Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisrin wrote:Ja i cojk vise volimo djevojcice, mada mi je prioritet "zivo i zdravo" i zivo mi se fukca za nastavak loze i takva sranja
Jah, a ono curice inače nemaju vašu/nasu krv vec nastaje neki hibrid.
Pa djevojcica se uda i tako to
Ja svoju primcezu ne bih mjeno za sedamnest djecaka ali cu morati skovati i jednog Arslana.
Jbg bukvalno sam zadnji iz loze
Većina želi sina radi produženja porodičnog prezimena, loze i to vodi stvaranju pritiska da se sin ženi (iako ne želi, nije to za njega, nije našao adekvatnu osobu) da samo lozu produži ali sa kvalitetnom ženom za rasplod, jer gdje će on oženiti, dovesti u famEliju neku tamo no name prezimena.
Gdje će sin ostati neoženjen ili ako se oženi kad će sklepati dvoje djece jer ako ih nema odmah nešto nije uredu, selo će pričati ooooooo bruka i sramota, nekoga u grob otjerati jer se neće da ženi i ima djecu ooooooo.
Nisrin wrote:Ja i cojk vise volimo djevojcice, mada mi je prioritet "zivo i zdravo" i zivo mi se fukca za nastavak loze i takva sranja
Jah, a ono curice inače nemaju vašu/nasu krv vec nastaje neki hibrid.
Pa djevojcica se uda i tako to
Ja svoju primcezu ne bih mjeno za sedamnest djecaka ali cu morati skovati i jednog Arslana.
Jbg bukvalno sam zadnji iz loze
Ma i ja sam jedan od posljednih, ali bas me briga za to.
I ako nekad budem imao curicu svejedno mi je.
Kazu da je istina da su curice svakako više privržene očevima, a sinovi majkama.
MarlboroGold wrote:Takve samo treba udarati po džepu. Nema druge. Stoka.
Usuđujem se tvrditi da je bar 50% današnje populacije BiH sasvim normalno istresati smeće bilo gdje po prirodi, neki jer su tako navikli cijeli život a neki jer su suštinski šljam i živo im se je.. i za kulturu življenja i za okoliš. Kako bismo inače imali toliko smeća na svakom koraku?
U više navrata sam se našla u situaciji da se još kao dijete svađam s novim komšijama.
Scena uvijek ista, ide žena putem i nosi smeće u kesi ili kanti za smeće. Dođe do mosta iznad rijeke i krvnički istrese sve u rijeku. Ispravni kontejneri za smeće stoje deset metara dalje. Ja dobijam napad ljutnje, pitam je li normalna, zašto to radi, pa kontejneri su u blizini. Ako mi ne počne prijetiti, žena obično crče od smijeha jer ispred sebe gleda debila koji nešto bulazni o prirodi, kontejnerima. Rijeke su valjda tu prirodno da nose smeće negdje daleko od očiju.
Svako jutro kad vozim na posao dobijem luđački poriv da se zakucam u auto ispred sebe, jer lik mrtav-hladan otvori prozor (ili čak i vrata na semaforu) i baci opušak. Pa šta misli da će se desiti s njim na ulici, ispariće?! I da je jedan takav, nego većina ovih što puše u autima...
Onda uradis ko ovo dvoje. Ko donese flasu punu opusaka ima besplatno pice
Svi koji bace opušak, posebno oni koji te u noći preteknu pa onda izbace opušak ko fol oni rejseri sa 3 pokvarena zuba i drinom meko pakovanje,želim da se uvede kazna koja se sastoji u tome da popiju vodu, iz ove flaše koja je puna opušaka, a koja je prethodno 24 sata "odstojala".
moonca wrote:Naravno da, svi zele zdravo dijete....ali da im je svejedno, jel' curica ili decko--- rijetkima.
Muskarac, a i znatan broj zena -zele sina.. bar jedno -produzenje loze -produzenje porodicnom imenu.
Muskarci se ne odricu svog prezimena -vjencanejm.
Ne ali zene da iako u religiji tj islamu zeni nije dozvoljeno da uzima prezime od muza a vole se nahajcat slikama iz dzamije sa serijatskog vjenacanja a to sto poslije Allahaju u zivotu...ma papanluk seljacki
Ko da.je bitno nek je zivo i zdravo lako je lozu prpduziti samo je pitanje cime,dal xovjekom ili necovjekom
Bome ni ti nekad ne znaš šta pišeš i sama sebe ne kontas.
Znam sta pisem nego ti nemas pojma da je to istina. Hajde informacije su ti dostupne a mene se okani.
vjeshalica wrote:
Ne ali zene da iako u religiji tj islamu zeni nije dozvoljeno da uzima prezime od muza a vole se nahajcat slikama iz dzamije sa serijatskog vjenacanja a to sto poslije Allahaju u zivotu...ma papanluk seljacki
Ko da.je bitno nek je zivo i zdravo lako je lozu prpduziti samo je pitanje cime,dal xovjekom ili necovjekom
Bome ni ti nekad ne znaš šta pišeš i sama sebe ne kontas.
Znam sta pisem nego ti nemas pojma da je to istina. Hajde informacije su ti dostupne a mene se okani.
Spominjes ovdje kako je tamo u nekoj Arabiji, kao da je o tome uopće bilo rijeci.
vjeshalica wrote:Hahaha cuj arabija
Pa ko ovdje slijedi zakone iz arabije nego seljacine na svoj nacin kako im godi hahaha
Bezveze trabunjas, niko u BiH ne slijedi doslovno te stvari, jedino možda oni ekstremisti koji su svakako kao statistička greška u poređenju sa ostalim normalnijim svijetom.
Pa ko ovdje slijedi zakone iz arabije nego seljacine na svoj nacin kako im godi hahaha
Bezveze trabunjas, niko u BiH ne slijedi doslovno te stvari, jedino možda oni ekstremisti koji su svakako kao statistička greška u poređenju sa ostalim normalnijim svijetom.
Hahah zato slijedimo ekstremisicke seljacke obicaje koje ti nazivas normalnim jer imas potpuno odsustvo logike i prisustvo vlastitih kompleksa
Hahah zato slijedimo ekstremisicke seljacke obicaje koje ti nazivas normalnim jer imas potpuno odsustvo logike i prisustvo vlastitih kompleksa
Bas ti pristaje ovaj username. Nit' čitaš ispravno sta ti se piše, nit' razumiješ.
Gdje sam ja napisao da podržavam tako nesto?
Pojava virdžina, žena iz Kosova, Metohije, sjevernog dijela Albanije i Crne Gore od djetinjstva odgajanih kao muškaraca, datira stotinama godina unazad i još nisu iščezle u potpunosti.
One su nosile muška imena, mušku odjeću i imale muške uloge u društvu, a muški članovi šire zajednice, patrijarhalne i konzervativne, doživljavali su ih sebi ravnima. Razlozi njihova postojanja su nedostaci muške djece u porodici (nastavak loze, a i nastojanje da nasljedstvo ne ode u miraz ženskom djetetu) ili odraslih muškaraca u zajednici. U Albaniji su djevojke postajale virdžine i nakon raskida zaruka, trajno se odričući prava na udaju, jer je u tradicionalnoj kulturi Albanaca raskid zaruka sa ženine strane bio legitiman povod za krvnu osvetu.
Cherry-Cherry wrote:Ali najjače mi je ono: a kada ćete muško, e trebali bi jedno? Kada imaš curicu, kao da nemaš ništa. I još ćeš eto da odlučiš, hoće li biti muško ili žensko, da naručiš...
A neki bas nemaju srece. Ja znam par petero zenske djece ima. Bas moras biti peh.
Jeste, bas su najveći pehovi.
Pet puta u nizu da te zapadne isto kad su sanse 50-50 je 3%. Matematicki sam izracunao pa ti vidi.
ja i, u cemu je razlika, tebi ocigledno vrijednije musko dijete od zenskog
Necu ti lagati, tako je.
Savjetovao bi ti da posjetis psihologa, znam za tvoj muski ego je to sramota, ali ljubazno te molim, ne moj da te bude stid,i ne moj da te bude sram, ljudi ti mogu samo pomoci.
A, ako i oni to ne uspiju, sebi metak u celo, nije skup, markica.