Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
tokio25
#27426 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa to je ako sam dobro skontao stari ivicnjak jer taj trotoar nije zavrsen
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27427 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
da...rupa je između dva ivičnjaka
tojest stari asfalt
tojest stari asfalt
- thekupus
#27428 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sad ide uređenje pješačkih staza s te strane, pa će i to uraditi
-
last mohicans
#27429 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U novom qrz, jutros prošao, saht svaki ulegne auto, do proljeća će propasti. A ono razrovano, kad prođeš raskrsnicu, skoro do taksa, samo zakrpali onu ruinu, skačeš tu. Umjesto da su provukli i raskrsnicu. Koliko plitkosti i nedostatak mozga kod nadleznih.
- problemnatravunu
#27430 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ima i do tipa šahtova , recimo dio od Bosmala do Aneksa , kad je renovirano 2020. godine , postavljeni su šahtovi koji se daju perfektno nivelirati, ali mislim da su ti skupi , Njemački (Isto u Drinskoj , kad su se šatovi obnavljali , stavljeni su ti ).... ovo ostali "kokošari" stavljaju neku furdu sa kojom se "satraše" nivelirajući, zakopavajući pa razvaljujući i opet asfaltrati , i opet to ne bude kako treba...
I NIJE PROBLEM SA NJIMA , PROBLEM JE SA NADZOROM GRADNJE , JER TO OČITO SVE PROĐE VRLO LAKO
- Logovan
#27431 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisu šahtovi skupi, skupo je kada se jeftino radi 
- tramvajtrojka
#27432 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
problemnatravunu wrote: ↑16/07/2026 12:19Ima i do tipa šahtova , recimo dio od Bosmala do Aneksa , kad je renovirano 2020. godine , postavljeni su šahtovi koji se daju perfektno nivelirati, ali mislim da su ti skupi , Njemački (Isto u Drinskoj , kad su se šatovi obnavljali , stavljeni su ti ).... ovo ostali "kokošari" stavljaju neku furdu sa kojom se "satraše" nivelirajući, zakopavajući pa razvaljujući i opet asfaltrati , i opet to ne bude kako treba...
I NIJE PROBLEM SA NJIMA , PROBLEM JE SA NADZOROM GRADNJE , JER TO OČITO SVE PROĐE VRLO LAKO

ACO samonivelirajuci saht u citavoj drzavi jedinu ekspertizu za ugradnju ovog sahta ima KJKP RAD znaci sve renomirane kvazi gradjevinske firme ne znaju i nece da ga ugrade a uzmu pare na srbijanskom smecu od sahtova kao da je ACO a ugradi ga bez problema firma kojoj je primarna djelatnost odvoz smeca
- problemnatravunu
#27433 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste , daj gore pomenuti dio ceste su renovirali iz KJKP RAD -Gradnja
-
last mohicans
#27434 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gledao sam kako je Rad uradio na cvili raskrsnicu i sahtove, savršeno. Čuo sam da ne moze Rad raditi ove poslove na nivou KS, jerbo su KP, ti to znas bolje. Oni imaju i svoj asfalt. To pod hitno treba rijesiti, ako je takva zakonska regulativa, ove sklj firme odjebati, samo da RAD asfaltira.tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2026 12:23problemnatravunu wrote: ↑16/07/2026 12:19Ima i do tipa šahtova , recimo dio od Bosmala do Aneksa , kad je renovirano 2020. godine , postavljeni su šahtovi koji se daju perfektno nivelirati, ali mislim da su ti skupi , Njemački (Isto u Drinskoj , kad su se šatovi obnavljali , stavljeni su ti ).... ovo ostali "kokošari" stavljaju neku furdu sa kojom se "satraše" nivelirajući, zakopavajući pa razvaljujući i opet asfaltrati , i opet to ne bude kako treba...
ACO samonivelirajuci saht u citavoj drzavi jedinu ekspertizu za ugradnju ovog sahta ima KJKP RAD znaci sve renomirane kvazi gradjevinske firme ne znaju i nece da ga ugrade a uzmu pare na srbijanskom smecu od sahtova kao da je ACO a ugradi ga bez problema firma kojoj je primarna djelatnost odvoz smeca
- drug_profi
#27435 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kakav je ba sukob interesa ako zaposliš firmu u vlasništvu kantona?
Zatražiš ponude od drugih firmi i onda angažuješ kantonalnu firmu i platiš joj po najnižoj ponudi koja je stigla.
Zatražiš ponude od drugih firmi i onda angažuješ kantonalnu firmu i platiš joj po najnižoj ponudi koja je stigla.
- kabal1337
#27436 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svjesno su oni unistili RAD i ispupavali novac u privatne firme kumova, rodjaka, guznih jarana.
Da je srece kantonalne firme bi radile ovakve poslove, firma bi jacala, novac kruzio
Da je srece kantonalne firme bi radile ovakve poslove, firma bi jacala, novac kruzio
-
BadBoy
#27437 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne bi smjelo biti diskriminacije između javnih preduzeća i privatnih firmi niti u jednom smjeru niti da se favorizuju niti da im se brane određeni poslovi.
Javne nabavke tender pa ko prođe sa najboljom ponudom taj i dobije posao da radi.
Javne nabavke tender pa ko prođe sa najboljom ponudom taj i dobije posao da radi.
-
last mohicans
#27438 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To su mi rekli iz jedne od općina, pomoćnik, kao nije lagalno.drug_profi wrote: ↑16/07/2026 12:40 Kakav je ba sukob interesa ako zaposliš firmu u vlasništvu kantona?
-
zdruzdjo
#27439 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta je sa sahtovima u drinskoj????problemnatravunu wrote: ↑16/07/2026 12:19
Ima i do tipa šahtova , recimo dio od Bosmala do Aneksa , kad je renovirano 2020. godine , postavljeni su šahtovi koji se daju perfektno nivelirati, ali mislim da su ti skupi , Njemački (Isto u Drinskoj , kad su se šatovi obnavljali , stavljeni su ti ).... ovo ostali "kokošari" stavljaju neku furdu sa kojom se "satraše" nivelirajući, zakopavajući pa razvaljujući i opet asfaltrati , i opet to ne bude kako treba...
Hoces da kazes da su dobri?????
Da su dobro poravnati???
-
zdruzdjo
#27440 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sad mi na youtube u prijedlozima izleti "SARAJEVO JE OVO ČEKALO: Južna longitudinala konačno dobija obrise, pogledajte novi izgled Grbavice" By Sarajevska sehara.
Te otvorim da pogledam. ja stvarno ne znam jel ove nase kantonalne vlasti misle da je neko toliko glup, da ne vidi da su ovdje samo oprane pare, a da se nista znacajno nece uraditi na povcavanju protoka saobracaja sa ovim kruznim.
Npr. Iz pravca stadiona/pofalica dolazis sa dvije trake, ulazis u kruzni sa dvije trake, i onda izlazis za kovacice u jednu traku. u smjeru u kojem je prioritet da bude veliki protok, ostaje suzen.
mozda nesto kantonalne vlasti skrivaju/taje pa ce nam servirati neko revolucionarno rjesenje. Ne znam. Ali ovako nista nije uradjeno sto je trebalo biti.
Te otvorim da pogledam. ja stvarno ne znam jel ove nase kantonalne vlasti misle da je neko toliko glup, da ne vidi da su ovdje samo oprane pare, a da se nista znacajno nece uraditi na povcavanju protoka saobracaja sa ovim kruznim.
Npr. Iz pravca stadiona/pofalica dolazis sa dvije trake, ulazis u kruzni sa dvije trake, i onda izlazis za kovacice u jednu traku. u smjeru u kojem je prioritet da bude veliki protok, ostaje suzen.
mozda nesto kantonalne vlasti skrivaju/taje pa ce nam servirati neko revolucionarno rjesenje. Ne znam. Ali ovako nista nije uradjeno sto je trebalo biti.
-
last mohicans
#27441 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mozda je mislio Safeta Zajke, preko 23 godine su onakvi, a Drinska je rađena naknadno, ako se dobro sjećam Asfalt gradnja Visoko je radila Drinsku.zdruzdjo wrote: ↑16/07/2026 14:44Sta je sa sahtovima u drinskoj????problemnatravunu wrote: ↑16/07/2026 12:19
Hoces da kazes da su dobri?????
Da su dobro poravnati???
- nepass1
#27442 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovim ce se ubrzati samo za ove koji dolaze iz h.cemerlica i idu desno.zdruzdjo wrote: ↑16/07/2026 14:53 Sad mi na youtube u prijedlozima izleti "SARAJEVO JE OVO ČEKALO: Južna longitudinala konačno dobija obrise, pogledajte novi izgled Grbavice" By Sarajevska sehara.
- Cracked
#27443 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ali tu muci nije kraj. samo nekih 50m dalje ide semafor (kod konzuma) gdje nasi "divni vozaci" prolaze semafor i kad vide da nema mjesta u traci. Tako lijepo zakrce raskrsnicu i nastaje haos. E sad zamisli koji ce haos biti kad je protok veci do tog semafora jer se lakse prolazi kroz kruzni. Ne znam sto ne zatvore taj dio kod konzuma da se ne moze izaci na ulicu gdje trola i skloni semafor. ako nista bit ce slobodan prolaz do slijedece raskrnice (prema vracama)zdruzdjo wrote: ↑16/07/2026 14:53 Npr. Iz pravca stadiona/pofalica dolazis sa dvije trake, ulazis u kruzni sa dvije trake, i onda izlazis za kovacice u jednu traku. u smjeru u kojem je prioritet da bude veliki protok, ostaje suzen.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#27444 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zabrani se skretanje lijevo i nece biti guzve.
-
talijan97
#27445 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.youtube.com/watch?v=nfOkP_GBfXU sada kada se vide obrisi, zgrada jos vise strsi, steta, protok bi bio jos bolji
- bitanga_sa_otesa
#27446 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bilo je vala mjesta da se rasiri na 3 trake ...
-
talijan97
#27447 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.youtube.com/watch?v=tv9tnaCeoKs ovo je dobro, ali kolaps bi bio rijesen da se radi i dionica u opcini ilidza odnosno spoj na stupsku petlju, gdje je ovdje zapelo?
- bitanga_sa_otesa
#27448 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
dionica od nigdje do nicega 
-
noviclan
#27449 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bar ce se lakse ulaziti bimgu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju