BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- omega369
#276 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
treba mjenjati savez. on je taj koji se uopste ne brine o PL, izuzev o kaznama koje njima pune budzet. realno, ako se plasiramo u Brasil, umjesto pola para od nagrade koja je obecana reprezentativcima, od kojih vecina ima dovoljno para da im to ni ne treba, ali eto trazila sirotinja pa im se to mora dati, treba te pare uloziti u INFRASTRUKTURU, da se osposobe barem 4-5 TERENA, ne stadiona, nego terena i barem jos jedan stadion za potrebe reprezentacije. sve polazi od terena, pa onda sudacka organizacija pa na dalje. kad se hoce moze se
-
Kontra__
#277 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Liga nam ide slobodnim padom vec unazad 4-5 godina. Dok svi napreduju mi nazadujemo, nazalost!armin071 wrote:Ja samo znam da je ove sezone zagarantovan debakl nasih klubova u euro takmicenjima. Nikad losiji ni Zeljo ni Sarajevo. O "plemicima" je suvisno i trositi rijeci. Umjesto da nam liga ide naprijed kod nas se desava upravo suprotno. Eh sad koji su razlozi svega toga o tome se moze nagadjati, ali je evidentno da se nesto u PLBiH treba mjenjati.
Ovo sto Omega govori ima smisla. Mada ja mislim da bi bolja varijanta bila da se napravi konacno savez premiejr ligasa, koji ce biti potpuno nova administritavtivna kuca, sve svoje imati kao i NFSBiH, nesto kao u njemackoj sto imaju DFB (drzavni fudbalski savez) i DFL (ligaski savez).
Jer ocigledno Savezu, nasem, nikad nece biti preci interes PLBiH u odnosu na repku, jer je sad repka kapitalac na kojem ce se lova uzeti. A i lakse za organizovati sve, k'o kad nam zapad pravi igrace.
- ledeni_caj
#278 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Od ove generacije u onoj sampionskoj 2007 mjesto bi imala jedno 2 igraca. Iz te ekipe 2007 mozda isto 2 ako i toliko u onoj koja je igrala protiv Besiktasa.
- Impavidus
#279 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zar nije 200.000 eura kao nagrada za prvaka, i učešće u svakom pretkolu LP po 130.000 eura?ultima_palabra wrote:140 hiljada od UEFE za titulu, po 100 hiljada za prva dva pretkola iako prvo preskačemoLakat Jebić wrote:0 maraka je za titulu, al je ucesce u pretkolu lige prvaka 330-340 hiljada eura. na kraju se svede na istoČudi me da to neko ne zna.
- perfect_guy
#280 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Plavi je upravo to napisao prije dvije strane, samo malo ne obraćaju pažnjuImpavidus wrote: Zar nije 200.000 eura kao nagrada za prvaka, i učešće u svakom pretkolu LP po 130.000 eura?
- Charuga
- Globalni moderator
#281 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Samo sto je ove godine 140.000 eura.
- Kinaski
#282 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Da to ne ode sve za kazne 
- Impavidus
#283 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vidio sam i tamo, a i na drugim mjestima. Čudi me da to ultima ne znaperfect_guy wrote:Plavi je upravo to napisao prije dvije strane, samo malo ne obraćaju pažnjuImpavidus wrote: Zar nije 200.000 eura kao nagrada za prvaka, i učešće u svakom pretkolu LP po 130.000 eura?
-
El_comadante
#284 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
što se tiče koeficijenta državnog za euro takmičenja tu polagano padamo i sada smo 34 što je pad za 2 pozicije u odnosu na prošlu. u zadnje dvije sezone smo skupili nešto lošiji koeficijent 1.125 i 1.250 a recimo izgubit čemo za slijedeču sezonu 1.833 koliko smo izgubili i za ovu. znaći moramo popraviti igru u europi ako mislimo sebi dobro. prestigli su nas Azerbejđan i Slovenija. ako neostvarimo neki dobar koeficijent prestiče nas i Moldavija jer oni gube 0.666 a mi kao što reko 1.833 a razlika izmedju nas i moldavaca je 0.170 otprilike. a približit če nam se i Kazhstan jer i oni gube 0.833 tako da čemo biti u slobodnom padu.
- Kinaski
#285 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa kako da se popravimo kad smo truba
-
El_comadante
#286 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
znaš šta je problem nama kao smiješno kad neki naš igrač ode azerbejđan a evo vidimo ljudi imaju pare i bolje rezultate od nas ili recimo kazahstan a i oni če nas prestići za dvije sezone i tako smo samo bolji od malte, andore, san marina i takvih sličnih ekipa.Kinaski wrote:Pa kako da se popravimo kad smo truba
usput i gruzija ima bolji koeficijent od nas a nisu nešto bogatiji od nas...
- Kinaski
#287 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Privatizacija jedino rjesenje , nek bakir dovede arapa
- perfect_guy
#288 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
evo avaz danas pominje da bi steaua mogla izletiti iz evrope... u takvoj kombinaciji pretpostavljam Panduri upadaju u CL, tako da bi Željo ostao kratak za nekih 0,04 za nosioce
-
EselamAlejk
#289 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Plzen ala Libertas a na forumu predstavljeni kao Barselona.KPNCTNJAH wrote:Nije to stvar samo rezultata, kako mozes nazvati jakom ekipu koja se panicno brani i izbacuje svaku loptu na protivnicku polovinu, bez da pomisle da istrce kontru. Znam da su imali igraca manje, ali opet... isto ovako losu odbranu ne moze imati dobra ekipa. Pa svaki sut Zeljeznicara je bio pogodak, da su imali normalnog napadaca pred kraj bi bar izjednacili.
- antifascism
#290 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
hehecvrčak_na_hedonizmu wrote:Mislim da su Levski i Genk mnogo bolje ekipe od Plzena. Tu su negdje sa Zetom i Kukesijem, možda malo jačiKPNCTNJAH wrote:Nije to stvar samo rezultata, kako mozes nazvati jakom ekipu koja se panicno brani i izbacuje svaku loptu na protivnicku polovinu, bez da pomisle da istrce kontru. Znam da su imali igraca manje, ali opet... isto ovako losu odbranu ne moze imati dobra ekipa. Pa svaki sut Zeljeznicara je bio pogodak, da su imali normalnog napadaca pred kraj bi bar izjednacili.
- Havatar
#291 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Slabiji od Zete i Kukesija..cvrčak_na_hedonizmu wrote:Mislim da su Levski i Genk mnogo bolje ekipe od Plzena. Tu su negdje sa Zetom i Kukesijem, možda malo jačiKPNCTNJAH wrote:Nije to stvar samo rezultata, kako mozes nazvati jakom ekipu koja se panicno brani i izbacuje svaku loptu na protivnicku polovinu, bez da pomisle da istrce kontru. Znam da su imali igraca manje, ali opet... isto ovako losu odbranu ne moze imati dobra ekipa. Pa svaki sut Zeljeznicara je bio pogodak, da su imali normalnog napadaca pred kraj bi bar izjednacili.
- Baltazar_khan
#292 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
rapid bukurešt je jedno vrijeme imao slične rezultate ovog plzena. doguraše daleko u tadašnjem kupu uefa, mlatili su bundesligaše ko veliki
sezonu poslije nas elimisaše uz pomoć alaima
ono jedva, ko večeras plzen komšije. to su te neke instant euro ekipe, dok sparta praha ne vrati dominaciju u češkoj.
p.s. ganjeta gigante ovakvi ste vi bili kad smo ispali prošle godine, sjećaš se? nego, čak nas i kopirate u ovim slikovitim zayebancijama

p.s. ganjeta gigante ovakvi ste vi bili kad smo ispali prošle godine, sjećaš se? nego, čak nas i kopirate u ovim slikovitim zayebancijama

- Brat
#293 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Meni samo jedna stvar nije jasna. Kako, stvarno, kako imaju obraza podjebavati, a ispadaju od crnogorskih amatera!? Kakav je to mentalni sklop da te imponuje što si spustio Želji, jer zaboga ispao je od kur.čevog Plzena (čisto informativno, Napoli i Atl.Madrid prošle godine zabili jedan (1) gol Plzenu). Kakav je to fenomen koji ti daje za pravo da ismijavaš ispadanje od Plzena, a znaš da si skinuo gaće pred amaterima sa Malte, Crne Gore i Albanije. Ne volim pričati o drugima, al' da neko nema obraza i da ga nije sramota, ne nas, samog sebe, to ne mogu nikako shvatiti.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Šta im preostaje ? Titule nema na mapi, Irfan žari i pali u klubu. SaJid im ode za 50.000 e, Sesar za nepoznat iznos, Hadžić i Torlak džaba, gube od amatera iz Crne Gore, gube od amatera iz Albanije, remiziraju sa Gradinom.Brat wrote:Vrhunski pitarski sindrom zvani svaka ekipa koja igra protiv nas je kur.ac od ovce.
Šta im drugo perostaje nego da se lažu i čekaju da Željo izgubi, nebil doživjeli malo radosti u svojim napaćenim životima![]()
Druga varijanta je da izvrše kolektivno samoubistvo da se riješe mukaZa tako nešto očito nemaju muda pa se hvataju ove tegobnije varijante, da budu pitari. Lijepo rekoh, to je karakterna osobina, vrlo loša
- BHF_Manijak
#294 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Mi i da smo prosli ovakvu Viktoriju, to ne mijenja cinjenicu da su ljudi svemirski brod za nas! Od vrijednosti igraca, ulaganja, kontinuiteta rezultata u posljedjih 3-4 godine i slicno... Dakle, nisu neka priodicna ekipa.KPNCTNJAH wrote:
Ekipa koja od ovakvog Zeljeznicara primi 4 gola u dvije utakmice ne moze biti ni medju 5 najboljih koje su gostovale u BiH poslije rata.
Ako cemo tvojom logikom, sta tek reci za nekog ko primi od Kukesija 3 gola ili od Zete ispadne, ekipe koje su daleko ispod ranga PLBiH.
-
mistek
#295 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Ako se već redaju ekipe koje su poslije rata dolazile u BiH, po nekom kvalitetu u datom trenutku, onda bi to otprilike izgledalo:
1. New Castle
2. Dinamo Kiev
3. Malaga/Besiktas
4. Sparta Prag/Viktoria Plzen
5. Basel
6. Braga
*Sparta Prag kontra Sarajeva, Besiktas kontra Sarajeva, Basel kontra Širokog Brijega.
Nakon ovog ima dosta sličnih ekipa, a možda je čak ona Partizanova kontra Zrinjskog negdje među ovih 10-ak.
1. New Castle
2. Dinamo Kiev
3. Malaga/Besiktas
5. Basel
6. Braga
*Sparta Prag kontra Sarajeva, Besiktas kontra Sarajeva, Basel kontra Širokog Brijega.
Nakon ovog ima dosta sličnih ekipa, a možda je čak ona Partizanova kontra Zrinjskog negdje među ovih 10-ak.
- KPNCTNJAH
#296 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Ja sam ono napisao bez provociranja, smijesno je govoriti za ovu ekipu da je medju najjacim koje su gostovale ovdje. Mozemo se sloziti da i jedni i drugi imamo nikad losije sastave, pa kad takav los Zeljeznicar ove namuci, vasa ekipa koja je igrala protiv Newcastle-a bi ih u istim uslovima dobila dva razlike. Prije kad nam dodje neka jaka ekipa mi (i vi) za 180 minuta ne uspijemo pogledati prema njihovom golu, a vi ovoj prejakoj Viktoriji zabijete 4 gola iz nicega. Vi ste sami sebe isprepadali s wikipedijom i vadjenjem nekih njihovih rezultata od prije par godina. Svi su ocekivali potop, ali se nakon prve tekme vidjelo da im je odbrana prosjek. Vi i dalje sebe tapsite po ledjima i ubjedjujte da ste ispali od odlicne ekipe, ako vam je tako lakse.
Sta ste vi za Levski pricali prosle godine
- BHF_Manijak
#297 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Kad se pisu tekstovi kontra divova, onda su govnogovno.ba i sranje portali, kad izvale debilnu bombu poput one o Yayi, koji ne znam da je ikad bio u blizini BiH, a kamo li da je bio u njoj, onda su relevantni poratli.
- cvrčak_na_hedonizmu
#298 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Levski koji tri godine nijeprošao prvi krug takmičenja. Giganti, mnogo jači od Plzena koji je zapravo kurac od ovce ekipa naspram LevskogKPNCTNJAH wrote:Ja sam ono napisao bez provociranja, smijesno je govoriti za ovu ekipu da je medju najjacim koje su gostovale ovdje. Mozemo se sloziti da i jedni i drugi imamo nikad losije sastave, pa kad takav los Zeljeznicar ove namuci, vasa ekipa koja je igrala protiv Newcastle-a bi ih u istim uslovima dobila dva razlike. Prije kad nam dodje neka jaka ekipa mi (i vi) za 180 minuta ne uspijemo pogledati prema njihovom golu, a vi ovoj prejakoj Viktoriji zabijete 4 gola iz nicega. Vi ste sami sebe isprepadali s wikipedijom i vadjenjem nekih njihovih rezultata od prije par godina. Svi su ocekivali potop, ali se nakon prve tekme vidjelo da im je odbrana prosjek. Vi i dalje sebe tapsite po ledjima i ubjedjujte da ste ispali od odlicne ekipe, ako vam je tako lakse.
- BlueBlood
#299 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
Željo odigro odlično! Svaka cast! Prezadovoljan sam igrom ali realizacijom ne! Vidi se da Osim stvara klub za evropske uspjehe! Treba biti strpljiv i realan. Ivici Osimu je trebalo 7 godina na klupi da napravi historijski uspjeh za klub - polufinale kupa uefa, budimo strpljivi i dajmo Amaru priliku da vidimo sta on moze za to vrijeme uraditi

TM otimacine

ag bojs sak maj dik

TM otimacine

ag bojs sak maj dik
Last edited by BlueBlood on 24/07/2013 02:13, edited 1 time in total.
- antifascism
#300 Re: BH klubovi u Evropi - 2013/14
mistek wrote:Ako se već redaju ekipe koje su poslije rata dolazile u BiH, po nekom kvalitetu u datom trenutku, onda bi to otprilike izgledalo:
1. New Castle
2. Dinamo Kiev
3. Malaga/Besiktas
5. Basel
6. Braga