Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
valter.ba

#276 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Cini mi se da je ona tanka neka jbg ne znam da li je mozda povezana na neki laptop isl. I ako dodje bice minimalna:lol: Zar ne bi trebala blicnuti po mraku pa nije NASA tehnologija:lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
drug_profi

#277 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Ako si vozio ispod 70 tu nece biti kazne. Ima znak 60 na cijeloj duzini.
motorola01

#278 Re: mobilni radari tj kamere

Post by motorola01 »

@kakavdanakneiskustvu: da li postavljaju ovu kameru na tronoscu po noci na onom pravcu od lasvanske petlje prema Zenici? Cini mi se da sam vidio neku noc da je nesto blicnulo, ali nisam siguran.
valter.ba

#279 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

KvaziExpert wrote:ove koje viđam u TK su uglvnom ovaj model

http://www.lasertech.com/TruCAM-Laser-Speed-Gun.aspx
Ne nije ovakva, bas ona uska mala bila.

A znam da je 60 ogranicenje ali bio sam u velikoj zurbi halalio sam 40 :)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
kakavdanakneiskustvu

#280 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

motorola01 wrote:@kakavdanakneiskustvu: da li postavljaju ovu kameru na tronoscu po noci na onom pravcu od lasvanske petlje prema Zenici? Cini mi se da sam vidio neku noc da je nesto blicnulo, ali nisam siguran.

trenutno nije u zenici,ne znam tačno u kojem gradu je u kantonu ali u zenici nije,a velik je pravac od lašve do zenice,postavljaju je i tu negdje,kako kad,kako gdje
quarterback

#281 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

motorola01 wrote:@kakavdanakneiskustvu: da li postavljaju ovu kameru na tronoscu po noci na onom pravcu od lasvanske petlje prema Zenici? Cini mi se da sam vidio neku noc da je nesto blicnulo, ali nisam siguran.
postavljaju cesto, mene je tu uhvatila na 62 na sat (bilo ogranicenje 40 valjda), od tada milim od lasve sve do turbeta...jest mi zao sto napravim kolonu al jbg nisam ja znakove stavljao a ni radare
kakavdanakneiskustvu

#282 Re: mobilni radari tj kamere

quarterback wrote:
postavljaju cesto, mene je tu uhvatila na 62 na sat (bilo ogranicenje 40 valjda), od tada milim od lasve sve do turbeta...jest mi zao sto napravim kolonu al jbg nisam ja znakove stavljao a ni radare

40 je ograničenje kad se silazi sa m-17 na m-5 čini mi se,nije cijelom dužinom puta do turbeta
motorola01

#283 Re: mobilni radari tj kamere

Post by motorola01 »

quarterback wrote:
Na tom dijelu puta skoro da je nikad nema (Lasvanska petlja-Turbe). Ako je i bude, bude iz one ben.pumpe kod skretanja za Han Bilu i Mehurice. Znaci kad se prodje ta pumpa i ona krivina gdje je autokuca i izadje se na onaj pravac na kojem se nalaze (cini mi se) jos dvije ben.pumpe. Tu se trebate paziti. A sto se tice ovog dijela puta na koji sam ja mislio, to je od lasvanske petlje prema Zenici, a ne Travniku.
@kakavdananeiskustvu: Hvala na odgovoru :thumbup:
quarterback

#284 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

kakavdanakneiskustvu wrote:
quarterback wrote:

40 je ograničenje kad se silazi sa m-17 na m-5 čini mi se,nije cijelom dužinom puta do turbeta
nije ali je cijeli taj put 40/50/60, vise ne znas ni koliko je, samo je par stotina metara 70, prije benzinske igo
quarterback

#285 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

motorola01 wrote:A sto se tice ovog dijela puta na koji sam ja mislio, to je od lasvanske petlje prema Zenici, a ne Travniku.
do mene
quarterback

#286 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

motorola01 wrote: Na tom dijelu puta skoro da je nikad nema (Lasvanska petlja-Turbe).
:shock:
Bakir1

#287 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

lasvanska petlja turbe, lokacije lasvanska petlja 40 km/h ogranicenje, kod fehre civilni auto, kod skole u nekom zaseoku na magistralnom putu 50 ogranicenje, prema odvajanju za busovacu 60 ogranicenje, kod onog nekog otpada za opele sifra javna kuca 50 ogranicenje, na pravcu kod ahmica 40 ogranicenje, pravac prije ulaska u vitez i odvajanja za vjetrenicu 60 ogranicenje, na pravcu duz fisa 60 ogranicenje, kod skole u n.bili 40 ogranicenje, kod lasva komerca 60 ogranicenje, ulazak u travnik za plava vode, kamera fiksna na izlazu iz travnika, u samom turbetu 40 ogranicenje plus na sve to petica bijele boje bez oznaka patrolira.
to je ono gdje sam ja vidio kamere radare miliciju
tm-maglaj

#288 Re: mobilni radari tj kamere

Post by tm-maglaj »

Kod oba ulaza / izlaza iz Maglaja, na M17, zadnjih 2 sedmice gotovo svaki dan, mobilni radar na tronošcu, obično nema ni patrolnog vozila.. samo blic škljoc i gotovo.. ograničenje 70..
quarterback

#289 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

Bakir1 wrote:lasvanska petlja turbe, lokacije lasvanska petlja 40 km/h ogranicenje, kod fehre civilni auto, kod skole u nekom zaseoku na magistralnom putu 50 ogranicenje, prema odvajanju za busovacu 60 ogranicenje, kod onog nekog otpada za opele sifra javna kuca 50 ogranicenje, na pravcu kod ahmica 40 ogranicenje, pravac prije ulaska u vitez i odvajanja za vjetrenicu 60 ogranicenje, na pravcu duz fisa 60 ogranicenje, kod skole u n.bili 40 ogranicenje, kod lasva komerca 60 ogranicenje, ulazak u travnik za plava vode, kamera fiksna na izlazu iz travnika, u samom turbetu 40 ogranicenje plus na sve to petica bijele boje bez oznaka patrolira.
to je ono gdje sam ja vidio kamere radare miliciju
pored fisa je 50
Altsa

#290 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Altsa »

Šije :evil: dva radara s tim da je jedan fiksni a drugi pomjeraju kako im se digne
Altsa

#291 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Altsa »

tm-maglaj wrote:Kod oba ulaza / izlaza iz Maglaja, na M17, zadnjih 2 sedmice gotovo svaki dan, mobilni radar na tronošcu, obično nema ni patrolnog vozila.. samo blic škljoc i gotovo.. ograničenje 70..
stati sa autom pokupit radar u gepek i razgulit :D
zli_hordas

#292 Re: mobilni radari tj kamere

Post by zli_hordas »

Ma ovo nabavis i lagano
Bakir1

#293 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Bakir1 »

quarterback wrote:
pored fisa je 50
ma eto +/- 10 te nista ne vadi tehnicki nisi u prekrsaju
MeanMachine

#294 Re: Odg: mobilni radari tj kamere

Post by MeanMachine »

hakazvaka wrote:
insomnia78 wrote:
klixo wrote:U francuskoj kamera ti snimi registracije na ulazu autoputa i bubam smijes najranije doci za pola sata na izlaznu rampu , ako si poranio , najeb'o si ...
Netacno
Ja sam ovo isto cuo za Italiju, totalna glupost :-)
Što se tiče Italije ovo je tačno (za Francusku ne znam). Dakle, sistem pod nazivom "Tutor" na dva načina mjeri brzinu kretanja vozila: prvi je onaj osnovni, tj. mjerenje trenutne brzine na određenim mjernim mjestima duž autoputa, a drugi način je mjerenje prosječne brzine kretanja vozila između dvije kontrolne tačke. U Italiji su svakako jako zadovoljni rezultatima primjene ovog sistema. Evo i link sa kratkim objašnjenjem:

http://www.autostradetech.it/en/solutio ... ystem.html
goran16v

#295 Re: mobilni radari tj kamere

Post by goran16v »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kiki-miki wrote:Dobila kaznu iz Ze-do tj. Olovo

nisam ni znao da i tamo ima radar
Ja ga vidjeh u Bakicima na onom pravcu gdje je ogranicenje 60 u srebrenom Golfu V.
motorola01

#296 Re: mobilni radari tj kamere

Post by motorola01 »

quarterback wrote:
motorola01 wrote: Na tom dijelu puta skoro da je nikad nema (Lasvanska petlja-Turbe).
:shock:
Vidim da je Bakir1 vec odgovorio. Kamera na tom potezu zna biti na onom mjestu o kojem sam vec govorio i ponekad, ali bas ponekad u Merdanima, na onom pravcu kod EP pumpe koja je zatvorena. Stacionirani je na semaforu za Vitez( i tu nije pocesto, nego samo onako prazna kutija stoji) i na Kalibunaru kod Inine pumpe. A patrola ima svako malo, kao sto i ti znas.
kakavdanakneiskustvu

#297 Re: mobilni radari tj kamere

uskoro i u zenici mobilni radar
goran16v

#298 Re: mobilni radari tj kamere

Post by goran16v »

kiki-miki wrote:Da mi je samo znati što će im radar na autoputu? :roll:
Kako to mislis?
holowey

#299 Re: mobilni radari tj kamere

Post by holowey »

goran16v wrote:
Kako to mislis?
pa opstepoznato je da na autoputu vazi pravilo "pedal to the metal" :evil: :D
goran16v

#300 Re: mobilni radari tj kamere

Post by goran16v »

holowey wrote:
goran16v wrote:
Kako to mislis?
pa opstepoznato je da na autoputu vazi pravilo "pedal to the metal" :evil: :D
I upravo je radar porez za takve budale....
Post Reply