Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
orinoco

#27476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by orinoco »

sandra01 wrote:A Denis je inace staro srpsko ime ?? :-) :-) :-) :-)
Meni fakat nije jasno sto covjeka napadaju sto je promjenio ime? Nije mu se svidjelo ime koje je dobio kad se rodio ,promijenio ga i sada sretan.
Zasto ljudima to smeta?
Ne smeta što je ime promijenio, smeta što je vjeru promijenio
sandra01

#27477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sandra01 »

orinoco wrote:
Meni fakat nije jasno sto covjeka napadaju sto je promjenio ime? Nije mu se svidjelo ime koje je dobio kad se rodio ,promijenio ga i sada sretan.
Zasto ljudima to smeta?
Nisam upucena, koje mu je sada vjeroispovijest?
Saka

#27478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

orinoco wrote:
Zasto ljudima to smeta?
Ko kaze da je vjeru promijenio? Lupas gluposti.
A vala za takve ko ti kojima je vjera glavna stvar u zivotu i nije NS.
orinoco

#27479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by orinoco »

sandra01 wrote:Nisam upucena, koje mu je sada vjeroispovijest?
Koja god, bitno je da nije islamska :D
orinoco

#27480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by orinoco »

Saka wrote: vala za takve ko ti kojima je vjera glavna stvar u zivotu i nije NS.
Odakle ti zaključak da je za mene NS :lol: :lol: :lol:
Last edited by orinoco on 09/09/2017 16:00, edited 1 time in total.
sandra01

#27481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sandra01 »

orinoco wrote:
:shock: wtf???? :run:
GeeTnT

#27482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GeeTnT »

orinoco wrote:
Bitno je da moderacija uslisi zahtjev za tvoj odmor...jer malo si ga presaugo..
orinoco

#27483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by orinoco »

GeeTnT wrote: Bitno je da moderacija uslisi zahtjev za tvoj odmor...jer malo si ga presaugo..
A razlog je... ?
Pandakonda

#27484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Ko kaže da je promjenio vjeru ? Možda je čovjek postao ateista/agnostik pa mu ne odgovara :-)
kluz franjo

#27485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Moram priznati da sam iznenađen i činom ostavke i načinom obrazloženja iste.
Ako je predsjednik Glavnog odbora nezadovoljan mjestom dogovaranja (po kafanama, kako sam tvrdi) ili programskim smjerom tih tako donešenih odluka, onda je meni nekako logično da najprije iskoristi svoje statutarne ovlasti i "vrati" diskusiju na mjesto i u tok kako i pripada.
Dakle, da sazove sjednicu Glavnog odbora i tematizira te probleme.
Ako iz nekih razloga to ne želi/ ne može/ ne smije, a slijedeći dalju argumentaciju gospodina Gratza, mogao je pokrenuti proceduru sazivanja Kongresa stranke (ako je istinita tvrdnja o "nezadovoljstvu dobrog dijela članstva"), itd...
Umjesto toga, gdin Gratz bez ijednog ponuđenog argumenta "podiže" svoj glas. Ne u kafani, ali na facebook-u.
Možda da je malo vještiji, mogao je i na twitter-u.
I ružno i tužno...
ibizza

#27486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ibizza »

Pandakonda wrote:Ko kaže da je promjenio vjeru ? Možda je čovjek postao ateista/agnostik pa mu ne odgovara :-)
Lik prepostio cijeli Ramazan, kakav crni ateizam.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#27487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

dobro se sjećam kapmanje za opće izbore 2014. godine i nešto sam se zadesio sa ratnim drugom na dobrinji i idemo trgom i sa strane stoji štand naše stranke i pored štanda stoje grac i neka djevojka. drugi slučaj, nekoliko dana poslije, prolazim autom kroz ferhadiju i kiša pada i ponovo vidim štand naše stranke, a pored štanda stoji grac sa kišobranom.

zašto ovo pišem. poenta je koliko je grac dao toj stranci, da bi je sada napustio. hodao po ulici, promofisao ih, stajao na štandovima, dijelio one letke i to je sve radio zbog interesa stranke, ali i svoga interesa.

koliko debeo razlog mora biti, da se povrh svega, čovjek povuče i podnese neopozivu ostavku?

i ruku na srce, jedini je koji je predlagao konkretne stvari. čudikća i kojović su se bavili populizmom i procedurama...
zippoo87

#27488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

orinoco wrote:
Zasto ljudima to smeta?
ne siri dezinformacije i ne valjaj gluposti
ako vec ne znas prave informacije,onda sutis

cuj Denis promijenio vjeru...ovakvi kao ti nisu ni za sta...jer cemu to gledanje necije vjere kao prve i najbnitnije opcije kod ljudskog bica ?
ko sve ima pravo na rijec,tuga

btw.Denis je bio i ostao musliman...ako to nekome smeta,to je drugo ali covjek nista nije "mijenjao"

a sada ontopik
Gratz je po meni najbolji lik u NSu i najbolje sto NS ima ili je imala
upoznao sam ga mozda 2010 ili 2011 ,kada je preuzimao stranku i krenuo od nule i podigao je i tada je u stranci bilo nekako najvise solidarnosti i rada
Gratz je jedan veliki radnik i maksimalno trudio se i tada kada je vodio stranku a i sada u parlamentu ,obilazio opstinske odbore,gradjanstvo,podizao nove odbore i bas radio na terenu i to se vidjelo
ne znam iz kojeg je razloga kasnije odustao od te funkcije i predao je PK
i PK je radio,obilazio teren i ljude i sve slicno kao DG ali PK je drugaciji tip osobe,previse je povucen i svima vjeruje bezuslovno a pokazalo se mnogo puta do sada,da mu to nikako nije vrlina,naprotiv
sto se tice povlacenja poteza u Predsjednistvu,vi svi ovdje napadate Sabinu a ustvari ona i nije ta koja vuce na svoju stranu,ima tu drugih ljudi koje vecina od vas i ne zna,jer mnogi ovdje "lupaju ko Maksim po diviziji" :D
uglavnom,sigurno je neko vece sranje u vrhu stranke,dok je Denis napravio ovaj potez...on ovo nikada ne bi uradio zbog publiciteta ili licno sebe...nego kako i rece,da ovo bude neki nacin trijeznjenja i soka,kao upozorenje

u Gracanici isto ne cvjetaju ruze u NSu ali ne trazite nikakve detaljnije informacije :D
putokaz1

#27489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

NS je pozitivan politički projekat.
NS mora djelovati zajedno s kombinacijom SDP-DF-GS-LDS...
NS može kritikovat ,malo ostale lijevo centar stranke ,ako one rade LOŠE,a često rade LOŠE,ali ne smije u koaliciju s SDA SBB SBIH ...
Peđa je častan čovjek,Sabina takođe,Mirsad iz Gračanice isto i mnogi drugi
Ako budemo imali kandidata za člana predsjedništva iz Koalicije SDP +DF,zatim Koalicije GS+LDS ,te iz NS CRNO nam se piše(to su tri kandidata)
Sve stranke lijevo centar orjentacije moraju preuzeti odgovornost za eventualni poraz 2018
Zajedno,naročito u kantonu sarajevo mogu mnogo
Mora biti dobar izbor kandidata na listama,Miladini,Stojnići i sl ne smiju se ponoviti
Rijetko neko iz NS prelazi u SDA,treba priznat da NS ima tu sigurnost zasad
NS samostalno teško može proći prag:TK,USK,ZDK,HNK,SBK...
Treba priznat da NS nije prvenstvu interesna zajednica već je ideološka,NSispunjava jedan od uslaova za napredak zamlje:pravna država,NS poštuje ustav i zakone za razliku od nekih drugih stranaka
drug_profi

#27490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Kanton Sarajevo je infrastrukturnmo najrazvaljeniji i najugrozeniji. Vazno je ukloniti dosadasnju vlast i njene metastaze po ustanovama.
Voda, javni prevoz, zdravstvo... ili nas nece uskoro biti.
Inace ce naglo poskupiti kvadrati stanova u Lukavici.
tutku

#27491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Kao glasac, pokusavam pratiti NS i njihov rad, obzirom da su od samog pocetka imali moje simpatije. Medjutim, nakon Denisove ostavke, i definitivno je (nije vise samo kafanska) da je ozbiljno pukla tikva u rukovodstvu stranke. Kao njihovog glasaca to me zabrinjava, narocito imajuci u vidu vec spominjane navode zbog kojih je Zuhric napustio stranku, odnosno relacije medju celnim ljudima stranke. Denisova ostavka, pa i pored toga sto ce ostati clan NS, je izuzetno ozbiljan problem za stranku, jer koliko sam upratio, kao i meni, vecini mojih poznanika predstavljao je "najaktivnijeg i najkvalitetnijeg" politicara u NS. Dakle, NS ovim gubi strahovito. Obzirom da nisu poznati konkretni razlozi zbog kojih je doslo do ovoga, a vjerujem da ce kad-tad isplivati (vec se spominje Sabinina samovolja, Pedjino povjerenje prema novim i neprovjerenim ljudima, itd.), glasaci NS su vjerovatno ili ce biti zbunjeni, i moze se ocekivati odliv glasova vec na narednim izborima ukoliko se nesto naglo ne promjeni. Uvijek je i djelovalo da u NS jednostavno postoje odredjeni zatvoreni krugovi ljudi koji namjeravaju odlucivati o svemu, koji su izuzetni kvazi-FGR egoisti, bice mi zao ako se to u konacnici i ispostavi tacnim.
zippoo87

#27492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

NSu u ovom trenutku treba cvrsta ruka koja ce prepoznati i odstraniti neke ljude iz samog rukovodstva,koji su tu iskljucivo iz nekih svojih egoisticnih razloga i koji nemaju veze ni sa politikom ni sa NSom...nego im je dosadno pa se tako imaju sa kim druziti na okupljanjima i seminarima

Pedja sigurno nije ta cvrsta ruka i previse je liberalan i za ukus social-liberala

iskrneo,ni meni se ni malo ne svidjaju ova desavanja u NSu u zadnje vrijeme ,prvo Zuhric pa onda i Gratz...ja se samo nadam da ova dva slucaja nisu povezana a vrlo je moguce da i jesu
tutku

#27493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

zippoo87 wrote:NSu u ovom trenutku treba cvrsta ruka koja ce prepoznati i odstraniti neke ljude iz samog rukovodstva,koji su tu iskljucivo iz nekih svojih egoisticnih razloga i koji nemaju veze ni sa politikom ni sa NSom...nego im je dosadno pa se tako imaju sa kim druziti na okupljanjima i seminarima

Pedja sigurno nije ta cvrsta ruka i previse je liberalan i za ukus social-liberala

iskrneo,ni meni se ni malo ne svidjaju ova desavanja u NSu u zadnje vrijeme ,prvo Zuhric pa onda i Gratz...ja se samo nadam da ova dva slucaja nisu povezana a vrlo je moguce da i jesu
mislim da je nemoguce da ova dva slucaja nisu povezana, nazalost
Saka

#27494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

Naravno da su povezana, pa kad je Albin otišao pričalo se da imaju dvije struje: Zuhrić-Gratz i Ćudić-Kojović.

Al pazi sad spektakla na BH političkoj sceni: ulijeće Šepić sa svojom strankom i kupi glasove NS-a. :lol:
zippoo87

#27495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Saka wrote:Naravno da su povezana, pa kad je Albin otišao pričalo se da imaju dvije struje: Zuhrić-Gratz i Ćudić-Kojović.

Al pazi sad spektakla na BH političkoj sceni: ulijeće Šepić sa svojom strankom i kupi glasove NS-a. :lol:
glasaci NSa nikada nece glasati za SDA pobunjenike
jednostavno nije to taj mentalitet i psiha ljudi i nema sanse identifikovati se sa Sepicem i slicnim
Saka

#27496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

zippoo87 wrote:
Saka wrote:Naravno da su povezana, pa kad je Albin otišao pričalo se da imaju dvije struje: Zuhrić-Gratz i Ćudić-Kojović.

glasaci NSa nikada nece glasati za SDA pobunjenike
jednostavno nije to taj mentalitet i psiha ljudi i nema sanse identifikovati se sa Sepicem i slicnim
Možda je to tvoja želja, ali ne budi tako siguran. Poslije ovoga dio glasača NS-a jednostavno više nema za koga glasati pa bi se mogao prikloniti "novoj snazi", pogotovo ako je odprije dolazio sdesna (SDA, SBiH).
putokaz1

#27497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Šta reći
Svi vuku čudne pogrešne poteze
u NS unutarstranački problemi
SDP+DF tamam nas obradovaše koalicijom,al Komšić kandidat e svašta
GS mijenja rukovodstvo
TZV razdjedinjena ljevica se i ponaša ko mala BEBA
umjesto da sjednu i traže zajednički sadržilac oni se međusobno i unutrastranački prepucavaju
Kad sve ovo vidi Bakir i Hanuma trljaju ruke
Da glasač NS mora glasat za Šepića,stvarno je apsurd al realan apsurd
Nijedan Zvizdić,potrčko Bakirov ne dolazi u obzir
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#27498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Saka wrote: Možda je to tvoja želja, ali ne budi tako siguran. Poslije ovoga dio glasača NS-a jednostavno više nema za koga glasati pa bi se mogao prikloniti "novoj snazi", pogotovo ako je odprije dolazio sdesna (SDA, SBiH).
Glasači Naše Stranke jedino "mrtvi" (po starom dobrom oprobanom receptu izbornih krađa)mogu glasati za nekadašnje članove i perjanice Stranke demokratske akcije koji su uhljebili i sebe i svoje deseto koljeno na račun bosanske sirotinje.

S obzirom da se oko NS-a puno piše ovih dana , bilo bi lijepo kada bi Peđa mimo običaja prekršio "zakon ćutnje" koji je dobrovoljno formirao ovdje na forumu kako bi nam pojasnio makar osnovno da ne nagađamo ?
Unaprijed hvala Peđa ako pristanete :thumbup:
seln

#27499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

putokaz1 wrote:Šta reći
Svi vuku čudne pogrešne poteze
u NS unutarstranački problemi
SDP+DF tamam nas obradovaše koalicijom,al Komšić kandidat e svašta
GS mijenja rukovodstvo
TZV razdjedinjena ljevica se i ponaša ko mala BEBA
umjesto da sjednu i traže zajednički sadržilac oni se međusobno i unutrastranački prepucavaju
Kad sve ovo vidi Bakir i Hanuma trljaju ruke
Da glasač NS mora glasat za Šepića,stvarno je apsurd al realan apsurd
Nijedan Zvizdić,potrčko Bakirov ne dolazi u obzir
Taman posla da preuzmu vlast 2018. pa da ciste sto su ovi dosadasnji zasrali.
Neka SDA fino pokusa sto je skuhala, inace cemo 2018. MOZDA imati ljevicu na vlasti, ali cemo zato 2022 SIGURNO ponovo imati SDA.
Bolje bi bilo da ljevica nije pobijedila 2010, tama bi oni nemiri isli na racun SDA.
Ovako, SDP ispade kriv za sve, a SDA nevina ko Suhra sa Vratnika.
putokaz1

#27500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

sabina1 wrote:
Saka wrote: Možda je to tvoja želja, ali ne budi tako siguran. Poslije ovoga dio glasača NS-a jednostavno više nema za koga glasati pa bi se mogao prikloniti "novoj snazi", pogotovo ako je odprije dolazio sdesna (SDA, SBiH).
Glasači Naše Stranke jedino "mrtvi" (po starom dobrom oprobanom receptu izbornih krađa)mogu glasati za nekadašnje članove i perjanice Stranke demokratske akcije koji su uhljebili i sebe i svoje deseto koljeno na račun bosanske sirotinje.

S obzirom da se oko NS-a puno piše ovih dana , bilo bi lijepo kada bi Peđa mimo običaja prekršio "zakon ćutnje" koji je dobrovoljno formirao ovdje na forumu kako bi nam pojasnio makar osnovno da ne nagađamo ?
Unaprijed hvala Peđa ako pristanete :thumbup:
Znači ako glasači NS ne glasaju za NS ostavit će prazan listić ili zaokružiti neku od kombinacija SDP DF GS LDS
Locked