da, tamo idu samo derperi...pretpostavljam da si zbog toga u prvim redovima...kad vam je opet derperski teferic u BG pasjaluku !? jel uzivate dok vam fasisti iz Obraza, Dveri i 1389 skandiraju ´´jebat cemo pedere, jebat cemo pedere ! ´´pretresnov wrote:Kako je večeras u Beogradu? Što to nisi na Exitu? A ja, tamo ne idu papci.sten_MK_II wrote:denideni wrote:Skijas razumijem sto branis Izetbegovica kada je u pitanju izjednacavanje i odnos sa Abdicem ali pitam te,sta Ti mislis o ovoj skorasnjoj izjavi turskog premijera.
"Erdogan je spomenuo i prvog predsjednika Predsjedništva R BiH Aliju Izetbegovića i poželio da ga "Bog nagradi za sve što je učinio za bošnjački narod". Također, on je podsjetio da je Aliju Izetbegovića posjetio dok je bio u bolnici u Sarajevu.
"Tom prilikom rekao mi je: 'Ostavljam ti Bosnu u amanet. Bosna je ostavština Osmanlija', još uvijek se sjećam ovih riječi”, kazao je turski premijer."
nista, sta drugo nego vi u Srbiji spremajte se za jos 500 godina turskog karanja![]()
![]()
![]()
![]()
ovo postaje sve nenadjebivije
SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
sten_MK_II
#276 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
-
pretresnov
#277 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ko svi? Ja znam da mi nismo. Vi u Srbiji jeste garant, vi ste kukali "jaooo sveteee ukini nam sankcijeeee nemogu da popijem Nestle kafuu breeee"Skijaš wrote:pretresnov wrote:Radi se, naravno, o predaji de jure vlasti potezom pera i time priznanju nasilne okupacije koju ti sad, otkrivši se kao četnik, proglasi svetinjom.Skijaš wrote:
Odgovorio sam pobijajući srž tvoje teorije da je Izetbegović radio za velikosrbe.
Ostalo su samo tvoja naklapanja koja su toliko glupa da ih se može i ignorisati. Npr, kažeš da je Izetbegović "poklonio" 49 % teritorije Miloševiću a ne objašnjavaš koliko je procenata teritorije ARBiH kontrolisala prije potpisivanja tog sporazuma. Mislim, baš lupaš gluposti i ne može te se shvatiti ozbiljno.svi smo jedva dočekali potpisivanje Dejtonskog sporazuma, a tebi ako se ratuje, eno ti Sirija
-
pretresnov
#278 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Zar ne vidiš bolan da si provaljen, sa oba ta tvoja ofucana nicka.sten_MK_II wrote:da, tamo idu samo derperi...pretpostavljam da si zbog toga u prvim redovima...kad vam je opet derperski teferic u BG pasjaluku !? jel uzivate dok vam fasisti iz Obraza, Dveri i 1389 skandiraju ´´jebat cemo pedere, jebat cemo pedere ! ´´pretresnov wrote:Kako je večeras u Beogradu? Što to nisi na Exitu? A ja, tamo ne idu papci.sten_MK_II wrote:
nista, sta drugo nego vi u Srbiji spremajte se za jos 500 godina turskog karanja![]()
![]()
![]()
![]()
ovo postaje sve nenadjebivije
De nam sad kojeg smješka, ono za efekat bolan...
-
pretresnov
#279 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
To prvi put čujem? Njegova je izdaja tolika ogromna i dugotrajna, da čovjek više i ne primjećuje svaku koju je napravio. A za svaku nu normalnim zemljama izriče se po jedna smrtna kazna.kiky wrote:zaboravio si navest kako je aljo, mrtav hladan i onako sav blještav u svojoj mudrosti pozvao užički korpus da čuva narod u podrinju ...
što su ovi sa zadovoljstvom i učinili ...
na žalost i muku hiljada fočaka ...
za početak ...
On ih je zaslužio barem 200 za pojedina zločinačka djela. Odnosno 200.000 za sve žrtve kao saučesnik. Da ne govorimo o komandantima čije je likvidacije lično naredio, kao Seferovu.
Last edited by pretresnov on 13/07/2012 01:53, edited 1 time in total.
-
sten_MK_II
#280 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
evo ga, oni nisu bili te srece da stignu do mosta na Ljuboviji ili Skelanimapretresnov wrote: Gdje vam je taj most??
http://www.youtube.com/watch?v=aibbqOkz5ro
- agnostic_front
#281 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
http://www.youtube.com/watch?v=YoRTaw9dOUY
Evo i tebi argument. Obecanje odrzano, nikog nije izd'o. Za nesto vise, kao protjerivanje djoga van granica nase domovine, ja cisto sumnjam da smo imali resursa, sto ljudskih, sto materijalnih. ti naravno kao vojni ekspert smatras drugacije.
cisto da ne bude nacionalisticko shvacen ovaj klip koji sam postavio, posto xeroj karadjic proziva upravo muslimane, zato se samo muslimani i spominju. naravno nas obraz je ostao neokaljan, s politickog vrha (gdje spada i ovaj sto ga pljujes) nije planski provodjeno etnicko ciscenje, za razliku od ovih koje branis. zato sto je ans rahmetli predsjednik bio insan, a ti slobodno brani xeroje, procitan si vec.
Evo i tebi argument. Obecanje odrzano, nikog nije izd'o. Za nesto vise, kao protjerivanje djoga van granica nase domovine, ja cisto sumnjam da smo imali resursa, sto ljudskih, sto materijalnih. ti naravno kao vojni ekspert smatras drugacije.
cisto da ne bude nacionalisticko shvacen ovaj klip koji sam postavio, posto xeroj karadjic proziva upravo muslimane, zato se samo muslimani i spominju. naravno nas obraz je ostao neokaljan, s politickog vrha (gdje spada i ovaj sto ga pljujes) nije planski provodjeno etnicko ciscenje, za razliku od ovih koje branis. zato sto je ans rahmetli predsjednik bio insan, a ti slobodno brani xeroje, procitan si vec.
-
sten_MK_II
#282 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
previse si ocigledan sa tim bolan,,,bre !pretresnov wrote:
-
pretresnov
#283 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Što izbrisa ostatak svog posta, da svi vide da si ti taj koji nabrajaš mostove po četniklandu znaš svaki i po selima kako se zovu, poznaješ svoj zavičaj nema šta.sten_MK_II wrote:evo ga, oni nisu bili te srece da stignu do mosta na Ljuboviji ili Skelanimapretresnov wrote: Gdje vam je taj most??![]()
De nam sad kojeg smješka, ono za efekat bolan, kontaš?
-
pretresnov
#284 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Naglašavam tvoje srpsko porEklo.sten_MK_II wrote:previse si ocigledan sa tim bolan,,,bre !pretresnov wrote:
De nam još nekog smjehuljka iz svoje prebogate zbirke rječitosti.
- agnostic_front
#285 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
sta je risto bilo? imal dje ova izjava prenesena od anadolije, a ne od srne, koju je stvorena 12.05.1992. u BL i koju je stvorio upravo djogo? jel risto, imal?denideni wrote:Skijas razumijem sto branis Izetbegovica kada je u pitanju izjednacavanje i odnos sa Abdicem ali pitam te,sta Ti mislis o ovoj skorasnjoj izjavi turskog premijera.
"Erdogan je spomenuo i prvog predsjednika Predsjedništva R BiH Aliju Izetbegovića i poželio da ga "Bog nagradi za sve što je učinio za bošnjački narod". Također, on je podsjetio da je Aliju Izetbegovića posjetio dok je bio u bolnici u Sarajevu.
"Tom prilikom rekao mi je: 'Ostavljam ti Bosnu u amanet. Bosna je ostavština Osmanlija', još uvijek se sjećam ovih riječi”, kazao je turski premijer."
-
sten_MK_II
#286 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
naravno da znam, evo jos jedna iz mog zavicaja..brepretresnov wrote:Što izbrisa ostatak svog posta, da svi vide da si ti taj koji nabrajaš mostove po četniklandu znaš svaki i po selima kako se zovu, poznaješ svoj zavičaj nema šta.sten_MK_II wrote:evo ga, oni nisu bili te srece da stignu do mosta na Ljuboviji ili Skelanimapretresnov wrote: Gdje vam je taj most??![]()
http://www.youtube.com/watch?v=EH8vEtfP ... re=related
- kiky
#287 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
tu farsu sa užičkim korpusom je gledala cijela nacija na dnevniku rtvsa ( tada ) ...pretresnov wrote:To prvi put čujem? Njegova je izdaja tolika ogromna i dugotrajna, da čovjek više i ne primjećuje svaku koju je napravio. A za svaku nu normalnim zemljama izriče se po jedna smrtna kazna.kiky wrote:zaboravio si navest kako je aljo, mrtav hladan i onako sav blještav u svojoj mudrosti pozvao užički korpus da čuva narod u podrinju ...
za početak ...
On ih je zaslužio barem 200 za pojedina zločinačka djela. Odnosno 200.000 za sve žrtve kao saučesnik. Da ne govorimo o komandantima čije je likvidacije lično naredio, kao Seferovu.
možda se može nači snimak na you tube ....
jezivo ...
ali to nije sve ...
ima dragi aljo kamaru tih mudrih poteza od kojih je svaki put hiljade ljudi izgubilo glave ...
-
pretresnov
#288 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Sve je to lijepo, vidimo da su vas na brzom kursu u obavještajnoj školi naučili korisititi YouTube, ali nikako da nam ponudiš kontraargumente na ovo malo argumenata što sam ih na brzinu skupio:sten_MK_II wrote:naravno da znam, evo jos jedna iz mog zavicaja..brepretresnov wrote:Što izbrisa ostatak svog posta, da svi vide da si ti taj koji nabrajaš mostove po četniklandu znaš svaki i po selima kako se zovu, poznaješ svoj zavičaj nema šta.sten_MK_II wrote: evo ga, oni nisu bili te srece da stignu do mosta na Ljuboviji ili Skelanima![]()
http://www.youtube.com/watch?v=EH8vEtfP ... re=related
Lik ode na robiju radi rušenja BiH, pa ga puste na peticiju Šešelja i SANU, pa mu Srpska reč štampa knjigu o tome kako je on "naj naj musliman", pa dođe nazad gdje izgubi izbore ko Grčka, pa pobjednika svrgne, pa odugovlači 3 mjeseca s proglašenjem ratnog stanja a što učini tek nakon što više nema kud (kad je poklano i Ravne i Bijeljina), pa u ratu ko od šale pogazi platformu Predsjedništva, pa u Srebrenicu NE pošalje svoju brojniju Armiju, pa u Dejtonu pokloni Miloševiću 49% tj. ukine Republiku i izmisli je gdje je nikad nije bilo, pa nakon rata uvede kadrovsku "umjesto poslušnih i sposobnih ja biram poslušne", pa...
Pametnom dovoljno.
-
pretresnov
#289 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Čekaj 5 minuta pa će ti ova srpska agentura ovdje saopštiti da bulazniš, da on to nije znao, da je bio naviko, da su to oni oko njega...kiky wrote:tu farsu sa užičkim korpusom je gledala cijela nacija na dnevniku rtvsa ( tada ) ...pretresnov wrote:To prvi put čujem? Njegova je izdaja tolika ogromna i dugotrajna, da čovjek više i ne primjećuje svaku koju je napravio. A za svaku nu normalnim zemljama izriče se po jedna smrtna kazna.kiky wrote:zaboravio si navest kako je aljo, mrtav hladan i onako sav blještav u svojoj mudrosti pozvao užički korpus da čuva narod u podrinju ...
za početak ...
jezivo ...
ali to nije sve ...
ima dragi aljo kamaru tih mudrih poteza od kojih je svaki put hiljade ljudi izgubilo glave ...
-
pretresnov
#290 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Praviš se da ne kontaš, ali svi vide da je to pozivnica koju Erdogan sam sebi daje da ovdje umaršira sa svojim koljačima. Naravno, preko Srbije kao i prošli puta...agnostic_front wrote:sta je risto bilo? imal dje ova izjava prenesena od anadolije, a ne od srne, koju je stvorena 12.05.1992. u BL i koju je stvorio upravo djogo? jel risto, imal?denideni wrote:Skijas razumijem sto branis Izetbegovica kada je u pitanju izjednacavanje i odnos sa Abdicem ali pitam te,sta Ti mislis o ovoj skorasnjoj izjavi turskog premijera.
-
pretresnov
#291 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
opomena pred ban
- Klavikula
#292 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
o da, ovo je jedan od velikih Aljinih potezakiky wrote:tu farsu sa užičkim korpusom je gledala cijela nacija na dnevniku rtvsa ( tada ) ...pretresnov wrote:To prvi put čujem? Njegova je izdaja tolika ogromna i dugotrajna, da čovjek više i ne primjećuje svaku koju je napravio. A za svaku nu normalnim zemljama izriče se po jedna smrtna kazna.kiky wrote:zaboravio si navest kako je aljo, mrtav hladan i onako sav blještav u svojoj mudrosti pozvao užički korpus da čuva narod u podrinju ...
za početak ...
jezivo ...
ali to nije sve ...
al fakat "vizionar" je imo previse "mudrih poteza" da bi se reklo slucajnost, haj jednom pa moze covjek reci greska u procjeni, moze se svakom desiti, haj i drugi put pa eto imo pogresne informacije, nije do njega..al broj gresaka koje je on napravio je ogroman..
- Skijaš
#293 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Mislim da Izetbegović to nije rekao, a ako jeste, to svakako treba biti odbačeno. Mogu i ja misliti da je čitavo ovo područje do Drine, oporukom kraljice Katarine, prešlo u vlasništvo Vatikana, ali ne mogu tražiti da Vatikan ovdje igra glavnu ulogu. Imamo ZAVNOBiH i to je temelj moderne Bosne i Hercegovinedenideni wrote:Skijas razumijem sto branis Izetbegovica kada je u pitanju izjednacavanje i odnos sa Abdicem ali pitam te,sta Ti mislis o ovoj skorasnjoj izjavi turskog premijera.
- Skijaš
#294 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Pa ako je Abdić u službi velikosrpstvu bio ratni zločinac, ograničavanje utjecaja istog je pozitivna stvar a ne nešto zbog čega bi trebali da žalimo.pretresnov wrote:Gluposti. To se zove puč.Skijaš wrote:Na vrijemepretresnov wrote:Svrgavanje se desilo 1991. tj. dugo prije rata.
Odgovorio sam tiNego četo de ti nama daj kontraargumente na ovo malo argumenata što sam nabrzinu sklepao:
-
kv99
#295 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
pretresnov wrote:Sa 8% teritorije. A Alija u Dejtonu im se stavio u službu sa 49%.Skijaš wrote: Pa bio je gori, otvoreno se stavio u službu Beograda
I, jel bio gori od Alije?
1) Nije Fikret dao 8 % vec 90 % jer je potpisao ugovor o priznanju TADASNJEG stanja i sa teritorijom koju je kontroslisao i koju je pokusavao da okupira to ispada vise od 90 %. I sta je gore : 90 % koji nema nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom ili 47 % ( nema vise Brckog u tvojoj cifri
2) Nije samo stavio teritoriju vec i samog sebe otvoreno u sluzbu cetnika i ne samo to vec je u sluzbi cetnika otvoreno napadao i ubijao svoj narod.
3) UNPROFOR nikada nije bio taksi servis za clanove Predsjednistva po BiH. U vrh glave prevoz do i od aerodroma ali nikada nisu prevozili clanove Predsjednistva do/iz enklava ili sl.
I nisi mi odgovorio iako sam te do sada najmanje 5-6 puta: kada je Fikret patriota postao otvoreni cetnicki pijun koji je napao i ubijao svoj vlastiti narod i pokrenuo rat protiv ...gle cuda li cuda cetnickog spijuna
Znaci pored ociglednih gluposti koristis se i ociglednim lazima. Guslaj Ristoooo
-
kv99
#296 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Klavikula wrote:o da, ovo je jedan od velikih Aljinih poteza
al fakat "vizionar" je imo previse "mudrih poteza" da bi se reklo slucajnost, haj jednom pa moze covjek reci greska u procjeni, moze se svakom desiti, haj i drugi put pa eto imo pogresne informacije, nije do njega..al broj gresaka koje je on napravio je ogroman..
A ni ti ne odgovoras kada ti se postave pitanja u vezi tvojih tvrdnji : da li ti je "tata " pricao da li rahmetli Alija treba da odgovora jer je organizovao ubistvo rahmetli Zaima Imamovica pored organizacije genocida u Srebrenici ? Da li ti je "tata " rekao da li ima neki dokaz pa zbog toga to tvrdi ili si ti nasao neki pa na osnovu toga ti to tvrdis ? Mozes li da podijelis sa nama taj dokaz ili dokaze ? Ili se sve bazira na osnovu onoga sto je "tata " rekao prije spavanja
- Gojeni H
#297 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Radi se, naravno, o predaji de jure vlasti potezom pera i time priznanju nasilne okupacije koju ti sad, otkrivši se kao četnik, proglasi svetinjom
skijas
Eto sad si jos i cetnik.
Ma dje ih nalaze, u pm?
-
sumirprimus
#298 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ko sto neko rece politika je kurva,a mi smo u svojoj istoriji/historiji/povijesti,imali vrlo malo kvalitetnih švalera...
Oću reći,ko u sahu,igras da pobijedis,i predvidjas potez svog protivnika,e nama to predvidjanje,priprema i kontra slabe skroz...
Sad kad gledam srebrenicu,sumnjam da je to bio dogovor i razmjena,prije ce bit,ljudi odigrali partiju saha s nama u nekoj siroj slici,vukli poteze imajuc u vidu(MZ,UN,stanje na drugim ratistima,nase mogucnosti) i mi platili ceh,nazalost...
a ko je kriv za srebrenicu,krivi su i mladic i karadzic i komplet rs i vrs, i un i sva ta mz,a mi u toj mjeri ,jer smo im poslje 3 godine rata isvega sto smo prezivili i dalje slijepo vjerovali....
Oću reći,ko u sahu,igras da pobijedis,i predvidjas potez svog protivnika,e nama to predvidjanje,priprema i kontra slabe skroz...
Sad kad gledam srebrenicu,sumnjam da je to bio dogovor i razmjena,prije ce bit,ljudi odigrali partiju saha s nama u nekoj siroj slici,vukli poteze imajuc u vidu(MZ,UN,stanje na drugim ratistima,nase mogucnosti) i mi platili ceh,nazalost...
a ko je kriv za srebrenicu,krivi su i mladic i karadzic i komplet rs i vrs, i un i sva ta mz,a mi u toj mjeri ,jer smo im poslje 3 godine rata isvega sto smo prezivili i dalje slijepo vjerovali....
- Halcyon
#299 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
Ne čitaš temu par sati i kad se vratiš već 13 stranica četničke, odnosno petokolonaške verbalne dijareje.
- Bošnjaci krivi za rat
- Alija ubio preko osam hiljada ljudi u Srebrenici
- Alija kriv za RS
- Abdić je istinski heroj odbrane
Jebo te, dođe marva na bh. forum i piše ovakve gadosti. Ponekad stvarno mislim da mi ništa bolje nismo ni zaslužili kakvi smo, i šta sebi dopuštamo.
- Bošnjaci krivi za rat
- Alija ubio preko osam hiljada ljudi u Srebrenici
- Alija kriv za RS
- Abdić je istinski heroj odbrane
Jebo te, dođe marva na bh. forum i piše ovakve gadosti. Ponekad stvarno mislim da mi ništa bolje nismo ni zaslužili kakvi smo, i šta sebi dopuštamo.
-
sumirprimus
#300 Re: SREBRENICA IZDAJA I ODGOVORNOST NATO PAKTA I UN-a
mislim to je vec prevelik OT,abdic,alija koj dobijo ko izgubiJo glasove...
ajmo ovako,ima li logike da su iz serebrenice trebali proc kakve kurseve oficiri?naravno...a jesu li bas morali u tolikom broju odjednom izac,ili jos logicnije,prebacit dio kadra u srebrecniu pa ih na licu mjesta obucavat???
ajmo ovako,ima li logike da su iz serebrenice trebali proc kakve kurseve oficiri?naravno...a jesu li bas morali u tolikom broju odjednom izac,ili jos logicnije,prebacit dio kadra u srebrecniu pa ih na licu mjesta obucavat???