Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

channel10

#27476 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nemoj da renoviraju ako nemaju dovoljno novca ili će sve završiti kao bega.
Zaitsev

#27477 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Inteligencija wrote:
belfy wrote:
Inteligencija wrote: park kulina bana ? bez statue, replike povelje, info panela i rasvjete, klupa i inventara itd nema smisla nista raditi aljkavo kao sto je postavljenje onog kamena kao neki spomen..

Da se takav dogadjaj desio u sarajevu to bio treci najposjecenije tur.mjesto nakon sebilja i vjecne vatre jer oni znaju a mi NE.

Ako znas sta planiraju mozes li napisati ?
Norm ti je jako lijepo rekao iznad. ja cu samo da dodam da nema smisla pljuvati po dobrim stvarima koje se desavaju. treba shvatiti koliko smo mali i koliko je ovo dovoljan korak. prvo postavljena ploca za koju su se neki ljudi izborili. sada su se neki ljudi izborili da to bude bolje. ti zasada pljujes jer nisu napravili grandioznije. ako mislis da moze bolje onda se ukljucis u pricu i pomognes ljudima da to bude bolje.

to sto ces napisati da moze bolje ne cinim to "bolje" nista blizim, osim ako nisu zelje i pozdravi. zvuci isto kao kad se Mirad predstavljo za izbore (ako se jos ko sjeca). nemoj biti Mirad.
ne pljujem ja po forumu gradjana njima svaka cast, pljujem po vlastima gradskim i kantonalnim, kantonalni su cak dan povelje uzeli kao dan Kantona i obiljezavaju ga a nikada se nisu sjetili kao ovi iz foruma gradjana da kazu slusajte ovo je najveci datum koji se desio u nasem kantonu evo 1 milion od 500 miliona godisnjeg budzeta nek se to fino sredi i napravi da mozemo dostojno obiljeziti..
Qrac ti ne pljujes. Svaki tvoj post zraci negativnoscu. Ne nosimo ni mi pink naocale, niti smo retardirani pa da ne kontamo da mnoge stvari ne stimaju. Ali ako se i mrva neceg pozitivnog vidi i radi, onda to treba postovati i ako si u mogucnosti podrzati. Samo tako se pravi korak naprijed. Od stalnog pljuvanja i kritikovanja svega mi je muka. Demokratija je eto, nazalost, ali ti daje mogucnost da se potrudis uciniti nesto dobro i pozitivno, nesto promijeniti, samo treba malo muda. Citajuci postove, imam osjecaj da je pola foruma jebeni Che Guevara, da imaju takve ideje i zamisli i da bi ovo bila Svica da se oni nesto pitaju. A nakaceni na komsijin internet, sa srcem k’o kliker, palamude na sav glas kako je sve u kurcu. No shit Sherlocks! Hvala svakome ko je imao i sekund udjela za Summer Fest, hvala i Nusmiru i Studio Teatru za Ljetne veceri, hvala Hazimu za to sto radi s pozoristem, hvala i za cvijece na mostovima i unaprijed hvala za park Kulina Bana... U gradu se nesto desava i ne licimo vise toliko na primitivni zaseok, ko to ne prepoznaje i jest mu mjesto u domu za staracka lica u Ninbergu. Od pranja guzica i ne zasluzuje bolje.
Kralj Tvrtko I.

#27478 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Aferim.
triconja

#27479 Re: Zeničani

Post by triconja »

Zaitsev wrote: Qrac ti ne pljujes. Svaki tvoj post zraci negativnoscu. Ne nosimo ni mi pink naocale, niti smo retardirani pa da ne kontamo da mnoge stvari ne stimaju. Ali ako se i mrva neceg pozitivnog vidi i radi, onda to treba postovati i ako si u mogucnosti podrzati. Samo tako se pravi korak naprijed. Od stalnog pljuvanja i kritikovanja svega mi je muka. Demokratija je eto, nazalost, ali ti daje mogucnost da se potrudis uciniti nesto dobro i pozitivno, nesto promijeniti, samo treba malo muda. Citajuci postove, imam osjecaj da je pola foruma jebeni Che Guevara, da imaju takve ideje i zamisli i da bi ovo bila Svica da se oni nesto pitaju. A nakaceni na komsijin internet, sa srcem k’o kliker, palamude na sav glas kako je sve u kurcu. No shit Sherlocks! Hvala svakome ko je imao i sekund udjela za Summer Fest, hvala i Nusmiru i Studio Teatru za Ljetne veceri, hvala Hazimu za to sto radi s pozoristem, hvala i za cvijece na mostovima i unaprijed hvala za park Kulina Bana... U gradu se nesto desava i ne licimo vise toliko na primitivni zaseok, ko to ne prepoznaje i jest mu mjesto u domu za staracka lica u Ninbergu. Od pranja guzica i ne zasluzuje bolje.
Nek si mu reko, ufatio je bio pravo furset :thumbup:
Inteligencija

#27480 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Nije meni problem priznati kada pogrijesim, mozda sam prenaglio i ofulao tajming kada treba kritikovati jer ovo je akcija foruma gradjana koji nisu odgovorni za te neke stvari i propuste jer su ipak NO..

Koliko svaki moj post zraci negativnoscu mozes vidjeti da sam jedini pozvao i postavio obavijest istog tog foruma gradjana ovdje na temu kada su cistili most i otisao pomoci.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27481 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Fakat ako iko hvali Zenicu i traži onu najmanju pozitivnu mrvicu vezanu za naš grad onda je to @Inteligencija :-D
Casual's

#27482 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Zaitsev wrote:
Qrac ti ne pljujes. Svaki tvoj post zraci negativnoscu. Ne nosimo ni mi pink naocale, niti smo retardirani pa da ne kontamo da mnoge stvari ne stimaju. Ali ako se i mrva neceg pozitivnog vidi i radi, onda to treba postovati i ako si u mogucnosti podrzati. Samo tako se pravi korak naprijed. Od stalnog pljuvanja i kritikovanja svega mi je muka. Demokratija je eto, nazalost, ali ti daje mogucnost da se potrudis uciniti nesto dobro i pozitivno, nesto promijeniti, samo treba malo muda. Citajuci postove, imam osjecaj da je pola foruma jebeni Che Guevara, da imaju takve ideje i zamisli i da bi ovo bila Svica da se oni nesto pitaju. A nakaceni na komsijin internet, sa srcem k’o kliker, palamude na sav glas kako je sve u kurcu. No shit Sherlocks! Hvala svakome ko je imao i sekund udjela za Summer Fest, hvala i Nusmiru i Studio Teatru za Ljetne veceri, hvala Hazimu za to sto radi s pozoristem, hvala i za cvijece na mostovima i unaprijed hvala za park Kulina Bana... U gradu se nesto desava i ne licimo vise toliko na primitivni zaseok, ko to ne prepoznaje i jest mu mjesto u domu za staracka lica u Ninbergu. Od pranja guzica i ne zasluzuje bolje.
Fakat napadaš lika koji jedini na ovoj temi ima te "pinky" naočale. Demokratija je da pišeš šta god ti je kurcu čejf, pa i ti si sada napisao, a i on je. Ne vidim nikakav razlog da mu onda odgovaraš tako bezobraznim postom osim ako te lično pogodio?!
Evo ja sam nakačen na svoj internet (optički ako te zanima, treba mi za rad) i palamudim kako je sve u kurcu.
Nabijem ja onog koji postavi 50 saksija u vrijednosti od 10.000 KM i pri tom to predstavlja kao projekat godine. Nabijem ja onog koji dadne 80.000 KM za organizaciju Dubioze kako bi to iskoristio za svoj politički govor. Ljetne večeri i Hazim su tu godinama, nemaju nikakvu podršku, sami sebe grade i ostvaruju rezultate.
Sada smo primitivni zaseok, sa zastavicama na bandarema i cvijecem na ogradama.

P.S. Nema više džabane parking na Staničnom i Masaryrkovoj.
ExNihilo

#27483 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Jest, ove godine slavimo jubilarnu dvogodišnjicu Ljetnih večeri.
clio_dci120

#27484 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

To u Masarikovoj proradio parkomat?
Norm

#27485 Re: Zeničani

Post by Norm »

...i to nesto stidljivo skroz... :D nikoga nije bilo da presjece 'vrpcu'... :| ...haman gradska uprava na kolektivnom godisnjem... :lol:
clio_dci120

#27486 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Norm wrote:...i to nesto stidljivo skroz... :D nikoga nije bilo da presjece 'vrpcu'... :| ...haman gradska uprava na kolektivnom godisnjem... :lol:
A da nije to onaj stari parkomat, i prije je bio postavljen, ali nije nikada radio?
slavemaster

#27487 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

a sta ce bit sad s gajbama i ostalim rezerzvacijama ispred nekih radnji u masarykovoj?
Norm

#27488 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote:
Norm wrote:...i to nesto stidljivo skroz... :D nikoga nije bilo da presjece 'vrpcu'... :| ...haman gradska uprava na kolektivnom godisnjem... :lol:
A da nije to onaj stari parkomat, i prije je bio postavljen, ali nije nikada radio?
jok taj je sklonut... :D nov novcijat metnut... :lol:
Throttle

#27489 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Casual's wrote: P.S. Nema više džabane parking na Staničnom i Masaryrkovoj.
Stanični trg treba poravnat i napravit parking kako treba, a ne da ostane onaj ispucali beton.
Ako mu je već namjena za parking, mada je meni to užas, ljepše je bilo prije dok je bio šetalište, trebalo ga malo uredit i da izgleda pristojno
kakavdanakneiskustvu

#27490 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

slavemaster wrote:a sta ce bit sad s gajbama i ostalim rezerzvacijama ispred nekih radnji u masarykovoj?

da,pred horsom ,ili kako se to vec sad zove je to bila redovna pojava
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27491 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Throttle wrote:
Stanični trg treba poravnat i napravit parking kako treba, a ne da ostane onaj ispucali beton.
Ako mu je već namjena za parking, mada je meni to užas, ljepše je bilo prije dok je bio šetalište, trebalo ga malo uredit i da izgleda pristojno
Cekaj je li se ovdje misli bas na stanicni trg ili onaj dzabana parking prema Posti gdje onaj Tezis stoji mjesecima.

Rekao bih ovo drugo. Stanicni trg svakako treba prepakovati...mislio sam da ce ga raditi kad i kruzni tok...
Throttle

#27492 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ma ne znam ni ja tačno, vjerovatno to gdje je Tezis, al u svakom slučaju treba zabranit parking po platou dok se zakonski ne izreguliše
Sve je počelo kad su pred Mittalom počeli naplaćivat parking, svi se preselili na stanicu i boli ih patka, džabice parking, rade šta hoće. Trebalo je zaredat s kaznama par puta i napunit malo budžet. Svi bi s autom na posao a niko ne bi platio parkiranje
clio_dci120

#27493 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma ja podrzavam placanje parkinga, samo da su cijene formirane bolje...doduse ne znam ni kako idu cijene u ze pa ne mogu govoriti, znam samo da je markica sat, ne znam je li jos. Npr. neka stave cijeli dan 3KM ili 0,5KM sat vremena 1 dva sata ili sl. Tako nekako je u BL sto me prijatno iznenadilo, idem cesto poslom tamo i ono bas parkinzi u samom centru grada imaju cijenu 3KM dana, i naravno puni, niko ne ide po trotoarima zelenim povrsinama i sl.
Zaitsev

#27494 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

Casual's wrote:
Zaitsev wrote:
Fakat napadaš lika koji jedini na ovoj temi ima te "pinky" naočale. Demokratija je da pišeš šta god ti je kurcu čejf, pa i ti si sada napisao, a i on je. Ne vidim nikakav razlog da mu onda odgovaraš tako bezobraznim postom osim ako te lično pogodio?!
Evo ja sam nakačen na svoj internet (optički ako te zanima, treba mi za rad) i palamudim kako je sve u kurcu.
Nabijem ja onog koji postavi 50 saksija u vrijednosti od 10.000 KM i pri tom to predstavlja kao projekat godine. Nabijem ja onog koji dadne 80.000 KM za organizaciju Dubioze kako bi to iskoristio za svoj politički govor. Ljetne večeri i Hazim su tu godinama, nemaju nikakvu podršku, sami sebe grade i ostvaruju rezultate.
Sada smo primitivni zaseok, sa zastavicama na bandarema i cvijecem na ogradama.

P.S. Nema više džabane parking na Staničnom i Masaryrkovoj.
I kakav je taj optički? Čuo sam da je to neviđeno čudo tehnologije...

Nabijam ja onog ko misli da je pedeset saksija 10 000 KM. Isto tako nabijem onog ko misli da organizacija bilo čega, a ne koncerta DK košta stotinjak KM. Dobro ti je napisao ExNihilo, godinama su Ljetne večeri tu, evo već druga u dobar čas. Ako misliš da su i Ljetne večeri, a Hazim pogotovo, sami sebe gradili i gurali, onda definitivno nosiš pink naočale, ali eto. Nije to bila moja poenta. Poenta je bila da ima sadržaja i nešto se dešava. Ja sam apolitičan i naprosto mi se jebe ko je platio organizaciju Summer Festa, ali mi je srce puno bilo vidjeti da ljudi pričaju o tome, a tek je prva godina. Taman da je Dodik lično platio organizaciju, hvala mu. Tako mislim i za sve ostalo u gradu. To da se politički bodovi tako skupljaju i kupe niti je kakva tajna niti neka nepoznanica, a niti si ti jedini "pametan" koji neće dopustiti da mu se koncertom kupi glas, vjeruj mi.

Možda je do mene. Ja sam odgajan da stvari gledam pozitivno i da volim ovaj grad i ljude u njemu...
Ci-Nick

#27496 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

clio_dci120 wrote:Ma ja podrzavam placanje parkinga, samo da su cijene formirane bolje...doduse ne znam ni kako idu cijene u ze pa ne mogu govoriti, znam samo da je markica sat, ne znam je li jos. Npr. neka stave cijeli dan 3KM ili 0,5KM sat vremena 1 dva sata ili sl. Tako nekako je u BL sto me prijatno iznenadilo, idem cesto poslom tamo i ono bas parkinzi u samom centru grada imaju cijenu 3KM dana, i naravno puni, niko ne ide po trotoarima zelenim povrsinama i sl.
Ja svaki dan dam marku ili dvije za parking (osim nedeljom ) i mogli su malo bolje regulisati pitanju cijena.
Sad trenutno je svuda 1 KM/sat osim Dr. Safvet Bega B. (ova ulica od MUP-a do Bulevara), tu je pola sata 1KM.
Bilo je jedno vrijeme i na pijaci pola sata 1KM ali su očito počeli gubiti korisnike koji mogu parkirati kod RMK za 1KM po satu pa su vratili cijenu na 1 KM.
Freamon Lester

#27497 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Sta koji k.... smeta ljudima. :D

Salu na stranu. Nema od borbe za svoja prava na finjaka nista. Ili si ludji ili te nema.
kamberovica polje

#27498 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Throttle wrote:
Stanični trg, kao što mu samo ime kaže treba biti jebeni trg i to najljepši u gradu jer je on prvo što putnici vide kada dođu u Zenicu. Željeznička i autobusna stanica se moraju renovirati ili čak izgraditi iznova i spojiti u jednu cjelinu s trgom. Treba predvidjeti pothodnik ispod pruge da se povežu Nova Zenica i BLatuša, zajedno s podzemnim garažama. Samo jebiga, nit je para nit je pameti za takvo nešto.
Throttle

#27499 Re: Zeničani

Post by Throttle »

kamberovica polje wrote:
Throttle wrote:
Stanični trg, kao što mu samo ime kaže treba biti jebeni trg i to najljepši u gradu jer je on prvo što putnici vide kada dođu u Zenicu. Željeznička i autobusna stanica se moraju renovirati ili čak izgraditi iznova i spojiti u jednu cjelinu s trgom. Treba predvidjeti pothodnik ispod pruge da se povežu Nova Zenica i BLatuša, zajedno s podzemnim garažama. Samo jebiga, nit je para nit je pameti za takvo nešto.
Slažem se. Al ovako kako sad izgleda je ruglo, ispucali beton a na njemu svakodnevno vozni park MIttalaca
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27500 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Postali su bezobrazni sa parkingom, gdje god vide da raja ostavlja auta hop hajmo počet naplaćivat, nemaš više gdje auta ostavit ba :-)

Još samo da počnu naplaćivat kod Shoppinga i eto.
Post Reply