Sex bez obaveze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#276 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:
Ma tesko je procijeniti kakav ce biti neko za 5, 10 ili 20 godina...ma koliko ti birao...nema garancije
Ma imaju ba zapisi za protiv varanja, čim se udaš pravac hodži u Gornju Tuzlu, nek ti napiše par recepata, zlu ne trebalo :D
da onemoca, pa da ne moze nista ni meni ni kojoj drugoj :lol: :lol: :lol:
breviar wrote:ovo dvoje se bas muvaju. suptilno. :)
e promasio si ceo fudbal :D
breviar

#277 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

ok! sigurno ste samo prijatelji koji se paze. suptilno. :)
In love with Bosnia

#278 Re: Sex bez obaveze

Post by In love with Bosnia »

breviar wrote:in love with bosnia, mislim da nije bas najbolje poredjenje djece i ljubavnika.
zašto? zato što su u pitanju različite emocije?

možda ova tema nije pravo mesto za razgovor o emocijama uopšte ali šta je strast ako ne neka vrsta emocije? zašto je prema nekome osetimo na prvi pogled a prema nekome nikada, u ma kakvoj situaciji da se nadjemo? emocije se definišu kao dozivljaj naseg vrednovanja i subjektivnog odnosa prema različitim stvarima, ljudima, dogadjajima ali i prema sopstvenim postupcima. nemaju sve ni isto trajanje a ni isti intenzitet. najsnažnije su emocije koje traju najkraće (na primer, uporedi intenzitet emocija u trenutku zaljubljenosti u odnosu na intenzitet emocija prisutnih kod zrele ljubavi) i u tim momentima javljaju se različite promene na osobi koja ih doživljava (pojačan rad žlezda, disajni organi ili organi za varenje). trebalo bi da razlikujemo libidnost i erotičnost - prvo je puko zadovoljenje seksualnog nagona, drugo podrazumeva da nas, pored seksualnih karakteristika, na bazično seksualnom partneru interesuju i njegova nepolna i društvena obeležja (inteligencija, šarm, pogledi na svet i slično). čim se nadjemo u stadijumu erotičnosti, već smo u sferi razvijanja različitih vrsta emocija. značajan procenat odnosa koji nazivamo seksom bez obaveza zapravo nije i seks bez ikakvih emocija.
nema problema, postoje osobe koje mogu da vole vise osoba. drzim da je to posteno, kada se karte otvore.
ovdje ne drzim predavanja o moralu, vise pricam o onom ljudskom osjecaju - cinjenica je da mnogi nisu bas sretni sa ovim rijesenjem.
nedavno u nekom potpuno sarolikom drustvu, neke djevojke 40tih godina su mi prepricavale kako su
imale avanture na jednu noc sa nekima. pricale su, pricale su. otprilike mogu stvoriti percepciju na sto
je to licilo, i da su one vise bile objekat muskih fantazija. trojica sa jednom. nema tu emocija. to je samo neko histericno ispucavanje.
mene vise brine ta kolektivna histerija. ne bi mi bilo pravo da neko ko je sa mnom histerise naokolo,
pokusavajuci da tu histeriju odagna nekim sexualnim akrobacijama
nemam problema sa ljubomorom. ako osjeca prazninu sa mnom, neka mi to kaze. ili ne mogu, ili mogu ispraviti.
to je to.
taj bezobaveznoni sexualni cin u 99,9% nije zabava, to je samo histerija. neko hvatanje za slamku u moru.
činjenica da se intima deli sa nekim ko nam nije izuzetno blizak je želja za samopotvrdjivanjem i rezultat je nesigurnosti koju osoba ispoljava iskazujući potrebu da kod drugih izazove nekakvu reakciju, bilo da je u pitanju zavist, divljenje, zgražavanje ili nešto slično.
Great Cornholio

#279 Re: Sex bez obaveze

Post by Great Cornholio »

breviar wrote:ok! sigurno ste samo prijatelji koji se paze. suptilno. :)
Znaš šta kažu, mi često vidimo ono što želimo vidjeti a ne ono što stvarno jeste :) Pozz
breviar

#280 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

sada, ne znam da li je do mene....
kada se spominje sex bez obaveze, slika takvog odnosa mi se vezuje vise za neko fiziciko/pshicko zadovoljenje.
o osjecaju koji spomonjes, imam ga obicno za osobu u koju se zaljubim. pa sada, to se desilo samo dva puta.
analizrajmo ga kako hocemo, ispunjenjem ega ili dokazom da jos vrijedim - ali taj osjecaj za nekoga sa nekim
je bio uzvisen.
nema spora o tome.
u tom slucaju, u takvom odnosu radim na tome da druga strana bude zadovoljenija u odnosu na mene.

u ovom sexu bez obaveze, to je cista potreba za fizickim zadovoljenjem. neki ispusni ventil.
iskreno, nemam pojma ni kako se preziva dojucerasnja bezobavezna shema. znam da nesto svira, i da ponekad
ima konccerte i da me ponekad pozove - ali, nemam bas u interesu da jos pratim te dogadjaje. niti u interesu
da za tu osobu zna moje okruzenje. vjerujem da je bio osjecaj obostran. meni bi problem predstavljao da su
se pojavile emocije kod druge strane. no bilo je naznaka za tim.

kada mislim o sexu bez obaveze, nakon tog cina nemam uopste tu osobu u glavi. niti mislim kada cemo
se sresti.
tu nema emocija.
pa zbog toga ne mogu da racunam na emocije prema nekome koga volis (u onom nasem dijalogu, prema djeci),
i prema bezobaveznoj sex shemi.

u tom bezobaveznom odnosu apsolutno nema emocija s moje strane.
doduse, ponekad saslusam sto mi ispricaju. cak i sudjelujem u razgovoru. imamo ponekad i zustre diskusije
koje su prilicno konstruktivne, ali... to je to.
nema dalje.

zato nisam pobornik tih veza. :)

doduse, moj spomenuti prijatelj se bas zaljubi. onako, padne u depresiju ako ga ljubavnica ostavi. :)
ali i dalje drzi da su ti odnosi za njega 'bez obaveze'. no kod njega je tipicna zaljubljenost. umjetnik je.
pukne za cas.

sto se podrazumjeva bez obaveze? da se necmo vjencati?
plain vanilla

#281 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

nemoj vise bgt spominjati tog prijatelja, kod njega nije seks bez obaveza nego preljub ili svaleranje
breviar

#282 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

hajd bogati nemoj previse k srcu uzimati preljube. :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#283 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Ne mislim da vanilla uzima k srcu preljubu, nego pokusava objasniti razliku izmedju sexa bez obaveze i kurvaluka.
Izvin'te al kad u ljudi braku odradjuju druge sa strane, to je preljuba, svaleranje, kurvaluk...
Stvari treba nazvati pravim imenom.
plain vanilla

#284 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

breviar wrote:hajd bogati nemoj previse k srcu uzimati preljube. :)
ne uzimam ja srcu kurvaluke, ali ovo nije tema o svaleranju nego o seksu za jednu noc

seks za jednu noc se desava izmedju slobodnih ljudi...a mi sad mozemo do sutra nagadjati zasto doalzi do toga, jesu li ti ljudi moralni, sretni..

a svaleranje je svaleranje..skroz druga tema, jer je upletena jos najmanje jedna osoba
breviar

#285 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

nemojte me krivo shvatiti: onda se svi svaleraju.

cinjenica je da je to rasporstranjeno mnogo, i takvim razmjerama da je takav sex prisutan i kod osoba
u braku, u nekom visegodisnjem odnosu.
nemojte samo kazati da se to desava uglavnom kod onih kao sto sam ja. singlesa. :)
pa osoba koja je do jucer bila sa mnom, kazala je da je u nekom visegodisnjem odnosu. doduse, za vrijeme
naseg neobaveznog druzenja, o tome uopste nismo pricali.
tek jucer je dosao razgovor o tome, gdje mi spominje o njihovom odnosu.

ne mislim da sam mjerilo morala, ali zbog tog njihovog odnosa moja bezobavezna veza je dobila od mene
zbogom. to da li ce nekoga drugoga naci, ne brine me. :)

iz moje perspektive, takvi bezobavezni odnosi su rasporstranjeniji vise kod ovih sto su u so-called svetoj zajednici.
ladyblue18

#286 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Ja se s tobom slazem od a do Ž. :mrgreen:
I jako fino od tebe ako si se zaista ponio tako. :)

Ali moj post se zaista samo odnosio na to da lik ne moze da lupa kako je u vezi bez obaveze a ozenjen i ima djecu, i onda jos doda onako znacajno kako on postuje svoju porodicu i jos vise voli svoju zenu nakon sto je prevari. :mrgreen: Plahe ljubavi i postovanja jbt. :D

Samo mi smeta klasifikacija tog djela, pokusava se umanjiti svaleranje tako sto ce se nazvati sexom bez obaveze.
To ti je ko da dodje djevojka i kaze "znas, ja prakticiram analni sex ali sam nevina".
plain vanilla

#287 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

breviar wrote:nemojte me krivo shvatiti: onda se svi svaleraju.

cinjenica je da je to rasporstranjeno mnogo, i takvim razmjerama da je takav sex prisutan i kod osoba
u braku, u nekom visegodisnjem odnosu.
nemojte samo kazati da se to desava uglavnom kod onih kao sto sam ja. singlesa. :)
pa osoba koja je do jucer bila sa mnom, kazala je da je u nekom visegodisnjem odnosu. doduse, za vrijeme
naseg neobaveznog druzenja, o tome uopste nismo pricali.
tek jucer je dosao razgovor o tome, gdje mi spominje o njihovom odnosu.

ne mislim da sam mjerilo morala, ali zbog tog njihovog odnosa moja bezobavezna veza je dobila od mene
zbogom. to da li ce nekoga drugoga naci, ne brine me. :)

iz moje perspektive, takvi bezobavezni odnosi su rasporstranjeniji vise kod ovih sto su u so-called svetoj zajednici.
pa lakse se svalerat neobavezno :lol: nego se vodat danima za rucice, upoznavati dragu/dragog s familijom...

-dragi, hoces me danas upoznati s porodicom
-ne mogu
-pa zastooo
-pa zena je na poslu, a djeca u skoli :mrgreen:
onako

#288 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

ladyblue18 wrote:Ja se s tobom slazem od a do Ž. :mrgreen:
I jako fino od tebe ako si se zaista ponio tako. :)

Ali moj post se zaista samo odnosio na to da lik ne moze da lupa kako je u vezi bez obaveze a ozenjen i ima djecu, i onda jos doda onako znacajno kako on postuje svoju porodicu i jos vise voli svoju zenu nakon sto je prevari. :mrgreen: Plahe ljubavi i postovanja jbt. :D

Samo mi smeta klasifikacija tog djela, pokusava se umanjiti svaleranje tako sto ce se nazvati sexom bez obaveze.
To ti je ko da dodje djevojka i kaze "znas, ja prakticiram analni sex ali sam nevina".
Ovo je tacno i upravu si, samo sto ostaje definicija sex bez obaveze medu dvoje u braku s tim sto je ispred dvoje svalera zenskar ili ljubavnik i ljubavnica imaju seks bez obaveza, a to znaci definiciju odnosa u kome nakon toga ne strahuje ni jedno ni drugo za ono sto imaju kod kuce u smislu da imaju obavezu nakon seksa bez obaveze ikakvu jedno prema drugome...Zacno je da je pravo ime za one u braku svaler, ali tacno je i da kao takvi mogu imati odnos seks bez obaveze...
ladyblue18

#289 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

Razumijem sta hoces reci ali ja to vise gledam kroz prizmu da to nisu ljudi bez obaveze, u tome je problem.
Lahko je kad se nadje dvoje solo insana pa onda nek rade sta hoce, ali kad u igri imas upletenu trecu, cetvrtu osobu ulog postaje malo veci, ali eto... debelokozaca na svakom koraku.
breviar

#290 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

onako, uzmi u obzir da je sa nekim raznim pozama koje imamo u tim bezobaveznim sex relacijama,
slika naseg zivotnog partnera banalizirana. njen/njegov trud da bude sa nama, da nas voli, itd.
iako ni to nije bas garancija...
ne mora to ona/on znati, ali mi znamo da smo narusili njeno/njegovo dostojanstvo. da smo je/ga ponizili
s nekim neisprobanim akrobacijama sa drugom osobom koja nam kao nista ne znaci. :)

recii da se slazes sa mnom. 8-)
onako

#291 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

ladyblue18 wrote:Razumijem sta hoces reci ali ja to vise gledam kroz prizmu da to nisu ljudi bez obaveze, u tome je problem.
Lahko je kad se nadje dvoje solo insana pa onda nek rade sta hoce, ali kad u igri imas upletenu trecu, cetvrtu osobu ulog postaje malo veci, ali eto... debelokozaca na svakom koraku.
ja imam neki svoj mimo svijeta stav. Ako dvoje vole lupat glavom o zid i njima je dobro ja to postujem...Odavno nista ne osudujem u smislu strasti ljubavi i svega sto se medu svoje desi...Ali da su ulozi veci, odnosno konsejvence jesu ali upravo zbog tih uloga seks bez obaveze je njima idealan da sacuvaju ono sto imaju...Dom, sigurnost i nacin zivota koji im odgovara...Ima i u tome nijansi, od onih koji se kaju, do onih koji tek mladost prolaze u braku, kompleksa, do onog stvarnog prosto se desi...
majmunce

#292 Re: Sex bez obaveze

Post by majmunce »

Nisam ni sve dalje htjela citati jer ne mogu da vjerujem :shock: Kako vma moze biti normalno varati ako steu braku, meni nije kad neko ima ozbiljno vezu a kamoli to. Boze sacuvaj!
onako

#293 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

breviar wrote:onako, uzmi u obzir da je sa nekim raznim pozama koje imamo u tim bezobaveznim sex relacijama,
slika naseg zivotnog partnera banalizirana. njen/njegov trud da bude sa nama, da nas voli, itd.
iako ni to nije bas garancija...
ne mora to ona/on znati, ali mi znamo da smo narusili njeno/njegovo dostojanstvo. da smo je/ga ponizili
s nekim neisprobanim akrobacijama sa drugom osobom koja nam kao nista ne znaci. :)

recii da se slazes sa mnom. 8-)
jesil to ironican da se slozim s tobom:)))) salim se ako i jesi neka si...Rijetzkost vidjet je lijep komentar znas na sta mislim bez obzira slagao se il ne...
Da, mi znamo da jesmo njenu sliku uprljali ako je volimo, i tacno je da mi nosimo tu dvojnost u sebi a ona je ono sto je bila sto si nabrojao...I koliko god da je lijepo i prelijepo imati jednu noc sa drugom, ta noc toliko toga uzme u nama da svaki sljedeci pit kad legnes sa zenom nikad vise neces imati osjecaj koji si prema njoj imao prije seksa bez obaveze...Jer ti si uprljao cistotu osjecaja ona nije...
onako

#294 Re: Sex bez obaveze

Post by onako »

majmunce wrote:Nisam ni sve dalje htjela citati jer ne mogu da vjerujem :shock: Kako vma moze biti normalno varati ako steu braku, meni nije kad neko ima ozbiljno vezu a kamoli to. Boze sacuvaj!
Smijem li ti replicirati al da se ne naljutis...Zbog tvrdoce stava:)))
breviar

#295 Re: Sex bez obaveze

Post by breviar »

ne znam sto da kazem.

na ovom vaktu mogu jedino kazati da je moja najodanija ljubav moj posao. slazemo se, volimo se.
ako me dovede do stresa, opet zajednicki ispravimo stvari, i tako.
idilicna ljubav.
a za ostalo, nikad se ne zna. kako vidim kako se lako covjecanstvo muva, sanse su isto tako velike da mene neko diskretno vara, ali silno voli.

meni i nije bas neka utjeha sto imam pazljivu i diskretnu osobu proed sebe.
nije mi utjeha ako neko uz mene razmislja da je zivot jedan, i zasto ga stedjeti na jednom mjestu. :)

ne znam mozda je moja percepcija suzena, ali... moja je. :D
Kućni Ljubimci

#296 Re: Sex bez obaveze

Post by Kućni Ljubimci »

Mislim da je sex bez obaveze jedna predivna stvar i zato ga preporučam svima, jer tko normalan voli bilo kakvu obavezu :D
plain vanilla

#297 Re: Sex bez obaveze

Post by plain vanilla »

Kućni Ljubimci wrote:Mislim da je sex bez obaveze jedna predivna stvar i zato ga preporučam svima, jer tko normalan voli bilo kakvu obavezu :D
jesi ti ona sto ispusti ljubimca na ulicu kad joj dosadi
In love with Bosnia

#298 Re: Sex bez obaveze

Post by In love with Bosnia »

ladyblue18 wrote:Razumijem sta hoces reci ali ja to vise gledam kroz prizmu da to nisu ljudi bez obaveze, u tome je problem.
pokušaj to da gledaš kroz prizmu dvoje ljudi koji nemaju nikakve medjusobne obaveze, u njihovu igru nije upletena ni jedna osoba osim njih samih.
Nokija

#299 Re: Sex bez obaveze

Post by Nokija »

Malo je ovdje sad buckuris nasto :D
Sex bez obaveze je sexualni aranzman izmednju dvije osobe, koje jedna prema drugoj nemaju nikakvih obaveza. Kakve obaveze te dvije osobe imaju prema nekim trecim licima je drugi par rukava.
Generalno mislim da ljudi mogu raditi sve sto zele, sve dok svojim postupcima nikoga ne ugrozavaju. Licno ne odobravam varanje partnera, nisam nikad varala, mislim da me se nije nikad varalo, i nemam namjeru varati niti dozvoliti da me se vara. ALI, sto vise starim i malo pazljivije pratim svijet oko sebe, pocinjem sve vise da shavatam ljude koji varaju. Za sve je potrebno dvoje. Znam puno parova koji su imali problematicne veze, kasnije i brakove. Ja sam uvijek bila na strani svojih prijateljica i mislila se kako one mogu biti sa tim likovima koji ih varaju i opcenito se na jedan beveze nacin ponasaju prema njima. Medjutim, uvidjevsi dosta kasnije ponasanje tih istih prijateljica u vezi, kasnije u braku, pa kad dodje domacinstvo, djeca, svekrva, njegova familji i sl...pitam se kako sam mogla te iste zene tako pogresno procijenti? Kako sam se nekad pitala kako one mogu sa tim svojim partnerima, sad se pitam kako ti njihovi muzevi mogu sa tim zenama? I ne cudim im se sto bjeze od kuce i ganjaju okolo razne afere. :-)
ladyblue18

#300 Re: Sex bez obaveze

Post by ladyblue18 »

In love with Bosnia wrote:
pokušaj to da gledaš kroz prizmu dvoje ljudi koji nemaju nikakve medjusobne obaveze, u njihovu igru nije upletena ni jedna osoba osim njih samih.
Kako god ti velis i sta god tebe cini sretnom ti tako misli. :mrgreen:
Post Reply