Sirija vol. 2
- Co0l
#27451 Re: Sirija vol. 2
Najsmjesnije mi je kad ovi hardcore asadisti pocnu pricat kako su teroristi isila narkomani,prljavi i slicno,procitali na tviteru i jaran im reko, a onda dođe ovaj sto se s Kurdima bori i demantuje ih 
- KAMI666
#27452 Re: Sirija vol. 2
i ti ih eto dodjes tu braniti, jer su eto cisti pa su po defaultu dobri ljudi. Fukara ne smrdi, takao nekako. To hoces da nam kazes? JadnicakCo0l wrote:Najsmjesnije mi je kad ovi hardcore asadisti pocnu pricat kako su teroristi isila narkomani,prljavi i slicno,procitali na tviteru i jaran im reko, a onda dođe ovaj sto se s Kurdima bori i demantuje ih
- Herr Flick
#27453 Re: Sirija vol. 2
Mrtve isilovce naslagali ko drva
Ovo nece vidit kod cbrt-a,saxxx i patka
Ovo nece vidit kod cbrt-a,saxxx i patka
- Challenger__
#27454 Re: Sirija vol. 2
Berlin želi povratak Rusije u G8
Njemački ministar vanjskih poslova želi vratiti u Rusiju u osam velikih svjetskih sila, ističući kako se kriza u Siriji, Libiji i drugim međunarodni problemi neće riješiti bez Moskve.
E moj Waltere, pa nisu psihopate stvarale problem da bi ga rješavali već da bi trajao dugo, dugo, dugo... A što se tiče Rusije, nju su psihopatske pičkice izolovale, jer samo ona može da riješi problem, kao što kažeš.
I riješiće problem, sviđalo se to nekom ili ne.
- Maystor
#27455 Re: Sirija vol. 2
Pročitao sam ovu vijest sa klixa, ruski pogled na naftu i opec
http://www.klix.ba/biznis/privreda/igor ... /160516022
U potpunosti bih se složio sa razmišljanjem g. Igora. Neke budale ovdje su ismijavali Čelendžera koji je od prvog dana ispravno dijagnosticiro uzroke rata u Siriji, kao i razloge zašto neće prestati (još dugo). Biznis s naftom propada, mi smo to osjetili prošle godine, ali najveći svjetski igrači su to znali i prije. U nekom srednjem, prijelaznom periodu, plin će ostati zlata vrijedan (auta na struju će zamijeniti naftu, ali grijanje na plin nema alternativu). Rat u Siriji je rat za energetski koridor. Iz sličnog razloga je mučki ubijen predsjednik Gadafi. I dok je saudija tito na tržištu nafte, oni su qurac od ovce na tržištu plina. Najveće rezerve imaju Rusija i Iran
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... n_reserves
a najveći potrošači su Evropa i Kina. Da bi se plin doveo do Evrope, treba pipa. A ko kontroliše pipu, drži Evropu za jaja. I zato, po svaku cijenu, cionisti žele onemogućiti osovinu Teheran-Bagdad-Damask-Sredozemno more. Zato smeta uvaženi predsjednik Dr. Asad. Ali neće im to proći.
btw. kreditni rejting saudijske vehabije ponovo oboren
U potpunosti bih se složio sa razmišljanjem g. Igora. Neke budale ovdje su ismijavali Čelendžera koji je od prvog dana ispravno dijagnosticiro uzroke rata u Siriji, kao i razloge zašto neće prestati (još dugo). Biznis s naftom propada, mi smo to osjetili prošle godine, ali najveći svjetski igrači su to znali i prije. U nekom srednjem, prijelaznom periodu, plin će ostati zlata vrijedan (auta na struju će zamijeniti naftu, ali grijanje na plin nema alternativu). Rat u Siriji je rat za energetski koridor. Iz sličnog razloga je mučki ubijen predsjednik Gadafi. I dok je saudija tito na tržištu nafte, oni su qurac od ovce na tržištu plina. Najveće rezerve imaju Rusija i Iran
a najveći potrošači su Evropa i Kina. Da bi se plin doveo do Evrope, treba pipa. A ko kontroliše pipu, drži Evropu za jaja. I zato, po svaku cijenu, cionisti žele onemogućiti osovinu Teheran-Bagdad-Damask-Sredozemno more. Zato smeta uvaženi predsjednik Dr. Asad. Ali neće im to proći.
- insomnia78
#27456 Re: Sirija vol. 2
Zaboravljas Egipat i njihovo novootkriveno ogromno nalaziste
Da ne spominjem njihove ugovore sa Izraelom bas oko gasa kao i odnos sa KSA
Da ne spominjem njihove ugovore sa Izraelom bas oko gasa kao i odnos sa KSA
- Maystor
#27457 Re: Sirija vol. 2
Ne zaboravlja niko ništa, sve je to dio globalne slagalice. Međutim, dvije države, a to su Rusija i Iran, imaju skoro 50% zaliha gasa na planeti. To za cionističku državu je medijski napuhano, pitanje je koliko je isplativo eksploatisati taj gas ispod mora i da li će to sve bit konkurentno. A i ako bude, to je sića spram zaliha Rusije i Irana. Zapad mora po svaku cijenu onemogućiti Rusiju i Iran da dominiraju na tržištu gasa, inače su ga popušili. A čini se da je i Putin spreman pripucati, kad zatreba. A da ima čime- ima
Evo jedna nova igračka, RS-26 ICBM kojeg nijedan postojeći (a ni nadolazeći) raketni štit ne može zaustaviti, ulazi u upotrebu ove godine!
According to the commander of the Russian Strategic Missile Forces, Colonel-General Sergei Karakayev, the RS-26 Rubezh is expected to become operational in 2016.
Evo jedna nova igračka, RS-26 ICBM kojeg nijedan postojeći (a ni nadolazeći) raketni štit ne može zaustaviti, ulazi u upotrebu ove godine!
According to the commander of the Russian Strategic Missile Forces, Colonel-General Sergei Karakayev, the RS-26 Rubezh is expected to become operational in 2016.
- Challenger__
#27458 Re: Sirija vol. 2
Ne samo enormna količina gasa, već njegova dostupnost, laka eksploatacija i geografska pozicija Rusije i Irana koja ih čini prvorazrednim proizvođačima i dostavljačima bez ozbiljne konkurencije. Zato, u međuvremenu, treba organizovati košer-džihad ne bi li košer - "džihadisti", KSA i Turska izginuli za Bibija, Jacoba R. i kompaniju.Maystor wrote:Ne zaboravlja niko ništa, sve je to dio globalne slagalice. Međutim, dvije države, a to su Rusija i Iran, imaju skoro 50% zaliha gasa na planeti. To za cionističku državu je medijski napuhano, pitanje je koliko je isplativo eksploatisati taj gas ispod mora i da li će to sve bit konkurentno. A i ako bude, to je sića spram zaliha Rusije i Irana.
Katar je svakako njihova podfirma a ne država.
- dragma
- Vozim: Pješe
#27459 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:Namazan savoxx.
Ako mu se ne sviđa pitanje, opali kilometarski odgovor, pa haj stisni pa ga opet nešto pitaj
- Co0l
#27460 Re: Sirija vol. 2
Takav si zakljucak donio na osnovu napisanog?KAMI666 wrote:i ti ih eto dodjes tu braniti, jer su eto cisti pa su po defaultu dobri ljudi. Fukara ne smrdi, takao nekako. To hoces da nam kazes? JadnicakCo0l wrote:Najsmjesnije mi je kad ovi hardcore asadisti pocnu pricat kako su teroristi isila narkomani,prljavi i slicno,procitali na tviteru i jaran im reko, a onda dođe ovaj sto se s Kurdima bori i demantuje ih
Kad ovako glupe komentare citam,vidim da su upravu oni koji kazu da bi trebalo uvesti IQ test prilikom registracije.
-
Avetinho
#27461 Re: Sirija vol. 2
Sta kaze, slozio bi se s razmisljanjem druga Igora. LOL!Maystor wrote:Pročitao sam ovu vijest sa klixa, ruski pogled na naftu i opec
Uzgred budi receno, celo je sve prepisao sa RT, nije cudo da se vas trojica slazete. Taj svaki dan dvatriput trci tamo po misljenje.
- jogurt_
#27462 Re: Sirija vol. 2
Dobar mu tenk. Kurdi?

- Co0l
#27463 Re: Sirija vol. 2
Jok,Kurdima žene voze tenkove 
- Mlohavi
#27464 Re: Sirija vol. 2
Uznemirujuci snimakJaish al-Shamal executes 2 YPJ members in northern Aleppo
https://www.youtube.com/watch?v=_WvL86MGsoo
Danas negdje procitah da je u pitanju osveta za paradiranje s tijelima pobunjenika.
U svakom slucaju, nadam se da ce pravda stici ove bolesnike, pa da i oni zavrse na nekom sljedecem kamionu.
- insomnia78
#27465 Re: Sirija vol. 2
Co0l wrote:Jok,Kurdima žene voze tenkove
- DuckZz
#27466 Re: Sirija vol. 2
- Below 20 posts, check.
- Stupid but acceptable question, check.
- Waiting till he starts mentioning every rock in Hama, Aleppo and Latakia province since 2k11, pending.
- Stupid but acceptable question, check.
- Waiting till he starts mentioning every rock in Hama, Aleppo and Latakia province since 2k11, pending.
- Challenger__
- Challenger__
#27468 Re: Sirija vol. 2
Kad vidim onog konja, hoću da riknem od smjeha... 
- Challenger__
#27469 Re: Sirija vol. 2
Alergičan sam na cioniste ali u jednom se slažem sa Moshe Jaalonom. Onaj lik je fakat idiot. Klasičan.
- Co0l
#27470 Re: Sirija vol. 2
Fali Sisonja.
- Challenger__
#27471 Re: Sirija vol. 2
Provladin izvor: 200 Isilovih bojovnika zaginulo u Zoru.#Syria: #ISIS Abu_Ali_AlAnbari invasion of #Deir_Ezzor:
#Syrian Army repels the attack & kills 200+ militants
https://www.facebook.com/page.F.S.N.N
- Kikibombona
#27472 Re: Sirija vol. 2
Dzihadisticka gamad iz Jaysh al-Shimala (umjerena dzihadisticka gamad) je ubila dvije izaslanice kantona Efrin koje su u Azaz dosle pregovarati. Koja stoka, da ne povjerujes.Mlohavi wrote:Uznemirujuci snimakJaish al-Shamal executes 2 YPJ members in northern Aleppo
https://www.youtube.com/watch?v=_WvL86MGsoo
Danas negdje procitah da je u pitanju osveta za paradiranje s tijelima pobunjenika.
U svakom slucaju, nadam se da ce pravda stici ove bolesnike, pa da i oni zavrse na nekom sljedecem kamionu.
-
Avetinho
#27473 Re: Sirija vol. 2
Sta kazes, i njih nazivaju bojovnicima? Moze li Zenge ili ustase?Challenger__ wrote:Provladin izvor: 200 Isilovih bojovnika zaginulo u Zoru.#Syria: #ISIS Abu_Ali_AlAnbari invasion of #Deir_Ezzor:
#Syrian Army repels the attack & kills 200+ militants
https://www.facebook.com/page.F.S.N.N
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27474 Re: Sirija vol. 2
i poslije svega opet ce neko na pregovore

-
Avetinho
#27475 Re: Sirija vol. 2
Cudi me da iskusni forumasi kako kiki do sada nisu shvatili da se tamo vec sestu godinu ne zna ko pije a ko placa, niti koja pravila ratovanja vaze.