Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mr.Fundamental

#276 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Mr.Fundamental »

johntra wrote:
Mr.Fundamental wrote:
Gdje si ti pročitao da sam ja rekao kako je tradicionalna kupovina Golfova loša stvar? Po tvojoj priči Golf ne valja, ovo-ono, a kupuju ga samo radi tradicije i navike, tako da po tome prije je po tvojoj priči kupovina iz navike loša stvar nego po mojoj. Naravno da nije što je nekad bio, to ne bi bilo dobro. šta kažu stručnjaci o Golfu vidi malo auto časopise. Ako ne vjeruješ njemačkim, uzmi talijanski. Njihov zaključak nakon testa Golfa 6: bez sumnje i dalje lider klase.
U Americi su se uvijek uzimala i mogla uzimat manja auta, ali se gleda većina. u SAD-u se mjesečno proda 150 000 primjeraka Forda F-150 (pick-up) i po tome je uvjerljivo prvi. Može se i kod nas uzet i C4, Megane i milion drugih auta, pa opet većina ih Golfa uzme.
Golf se najbolje prodaje samo u Evropi i to je činjenica..kupuje se, jer evropski kupci smatraju da je on najbolji...tako je bilo godinama, a to je sve zbog tradicije kvaliteta koju je nosila dvičina...međutim, u Evropu dolazi sve žešća konkurencija, koja drma u ostalim dijelovima svijeta i Golfu, malo-pomalo, uzima dio kolača i uzima kupce...s druge strane, Golf ne može biti najbolji na drugim tržištima, jer je tamo odavno etablirana konkurencija i ne može uzeti nikome kolač van Evrope...misliš da VW ne bi odavno iskoristio zlatnu koku poput Golfa na drugim tržištima...bi, ali ne može...na kraju krajeva, Golfa se i ne proda najviše u klasi na svijetu..
to šta piše u časopisima, okači mačku o rep, znam ja šta se meni desi kad sjednem za volan šestice sa smiješnim 1,4 motorom i o kakvom se uzimanju levata radi...da je bogdo motor jedina slaba karika tog auta...
Ma ja sve ćemo mi okačit o rep, i ista mišljenja stručnjaka u barem 10 različit časopisa, i prodajne rezultate i sve ostalo, uzet ćemo kao relevantno mišljenje nekog sa foruma koji nikad nije ni sjeo u Golfa ili sjeo nekad u jednog. To sa 1,4 je davno prežvakana priča. Kako ti vuku 1.4 atmosferci u Astri, Focusu, I30... da znaš ne bi pričao takve gluposti. Jesi li možda probao 1.4 TSI sa 122 KS pa da vidiš kakva je to jurilica? Nisi, jel de? taman da ja lično nikad nisam vozio nijedno auto, opet ću vjerovat više stručnjacima koji su isprobali sva moguća auta u klasi sa svim mogućim motorima, nego nekome ko ta auta samo u prolazu sreće...I koji na 13 stranica teme nijedan dokaz nije dao za svoje tvrdnje.

A ubio me bog ako je barem 1% u Evropi uzelo novog Golfa zbog Golfa dvice. Slobodno otiđi na VW forume pa ih pitaj što su uzeli novu šesticu. Ako od 100 ljudi barem 5 kaže da je to zbog dvice, ja ću izbrisat acc sa foruma.
Last edited by Mr.Fundamental on 04/09/2012 16:23, edited 2 times in total.
johntra

#277 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote: Prva i druga generacija bez odrzavanja kvaliteta u odnosu na konkrenciju apsolutno nista ne znaci i prica ti je nevidjeno deplasirana, jer, ako vec pokusavas biti znalac, onda sigurno znas da su Kadetti A, B i C bili referenca za kvalitet u svoje vrijeme, ali pad kvalitete Kadetta D, a zatim i Kadetaa E pa i otalih modela 80 do srdine 90-ih je doveo do takvog Opelovog strmopozda reputacije da te niko vise nije pitao za prve dvije generacije. Da je VW kiksao u poredjenju sa konkurencijom, kao sto se redovno desavalo ostalima, i sa jednom generacijom Golfa niko te ne bi pitao kako su bili kvalitetni jedinica i dvojka.
Baš je Kadett D zaokružio uspješnu priču o tom automobilu, dok svi znamo zašto je Kadett E loše auto...hrđa ga ja baš nagrizla...
priča nije deplasirana, jer će i najveći fan Golfa reći da nema boljeg auta od keca i dvice i da je nakon toga krenula silazna putanja Golfa...dodaš tome malo ozbiljnije i brojnije shvatanje konkurencije i imaš probleme...zato se danas novi Golf i predstavlja svake tri do četiri godine, da se ne boje konkurencije i da su tako odlični kao njihovi davni preci, ostavio bi njih Švabo 10 godina na tržištu...predstavljanje Golfova je za svaku generaciju sve kraće i kraće, ne trebaš biti naučnik da to skontaš...
citroen xm

#278 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
U zadnih 10 god bivse drzave u IMV-u, kasnije Revozu u N. Mestu su se proizvodili i prodavali:
R-4
R-5
R-9
R-11
R-18
R-19/Chamade pa misli cak i
R-21 (sa cudnovatim 1,4 motorm samo za Yu trziste)
R-25
Za razliku od TAS-a koji je u istovremeno proizvodio:
G-1
G-2
Caddy
...
Zaboravio si bubu i Jettu. :)
Jeste samo što je u to vrijeme kupovano najviše R4 i R5. A R5-ica imaš i sada u velikom broju. Međutim u to vrijeme u BiH za razliku od Slovenije i Srbije ljudi su maštali samo o Golfu koga nisu mogli kupiti. Zbog toga je 90% voznog parka bilo iz Zastavinog programa. Da se ne lažemo od predratne proizvodnje u bivšoj YU malo se šta danas vozi. Čitav vozni park danas datira iz posljeratnog perioda kada su se mogli uvoziti polovnjaci bez ikakvog ograničenja i naravno dio novokupljenih auta.

Mislim da bi se svi začudili kada bi saznali koliko se trenutno po garažama širom bivše YU restaurira starih primjeraka automobila. Ljudi to rade iz ljubavi prema tim autima. Od svih tih auta nema skoro ništa od VW-a sem starih buba i T1/T2 kombija. Golfove kupuju samo napaljeni klinci i sređuju ih kineskim detaljima poput ledova i nekih plastika. Mislim da je to pravi pokazatelj koliko ljudi pošuju određene automobile. I ja sam poštujem staru bubu i T!/T2 i nebi imao ništa protiv da imam neki dobar primjerak. Sve ostalo od VW-a posle toga, NEKA HVALA.
johntra

#279 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

Mr.Fundamental wrote: Ma ja sve ćemo mi okačit o rep, i ista mišljenja stručnjaka u barem 10 različit časopisa, i prodajne rezultate i sve ostalo, uezt ćemo kao relevantno mišljenje nekog sa foruma koji nikad nije ni sjeo u Golfa ili sjeo nekad u jednog. To sa 1,4 je davno prežvaka priča. Kako ti vuku 1.4 atmosferci u Astri, Focusu, I30... da znaš ne bi pričao takve gluposti. Jesi li možda probao 1.4 TSI sa 122 KS pa da vidiš kakva je to jurilica? Nisi, jel de? taman da ja lično nikad nisam vozio nijedno auto, opet ću vjerovat više stručnjacima koji su isprobali sva moguća auta u klasi sa svim mogućim motorima, nego neko ko ta auta samo u prolazu sreće...
ja napisah da je bogdo samo motor najslabija karika, a normalno je da kod svakog auta 1,4 motor u kompaktu rinaka...čitav auto kao auto je slab, od plastika enterijera, od tvrdih sjedišta, do skučenosti...klasično prosječno auto klase, ničim ne oduševljava...stakla malo rade, malo ne rade...ventilacija malo hoće, malo neće...paljenje lampica na tabli iz čista mira za crknutu sijalicu i tako slične stvari...
znači, vozio i vozit ću je, nisam pipao u salonu...
časopisi su formirali moje mišljenje o automobilima kad nisam imao vozačku, tako da mi to nikada nije bio reper...da sam slušao časopise ne bi nikada kupio auto koje danas posjedujem...zahvaljujući pristupu informacijama preko ovog čuda, može se naći dosta informacija iz drugih izvora, tako da osim slučajnim naletom u trafiku, časopise haman i ne kupujem...
vukojebina

#280 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

ljudi kako vam se da raspravljat sa johtrom i citroenom, pa oni su svoju neozbiljnost kao normalan sagovornig davno pokazali...
citroen xm

#281 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Mr.Fundamental wrote: Ma ja sve ćemo mi okačit o rep, i ista mišljenja stručnjaka u barem 10 različit časopisa, i prodajne rezultate i sve ostalo, uzet ćemo kao relevantno mišljenje nekog sa foruma koji nikad nije ni sjeo u Golfa ili sjeo nekad u jednog. To sa 1,4 je davno prežvakana priča. Kako ti vuku 1.4 atmosferci u Astri, Focusu, I30... da znaš ne bi pričao takve gluposti. Jesi li možda probao 1.4 TSI sa 122 KS pa da vidiš kakva je to jurilica? Nisi, jel de? taman da ja lično nikad nisam vozio nijedno auto, opet ću vjerovat više stručnjacima koji su isprobali sva moguća auta u klasi sa svim mogućim motorima, nego nekome ko ta auta samo u prolazu sreće...I koji na 13 stranica teme nijedan dokaz nije dao za svoje tvrdnje.

A ubio me bog ako je barem 1% u Evropi uzelo novog Golfa zbog Golfa dvice. Slobodno otiđi na VW forume pa ih pitaj što su uzeli novu šesticu. Ako od 100 ljudi barem 5 kaže da je to zbog dvice, ja ću izbrisat acc sa foruma.
Stručnjaci u auto-moto časopisima pogotovo na prostoru bivše YU posle raspada. :lol: :lol: :lol:
johntra

#282 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

vukojebina wrote:ljudi kako vam se da raspravljat sa johtrom i citroenom, pa oni su svoju neozbiljnost kao normalan sagovornig davno pokazali...
ako imaš šta pametno reći, reci...do tada šlajfaj za novog Audija...
citroen xm

#283 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

vukojebina wrote:ljudi kako vam se da raspravljat sa johtrom i citroenom, pa oni su svoju neozbiljnost kao normalan sagovornig davno pokazali...
O svemoćni stručnjače, prosvjetli nas. :run:
vukojebina

#284 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Ne, nemam...jer vidim da si ti ocito napravio dva kruga u svom stilu, pa si nakon 4 orgazma dozivio i nevjerovatan porast intiligencije koju nesebicno prosipas na forumu... nemoj samo zaboravit pocastit istom dozom intiligencije i svoja vjerna 4 i po posjetioca na renomiranom portalu belamachina...
goran16v

#285 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
U zadnih 10 god bivse drzave u IMV-u, kasnije Revozu u N. Mestu su se proizvodili i prodavali:
R-4
R-5
R-9
R-11
R-18
R-19/Chamade pa misli cak i
R-21 (sa cudnovatim 1,4 motorm samo za Yu trziste)
R-25
Za razliku od TAS-a koji je u istovremeno proizvodio:
G-1
G-2
Caddy
...
Zaboravio si bubu i Jettu. :)
Jeste samo što je u to vrijeme kupovano najviše R4 i R5. A R5-ica imaš i sada u velikom broju. Međutim u to vrijeme u BiH za razliku od Slovenije i Srbije ljudi su maštali samo o Golfu koga nisu mogli kupiti. Zbog toga je 90% voznog parka bilo iz Zastavinog programa. Da se ne lažemo od predratne proizvodnje u bivšoj YU malo se šta danas vozi. Čitav vozni park danas datira iz posljeratnog perioda kada su se mogli uvoziti polovnjaci bez ikakvog ograničenja i naravno dio novokupljenih auta.

Mislim da bi se svi začudili kada bi saznali koliko se trenutno po garažama širom bivše YU restaurira starih primjeraka automobila. Ljudi to rade iz ljubavi prema tim autima. Od svih tih auta nema skoro ništa od VW-a sem starih buba i T1/T2 kombija. Golfove kupuju samo napaljeni klinci i sređuju ih kineskim detaljima poput ledova i nekih plastika. Mislim da je to pravi pokazatelj koliko ljudi pošuju određene automobile. I ja sam poštujem staru bubu i T!/T2 i nebi imao ništa protiv da imam neki dobar primjerak. Sve ostalo od VW-a posle toga, NEKA HVALA.
Zaboravio sam Jettu 1 i 2, ali Bubu nisam jer se prestala praviti prije 36 god...
Jah eto golfove kupuju samo napaljeni klinci, a bibliotekari i profe4sori voze opela. Bezzeze ti prica...
johntra

#286 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

vukojebina wrote:Ne, nemam...jer vidim da si ti ocito napravio dva kruga u svom stilu, pa si nakon 4 orgazma dozivio i nevjerovatan porast intiligencije koju nesebicno prosipas na forumu... nemoj samo zaboravit pocastit istom dozom intiligencije i svoja vjerna 4 i po posjetioca na renomiranom portalu belamachina...
pa meni je najdraže kad znam da ti non-stop zaviriš na moju stranicu, pa makar ti bio ona polovina...
citroen xm

#287 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Zaboravio sam Jettu 1 i 2, ali Bubu nisam jer se prestala praviti prije 36 god...
Jah eto golfove kupuju samo napaljeni klinci, a bibliotekari i profe4sori voze opela. Bezzeze ti prica...

Buba se proizvodila u TAS-u tako da kada si spomenuo sve modele Renoa iz Slovenije trebao si i sve domaće modele VW-a.
A vrati se na post pa vidi u kom sam kontekstu spomenuo Golfa i klince. Vidi se ko kako sređuje stara auta i koji su to modeli u pitanju pa samim tim se može doći do zaključka šta koji model znači za ljubitelje i poznavaoce automobila.
vukojebina

#288 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

johntra wrote:
vukojebina wrote:Ne, nemam...jer vidim da si ti ocito napravio dva kruga u svom stilu, pa si nakon 4 orgazma dozivio i nevjerovatan porast intiligencije koju nesebicno prosipas na forumu... nemoj samo zaboravit pocastit istom dozom intiligencije i svoja vjerna 4 i po posjetioca na renomiranom portalu belamachina...
pa meni je najdraže kad znam da ti non-stop zaviriš na moju stranicu, pa makar ti bio ona polovina...

hahaha...cekaj jos malo, hahahahahaahhaah...slobodno pregledaj ip adrese (nadam se da znas kako to ide), mada mislim da nema potrebe, znas ti napamet adrese tih svojih 4 i po posjetioca...
goran16v

#289 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:

Buba se proizvodila u TAS-u tako da kada si spomenuo sve modele Renoa iz Slovenije trebao si i sve domaće modele VW-a.
A vrati se na post pa vidi u kom sam kontekstu spomenuo Golfa i klince. Vidi se ko kako sređuje stara auta i koji su to modeli u pitanju pa samim tim se može doći do zaključka šta koji model znači za ljubitelje i poznavaoce automobila.
Da znas koliko tvrdis da znas onda bi znao da nisam naveo sve modele koji su se proizvodili u SLO nego samo u zadnjih 10-ak god stare drzave, jer ako cu ukljuciti Bubu iz TAS-a, onda cu ukljuciti i:
R-4 - Litostroj/IMV
R-5- IMV
R-6 Litostroj
R-8 - Litostroj
R-10 - Litostroj
R-12 - Litostroj/IMV
R-14 - IMV
R-16 - Litostroj
R-20 - IMV
R-30 - IMV
plus sve iz ranijeg posta, prebroj pa uporedi...
Ja pojma nemam o sredjivanju starih auta tako da ne znam o cemu pricas...
goran16v

#290 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
Mr.Fundamental wrote: Ma ja sve ćemo mi okačit o rep, i ista mišljenja stručnjaka u barem 10 različit časopisa, i prodajne rezultate i sve ostalo, uezt ćemo kao relevantno mišljenje nekog sa foruma koji nikad nije ni sjeo u Golfa ili sjeo nekad u jednog. To sa 1,4 je davno prežvaka priča. Kako ti vuku 1.4 atmosferci u Astri, Focusu, I30... da znaš ne bi pričao takve gluposti. Jesi li možda probao 1.4 TSI sa 122 KS pa da vidiš kakva je to jurilica? Nisi, jel de? taman da ja lično nikad nisam vozio nijedno auto, opet ću vjerovat više stručnjacima koji su isprobali sva moguća auta u klasi sa svim mogućim motorima, nego neko ko ta auta samo u prolazu sreće...
ja napisah da je bogdo samo motor najslabija karika, a normalno je da kod svakog auta 1,4 motor u kompaktu rinaka...čitav auto kao auto je slab, od plastika enterijera, od tvrdih sjedišta, do skučenosti...klasično prosječno auto klase, ničim ne oduševljava...stakla malo rade, malo ne rade...ventilacija malo hoće, malo neće...paljenje lampica na tabli iz čista mira za crknutu sijalicu i tako slične stvari...
znači, vozio i vozit ću je, nisam pipao u salonu...
časopisi su formirali moje mišljenje o automobilima kad nisam imao vozačku, tako da mi to nikada nije bio reper...da sam slušao časopise ne bi nikada kupio auto koje danas posjedujem...zahvaljujući pristupu informacijama preko ovog čuda, može se naći dosta informacija iz drugih izvora, tako da osim slučajnim naletom u trafiku, časopise haman i ne kupujem...
Oooo, da, casopis koji je ipak vrlo kompleksna stvar za napraviti i izdati je neobjektivna rinaka, a internet stranica ili portal, koju svako moze napraviti za haman jedno poslijepodne, je pak neprikosnoveni autoritetu. Ma daaaaj, bolje batali pricu prije nego da pomislim da si poznavalac automobila koliko i jedna nasa zajednicka prijateljica s kojom kao vrsni eksperti zajedno obilazite prezentacije. Auto koje si kupio si kupio jer si se toliko mogao protegnuti, a ne zato sto si po internetu dozivljavao prosvjetljenja!
Teufik

#291 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Teufik »

Evo ga ljudi!

Image

http://img14.imageshack.us/img14/3747/91528454.jpg

Image

http://img35.imageshack.us/img35/3264/84697472.jpg

Image

Image

Image

vise slika ovdje:

Code: Select all

http://www.autowp.ru/volkswagen/golf/car49966/pictures/
Last edited by Teufik on 04/09/2012 18:32, edited 2 times in total.
DoradO

#292 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by DoradO »

standardno dobar :-D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#293 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Romeo 80 »

Nije loš!

Za jednog Golfa! :D
capitano10

#294 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by capitano10 »

Dobar, dobar!
motorola01

#295 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by motorola01 »

Unutra odlican, s vana bezze :D
Better Man

#296 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

Kao što rekoh redizajn 6-ice, odnosno kad se zagleda bolje lići malo i na 5-icu i 5 plus! uglavnom mix zadnja dva modela!

Golf je kao i svako drugo auto sklono kvarovima i propadanju ako se ne održava! Izađite na ceste i pogledajte koliko samo ima Golfova koje je korozija već odavno pojela. Tako da vam priča kako drugi hrđaju, a Golf ne ne stoji. Isto tako imao sam prilike da se vozam u taxi 5-cama, gdje sam vidio ofucane unutrašnje ručke koje služe da zatvoriš vrata i otvoriš, kao i ofucan volan. Sve ovo jasno govori da Golf nije ništa kvalitetniji od drugih i da ako se auto redovno ne održava propašće da je ne znam koje marke!
vukojebina

#297 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Mos mislit, taxi pa se ofuco, ma ne mogu da vjerujem... :shock: :shock: :shock:
DoradO

#298 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by DoradO »

Better Man wrote:Kao što rekoh redizajn 6-ice, odnosno kad se zagleda bolje lići malo i na 5-icu i 5 plus! uglavnom mix zadnja dva modela!

Golf je kao i svako drugo auto sklono kvarovima i propadanju ako se ne održava! Izađite na ceste i pogledajte koliko samo ima Golfova koje je korozija već odavno pojela. Tako da vam priča kako drugi hrđaju, a Golf ne ne stoji. Isto tako imao sam prilike da se vozam u taxi 5-cama, gdje sam vidio ofucane unutrašnje ručke koje služe da zatvoriš vrata i otvoriš, kao i ofucan volan. Sve ovo jasno govori da Golf nije ništa kvalitetniji od drugih i da ako se auto redovno ne održava propašće da je ne znam koje marke!
Image
Last edited by DoradO on 04/09/2012 19:01, edited 1 time in total.
emko1234

#299 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

reklama il slogan za golf na nasem trzistu bi trebala da bude: novi golf, zadajemo zadace generacijama :D
kad vidim spisak noviteta koje nudi novi golf u toj klasi, onda se vratim 3 mjeseca unazad i sjetim se promocije hyundaia i30, tacno mi sega bude.
a jos mi vise bude sega kad se sjetim da su i neki drugi proizvodjaci u toj klasi imali promocije u zadnjih godinu dana.
tacno ljudi strepe u svim odjelima tih ostalih prozvodjaca sto se titan vraca na scenu na velika vrata. zna se da ide pomor "ribe" i da, sto su prodavali prodavali si.
dobro si ti citroen, ovaj golf je fakat karina kad skontas kakav je samo jedan c4, il reno megan. :lol: :lol: :lol:
Better Man

#300 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

vukojebina wrote:Mos mislit, taxi pa se ofuco, ma ne mogu da vjerujem... :shock: :shock: :shock:
Pa vi tvrdite da se Golf ne može ofucati! Vozio sam se i u taxi autima koji su kao da su tek iz salona izašli, kao npr. prije par godina u drugoj generaciji Audia 4 i to model prije redizajna, koji je izgledao kao da je tek sa proizvodne trake sišao. Dakle sve je do održavanja i nema tog auta te i te marke koje će biti u tip top stanju ako se ne održava, već će biti krntija. Samo neki ovdje misle da of+dređene auta ne mogu nikad istruhnuti i pokvariti se, a sva auta su po pitanju kvalitete tu negedje, samo je pitanje načina održavanja od strane vlasnika.
Post Reply