sada, ne znam da li je do mene....
kada se spominje sex bez obaveze, slika takvog odnosa mi se vezuje vise za neko fiziciko/pshicko zadovoljenje.
o osjecaju koji spomonjes, imam ga obicno za osobu u koju se zaljubim. pa sada, to se desilo samo dva puta.
analizrajmo ga kako hocemo, ispunjenjem ega ili dokazom da jos vrijedim - ali taj osjecaj za nekoga sa nekim
je bio uzvisen.
nema spora o tome.
u tom slucaju, u takvom odnosu radim na tome da druga strana bude zadovoljenija u odnosu na mene.
u ovom sexu bez obaveze, to je cista potreba za fizickim zadovoljenjem. neki ispusni ventil.
iskreno, nemam pojma ni kako se preziva dojucerasnja bezobavezna shema. znam da nesto svira, i da ponekad
ima konccerte i da me ponekad pozove - ali, nemam bas u interesu da jos pratim te dogadjaje. niti u interesu
da za tu osobu zna moje okruzenje. vjerujem da je bio osjecaj obostran. meni bi problem predstavljao da su
se pojavile emocije kod druge strane. no bilo je naznaka za tim.
kada mislim o sexu bez obaveze, nakon tog cina nemam uopste tu osobu u glavi. niti mislim kada cemo
se sresti.
tu nema emocija.
pa zbog toga ne mogu da racunam na emocije prema nekome koga volis (u onom nasem dijalogu, prema djeci),
i prema bezobaveznoj sex shemi.
u tom bezobaveznom odnosu apsolutno nema emocija s moje strane.
doduse, ponekad saslusam sto mi ispricaju. cak i sudjelujem u razgovoru. imamo ponekad i zustre diskusije
koje su prilicno konstruktivne, ali... to je to.
nema dalje.
zato nisam pobornik tih veza.
doduse, moj spomenuti prijatelj se bas zaljubi. onako, padne u depresiju ako ga ljubavnica ostavi.

ali i dalje drzi da su ti odnosi za njega 'bez obaveze'. no kod njega je tipicna zaljubljenost. umjetnik je.
pukne za cas.
sto se podrazumjeva bez obaveze? da se necmo vjencati?