Punice i Svekrve

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
miki.ba

#276 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

ladyblue18 wrote:
miki.ba wrote: Ne znam, al se to da zakljuciti iz postova, kao što sam i naveo.
Slabo zakljucujes odmah cu ti reci.
Onda možemo ocekivati odgovor iz prve ruke.
Bilo ti je svejedno, drago ili ti je smetalo ?
Miješala si se, nisi se miješala ili ti je svejedno?
*mima*

#277 Re: Punice i Svekrve

Post by *mima* »

A zasto zabraniti roditeljima da budu sretni?
miki.ba

#278 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

*mima* wrote:A zasto zabraniti roditeljima da budu sretni?
Igramo se gluhih telefona. :D
Nije pitanje jel im zabranjujemo, jer to nije fino.
Pitanje je dal smeta?
*mima*

#279 Re: Punice i Svekrve

Post by *mima* »

miki.ba wrote:
*mima* wrote:A zasto zabraniti roditeljima da budu sretni?
Igramo se gluhih telefona. :D
Nije pitanje jel im zabranjujemo, jer to nije fino.
Pitanje je dal smeta?

Ako zivis sa roditeljima, smeta ti,ali opet nije fer prema njima da mi sad nesto negodujemo.
kadinica

#280 Re: Punice i Svekrve

Post by kadinica »

honky tonk wrote:
kadinica wrote:Ne traži roditelj djetetu drugu majku/oca, nego sebi partnera.

Naravno da nije svejedno, ali razum treba da nadvlada emocije. Samoća je strašna stvar i najgora kazna. Ženama je još i lakše kad ostanu same, nego muškarcima.
Pa onda dosada, koju liječe dosađujući djeci. Ako se djeca protive vezi oca ili majke, onda trebaju trpjeti petljanje u život, voditi računa o njihovom potrebama, zabavljati ih, pomagati i sl.
hoces reci bolje da ima nekog/bilo koga/ samo da tebi nije 'za vratom' i 'dosadjuje'?

'treba trpiti petljanje u zivot'- pa roditelj ti je, normalno da je da te nazove, obiđe, posavjetuje, upita... E svašta....
Ne mislim tako. Mislim da je egoistično nekome nešto braniti, tražiti da bude sam, a onda se žaliti kako ti ta osoba dosađuje.

Moj deda je ostao udovac, djeca su mu branila da se ženi, moj tata nije htio ni da čuje. Umro je sam, u drugom gradu, u ratu.
Moj tata je ostao udovac, mi njemu nismo branili. Ali se sjetio svog oca i priznao da je bio sebičan i glup (ovo su njegove riječi).
VenomousV

#281 Re: Punice i Svekrve

Post by VenomousV »

e moram se javit po ovom pitanju :roll:

mama je ostala udovica sa 44 godine, nakon 21 godine provedene sa mojim tatom, i da, sa malim djetetom od 2 godine
nikad nije ni pomislila na nekog drugog, prijateljice su je nagovarale, sredjivale "dejtove" (mozda su bila 2-3 muskarca u pitanju sa kojima je samo po jednom izasla)
svaki put je rekla da ne moze, da nije to to, da to nju ne zanima, da niko nikada nece moci zamjeniti ljubav njenog zivota
pricale smo vise puta o tome, kada sam ja odrasla, i uglavnom mi je pricala kako joj nije jasno kako su zene mogle skakati u krevet sa drugim muskarcima nedugo nakon smrti muza

voljela bih da je sretna, da se ne mora brinuti o svojoj majci i da moze imati svoj zivot, koji bi sigurno bio drugaciji da je tata ziv ali da kazem da bih skakala od srece da sad ima nekog prijatelja, pa i ne bih, bilo bi mi drago zbog nje ali meni sigurno ne bi bilo svejedno :roll:
mp3problem

#282 Re: Punice i Svekrve

Post by mp3problem »

Ja mikija savršeno razumijem. Fino je čovjek rekao da ne bi branio, ne bi zabranjivao, ne bi se miješao, ali da isto tako ne bi volio, tj. da mu ne bi bilo pravo da mu roditelji nađu momka/curu kad ostanu jedno bez drugog. I fino je objasnio da se radi o EMOCIJAMA koje ne može čovjek kontrolirati, dakle ne bi sretan bio povodom te odluke, ali ne bi branio.
To je njegovo pravo da se tako osjeća. A njegova veličina je u tome što unatoč tome što se tako osjeća, ne bi branio, uslovljavao i ljutio se na oca/majku. Popustite ga malo :lol:
miki.ba

#283 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

mp3problem wrote:Ja mikija savršeno razumijem. Fino je čovjek rekao da ne bi branio, ne bi zabranjivao, ne bi se miješao, ali da isto tako ne bi volio, tj. da mu ne bi bilo pravo da mu roditelji nađu momka/curu kad ostanu jedno bez drugog. I fino je objasnio da se radi o EMOCIJAMA koje ne može čovjek kontrolirati, dakle ne bi sretan bio povodom te odluke, ali ne bi branio.
To je njegovo pravo da se tako osjeća. A njegova veličina je u tome što unatoč tome što se tako osjeća, ne bi branio, uslovljavao i ljutio se na oca/majku. Popustite ga malo :lol:
Hvala!
I

#284 Re: Punice i Svekrve

Post by I »

Moj otac se oženio nakon što mi je majka umrla i ne vidim apsolutno ništa loše u tome. Nisam se osjećala loše zbog toga i iskreno da vam kažem malo mi je smiješno što se neko osjeća loše po tom pitanju. Meni je naprotiv bilo drago što je našao nekoga jer šta bi njemu preostalo kada sam se ja odselila. Da se budi svaki dan sam, da ide na posao i da se vraća kući u kojoj ga apsolutno niko ne čeka. Mene ta pomisao baca u očaj, a mogu zamisliti kako bi tek njemu bilo.
otherside

#285 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

tema je otisla...nedje :D pa da i ja malo oftopicim :D
moja mama je udovica vise od deset godina. s tatom je imala lijep, skladan brak.
tata je umro od teske bolesti, bila je uz njega do zadnjeg dana i psihicki i fizicki, ulagala se maksimalno.
nakon njegove smrti bilo je perioda depresije, tuge, borbe...nikada nije ni pomislila da nadje nekoga ko ce joj praviti drustvo.
tu sam temu pokrenula ja.
mislila sam da ce joj biti lakse ako zna da djeca nemaju nista protiv.
u prvom momentu je bila sokirana, kasnije je rekla da joj tako nesto ne pada na pamet.
da skratim, i dalje je sama, uziva sa unukom i tvrdi da ima sve sto joj je potrebno.
koliko je meni poznato, moja mama nema nekih velikih i posebnih planova za buducnost ali ja bih svim srcem zeljela da ostatak zivota provede u dobrom zdravlju, sreci, ispunjena zadovoljstvom i mirom.
iskreno, ne bi mi nimalo tesko palo da je pored nje neko ko ce je saslusati kad se djeca razidju, ko ce s njom otici u kino ili pozoriste, ko ce s njom popiti jutarnju kafu, ... uvijek mislis o zajednickom starenju roditelja, zamisljas ih sijede i nasmijane ali zivot donese nesto drugo....nazalost :(
nekad se i nasalim pa joj k'o fol "namjestam" imucne udovce da svi zajedno nesto hajrujemo :lol:
ona se samo smije i cini se da je sve to dobro zabavlja :)
tesko je ostati sam nakon duzeg i sretnog braka, tesko je izgubiti najboljeg druga...ni rodjena djeca to ne mogu shvatiti.
da zakljucim...postujem svaku njenu odluku kao sto i ona postuje moje.
mislim da se sada, kada smo obje saznale sta znaci biti supruga i majka, razumijemo bolje nego ikada.
Mr.Penguin

#286 Re: Punice i Svekrve

Post by Mr.Penguin »

Koja je razlika između @miki.ba i @otherside?
Evo pomoć, jedno je sebičnije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#287 Re: Punice i Svekrve

Post by Truba »

kad otac prepiše stan na drugu ženu ili majka na drugog muža biće drvlje i kamenje :mrgreen:
otherside

#288 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

Black swan wrote:kad otac prepiše stan na drugu ženu ili majka na drugog muža biće drvlje i kamenje :mrgreen:
vjerovao ili ne, ni to mi ne bi tesko palo ako bi je taj covjek ucinio sretnom.
i da...da se razumijemo...meni moja mama nije nikakav teret, naprotiv, i danas ona vise cini za mene nego ja za nju iako se trudim da joj budem pri ruci i vidjam je skoro svaki dan.
ona je vitalna zena i nikakva posebna pomoc joj nije potrebna.
ono sto bih ja njoj pozeljela je mozda malo vise socijalizacije, izlazaka, neko prikladno drustvo, putovanja.
nije bas da ona samo sjedi u kuci ali mogao bi joj zivot biti i malo zabavniji od posjete rodbini, povremenih setnji i planiranja zimnice :-)
miki.ba

#289 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

otherside wrote:
Black swan wrote:kad otac prepiše stan na drugu ženu ili majka na drugog muža biće drvlje i kamenje :mrgreen:
vjerovao ili ne, ni to mi ne bi tesko palo ako bi je taj covjek ucinio sretnom.
i da...da se razumijemo...meni moja mama nije nikakav teret, naprotiv, i danas ona vise cini za mene nego ja za nju iako se trudim da joj budem pri ruci i vidjam je skoro svaki dan.
ona je vitalna zena i nikakva posebna pomoc joj nije potrebna.
ono sto bih ja njoj pozeljela je mozda malo vise socijalizacije, izlazaka, neko prikladno drustvo, putovanja.
nije bas da ona samo sjedi u kuci ali mogao bi joj zivot biti i malo zabavniji od posjete rodbini, povremenih setnji i planiranja zimnice :-)
Nedaj bože tebi se nešto dogodi, šta bi više volila da tvoj muž zajednicku imovinu podjeli djeci ili buducoj ženi?
Ako vec raspravljamo hajmo onda sagledati situaciju iz svih mogucih uglova.
otherside

#290 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

moj muz kaze da se nikad vise ne bi ozenio, draze bi mu bilo provesti ostatak zivota u miru i rahatluku :lol:
miki.ba

#291 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

otherside wrote:moj muz kaze da se nikad vise ne bi ozenio, draze bi mu bilo provesti ostatak zivota u miru i rahatluku :lol:
Tako i ja razmišljam, al kad bi mi djeca rekla da se ne mogu / ne smijem ženiti ja bi se namjerno oženio.
MedenoSrce

#292 Re: Punice i Svekrve

Post by MedenoSrce »

Mr.Penguin wrote:Koja je razlika između @miki.ba i @otherside?
Evo pomoć, jedno je sebičnije.
Što bi rekao kolega Cornholio, jedno je normalnije
otherside

#293 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

@miki jarane, jedno od nas dvoje je nenormalno :D
miki.ba

#294 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

otherside wrote:@miki jarane, jedno od nas dvoje je nenormalno :D
Imam lud da sam papir :D
otherside

#295 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

miki.ba wrote:
otherside wrote:@miki jarane, jedno od nas dvoje je nenormalno :D
Imam lud da sam papir :D
svaka cast :D
nego pusti ovu patetiku, de ti nama reci kakav je taj punanin frajer? :D
miki.ba

#296 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

Visok, crn, mlađi desetak godina od punice ma ni nalik na punca, još se dobro drži.
otherside

#297 Re: Punice i Svekrve

Post by otherside »

miki.ba wrote:Visok, crn, mlađi desetak godina od punice ma ni nalik na punca, još se dobro drži.
sad mi je jasno sto ti se puki pomamila :D
haj' ba, nece tebe tusiti, ima preceg posla :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#298 Re: Punice i Svekrve

Post by Truba »

miki.ba wrote:
otherside wrote:moj muz kaze da se nikad vise ne bi ozenio, draze bi mu bilo provesti ostatak zivota u miru i rahatluku :lol:
Tako i ja razmišljam, al kad bi mi djeca rekla da se ne mogu / ne smijem ženiti ja bi se namjerno oženio.
ima jedna žena trojicu je pokopala...i sad ima 3 stana a djeca im ostala bez ičega

samoća je čudna stvar i ljudi svašta čine da ukinu njezin privid
miki.ba

#299 Re: Punice i Svekrve

Post by miki.ba »

kakavdanakneiskustvu wrote:koliko često idete kod punica/svekrvi?
Da budem iskren skoro pa nikako, nekad zna biti jednom il dva puta godišnje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#300 Re: Punice i Svekrve

Post by plain vanilla »

punice i svekrve ne valjaju, ali vidim da su djeca zlOtna :D
Post Reply