ALARM!!! GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
- iPod
#276 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
@Chmoljo
To znaci da mi onda i nemamo ama bas alternativu ovima koji su na vlasti. Cudi me da nije ama bas niko od ovih iz opozicije, prije svega mislim na NS, pozvao raju i pokusao barem malo solidarisati ljude, studente i organizovati akciju, jer siguran sam da nas ima toliko da bi ispumpali boracko za 2 dana ako treba. Moglo se i moralo vise uraditi, a nazalost jako malo se uradilo.
Kad je covjek peh onda je peh, kisha pada tamo gdje ne treba..
Ako je istina da se pozari podmecu, tacnije veceras na dnevniku covjek rece da postoje indicije da su pozari podmetnuti, a na forumu je neko napisao da jedni drugima podmecu pozare zbog koncesija ili cega vec. Pa zar ne postoji zakon da se svi spengaju i pozovu na ispitivanje, ili je svako od njih neciji covjek kako to kod nas obicno biva.
To znaci da mi onda i nemamo ama bas alternativu ovima koji su na vlasti. Cudi me da nije ama bas niko od ovih iz opozicije, prije svega mislim na NS, pozvao raju i pokusao barem malo solidarisati ljude, studente i organizovati akciju, jer siguran sam da nas ima toliko da bi ispumpali boracko za 2 dana ako treba. Moglo se i moralo vise uraditi, a nazalost jako malo se uradilo.
Kad je covjek peh onda je peh, kisha pada tamo gdje ne treba..
Ako je istina da se pozari podmecu, tacnije veceras na dnevniku covjek rece da postoje indicije da su pozari podmetnuti, a na forumu je neko napisao da jedni drugima podmecu pozare zbog koncesija ili cega vec. Pa zar ne postoji zakon da se svi spengaju i pozovu na ispitivanje, ili je svako od njih neciji covjek kako to kod nas obicno biva.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#277 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Znate li vi da je samo za vikend na Kantonu Sarajevo bilo preko 40 požara. Pa zamislite da ih nije imao ko pogasiti, bio bi daleko gori scenario nego u Konjicu.
Last edited by stetoskop on 27/08/2012 00:24, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#278 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
pa nemamo.iPod wrote:@Chmoljo
Kad je covjek oeh onda je peh, kisha pada tamo gdje ne treba..
ovdje se neprestano poziva na revolucije, neka skidanja, vruća ljeta, proljeća, zime... ali poziva. i tu je kraj.
ta inertnost je bila prisutna i u ratu, ta inertnost je prisutna i sada, i uvijek je bila tu. i biće još dugo, koliko nam bude trebalo da se vidi da se može brinuti o sebi. a ne da za ama baš sve krivimo političare, koje smo sami birali. koje kritikujemo sa distance. koje kritikuju samo oni sa skrivenom namjerom. i koji nisu pali sa Marsa.
ali, eee, ko će napraviti pritisak... to se samo radi kada se treba dobiti penzija. boračka, povlaštena, kakva li već.
odoh spavati, bezze se upalim.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#279 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
sad valja i chmolju gasit'Chmoljo wrote:pa nemamo.iPod wrote:@Chmoljo
ovdje se neprestano poziva na revolucije, neka skidanja, vruća ljeta, proljeća, zime... ali poziva. i tu je kraj.
ta inertnost je bila prisutna i u ratu, ta inertnost je prisutna i sada, i uvijek je bila tu. i biće još dugo, koliko nam bude trebalo da se vidi da se može brinuti o sebi. a ne da za ama baš sve krivimo političare, koje smo sami birali. koje kritikujemo sa distance. koje kritikuju samo oni sa skrivenom namjerom. i koji nisu pali sa Marsa.
ali, eee, ko će napraviti pritisak... to se samo radi kada se treba dobiti penzija. boračka, povlaštena, kakva li već.
- Hajlac
#280 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
stetoskop wrote:Znate li vi da je samo za vikend na Kantonu Sarajevo bilo preko 40 požara. Pa zamislite da ih nije imao ko pogasiti, bio bi daleko gori scenario nego u Konjicu.
Hocemo li i za te reci da su podmetnuti? Toplotni udari citavo ljeto i susa jos od proslog ljeta nemaju veze s ovolikim obimom pozara?
http://i668.photobucket.com/albums/vv49 ... pozari.jpg
- poznanik
#281 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Chmoljo wrote:pa nemamo.iPod wrote:@Chmoljo
Kad se pališ, upali se bar na stvarne razloge, na neodgovornost stvarnih krivaca, ne na ovakav demagoški način. Mi smo velemajstori za demagogiju, za bacanje prašine u oči, za skretanje teme u drugi pravac ne bi li bili zanemareni pravi problemi i njihovi krivci
Jebe se meni je li Bubalo nekom rođak, je li Nikšić u nečijoj stranci, obojica su najodgovorniji za konjičku katastrofu
Nisu konjičke šume Bubalove, Nikšićeve, NVO i političkih stranaka i svih ostalih stanovnika konjičke opštine, i moje su! A ja sam u Sarajevu, "čekam i nadam se pozivu da dođem i kako god pomognem"...
Gdje je Bubalo, gdje je prvi čovjek Federacije - premijer Nermin Nikšić sada, dok gore konjičke planine
Gdje mu je zamjenik, Jerko Lijanović, prva osoba Civilne zaštite BiH? Opet se smuca po bijelom svijetu po nekakvim sajmovima hrane, garant tušeći svoje salame i trošeći državne pare, a sutra će doći i opet pričati istu priču od zimus...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#282 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
malo cu kao padobranac, ali nsam upratila tacno ko je lik koji je gostovao na FTv dnevniku, huja me spicila, pa mu ne vidjoh ime, ali je zamjenik nakog ministra
i pitaju ga -ko je kriv
kaze-svi smo krivi
e klinac smo svi krivi! sto sam ja kriva? jel ja primam platu i za sta? jel kod nas ministri imaju samo ovlasti,a nikakva zaduzenja i odgovornost?
kod nas nikad niko nije kriv, nego se vazda lopta prebacuje, jos dodju oni bogobojazni pa kazu da nam ovo kazna od Boga
i pitaju ga -ko je kriv
kaze-svi smo krivi
e klinac smo svi krivi! sto sam ja kriva? jel ja primam platu i za sta? jel kod nas ministri imaju samo ovlasti,a nikakva zaduzenja i odgovornost?
kod nas nikad niko nije kriv, nego se vazda lopta prebacuje, jos dodju oni bogobojazni pa kazu da nam ovo kazna od Boga
- zambaklija
#283 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
[youtube]http://bcove.me/mitf68e5[/youtube] sve rečeno
-
jefferson
#284 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Manjka aviona. U Coloradu nemas nigdje kupiti vodu. Colorado je jedna od tkz. americkih "suhih" drzava. Ima par rijeka, ali generalno je vrlo suho drzava.cindrlimindrli wrote:...jasta bijefferson wrote:Da na vrijeme bi se pogasili, zato su helikopteri vazni kao i avioni. Kada se prosiri onda je sranje kako god okrenes.VjecitiStudent wrote:'bali vas vise i helikopteri, kad se zapale cijele planine, nista se ne gasi tako lako. Pozar na Borackom je zapalio fucking' rostilj, vjerovatno je i ovaj iznad Rujista tako zapaljen. U nekoj uredjenoj zemlji se ovi pozari ne bi ni desili.
a ne manjka aviona, helikoptera, vatrogasaca...
Taj pozar od ove godine je bio nesto izvanredno i glavni problem u lokalizovanju jeste upravo bila cinjenica da su avioni morali da se vracaju na aerodrome i pune dok je neobicno suho vrijeme rasplamsalo pozare daleko brze nego sto je iko ocekivao i prije nego su avioni mogli da napune spremnike.
Mi nemamo takav problem kada je su u pitanju vodene povrsine.
Last edited by jefferson on 27/08/2012 01:56, edited 1 time in total.
-
jefferson
#285 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Obojica ste upravu.poznanik wrote:Chmoljo wrote:pa nemamo.iPod wrote:@Chmoljo
Kad se pališ, upali se bar na stvarne razloge, na neodgovornost stvarnih krivaca, ne na ovakav demagoški način. Mi smo velemajstori za demagogiju, za bacanje prašine u oči, za skretanje teme u drugi pravac ne bi li bili zanemareni pravi problemi i njihovi krivciIdi spavaj i ako nemaš ništa pozitivno napisati, bolje je i ne pisati nego pisati slične defetističke praznine
![]()
Jebe se meni je li Bubalo nekom rođak, je li Nikšić u nečijoj stranci, obojica su najodgovorniji za konjičku katastrofuObojica, svaki iz svog ugla odgovornosti, jer obojica imaju sredstva i legalan način da organiziraju pomoć, da mobiliziraju sva sredstva, sve snage - u ljudstvu, u mehanizaciji, u finansijama, ne bi li bilo spriječeno širenje već započetih požara, ne bi li bila izazvana ovakva katastrofa.
Nisu konjičke šume Bubalove, Nikšićeve, NVO i političkih stranaka i svih ostalih stanovnika konjičke opštine, i moje su! A ja sam u Sarajevu, "čekam i nadam se pozivu da dođem i kako god pomognem"...
Gdje je Bubalo, gdje je prvi čovjek Federacije - premijer Nermin Nikšić sada, dok gore konjičke planine![]()
Gdje mu je zamjenik, Jerko Lijanović, prva osoba Civilne zaštite BiH? Opet se smuca po bijelom svijetu po nekakvim sajmovima hrane, garant tušeći svoje salame i trošeći državne pare, a sutra će doći i opet pričati istu priču od zimus...
Chmoljo je generalno pogodio sridu sa nasim problemom. navikli smo da budemo uvijek neciji protektorat i da nam neko sredjuje stanje u drzavi. Ovo je super sto se OHR nije ukljucio. Nek na vidjelo izbace one koji se moraju brinuti. EUFOR je pomogao samo zato sto je doslo do kriticne situacije, ali generalno politika medjunarodne zajednice je da nas ostavi same DA UCIMO! Samo tako se moze naprijed.
Proci ce ovi pozari, a ako smo mudri izvucemo pouke, ako ne. Opet ce nestat goriva na zimu kada jranu bude trebalo ljudima odnjet.
Jbg, htjeli smo se igrat drzave, pa eto sad, igramo se!
-
cindrlimindrli
#286 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
okjefferson wrote:Manjka aviona. U Coloradu nemas nigdje kupiti vodu. Colorado je jedna od tkz. americkih "suhih" drzava. Ima par rijeka, ali generalno je vrlo suho drzava.
-
jefferson
#287 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ne kontam poentu ovog videa?cindrlimindrli wrote:okjefferson wrote:Manjka aviona. U Coloradu nemas nigdje kupiti vodu. Colorado je jedna od tkz. americkih "suhih" drzava. Ima par rijeka, ali generalno je vrlo suho drzava.
Ja sam u CA svaki mjesec bar jednom. Dio koji gori je dva puta veci od BiH a imas djelova do koji avion kao sto ej AT802 mora letiti i po 20 minuta da izbaci vodu.
Ne bojim se ja da ce oni to ugasiti, a klimatski uslovi u BiH i CA nisu ni blizu isti. Taj dio je izuzetno suh, sa manjim postotokm vlage nego u BiH te vrlo jakim vjetrovima.
California inace pocetkom septembra iznajmi skoro 80% protivpozarnih aviona koje Kanada posjeduje da bi se uhvatila u kostac sa pozarima koji se rasplamsaju zbog vjtra pod imenom Santa Ana. Medjutim, ti pricas o drzavi koja muku muci sa pozarima svake godine na podrucjima koji zahvataju oko 350,000 kvadratnih kilometara! California ima na raspolaganju 3 modifikovana DC10 aviona, jedan B747 i desetak C130 i PC3 vojnih protivpozarnih aviona te brdo kanadera i traktora. Inace California ima samo dva kanadera u LA jer im ne trebaju sve do spetembra, tad aod kanade, u kojoj postaje hladnije, CA iznajmljuje sve sto se moze iznajmiti jer im je tako jeftinije. Ipak, pored C130 i DC 10 i B747 kanader je mali mis. Takodje postoji govora da ce CA uzeti od rusa desetak Berieva BE200.
Ako mislis da je kupovina dva tri aviona glupost, pitaj bilo kojeg vatrogasca u HR sta misli o tome!
-
cindrlimindrli
#288 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Pa jeste li ti i onaj dedin student pisali kako se ovaj pozar iz BiH ne moze desiti u uredjenoj drzavi jer bi gajefferson wrote:Ne kontam poentu ovog videa?
ovi kao instantno ugasili? Bi malo morgen...
U Coloradu nema vode, suha drzava, California ima neki zafrkan vjetar...
Sta ovima fali?
-
jefferson
#289 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ja sam rekao da se moglo sprijeciti da smo imali nekoliko aviona ovolika steta.cindrlimindrli wrote:Pa jeste li ti i onaj dedin student pisali kako se ovaj pozar iz BiH ne moze desiti u uredjenoj drzavi jer bi gajefferson wrote:Ne kontam poentu ovog videa?
ovi kao instantno ugasili? Bi malo morgen...
U Coloradu nema vode, suha drzava, California ima neki zafrkan vjetar...
Sta ovima fali?
Ja nisam rekao da se ne moze desiti u uredjenoj drzavi, ali su stete manje nego bi bile da nema aviona.
Medjutim, mozda da pocnem crtat u slucaju da ispustim jednu rijec ili da neko bukvalno interpretira post u kojem niko nije rekao da se pozar ne moze desiti u uredjenoj drzavi.
Takodje, da je nacin gradnje kod nas kao u americi, vjeruj mi da bi vec gorile kuce itekako s obzirom na rastrkanost njihovih naselja te da su sve kuce manje vise od drveta napravljene.
kako mislis sta fali? Ne kontam kome sta fali?
-
jefferson
#290 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
U srbiji od Subote:
http://en.ria.ru/Environment/20120825/175425886.html
Ovaj avion je toliko sposoban za gasenje pozara da ga trenutno u rusiji amerikanci testiraju. Ako rusi nesto ne zajbu (kao sto znaju) mogao bi biti njihov najveci izvoz poslije MIG-a 21 i 29!
Ovaj avion je toliko sposoban za gasenje pozara da ga trenutno u rusiji amerikanci testiraju. Ako rusi nesto ne zajbu (kao sto znaju) mogao bi biti njihov najveci izvoz poslije MIG-a 21 i 29!
- Alfons Kauders
#291 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Fol je sto narod nije u stanju povezati osnovne stvari. Sto bi reko ultima, tj. Cvorovic - hoces da jedes, hoces da jebes, a to kosta... Ljudi ne mogu povezati da para za vatrogasce u Mostaru nema radi politike, a Mostar ce jos malo pa imati vise ljudi u gradskoj upravi od Tokija. Jednostavno ljudi nece da skontaju koliko to kosta, dupla administracija, skole itd. Ljudi to hoce, pa tako i glasaju. Godinama.jefferson wrote:
Obojica ste upravu.
Chmoljo je generalno pogodio sridu sa nasim problemom. navikli smo da budemo uvijek neciji protektorat i da nam neko sredjuje stanje u drzavi. Ovo je super sto se OHR nije ukljucio. Nek na vidjelo izbace one koji se moraju brinuti. EUFOR je pomogao samo zato sto je doslo do kriticne situacije, ali generalno politika medjunarodne zajednice je da nas ostavi same DA UCIMO! Samo tako se moze naprijed.
Proci ce ovi pozari, a ako smo mudri izvucemo pouke, ako ne. Opet ce nestat goriva na zimu kada jranu bude trebalo ljudima odnjet.
Jbg, htjeli smo se igrat drzave, pa eto sad, igramo se!
Naravno, kad bude neko sranje, nisu oni krivi - krivo je Sarajevo, Tuzla, OHR, piromani ili Masoni.
Jebote juce citam Nezavisne, da vidim sta ima u Trebinju - top komentar je kako i treba da gori, jer je BiH nametnuta tvorevina i treba je podijeliti. To je mnogim ljudima sasvim normalno rezonovanje - treba da izgori Trebinje, u kojem Srbi cine 99.9% stanovnistva, cisto da se dokaze da je BiH neodrziva i neefikasna. Taj bolesni mazohizam je davno postao mainstream.
Naravno, niko se ne pita zasto Crna Gora, koja je duplo manja od RS, ima dva jebena Air Tractora, a oni imaju FAP-ove stare 40 godina - jer su ih naucili da je i za to krivo Sarajevo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#292 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
biće da si ti fulio moju poentu, jer NEKO MORA POZVATI NA ODGOVORNOST. neće oni sami sebe. i ti pozivaš.poznanik wrote:
Kad se pališ, upali se bar na stvarne razloge, na neodgovornost stvarnih krivaca, ne na ovakav demagoški način. Mi smo velemajstori za demagogiju, za bacanje prašine u oči, za skretanje teme u drugi pravac ne bi li bili zanemareni pravi problemi i njihovi krivciIdi spavaj i ako nemaš ništa pozitivno napisati, bolje je i ne pisati nego pisati slične defetističke praznine
![]()
Jebe se meni je li Bubalo nekom rođak, je li Nikšić u nečijoj stranci, obojica su najodgovorniji za konjičku katastrofuObojica, svaki iz svog ugla odgovornosti, jer obojica imaju sredstva i legalan način da organiziraju pomoć, da mobiliziraju sva sredstva, sve snage - u ljudstvu, u mehanizaciji, u finansijama, ne bi li bilo spriječeno širenje već započetih požara, ne bi li bila izazvana ovakva katastrofa.
Gdje je Bubalo, gdje je prvi čovjek Federacije - premijer Nermin Nikšić sada, dok gore konjičke planine![]()
- zambaklija
#293 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
ooo,jebo te ovaj je moćanjefferson wrote:U srbiji od Subote:
-
Suzie Q
#294 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
mene iskreno srce boli za svakom grančicom koju smo u požarima izgubili a da ne govorim o ogromnom šumskom bogatstvu. u Mostaru kruži priča da je na Rujištu podmetnut požar kako bi se napravili novi placevi za vikendice, ne znam je li to istina ali priča se... činjenica jest da nisu doveli kanadere dok nije zaprijetilo postojećim vikendicama.
također su nedavno u Mostaru uhvatili tipa koji je namjerno podmetnuo požar, napio se i htio vidjeti kako gori. dobio je 400 KM kazne i čeka ga sudski proces kad dođe na red a to će biti po svoj prilici za koju godinu. tip se sada smije i govori da ga boli k. jer zna da su kazne smiješne.
vatrogasac reče na dnevniku neki dan da je u prosjeku od 10 požara 7 podmetnuto, a ni malo ne sumnjam da je to istina kad vidim ovog idiota kojeg sam već navela.
što se tiče nabavke kanadera, parlament je zatražio od vlade još u 7. mjesecu da nabavi kanader, a vidimo dokle je došla inicijativa
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /120724127
a u cijeloj ovoj situaciji su zakazali i mediji, nemoj slučajno da bi prekinuli neku od repriza turskih sapunica kakvim varednim vijestima, alarmirali ili ne daj Bože prozivali koga. sjećate li se kad je bio snijeg, mediji su većinu programa posvetili problemima i savjetima za građane, pa javljanja širom BiH itd. valjda je snijeg bio svačiji problem jer je sve blokirao a požari su "tamo negdje"
također su nedavno u Mostaru uhvatili tipa koji je namjerno podmetnuo požar, napio se i htio vidjeti kako gori. dobio je 400 KM kazne i čeka ga sudski proces kad dođe na red a to će biti po svoj prilici za koju godinu. tip se sada smije i govori da ga boli k. jer zna da su kazne smiješne.
vatrogasac reče na dnevniku neki dan da je u prosjeku od 10 požara 7 podmetnuto, a ni malo ne sumnjam da je to istina kad vidim ovog idiota kojeg sam već navela.
što se tiče nabavke kanadera, parlament je zatražio od vlade još u 7. mjesecu da nabavi kanader, a vidimo dokle je došla inicijativa
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /120724127
a u cijeloj ovoj situaciji su zakazali i mediji, nemoj slučajno da bi prekinuli neku od repriza turskih sapunica kakvim varednim vijestima, alarmirali ili ne daj Bože prozivali koga. sjećate li se kad je bio snijeg, mediji su većinu programa posvetili problemima i savjetima za građane, pa javljanja širom BiH itd. valjda je snijeg bio svačiji problem jer je sve blokirao a požari su "tamo negdje"
-
Wind
#295 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
A ima li nekoga zainteresovanog da odemo malo pomoci gasenju pozara kod Borackog? Bar na jedan dan.
Idemo mojim autom.
Idemo mojim autom.
-
Wind
#296 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
ma znam sve to ali...jednostavno me guši činjenica da nam gore tolike šume a niko da mrdne prstom...ne treba meni nikakva zahvalnica jer to hoću zbog sebe...
garantujem da smo se odmah organizovali kako treba već bi to bilo ugašeno...ali...
garantujem da smo se odmah organizovali kako treba već bi to bilo ugašeno...ali...
-
polovka
#297 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Da li u gašenju učestvuju horde dzabalebaroša pod imenom OS BiH?
Sjećam se krajem 80-tih vraćali se sa ekskurzije, na Plitvicama požari, murija zaustavlja sve na cesti i uključuje u gašenje sve od 15 do 65.Sad je to misaona imenica
Sjećam se krajem 80-tih vraćali se sa ekskurzije, na Plitvicama požari, murija zaustavlja sve na cesti i uključuje u gašenje sve od 15 do 65.Sad je to misaona imenica
- Banksy
#298 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Tačno tako. I oni i svi ostali u nizu.poznanik wrote: Jebe se meni je li Bubalo nekom rođak, je li Nikšić u nečijoj stranci, obojica su najodgovorniji za konjičku katastrofuObojica, svaki iz svog ugla odgovornosti, jer obojica imaju sredstva i legalan način da organiziraju pomoć, da mobiliziraju sva sredstva, sve snage - u ljudstvu, u mehanizaciji, u finansijama, ne bi li bilo spriječeno širenje već započetih požara, ne bi li bila izazvana ovakva katastrofa.
Narod može biti lijen i inertan i neodgovoran, ali to nije izgovor. Postoji neko u ovom lancu odlučivanja ko je odgovoran i ko prima platu da se ovakve stvari spriječe, riješe i adekvatno na njih odgovori. Rekoše, dnevni najam kanadera je 10 000 KM. Pa nije valjda da nije postojao način da se hitnim odlukama izdvoji taj novac, za par dana gašenja?
Složena država, adminstrativne prepreke, nejasne nadležnosti, problemi dnevne politike, sujete i zlonamjernosti:
http://balkans.aljazeera.net/video/agic ... nja-pozara
- Comrad
#299 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Izgorilo pola bosne i sad iznajmljuju helikoptere i kanadere...ahha...Ma to sve treba maljem u glavu. Primaju bogovske plate i ne znaju organizovati gasenje 3-4 grma. Treba djelovati preventivno, kasno je sad. Pustite neka izgori to sto ima, cekat cemo kisu i kraj price.
- coek
#300 Re: GASENJE VELIKIH POZARA U BIH
Ako nam ovo nije pouka da konacno uvidimo kako nam vlast apsolutno ne funkcionise, onda smo stvarno totalni idioti. Pa majka mu stara, da je iznajmljivanje kanader 100 hiljada dnevno, nije puno ako uporedimo sa stetom koja se mjeri stotinama miliona, mozda i milijardama. Jel' to nigdje nema kanadera u Evropi za iznajmiti? Cisto sumnjam. Prije ce biti da politicare boli ona stvar i da niko istom nije mrdnuo pa da nabavi taj famozni kanader. I gdje su politicari, da se bar pojave na pozaristima? Znaju se slikati sa sportistima NAKON uspjeha, kojima, uzgred budi receno, nicim nisu doprinijeli, a sada ih nema nigdje. Ostalo je na pozaristima par nesrecnika koji se nikakvim sredstvima bore. I to je to.
Ali ok, i ovaj pozar ce se do jeseni ugasiti i bojim se da cemo se 07.10 i sve naredne izborne oktobre opet baviti idiotskim prepucavanjima politicara, a nimalo stvarnim zivotom.
Ali ok, i ovaj pozar ce se do jeseni ugasiti i bojim se da cemo se 07.10 i sve naredne izborne oktobre opet baviti idiotskim prepucavanjima politicara, a nimalo stvarnim zivotom.