Pa naravno,u Kobanu se vode ulicne borbe al Kurdi u vrijeme dzume prekinu sve aktivnosti i svi se skupe u džamiju da klanjaju džumu.zrakomlat wrote:Preduhitri me s pitanjem.splinter wrote:Jel bilo u vrijem džume? To je u njihovom stilusarajevoxxxx wrote:Snage IS-a izvele dva velika napada auto-bombom u centru Ajn Al-Araba.Jedna pored velike džamije u centru grada i druga 300 metara od granice sa Turskom.
Sirija
- Co0l
#27426 Re: Sirija
-
dEnver
#27427 Re: Sirija
Sad ce te opet ukoriti "Laprdan" sto si nasao nekog "tamo bez veze"
-
sarajevoxxxx
- Challenger__
#27429 Re: Sirija
Ne stavljaj ti mene u taj "klub".Kikibombona wrote:Svijet je licemjeran, velike sile i institucije odlucivanja su licemjerne. Licemjeran si ti, licemjeran je Jastuk, licemjeran Celi. Vjerovatno sam i ja licemjeran.
- Co0l
- Kikibombona
#27431 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Kobani je u posljednjih mjesec dana postao najveće bojno polje na Bliskom istoku. Borbe u uzrokovale da hiljade Sirijaca, uglavnom Kurda, pobjegnu pred najezdom militanata IDIL-a zbog straha od egzekucija.![]()
![]()
Pa Džober je bar deset puta veće bojno polje po svemu.Po broju stanovnika, količini oružja, broju vojnih formacija, značaju.Pa onda Sanamejn i Tell Al-Harra u Deri, pa 6. tačka u Morku, pa Handrat u Halebu, i još jedno desetak velikih bojnih polja u Iraku koje je svako nekoliko puta veće od Kobana koji je u poređenju sa ovim spomenutim obično puškaranje.Licemjerstvo, licemjerstvo, i zapravo vrhunac bezobrazluka svjetskih medija.
Kurdske snage otpora, koje su potpomognute američko-arapskom avijacijom, trebaju više naoružanja i municije kako bi nastavili odbranu strateški važnog grada.
Hahahahaha.....Opet licemjerstvo i dvostruki standardi.Kako neko treba više municije, a neko ne treba.Danima građani logoira Jermuk u centru Damaska umirali od gladi, niko nije pozvao niti spomenuo više oružja ili više municije.Evo sada u Istočnoj Guti Asad mjesecima ubija, pravi najstrašnije masakre od kojih se ledi krv u žilama, ali nikad nismo čuli ni deseti dio poziva za pomoć građanima Gute ili gluho bilo da neko pozove na bombardovanje režimskih položaja.
Mislim šta je ovo pobogu.Neka vrsta takmičenja ko će biti veći licemjer i ko će bolje munafićiti?Nivo bezobrazluka, dvostrukih standarda odavno više nije bio viđen.
Zar su forumasi toliko slijepi da ne vide ocigledno. Zapad ce raditi na jacanju Kurda u svakom pogledu. Rade za njih strasan marketing, pomazu ih na sve nacine, ulijecu samo kada njima gori pod nogama.
Toliko su promovisali pricu od Kobani da i moje ribice vise znaju sve o tom gradu i aktuelnim desavanjima u njemu.
- Co0l
#27432 Re: Sirija
Mogu mislit koliko Kiki tusi svoje ukucane pricom o Kurdima kad nas ovako potusi.Kiki,jarane,ako ti vec nije zao nas,misli barem na svoju nenu,zar je zena pod stare dane zasluzila da je tako smaras 
- Challenger__
#27433 Re: Sirija
- Još jedan status prof. Sezin Öney koja je danas imala nastup na BBC-u:

President Erdoğan explains recent clashes in Turkey, death of almost 40 people, as a "conspiracy against him". Cannot even comment on this.
-
dEnver
#27434 Re: Sirija
IZIS -ovi eksperimentalni opiti ne jenjavaju.
Kurdski civil u Tal Ghazalu!

Kurdski civil u Tal Ghazalu!

- Kikibombona
#27435 Re: Sirija
Ma kakvi, zena, rodbina, nikome nista.... Samo tu i tamo cujem, jebala te Sirija, na sta ti trosis slobodno vrijeme.... idi popravi ovo, rijesi ono.... I to je sve.Co0l wrote:Mogu mislit koliko Kiki tusi svoje ukucane pricom o Kurdima kad nas ovako potusi.Kiki,jarane,ako ti vec nije zao nas,misli barem na svoju nenu,zar je zena pod stare dane zasluzila da je tako smaras

Divi ove....

-
dEnver
#27436 Re: Sirija
Bice njemu zavjeraChallenger__ wrote:- Još jedan status prof. Sezin Öney koja je danas imala nastup na BBC-u:
President Erdoğan explains recent clashes in Turkey, death of almost 40 people, as a "conspiracy against him". Cannot even comment on this.

-
sarajevoxxxx
#27437 Re: Sirija
Međunarodna zajednica nema nikakvih pravila, nikakvih principa.Oni kroje pravila po potrebi, i ovo što rade u Siriji je vrhunac bezobrazluka, i na primjeru Kobana se tek vidi strahota onog zločina u logoru Jermuk gdje su pred cijelom svijetskom javnošću ljudi danima umirali od gladi, ili pak ovog zločina u Istočnoj Guti gdje danima Asad slobodno i pred cijelim svijetom čini masakre.Znači vidi se da UN i te kako zna vrisnuti i vršiti medijski pritisak kada hoće, da se zna ''praviti lud'' kada hoće.Jednostavno može im se.Kikibombona wrote:Svijet je licemjeran, velike sile i institucije odlucivanja su licemjerne. Licemjeran si ti, licemjeran je Jastuk, licemjeran Celi. Vjerovatno sam i ja licemjeran.sarajevoxxxx wrote:Opet dvostruki standardi UN-a.Hezbollah kada pređe sirijsku granicu i bori se u Siriji, nikom ništa.Iračke i iranske paravojne formacije koje se bore u Siriji, opet nikom ništa.I onda nas UN počasti sa nekom vrstom vrhunca cinizma, te Kurde visoki zvaničnici UN-a pozovu da prelaze sirijsku granicu i da se bore u Siriji.Mistura je apelovao vlastima Turske da dopuste Kurdima da brane grad od militanata Islamske države (IDIL).
Zašto Mistura nije pozvao Sirijce da prelaze granicu i da brane Haleb koji je milion puta više sravnjen sa zemljom, u kojem Asad gazi, ubija, vrši neviđeno krvoproliće nad građanima Haleba kakvo svijet decenijama nije zapamtio.
Neko smije prelaziti granicu, neko ne smije.I naravno da ne spominjemo da se zločini sirijskog režima ne mogu mjeriti ni sa čim.Da su daleko, daleko najstravičniji prizori klanja, ubijanja, djece malih dječaka od nekoliko mjeseci djevojčica, dolazili iz Haleba nakon režimskih barel-bombi.
Mistura se ovom izjavom kandidovao za najlicemjerniju osobu na planeti.
Ti prvi siljis za islamiste svakom prilikom i nimalo nisi realan.
Pobunjenici u Siriji su napravili veliku gresku prigrlivsi radikalne islamisticke ideologije. Fokus su trebali staviti na Asada i Siriju, a vjerska uvjerenja zadrzati za sebe. U borbu protiv Asada su trebali pozvati sve Sirijce, bez obzira na nacin zivota, etnicku ili vjersku pripadnost. I tada bi Asad bio gotov, 100%. Ovako su manjine ostale uz Asada, kao i mnogi suniti koji ne zele teokratiju.
Zapad se vodi samo interesom. Kurdi su igrac zapada i drzat ce njihovu stranu bez obzira na sve. Na pobunjenickoj strani nemaju dovoljno snazne saveznike za borbu protiv Asada. Islamski front, najjaca pobunjenicka grupacija, je ocigledno igrac nekih drugih drzava (zaljevskih monarhija i Turske).
U vrhuncu zločina Asadovog režima, najoštrije saopćenje koje je uputio Ban Ki-Moon bilo je ''zabrinut sam''.A kako se sada ispaljuju Srebrenica, a nikad je nisu spomenuli u kontekstu barel-bombi i Haleba kojeg je suludo uopte porediti sa Kobanom.Isto važi i za bar još jedno pedesetak gradova u Siriji, koji su najmanje deset puta više razoreniji, ili raseljeniji od Kobana.
-
dEnver
#27438 Re: Sirija
Bataljon FSA stigao u Kobane pomoci Kurdskim borcima.The arrival of battalions of the Free Syrian Army to
Kobanî to defend it
- Challenger__
#27439 Re: Sirija
Kuda su prošli, kako su ušli? Da li je to pouzdana info?dEnver wrote:Bataljon FSA stigao u Kobane pomoci Kurdskim borcima.The arrival of battalions of the Free Syrian Army to
Kobanî to defend it
-
dEnver
#27440 Re: Sirija
Reuters shows the flag on the building that captured by ISIS and Turkish force, the Turkish Gov is ISIS too

- Kikibombona
#27441 Re: Sirija
Fakat?Challenger__ wrote:Kuda su prošli, kako su ušli? Da li je to pouzdana info?dEnver wrote:Bataljon FSA stigao u Kobane pomoci Kurdskim borcima.The arrival of battalions of the Free Syrian Army to
Kobanî to defend it
Kabani je duboko na ISILovom teritoriju, potpuno okruzen sa svih strana. 'FSA' polozaji su daleko od Kobana. Mogli su doci jedino iz Turske, ako su uopste dosli.
-
Avetinho
#27442 Re: Sirija
Da li je iko komentarisao stav Ass-sadiste kako je smrt stotina hiljada ljudi u Siriji "konspiracija protiv njega".Challenger__ wrote:- Još jedan status prof. Sezin Öney koja je danas imala nastup na BBC-u:
-
dEnver
#27443 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Kuda su prošli, kako su ušli? Da li je to pouzdana info?dEnver wrote:Bataljon FSA stigao u Kobane pomoci Kurdskim borcima.The arrival of battalions of the Free Syrian Army to
Kobanî to defend it
#كوباني | بروسك حسن : صرح مصدر من الجيش السوري الحر أن كتيبتي عاصفة شمس الشمال و كتيبة ظاظا دخلتا اليوم إلى كوباني بكامل عتادها للدفاع إلى جانب وحدات حماية الشعب ي ب ك عن مدينة كوباني
- Gojeni H
#27444 Re: Sirija
Mozda tvoj komentar oslikava jedan od razloga uspjeha ISIL-a.GLASAJ ili TRPI wrote:Ja ne mogu nikako da dokucim mentani sklop ovih IDIL-ovaca. Pa koji debil moras biti da ides ratovati u neku pustaru za nista.
Svi su mislili da znaju sta se desava u Iraku 2006-7.
Ispostavilo se da nemaju pojma. Isto kao sto nemaju pojma o tome sta motivise ovoliki broj ljudi koji im pristupaju.
-
dEnver
#27445 Re: Sirija
Izgleda da je dogovoreno da od sutra Peshmerge i PKK mogu slobodno preci Tursku granicu i pomoci odbrani Kobane...Breaking news: According to sources ... may tomorrow Peschmerge and Pkk march (by Turkey) to kobane!
Last edited by dEnver on 10/10/2014 21:13, edited 1 time in total.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#27446 Re: Sirija
Ne priznaju? Svega mi nisi dobar. Lijeći to.Laprdan wrote:Evo ovo isto tako pokazuje zasto muslimani, generalno gledajuci, ne priznaju siite.sarajevoxxxx wrote:Karikatura iz jednih američkih novina u vezi iransko-američkog saveza:
-
dEnver
#27447 Re: Sirija
Last edited by dEnver on 10/10/2014 21:40, edited 1 time in total.
-
Teufik
-
dEnver
- ioannes
#27450 Re: Sirija
ta je vijest i jutros vec bila....
Kurdi pokusavaju uski koridor obranit, jedini prema turskoj granici
Kurdi pokusavaju uski koridor obranit, jedini prema turskoj granici