Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#27476 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Logovan

#27477 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Tomahawk11
Globalni moderator

#27478 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Logovan wrote:Protiv Tuzle se igra u Srebreniku.
https://sportsport.ba/fudbal/gdje-ce-tu ... evo/313701
To sad Gradina ima licencu za PL, a TOŠK nije imao :?
todd_smith

#27479 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Pitar sa Kariba wrote:U kupu brani Adi, Adilovic Adi! :lol:

https://sportsport.ba/fudbal/adi-adilov ... evo/313784
U Bordo taboru nisu sjedili skrštenih ruku pa su u pomoć pozvali novo-staro lice iz igrače penzije Adija Adilovića, koji je radio kao trener golmana Bordo tima u ranijem periodu nakon što je krajem prošle sezone.
ovo je novinar imao mozdani udar u sred pisanja ove recenice

jebo lud zbunjenog
Logovan

#27480 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

todd_smith wrote: ovo je novinar imao mozdani udar u sred pisanja ove recenice

jebo lud zbunjenog
Hahah :mrgreen: :mrgreen:

Danas ako nas bude 1500 biće dobro. :lol:
GandalfSivi

#27481 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

todd_smith wrote:
Pitar sa Kariba wrote:U kupu brani Adi, Adilovic Adi! :lol:

https://sportsport.ba/fudbal/adi-adilov ... evo/313784
U Bordo taboru nisu sjedili skrštenih ruku pa su u pomoć pozvali novo-staro lice iz igrače penzije Adija Adilovića, koji je radio kao trener golmana Bordo tima u ranijem periodu nakon što je krajem prošle sezone.
ovo je novinar imao mozdani udar u sred pisanja ove recenice

jebo lud zbunjenog
Oplakah :lol: :lol: :lol:
Radar71

#27482 Re: Utakmice.

Post by Radar71 »

Image
GandalfSivi

#27483 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Kakva odbrana glavom, jos nevidjena na nasim terenima, placem :lol: :lol: :lol:

GandalfSivi

#27484 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Opet ludjak kod gola hoce glavom da brani, sta je ba ovo? :lol: :lol: :lol:
Ultraviolent

#27485 Re: Utakmice.

Post by Ultraviolent »

Jel ovo i u 45. glavom branio hahahaha
:D
svi u napad

#27486 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Slazem se sa prijedlozima Greana. Mi moramo raditi na stabilnosti kluba. Trebamo imati sliku Dinama pred sobom. Znaci kad imas stabilnost i uspjeh onda se to vraca 100 puta vise. ec sam 10 puta napisao da se mora raditi da ovi igraci ostanu 2-3 godine zajedno. Kad ja napisem da treba po svaku cijenu ostaviti Adukora skoce neki pitari i kazu njemu istice ugovor. Pa sta onda. Imamo li mogucnost naci zamjenu za Mujkica? Nemamo i nemamo nigdje naci slicnog igraca kao sto je Adukor za lovu koju smo mu davali. Covjek samo golman nije bio. Ljudi mi nisu vjerovali kad sam prosle godine na pocetku sezone rekao da cemo biti prvi i to ne iz navijacke zajebancije vec iz prostog razloga sto sam prvi put vidio borbenost i zelju za pobjedom. Niko nije vjerovao u njih i nigdje nije bilo neke zvijezde na vidiku. Dakle samo tim a pored toga posto mnogi nisu vjerovali u ovu ekipu pustili su Husrefa na miru sto je jos bio jedan veliki plus. Sad prvi put shvatamo da ne treba mjenjati trenera svake hefte. Ja sam veliki optimista i vjerujem da ljudi u upravi zele stabilnost i uspjeh. Nikad nismo bili blizi stabilnosti od rata na ovamo. Svi nasi najveci rivali imaju hiljadu problema za razliku od nas. Dzaba ti i lova (a nemaju je) kad nemas sta na trzistu kupiti. Ako neko i vrijedi na Balkanu otici ce u Dinamo, Zvezdu ili Partizan.
Da zavrsim ovaj komentar da smo na pravom putu sto nas sviju cini sretnim i ponosnim i da su nam sanse da slijedecih 5 godina vladamo BiH fudbalskom scenom ogromne. Nadam se da ce uprva nastaviti sa radom u tom pravcu. Zivjeli.
GandalfSivi

#27487 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Nekada sam ove polufinalne utakmice kupa gledao na nogama, nervoza, neizvjesnost do zadnjeg momenta, drama. Sada se borim da ne zaspem, ne prestajem zijevati.

Ne zalim se sekunde :D
Dinostula

#27488 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Igrac utakmice jedan jedini BODIROGA.
Samo za njega ide ona "Bo bo Bodiroga to je ime moga Boga".
Kakav je to gigant,zasto koristiti ruke kod odbrana kada to sve mozes zaustaviti facom. :lol:
Dinostula

#27489 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Sliver wrote:
GandalfSivi wrote:Nekada sam ove polufinalne utakmice kupa gledao na nogama, nervoza, neizvjesnost do zadnjeg momenta, drama. Sada se borim da ne zaspem, ne prestajem zijevati.

Ne zalim se sekunde :D
Jos malo aBd pa ces se boriti zaspati... :place1:

Nego gledo tek pred kraj, sta bi Pidri opet?
Ma opet je neka povreda ocigledno se nije dovoljno oporavio.
Daj Boze da nije nista opasno.
last mohicans

#27490 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

https://sport1.oslobodjenje.ba/omladins ... icu/151735
Za golmane ne trebamo brinuti. Dva penala odbranjena danas. Mada Vladanu nije trebalo ono zajebavanje.
Logovan

#27491 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Lagano, rutinski, bez zamaranja, bez patnje.... 8-)

Zao mi Pidre, u picku materinu bas nema srece. Steta sto Handzic nije zabio nijedan gol.
Grean

#27492 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Pidro se uhvatio za lijevi koljeno na zalost. Izvrno ga je u duelu.

Sto se ostalih tice, najinteresantniji je bio Kurdic. Vidi se sto ga je Husref koristio na zadnjem veznom iako je u prvi tim dosao kao stoper. Dobar pregled, tacna dodavanja, dobar sut i generalno najbolji danas od ovih mladih.

Mustafic sa druge strane sve obratno. Nikako da ga krene. Koliko je samo imao pogresnih dodavanja u pocetku a kod potpisa akademaca njega je Dzeno istakao kao najinteresantnijeg igraca, sigurno sa razlogom ali za sad ne pokazuje.

Danas juniori protiv Zrinjskog, najbolji 10-ka na lijevom krilu, lijevi bek sa brojem 15 a i lijevi stoper 17 je bio solidan. Uglavnom cijela lijeva strana i golman koji odbrani penal a i prije penala onu pod precku.
Logovan

#27493 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

"Očekivali smo da ćemo proći nakon prve utakmice, a momci su pokazali ozbiljnost, karakter i sve ono što sam tražio od njih i zasluženo pobijedili. Sloga je imala i penal i na kraju jednu ili dvije šanse, tako da smo mogli i primiti gol, ali eto generalno sam zadovoljan, idemo dalje", rekao je Musemić koji se osvrnuo i na povredu Pidre.

"Imamo dva igrača koji imaju po tri kartona, Rahmanović i Stanojević a ko će ih zamijeniti vidjećemo. Pidro se povrijedio, a bio je jedna od opcija u toj varijanti, ali vidjećemo sutra nakon pregleda pa ćemo znati kolika je priroda povrede. Uvijek pokušavamo naći adekvatnu zamjenu ako je moguće, nekad pogodimo nekad ne, ali sve je to sastavni dio našeg posla", dodao je Musemić.
Valjda je lakša povreda. :-) :-)
Sasvim zaslužena pobjeda FK Sarajevo. zasluženo idu u finale. Ja im želim da osvoje taj kup, a i prvenstvo.
:thumbup: :thumbup:
gold'n'brown

#27494 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Grean wrote:Pidro se uhvatio za lijevi koljeno na zalost. Izvrno ga je u duelu.

Sto se ostalih tice, najinteresantniji je bio Kurdic. Vidi se sto ga je Husref koristio na zadnjem veznom iako je u prvi tim dosao kao stoper. Dobar pregled, tacna dodavanja, dobar sut i generalno najbolji danas od ovih mladih.

Mustafic sa druge strane sve obratno. Nikako da ga krene. Koliko je samo imao pogresnih dodavanja u pocetku a kod potpisa akademaca njega je Dzeno istakao kao najinteresantnijeg igraca, sigurno sa razlogom ali za sad ne pokazuje.

Danas juniori protiv Zrinjskog, najbolji 10-ka na lijevom krilu, lijevi bek sa brojem 15 a i lijevi stoper 17 je bio solidan. Uglavnom cijela lijeva strana i golman koji odbrani penal a i prije penala onu pod precku.
Meni Mustafic protiv Sloge uopste nije bio los.
Dinostula

#27495 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

Grean wrote:Pidro se uhvatio za lijevi koljeno na zalost. Izvrno ga je u duelu.

Mustafic ubjedljivo najlosiji junior kojeg trenutno imamo.A dobio je sansi do sada poprilicno i nije nista pokazao.
Kurdic sto kazes nije los.
Logovan

#27496 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: Mustafic ubjedljivo najlosiji junior kojeg trenutno imamo.A dobio je sansi do sada poprilicno i nije nista pokazao.
Kurdic sto kazes nije los.
Dao bih ja Mustafiću još jednu sezonu. Jeste on dobijao šanse, ali isto tako je znao biti zapostavljen.

Određene sudije za utakmicu u nedjelju.
Aktuelni lider FK Sarajevo u nedjelju će na Koševu dočekati ekipu Širokog Brijega, a ovaj meč sudit će Dragan Petrović. Senad Ibrišimbegović i Sreten Udovičić će biti pomoćnici, dok će Elvis Mujić i Ilija Živković biti dodatne sudije.
GandalfSivi

#27497 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Ja ne znam kako se iko moze kritikovati poslije onakve tekme. I nije to samo jer smo dobri bili (a jesmo) nego su ovi levati bas talasika za pokazati nesto. Meni Mustafic nije los bio (cak mislim da je bio bolji od Resica), ali to je sve relativno u ovakvim uslovima. Da je srece pa titulu osigurati tri kola prije kraja, pa onda sve omladince pustiti da odigraju te tri tekme u kontinuitetu, da vidimo stvarni kvalitet...
Dinostula

#27498 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

I mi se uzdamo da ce Zeljo nesto napraviti danas koji cirkus. :lol:
Sutra samo pobjeda i nista drugo ne dolazi u obzir.Remijem ili porazom bi titula bila 90% izgubljena.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27499 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Dinostula wrote:I mi se uzdamo da ce Zeljo nesto napraviti danas koji cirkus. :lol:
Sutra samo pobjeda i nista drugo ne dolazi u obzir.Remijem ili porazom bi titula bila 90% izgubljena.
Ejs :mrgreen:
Leopard_SA

#27500 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

Dinostula wrote:I mi se uzdamo da ce Zeljo nesto napraviti danas koji cirkus. :lol:
Pa u slucaju poraza ili remija bi opet imali pravo na jos dva kiksa da nas Zrinjski prestigne
Mislim da pretjerujes
Post Reply