decenijama odluchit koji bend mi je veca SHODA od ta dva
nema tu prije-poslije albuma kod mene
- So What!
#281 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Da, ustvari dosta sam mlađi, a i dolazim iz sredine gdje je to manje popularno (Tešanj). Po Tešnju sam npr. viđao S.O.A.D. i AC/DC grafite, ali ne i U2. Inače novije generacije slabije slušaju U2 od tih starijih bendova, dosta bolje prolazi RHCP.ultima_palabra wrote:So What! wrote:Pa s obzirom na činjenicu da sam rijetko čuo nekoga da je slušao ili sluša U2 na ovim prostorimaThat's just wrong... ja mislim da je više od pola mog razreda slušalo U2 i bilo na koncertu. Kad samo skontam šta je bilo grafita U2 po zidovima u Bosni, više nego Sex Pistolsa ili Metallice
![]()
Možda si mlađi, pa ne pamtiš.
PRO snimak sa sinoćnjeg koncerta:
- dale cooper
#282 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Slažem se, kasnije su iz petnih žila pokušavali da ožive zvuk svojih najuspješnijihshin wrote:Ja sam slušao U2 do Pop albuma, poslije toga je sve bezveze.
albuma, sa prosječnim i lošim rezultatima. U2, posebice Bono, imaju taj kompleks da
ostanu vječito relevantni što dovodi do ovakvih loših izdanja benda.
- Nivri
#283 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Od rocka nove generacije slusaju Avenged Sevenfold
Inace, par omiljenih bendova I muzikanata novih generacija mog komsiluka:
Bruno Mars
Beogradski Sindikat
LMFAO
Elitni Odredi
Eminem (klasika)
DJ Blend
Lady Gaga
Bruno Mars
Beogradski Sindikat
LMFAO
Elitni Odredi
Eminem (klasika)
DJ Blend
Lady Gaga
- So What!
#284 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Pazi prijatelju, nije da sam fan Avenged Sevenfolda, ali bolje taj bend nego dole ovi nabrojani, pogotovo Sindikat i ti Odredi. To je baš smeće. Ako hoćemo da rock preživi morao biti spremni prihvatiti bendove poput 30 Seconds to Mars, Avenged Sevenfold, Kings of Leon i sl. Evo danas ova pop muzike i idoli djevojčica su toliko postali ogavni u odnosu na kraj devedestih i početak ove prošle decenije. Sjetimo se Kelly Family, mada su bili više pop nego rock, ipak ja i dans dan volim to sebi pustiti jer samo po sebi i nije loše, a ovo danas je katastrofalno kakve idole imaju djeca.Nivri wrote:Od rocka nove generacije slusaju Avenged Sevenfold![]()
Bruno Mars
Beogradski Sindikat
LMFAO
Elitni Odredi![]()
Eminem (klasika)
DJ Blend
Lady Gaga
- dale cooper
#285 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ništa mi ne moramo prihvatiti. Dobre muzike ima na sve strane i zašto slušati nešto nazor radi nekogSo What! wrote:Pazi prijatelju, nije da sam fan Avenged Sevenfolda, ali bolje taj bend nego dole ovi nabrojani, pogotovo Sindikat i ti Odredi. To je baš smeće. Ako hoćemo da rock preživi morao biti spremni prihvatiti bendove poput 30 Seconds to Mars, Avenged Sevenfold, Kings of Leon i sl. Evo danas ova pop muzike i idoli djevojčica su toliko postali ogavni u odnosu na kraj devedestih i početak ove prošle decenije. Sjetimo se Kelly Family, mada su bili više pop nego rock, ipak ja i dans dan volim to sebi pustiti jer samo po sebi i nije loše, a ovo danas je katastrofalno kakve idole imaju djeca.Nivri wrote:Od rocka nove generacije slusaju Avenged Sevenfold![]()
Bruno Mars
Beogradski Sindikat
LMFAO
Elitni Odredi![]()
Eminem (klasika)
DJ Blend
Lady Gaga
"preživljavanja" rocka. A rock uopšte nije ni u kakvoj opasnosti izumiranja. To što ga nema u mainstreamu
je samo pokazatelj da su se plima i osjeka promijenile u korist nekih drugih stvari. Što je normalno, ponovo
će doći vrijeme kada će kvalitetna rock muzika biti na listama. Iako se i tada ona možda neće
svima sviđati, posebno onima kojima imaju arhaičan pristup rock'n'rollu.
A ovi spomenuti bendovi su samo nominalno rock, u suštini su mnogo bliži pop mainstreamu.
I pravo da ti kažem postoji mnogo više pjesama Lady Gage koje mi se sviđaju nego pjesama
Kings Of Leona i njima sličnima.
-
shin
#286 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
@dale
Dobro pišeš.
Prog se vraća ali ne do Linkin/RHCP wannabe rock fanova
Dobro pišeš.
Prog se vraća ali ne do Linkin/RHCP wannabe rock fanova
-
shin
#287 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
http://www.southparkstudios.com/full-ep ... -more-crapdale cooper wrote:Slažem se, kasnije su iz petnih žila pokušavali da ožive zvuk svojih najuspješnijihshin wrote:Ja sam slušao U2 do Pop albuma, poslije toga je sve bezveze.
albuma, sa prosječnim i lošim rezultatima. U2, posebice Bono, imaju taj kompleks da
ostanu vječito relevantni što dovodi do ovakvih loših izdanja benda.
Obavezno štivo.
-
shin
#288 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
A da ne govorim koliko je RHCP bezveze poslije ranih funk albuma
Sada možeš jedino vidjeti brku u krizi srednjh godina kako se komada po bini.
Sada možeš jedino vidjeti brku u krizi srednjh godina kako se komada po bini.
- So What!
#289 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Kada su se glam bendovi pojavili, među ljudim je tada nastao otpor prema tome jer je više išlo kao mainstreamu i mnogima jednostavno to što ti bendovi rade bilo nastrano. Pa se pojavila mržnja prema tome žanru i tako neke stvari.
Danas čitam neke komentare na yumetal forumu gdje raja uglavnom piše da su u tom vremenu mrzili takve bendove poput WASP ili Motley Crue, ali da on idnas odlično zvuče i da ustvari nije to uopšte loše kako se predstavljalo.
Tako da vjerujem da će s vremenom i doći do prihvatanja nekih novijih bendova. Lično meni od novijih tj. iz ovih posljednjih generacija, ovaj bend zaista svira odličan progresiv metal sa nekim doadtnim primjesama:
Danas čitam neke komentare na yumetal forumu gdje raja uglavnom piše da su u tom vremenu mrzili takve bendove poput WASP ili Motley Crue, ali da on idnas odlično zvuče i da ustvari nije to uopšte loše kako se predstavljalo.
Tako da vjerujem da će s vremenom i doći do prihvatanja nekih novijih bendova. Lično meni od novijih tj. iz ovih posljednjih generacija, ovaj bend zaista svira odličan progresiv metal sa nekim doadtnim primjesama:
- dale cooper
#290 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Konačno jedan bend vrijedan pomena od strane So What. 
- So What!
#291 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Huuuuuuuu, jbt, ala ste vi zaguljeni.dale cooper wrote:Konačno jedan bend vrijedan pomena od strane So What.
- dale cooper
#292 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Probirljivi je bolja riječ.So What! wrote:Huuuuuuuu, jbt, ala ste vi zaguljeni.dale cooper wrote:Konačno jedan bend vrijedan pomena od strane So What.
- So What!
#293 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Pa evo za probirljive, jedna preporuka, a domaća je, BFR ili Brain Forest Rytual je zaista izsvrtan experimental bend iz Lukavca, nešto rijetko na našim prostorima:
-
dezurni_ucenik
#294 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Malo podsjecanja ...
- So What!
#295 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
To jedan od mojih najdražih albuma u globalu, ljudi meni u ovoj pjesmi čini da čujem Koketa, je li ima neko da čuje isto.CVIKERASH wrote:
Malo podsjecanja ...
-
dezurni_ucenik
#296 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
jel onaj dio kad pjeva : AllllaaaaaaaAaAaAh ..... 
- So What!
#297 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
E taj, taj!CVIKERASH wrote:jel onaj dio kad pjeva : AllllaaaaaaaAaAaAh .....
-
dezurni_ucenik
#298 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
So What! wrote:E taj, taj!CVIKERASH wrote:jel onaj dio kad pjeva : AllllaaaaaaaAaAaAh .....
Gled'o sam ih uzivo prije tacno 10 godina,ljeto 2002.godine kad su svirali u Zenici.Izmedju ostalih svirali su naravno i 1999.Koketa nisam primjetio.Mozda je negdje u backstageu pjevao vokale ....
- So What!
#299 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Iskreno ti zavidim, jer skoro da nijedan snimak tog benda više ne postoji osim naravno albuma. Također i od Neon Knightsa, najboljeg benda kojeg je Tuzla, pa možda i cijela BiH dala isto tako ostao je samo album. Nigdje ni jednog snimka, intervjua i sl.CVIKERASH wrote:So What! wrote:E taj, taj!CVIKERASH wrote:jel onaj dio kad pjeva : AllllaaaaaaaAaAaAh .....
Gled'o sam ih uzivo prije tacno 10 godina,ljeto 2002.godine kad su svirali u Zenici.Izmedju ostalih svirali su naravno i 1999.Koketa nisam primjetio.Mozda je negdje u backstageu pjevao vokale ....
- Nivri
#300 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?
Ne znam zasto sam stavioSo What! wrote:Pazi prijatelju, nije da sam fan Avenged Sevenfolda, ali bolje taj bend nego dole ovi nabrojani, pogotovo Sindikat i ti Odredi. To je baš smeće. Ako hoćemo da rock preživi morao biti spremni prihvatiti bendove poput 30 Seconds to Mars, Avenged Sevenfold, Kings of Leon i sl. Evo danas ova pop muzike i idoli djevojčica su toliko postali ogavni u odnosu na kraj devedestih i početak ove prošle decenije. Sjetimo se Kelly Family, mada su bili više pop nego rock, ipak ja i dans dan volim to sebi pustiti jer samo po sebi i nije loše, a ovo danas je katastrofalno kakve idole imaju djeca.Nivri wrote:Od rocka nove generacije slusaju Avenged Sevenfold![]()
Bruno Mars
Beogradski Sindikat
LMFAO
Elitni Odredi![]()
Eminem (klasika)
DJ Blend
Lady Gaga
Evo i CVIKERAsh i voli
Evo jedan super bend istocnih komsija...