SDA-All about

Chisum

#27426 Re: SDA-All about

Post by Chisum »

Ona ridjobrada minder funjara, iz okoline Beograda, opet pomijera granicu svoje nepresusne gluposti... svaki dan po jedan podiok gore, k'o Bubka...

U jednom od napada na Kasumovica, tokom predizborne kampanje, kao argumentacija - parafraziram - "... a nije mu (Kasumovicu - op. a.) smetala SDA, kad mu je ta ista SDA otvarala benzinske pumpe..." :lol: :lol:

Kakva gluperda... :lol:
crazy_diamond

#27427 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

Chisum wrote:Ona ridjobrada minder funjara, iz okoline Beograda, opet pomijera granicu svoje nepresusne gluposti... svaki dan po jedan podiok gore, k'o Bubka...

U jednom od napada na Kasumovica, tokom predizborne kampanje, kao argumentacija - parafraziram - "... a nije mu (Kasumovicu - op. a.) smetala SDA, kad mu je ta ista SDA otvarala benzinske pumpe..." :lol: :lol:

Kakva gluperda... :lol:
Heh tacno, covjek lupeta javno nevjerovatne stvari, i to dokazuje koliko je pogubio se, iako nikad nije ni bio kapacitet neki, kad je preuzeo ulogu prvog u bosnjaka izgledao je nesto mudrije ipak, znao je koju i pametnu progovoriti, i barem sutiti, sad je frajer puko totalno i pogubio je sve rezone, to za pumpe javno pred hiljadama ljudi i medijima reci, pa u gorazdu cini mi se ako se ne varam tako javno isto veli gurajuci svog kandidata, veli on ce imati broj mobitela moj,od novalica,ministara itd, znaci baraba javno gazi sve institucije drzave, pravila,procedure i javno sda predstavlja ko kriminalnu organizaciju koje ne hebe institucije i propise, nego da ce big bos odrediti ko koga moze zvati i ko ce se kome javljati i da je to jedini nacin da se opcine razvijaju

Svi znamo da stvari tako funkcionisu kod nas, i u naprednim zemljama ima toga, ali da se tako javno govori pred hiljadama ljudi i medijima, valja biti ortodoksna sirovina da to izjavi predsjednik stranke i drzave

Ali eto, i narod vise to ne hebe,ispusio je i u gorazdu i zenici, i visokom,i bihacu,kalesiji,cak i u bastionu sda buzimu i gdje god se neko drznuo pokazalo se da mase u sda imaju dobrog politickog potencijala i da dupeuvlakastvo i kult velikog vodje ni unutar stranke ne mogu vise proci, samo da se taj potencijal uveze, iskoordinira i zajednicki nastupi, ridjobradi i njegova koncepcija ce od ledinu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27428 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

bio on uvijek samo podla gluperda koja je samo znala pravit balijske hinjaluke krijući se iza babe po kabinetu i u trezoru

sad je pod svjetlom reflektora gdje mora pričati suvislo i mene čudi da vas ima što se još ibretite kako imate posla sa klasičnim glupanom, Živoradom iz onog kultnog šezdesetosmaškog filma koji ničim izazvan i samo zahvaljujući srodstvu sa nekim jakim partijašem dospjeva na pozicije na kojima iza sebe ostavlja pustoš :shock:

pa to je već klasika poboguste! i zbilja mi je žao svih onih koji očekuju od ovog parmaka nešto pametno :(
crazy_diamond

#27429 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

JoseMujica wrote:bio on uvijek samo podla gluperda koja je samo znala pravit balijske hinjaluke krijući se iza babe po kabinetu i u trezoru

sad je pod svjetlom reflektora gdje mora pričati suvislo i mene čudi da vas ima što se još ibretite kako imate posla sa klasičnim glupanom, Živoradom iz onog kultnog šezdesetosmaškog filma koji ničim izazvan i samo zahvaljujući srodstvu sa nekim jakim partijašem dospjeva na pozicije na kojima iza sebe ostavlja pustoš :shock:

pa to je već klasika poboguste! i zbilja mi je žao svih onih koji očekuju od ovog parmaka nešto pametno :(
Hehe, ovo ti je mudro brat bratu, nisam ja nista ocekivao, mislio sam bice ono namazaniji, sutiti i mutiti vecinom za svoj hajr licni, al eto, nesto mu se jezik sve vise razvezuje, a sto se vise razvezuje sve vece gluposti valja

Tu si u pravu sa svjetlima reflektora, kad covjeka naviknutog na tamu podzemlja, babine sjene i trezorsku tamu obasjaju svjetla reflektora, a mikrofon pred njim i valja koju i prelomiti, zahebe se, nista cudno,
MikroBelaj

#27430 Re: SDA-All about

Post by MikroBelaj »

Kasumović: Politiku vode kumovi i familije!

KB9

#27431 Re: SDA-All about

Post by KB9 »

koja je masina ovaj kasumovic 8)
megaman4

#27432 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Bosnjaci vise sada nastradavaju nego u ratu, jer masovno odlaze iz zemlje. Crne prognoze kazu da ce u 2017 godini oko 100.000 ljudi otici iz Bosne mahom omladine sto je definitivni poraz. Bakir umjesto da se pozavai odlaskom naroda on bistri gluposti i svadja se s Dodikom koji takodjer iseljava svoj narod istom politikom. Izgleda da ova drzava samo skoluje ljude da idu vani a svabo i sl. dobivaju gotov proizvod. Ono sto nije uspjelo u ratu, uspjeva u miru tj. nestaje nam drzava a narod masovno bjezi od iste kao da je suga u pitanju. Bakire povuci de dok jos ima nade, jer si nesposoban.
aratet

#27433 Re: SDA-All about

Post by aratet »

megaman4 wrote:Bosnjaci vise sada nastradavaju nego u ratu, jer masovno odlaze iz zemlje. Crne prognoze kazu da ce u 2017 godini oko 100.000 ljudi otici iz Bosne mahom omladine sto je definitivni poraz. Bakir umjesto da se pozavai odlaskom naroda on bistri gluposti i svadja se s Dodikom koji takodjer iseljava svoj narod istom politikom. Izgleda da ova drzava samo skoluje ljude da idu vani a svabo i sl. dobivaju gotov proizvod. Ono sto nije uspjelo u ratu, uspjeva u miru tj. nestaje nam drzava a narod masovno bjezi od iste kao da je suga u pitanju. Bakire povuci de dok jos ima nade, jer si nesposoban.
Otici ce i vise, kursevi njemackog jezika nikad vise polaznika nisu imali, sve vise i vise ljudi dolazi.
U mom gradu je Gimnazija ispala iz mode, jedva jedno odjeljenje sastavise, svi otisli u medicinsku, kako bi mogli otici u Njemacku.
GeeTnT

#27434 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

aratet wrote:
megaman4 wrote:Bosnjaci vise sada nastradavaju nego u ratu, jer masovno odlaze iz zemlje. Crne prognoze kazu da ce u 2017 godini oko 100.000 ljudi otici iz Bosne mahom omladine sto je definitivni poraz. Bakir umjesto da se pozavai odlaskom naroda on bistri gluposti i svadja se s Dodikom koji takodjer iseljava svoj narod istom politikom. Izgleda da ova drzava samo skoluje ljude da idu vani a svabo i sl. dobivaju gotov proizvod. Ono sto nije uspjelo u ratu, uspjeva u miru tj. nestaje nam drzava a narod masovno bjezi od iste kao da je suga u pitanju. Bakire povuci de dok jos ima nade, jer si nesposoban.
Otici ce i vise, kursevi njemackog jezika nikad vise polaznika nisu imali, sve vise i vise ljudi dolazi.
U mom gradu je Gimnazija ispala iz mode, jedva jedno odjeljenje sastavise, svi otisli u medicinsku, kako bi mogli otici u Njemacku.
Raduju me takve informacije jer djeca napokon imaju cilj... Nadajmo se samo da ce Njemacka i dalje imati otvoreno trziste rada za nase ljude...
megaman4

#27435 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

GeeTnT wrote:
aratet wrote:
Raduju me takve informacije jer djeca napokon imaju cilj... Nadajmo se samo da ce Njemacka i dalje imati otvoreno trziste rada za nase ljude...
Evo ti jedna nova vijest koju sam čuo neki dan. Od 2016-2020 godine Njemačkoj će trebati oko 650.000 radnika sa prostora Balkana, uključujući i BiH. To znači da do 2020. godine ko ode u Njemačku, riješio je ili će riješiti trajnu egzistenciju. Ovo sam čitao na DW. Kada sam vidio ovu brojku, onda me i ne čudi što se Bosna prazni velikom brzinom, jer ljudi više ni 1% ne vjeruju našim vlastima. Prošle sedmice slušam u jednoj od Sarajevskih općina kako je počelo oporezivanje toplog obroka u državnim firmama i već raste i nezadovoljstvo i u državnim firmama. Prema tome ne piše nam se dobro.
aratet

#27436 Re: SDA-All about

Post by aratet »

GeeTnT wrote:
aratet wrote:
Jos malo pa polozen kurs njemackog ili medicinska skola vise vrijede nego fakultetska diploma.
A nije to samo problem, sve je vise momaka i cura koje se udaju ili zene iz austrije i njemacke za papire.
jefff

#27437 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Pa što smo ih onda četrest pete išćerali?
crazy_diamond

#27438 Re: SDA-All about

Post by crazy_diamond »

MikroBelaj wrote:Kasumović: Politiku vode kumovi i familije!

ubi fudo ko praga, a sepic me u zadnje vrijeme prijatno iznenadio, uvijek je bio nekako pozitiva kakva takva u ovom nasem politickom djerizu, sada se vidi da je izrastao u odlicnog politicara, isprofilisao se fino, vidi se tu da radi na sebi, dosta je po evropi i ima to uticaja vidi se, pravi moderni ,kulturni politicar bez oraha u dzepovima, figura koja vrijedi sigurno, nije sad neki cercil, al za nase uslove tip top politicar, i steta sto on nije predsjednik sda jer momak ima sve kavalitete, i ono sto je bitno, nije odnarođen politicar, ne daje dojam da je neka odnarođena elita, nesto kao komšić u svom prime-u, samo sto je šepić djeluje i puno ozbiljnije od komsica

vidjećemo dokle seže glupost riđobradog, ovi ljudi i svi ovi nezavisni nacelnici i nezadovoljnici unutar sda su jace figure u svojim mjestima po popularnosti nego bakirove ulizice, sda glasačka mašinerija je našpanovana dobro protiv bakirove politike, i ako se ovi ljudi ne vrate u stranu u ista ne demokratizuje, vjerovatno ce se ujediniti, ja duze vrijeme pisem o tome, bile su samo moje neke pretpostavke, a sad vidimo da se to obistinjuje, a ovi ako se ujedine i nastupe frontalno na narednim izborima, potopit ce sda sigurno

vidi se koliko su ova dvojica, a i mnogi drugi koji ce im se ocigledno prikljuciti dobro upoznati sa situacijom u sda i da dobro znaju kako to sve iskoristiti,imaju pricu sigurno koja ce upaliti unutar sda glasackog tijela, oni su izvorniji i autenticniji sda-ovci od ovih bakirovih pulena, mislim da ih narodne mase podrzale masovno, da bi cak mogli imati vise glasova nego bakirova sda

ove druge stranke, ljevica, fahrini bojovnici itd, sve je to sitna buranija, ne moze to opepeliti sda-u, dobro je fahro jednom reko, sda je ko planina, ne moze se to srusiti, moze jedino iznutra, a bogami ovi bi mogli tu bakirovu planinu ko vulkan iznutra poderati

bice zanimljivo pratiti ovo, meni je ovo najzanimljivije desavanje na nasoj politickoj sceni, najbitnije, sad je sve do njih, vidjecemo koliko sepic politicki zaista vrijedi, mnoge sda-ovce poznajem, o njemu svako ima dobro misljenje, svi u njemu vide potencijal, vidjecemo koliko ce ih krenuti za njim, koliko je on sposoban ako dodje do osnivanja nove stranke da privuce ljude i poslozi to, ja mislim da je vrlo sposoban i namazan dovoljno da radi mudro i ne srlja, i mislim da ima vec sad jednu jaku osnovu za novu stranku, samo da uveze ove nezadovoljnike i nove progresivne snage u jedan pokret

izmedju redova se moze cini mi se procitati da se ide tu na jedan svebosanski pokret, mozda i stranku, i da ima tu zanimljivih imena iz hrvatskog i srpskog naroda koji bi se mogli prikljuciti, vrlo moguce da je to i jedan siri projekat koji ce stranci pogurati, bumo vidjeli na sta ce izaci, da je zanimljivo, zanimljivo je
saim_adka

#27439 Re: SDA-All about

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 16/01/2017 09:30, edited 1 time in total.
Banksy

#27440 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:bio on uvijek samo podla gluperda koja je samo znala pravit balijske hinjaluke krijući se iza babe po kabinetu i u trezoru

quo vadis živorade... samo sam zaboravila kako završi, ima li pouku :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27441 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:

quo vadis živorade... samo sam zaboravila kako završi, ima li pouku :D
ima kako nema.....na kraju kao ministar poptopio i svoje selo :D

al evo Prošnjake ni masovne grobnice opametile nisu....još se drže istih koji su ih isporučili na klanje
MikroBelaj

#27442 Re: SDA-All about

Post by MikroBelaj »

saim_adka wrote:Izetbegović o Delimustafiću: Bio je član SDA, ali nije više blizak MOJOJ stranci. Više puta je u izjavi spomenuo i naglasio MOJOJ stranci.
uz to je rekao : pa i Abdic je bio u SDA,kao i Delimustafic..
Banksy

#27443 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
ima kako nema.....na kraju kao ministar poptopio i svoje selo :D
:lol: poučno, nema šta... :lol:
artime

#27444 Re: SDA-All about

Post by artime »

MikroBelaj wrote:
:run: ali ima li ijedna njegova izjava da je ono ok. Sve sami blamovi...
MikroBelaj

#27445 Re: SDA-All about

Post by MikroBelaj »

artime wrote:
MikroBelaj wrote:
:run: ali ima li ijedna njegova izjava da je ono ok. Sve sami blamovi...
Daleko bilo da branim ridjeg...blamaza na svakom koraku, :D
Hamolj

#27446 Re: SDA-All about

Post by Hamolj »

Bake je izgubio kompas. Ako želi dobro stranci i narodu izbjegavat će medije.
jefff

#27447 Re: SDA-All about

Post by jefff »

saim_adka wrote:Izetbegović o Delimustafiću: Bio je član SDA, ali nije više blizak MOJOJ stranci. Više puta je u izjavi spomenuo i naglasio MOJOJ stranci.
Pa jeste njegova stranka. Njegova lična prčija i ako se nekome to ne sviđa neka ne glasa za tu stranku i neka ne ulazi tamo.
SmokingMan

#27448 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Bake je očigledno uznemiren,nisam ga nikada vidio u takvom stanju uvijek je nekako staložen,samouvjeren,prividno. :D
Last edited by SmokingMan on 12/11/2016 20:54, edited 1 time in total.
GeeTnT

#27449 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

SmokingMan wrote:Bake je očigledno uznemiren,nisam ga nikada vidio u takvom stanjuuvijek je nekako staložen,samouvjeren,prividno. :D
..vjerovatno zna da mu je "kadar" na meti tuziteljstva...a klupko jest da je dugo ali od necega treba poceti.
SmokingMan

#27450 Re: SDA-All about

Post by SmokingMan »

Vrijeme je.Samo je potrebna volja i hrabrost za ovo.
Post Reply