Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
yml wrote:Gdje cu naci formular za pokretanje biznisa, daju 7000 KM ? IOsao sam na FZZZ.BA. Nesto se ne snadjoh
To ti je gubljenje vremena osim ako si:
-demobilisani borac
-šehidska porodica
-ratni vojni invalid
-djete ratnog vojnog invalida
Hajd sta se odmah ljutite, panika me ufatila da sto prije nadjem. Sa 18 sam bio na liniji (borac) a od tada radim kod raznih majmuna za minimalac uvijek. Samo sam histerisao i trazio. Al izgleda da sam i na to zakasnio. Traje jos nekoliko dana ali do 35 godina a ja ima 37 Cuo sam neke zenske otvorile frizerske salone, pa ja kontao neka motorna ulja, imao sam neki plan, al kita, to jest kurac. Nisam bas tako zao, vise sjeban...Hvala i sretno vam "ložači" sa foruma...
Nije ložionicka, ja probao prije par godina, skupljao paprie peglo se izgubio mjesec dana.
Kad sam predavo papire žena na šalteru mi dade ove informacije, ja se sjebo kontam đabe hodo.
Zato i govorim cisto da se zna, jer je izuzetno mala mogucnost ili ne postoji nikakva ako nisi u navedenim kategorijama.
U svakom slučaju vrijedi pokušat. Ne bih nazvao gubljenjem vremena, nešto će se i naučiti u procesu. Možda i prođe. Bolje nego dangubit po facebooku i forumu.
Ellinor wrote:U svakom slučaju vrijedi pokušat. Ne bih nazvao gubljenjem vremena, nešto će se i naučiti u procesu. Možda i prođe. Bolje nego dangubit po facebooku i forumu.
Nemam drugog izbora nego da ove pare stavim u banku (da urocim ili na stedni racun kako se to vec zove), sigurnije je a i mozda sta zaradim, sta mislite
4m3l wrote:Nemam drugog izbora nego da ove pare stavim u banku (da urocim ili na stedni racun kako se to vec zove), sigurnije je a i mozda sta zaradim, sta mislite
Možeš tako za jedno godinu dana zaraditi oko 250 KM:)
4m3l wrote:Nemam drugog izbora nego da ove pare stavim u banku (da urocim ili na stedni racun kako se to vec zove), sigurnije je a i mozda sta zaradim, sta mislite
Znam ali barem ce biti na sigurnom a ne ovako, moze mi neko kucu obiti i sve odnijet
Znam ali barem ce biti na sigurnom a ne ovako, moze mi neko kucu obiti i sve odnijet
Ja uopšte nisam napisao da je ta zarada nešto loše, sve je stvar do tebe koliko povrata očekuješ s tim parama i u kojem roku.
Mislim, možeš ti otići u Coloseum na rulet i staviti svih 5.000 na crveno, šanse su ti 50% (ako zanemarimo nulu) da ćeš uduplati zaradu za 2 minuta, a ostalih 50% da ćeš ostati bez ičega, ali to već nema veze s ulaganjem već sa srećom, karmom, višom silom, sudbom, čime već:))
alphonse kauders wrote:
Ja uopšte nisam napisao da je ta zarada nešto loše, sve je stvar do tebe koliko povrata očekuješ s tim parama i u kojem roku.
Mislim, možeš ti otići u Coloseum na rulet i staviti svih 5.000 na crveno, šanse su ti 50% (ako zanemarimo nulu) da ćeš uduplati zaradu za 2 minuta, a ostalih 50% da ćeš ostati bez ičega, ali to već nema veze s ulaganjem već sa srećom, karmom, višom silom, sudbom, čime već:))
Objasni mi ako znas kako to sve ide npr. ako uplatim 10k koliko cu godisnje/mjesecno zaraditi i koja je banka najbolja za ove stvari Mogu li ja podici svoje pare kad hocu, posto sam cuo da se to ne moze
Sa 20.000 KM razmislio bih o kupovini manje mašine (pogona) za proizvodnju pellet-a. Cijene energenata konstantno rastu, ljudi sve više uvode sisteme grijanja na pellet-e tako da smatram da bi to mogla biti isplativa investicija.
Sa 5.000 teška situacija, možda neki FastFood mada je to rudarski posao ali po meni brzo isplativ.
Gavaz wrote:Imate 5000 KM, nezaposlen. Da li probati sa otvaranjem nekog biznisa ili nešto drugo? Dajte mi neke pametne prijedloge molim vas!
Kupi dionice BH telekoma
Cuj dionice telekoma, ljudi isplacuju dividendu 1.5-1.7 KM po dionici, cijena dionice 18-19 KM sto znaci da bi godisnje dobio od dividende 300-400 KM sto je nista ako hoces da zivis od toga
Vidi na ebayu da narucis ove jeftine tehnike tipa bubica, spijunskih kamera, satova za prepisivanje itd. Jako je jeftino u poredjenju koje cijene bubaju na pik-u a ide k'o halva. Probaj sa nekoliko komada a ja garantujem da ces ih uspjeti prodat' samo malo dampinguj cijenu.
Gavaz wrote:Imate 5000 KM, nezaposlen. Da li probati sa otvaranjem nekog biznisa ili nešto drugo? Dajte mi neke pametne prijedloge molim vas!
Kupi dionice BH telekoma
Cuj dionice telekoma, ljudi isplacuju dividendu 1.5-1.7 KM po dionici, cijena dionice 18-19 KM sto znaci da bi godisnje dobio od dividende 300-400 KM sto je nista ako hoces da zivis od toga
Vidi na ebayu da narucis ove jeftine tehnike tipa bubica, spijunskih kamera, satova za prepisivanje itd. Jako je jeftino u poredjenju koje cijene bubaju na pik-u a ide k'o halva. Probaj sa nekoliko komada a ja garantujem da ces ih uspjeti prodat' samo malo dampinguj cijenu.
I to 300 -400 ti ode na inflaciju, tako da si plus-minus nula, ako nije jos i minus. Ovih godina nema neke koristi od dionica.
Za trgovinu na pik-u. Nije losa ideja. Ide li od te prodaje neki porez drzavi ili to crnjaka?
Moglo bi se probati.
Iz moje prespektive i nema nista bolje nego preprodaja stvari ovako ili onako.