Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Norm

#27451 Re: Zeničani

Post by Norm »

commendatore wrote:jebem ti ovu selendru.... da ti jebem....
da sve hoce krepat i pocrkat seljacko im pleme jebem
pa ne mogu da vjerujem da samo meni ovo smeta..... :-x

Image

Image

Postoji razlog za ovo... ;-)
apsidejzi

#27452 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Bobi wrote:Šta ce vam drveće. kome smeta nek se vrati u šumu odakle je i došao.

zajebavam se
:lol: :lol: :lol:
Throttle

#27453 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Zeničani otvaraju park u kojem je potpisana "Bilinopoljska izjava" Kulina bana
http://www.klix.ba/clanak/180804065

:thumbup:
Paulaner

#27454 Re: Zeničani

Post by Paulaner »

Zalosno je to da ljudima internet ne sluzi da prosire svoje znanje,vec da svima pokazu koliko malo znaju.
veliki_ah

#27455 Re: Zeničani

Post by veliki_ah »

Bilo bi cool da sad onog debila pasalica kazni policija sto vozi i snima (koristi telefon) i sto vozi po pjesackim stazama na kamberovicu :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27456 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Njega je dovoljno kaznila majka priroda.
clio_dci120

#27457 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jimmy McNulty wrote:Njega je dovoljno kaznila majka priroda.
Drag si mi kao forumas, ali nije lijepo to sto pises. Niko ne bira izgled i kako ce izgledati.

I ja sam imao percepciju da je kreten dok ga nisam upoznao. Momak zna sta se trazi i to nudi, da se trazi da pise o nauci, mislim da bi dobro tekst radio.

Barem je meni jedan strucni posao odradio odlicno! I jako kulturan momak, a fakat sam mislio da je djilkos kad se pojavio u air max patikama :)
Inteligencija

#27458 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Obicna cuzna ljigava koja samo crnjake trazi i objavljuje iako ono smece sa Kamberovica jutros nije on snimao vec neki hafiz
Casual's

#27459 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Eno 072 portal vrši objektivno anketiranje. :run:
clio_dci120

#27460 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Inteligencija wrote:Obicna cuzna ljigava koja samo crnjake trazi i objavljuje iako ono smece sa Kamberovica jutros nije on snimao vec neki hafiz
Pa sta mu drugo Avaz trazi? Ne trazi sigurno da pise o istrazivanju marsa.
Ja samo kazem da sam i ja imao istu percepciju ko i vi, dok ga nisam upoznao i dok nije odradio jedan odlican posao...
Ne mozes znati kakav je ko dok ga ne upoznas licno i to sam se hiljadu puta uvjerio.
kamen spoticanja

#27461 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

"najavljen zemljotres"
i tu se vajda karijera zavrsava
svugdje osim kod nas
Throttle

#27462 Re: Zeničani

Post by Throttle »

:lol: :lol:
ja ba, kad se sjetim toga
kamen spoticanja

#27463 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

nakon dzonlicevog "dzevada" jedino logicno je bilo da ovaj malac preuzme zenicke dubioze u avazu...
ali bez obzira u kome trenutku avaz tuce ili voli necije politicke favorite,cinjenica je da su i novina i novinar smece
kakav je privatno bitno je kao i kakav je privatno mile dodik ili moj jutrosnji dorucak...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27464 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ili ono kad je po šumarcima voajerisao i objavio članak :-)

Lik je debilčina mrtva, i ovo nažalost tvrdim
iz neugodnog ličnog iskustva sa njim.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27465 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote:"najavljen zemljotres"
svugdje osim kod nas
Bez atmosfere u Zenici pred utakmicu sa Andorom.
Norm

#27466 Re: Zeničani

Post by Norm »

..pa valjal' vama iko na ovom dunjaluku? :D
Inteligencija

#27467 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Norm wrote:
commendatore wrote:jebem ti ovu selendru.... da ti jebem....
da sve hoce krepat i pocrkat seljacko im pleme jebem
pa ne mogu da vjerujem da samo meni ovo smeta..... :-x

Image

Image

Postoji razlog za ovo... ;-)
park kulina bana ? bez statue, replike povelje, info panela i rasvjete, klupa i inventara itd nema smisla nista raditi aljkavo kao sto je postavljenje onog kamena kao neki spomen..

Da se takav dogadjaj desio u sarajevu to bio treci najposjecenije tur.mjesto nakon sebilja i vjecne vatre jer oni znaju a mi NE.

Ako znas sta planiraju mozes li napisati ?
Ja_Ja

#27468 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

kamen spoticanja wrote:"najavljen zemljotres"
svugdje osim kod nas
Na stranu izgled ili sta vec, ne volim u te stvari da diram niti me interesuju, ali ovo gore podrzavam 100%. Ja od sramote nebi vise nikad slova objavio, a kod njega su te stvari normalna pojava.

Sutra da Pulizerovu nagradu osvoji, nobelovu da mu daju, on ce za mene ostati tromblon koji je gore navedeno napisao i tako do kraja zivota sebe diskreditovao. Te cu ga takvog i predstavljati, i shvatati, i drugima o njegovom radu u tom svjetlu govoriti.
Norm

#27469 Re: Zeničani

Post by Norm »

Inteligencija wrote: park kulina bana ? bez statue, replike povelje, info panela i rasvjete, klupa i inventara itd nema smisla nista raditi aljkavo kao sto je postavljenje onog kamena kao neki spomen..

Da se takav dogadjaj desio u sarajevu to bio treci najposjecenije tur.mjesto nakon sebilja i vjecne vatre jer oni znaju a mi NE.

Polako brate, pa tek se pocelo...sta vam je svima, sto ste negativni... :D
E sad ti nabroja sta bi u Sarajevu, al u Sarajevu imaju i brdo Arapa.. :lol: ne znam dal ce biti sve to sto ti nabroja, vjerovatno nece... :| ali neka, neka se zakotrlja...pa makar za pocetak i aljkavo...jedino je zalosno sto je jako slabo medijski popraceno...isto da se stidimo toga... :-?
Pa hebote vise je u medijima kum Zikin sa G.K. nego ovo... :lol: :lol: :lol:
Ja_Ja

#27470 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Zeničani uređuju i otvaraju park u kojem je potpisana ‘Bilinopoljska izjava’

Zeničani uređuju i otvaraju park u kojem je potpisana ‘Bilinopoljska izjava’ – Udruženje “Forum Zeničana“, koje tradicionalnom manifestacijom “Od Kulina bana i dobrijeh dana“, svake godine 4. aprila, na datum na koji su poglavari bosanske crkve 1203. godine predvođeni Kulinom banom, potpisali historijski dokument- “Bilinopoljska izjava“, pokrenulo je aktivnost na uređenju parka uz istočnu stranu Stadiona Bilino polje.

Radnici komunalnog preduzeća “Alba“ trenutno uklanjaju stare panjeve, krče grane drveća i vrše sanitarnu sječu oštećenih stabala, koja bi mogla biti prijetnja posjetiocima parka.

-Zajedno sa Gradskom upravom Zenice, odlučili smo da se ovaj park, kojeg mi već zovemo Park ‘Kulin ban’, sredi. Bio je zapušten i neuredan, ali ga želimo dovesti u funkciju, obnoviti staze i obilježiti – da se zna da je to Park ‘Kulina bana’ i da je to mjesto na kojem je potpisana ‘Bilinopoljska izjava“ – kaže Vladimir Franjić, predsjednik Skupštine ovog udruženja.

Ističe da je krajnji cilj da se postavi i spomen-obilježje Kulinu banu.

-Došli smo na ideju da s Gradom, Kantonom, Muzejom grada Zenica i Fondacijom ‘Kulin ban’ potpišemo jedan sporazum, na osnovu kojeg će se pokrenuti aktivnosti za raspisivanje međunarodnog konkursa za izradu rješenja, a kasnije i izradu spomenika- kaže Franjić.

Vjeruje da će uskoro građani i gosti Zenice imati priliku da se odmaraju te pored tog spomenika podsjete na početak historije BiH.

Park će do 29. augusta, kada se obilježava Dan Zeničko-dobojskog kantona te 829. godišnjica objave Povelje Kulina bana (objavljena 1189. godine), biti otvoren. Na kamenu u ovom parku već se nalazi ploča, postavljena 2003. godine, povodom obilježavanja 800. godišnjice vladavine Kulina bana.

U sklopu uređenja ovog parka, u kojem se nalazi i kamena skulptura “Razvoj“, a koju je 1980. godine izradio zenički kipar Franjo Bešlić, bit će obilježena i ova skulptura.
Izvor: Zenicablog
belfy

#27471 Re: Zeničani

Post by belfy »

Inteligencija wrote: park kulina bana ? bez statue, replike povelje, info panela i rasvjete, klupa i inventara itd nema smisla nista raditi aljkavo kao sto je postavljenje onog kamena kao neki spomen..

Norm ti je jako lijepo rekao iznad. ja cu samo da dodam da nema smisla pljuvati po dobrim stvarima koje se desavaju. treba shvatiti koliko smo mali i koliko je ovo dovoljan korak. prvo postavljena ploca za koju su se neki ljudi izborili. sada su se neki ljudi izborili da to bude bolje. ti zasada pljujes jer nisu napravili grandioznije. ako mislis da moze bolje onda se ukljucis u pricu i pomognes ljudima da to bude bolje.

to sto ces napisati da moze bolje ne cinim to "bolje" nista blizim, osim ako nisu zelje i pozdravi. zvuci isto kao kad se Mirad predstavljo za izbore (ako se jos ko sjeca). nemoj biti Mirad.
Inteligencija

#27472 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

belfy wrote:

Norm ti je jako lijepo rekao iznad. ja cu samo da dodam da nema smisla pljuvati po dobrim stvarima koje se desavaju. treba shvatiti koliko smo mali i koliko je ovo dovoljan korak. prvo postavljena ploca za koju su se neki ljudi izborili. sada su se neki ljudi izborili da to bude bolje. ti zasada pljujes jer nisu napravili grandioznije. ako mislis da moze bolje onda se ukljucis u pricu i pomognes ljudima da to bude bolje.

to sto ces napisati da moze bolje ne cinim to "bolje" nista blizim, osim ako nisu zelje i pozdravi. zvuci isto kao kad se Mirad predstavljo za izbore (ako se jos ko sjeca). nemoj biti Mirad.
ne pljujem ja po forumu gradjana njima svaka cast, pljujem po vlastima gradskim i kantonalnim, kantonalni su cak dan povelje uzeli kao dan Kantona i obiljezavaju ga a nikada se nisu sjetili kao ovi iz foruma gradjana da kazu slusajte ovo je najveci datum koji se desio u nasem kantonu evo 1 milion od 500 miliona godisnjeg budzeta nek se to fino sredi i napravi da mozemo dostojno obiljeziti..
kakavdanakneiskustvu

#27473 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:nakon dzonlicevog "dzevada" jedino logicno je bilo da ovaj malac preuzme zenicke dubioze u avazu...
ali bez obzira u kome trenutku avaz tuce ili voli necije politicke favorite,cinjenica je da su i novina i novinar smece
kakav je privatno bitno je kao i kakav je privatno mile dodik ili moj jutrosnji dorucak...

:thumbup: :thumbup:
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#27474 Re: Zeničani

Post by gentoo »

Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#27475 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ne bi bilo loše da se i ona autobuska malo renovira, jbm mu mater uopšte ne treba puno para, ruglo grada.
Post Reply