Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Raigor Stonehoof

#27426 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

Mozda je do mene, al zar nisu Rahmanovic i Tatar produzili, kako to da ostajemo bez njih?
GandalfSivi

#27427 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Raigor Stonehoof wrote:Mozda je do mene, al zar nisu Rahmanovic i Tatar produzili, kako to da ostajemo bez njih?
Treba pare na njima uzeti...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#27428 Re: Utakmice.

Post by F&N »

GandalfSivi wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Mozda je do mene, al zar nisu Rahmanovic i Tatar produzili, kako to da ostajemo bez njih?
Treba pare na njima uzeti...
Nece se na njima uzeti pare. Mozda na jednom sli ne na obojici. Ako uzmemo titulu pare su tu da nam nece trebati prodaja igraca ;)
Leopard_SA

#27429 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

Prosao je evo haman citav dan od derbija. Utisci su se slegli i tako.
Poslije losih rezultata protiv Krupe i Zrinjskog sam napisao da se trebamo zapitati da li uopste sa onakvom igrom zasluzujemo titulu. Samo da kazem da je to bilo bezveze i nepotrebno iako je vise bilo u afektu, ali eto.
U sezoni kada sa 3-0 pobjedimo zelju na grbavici i sa istim rezultatom pobjedimo listicu na njihovom terenu se moze samo reci svaka cast momcima i Husrefu, svaka cast. Zasluzili ste duplu krunu ove godine i ABd slavicemo je na kraju.
Jos jednom da dodam, momci SVAKA CAST, pokazali ste kako se bori za svoj klub.
rocco_siffredi

#27430 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

Ako uzmemo duplu, šef treba dati ostavku :D i otici dok je na vrhu. Nema vise kome sta dokazivati, a pitari bi mu sve po spisku ako i iduce godine ne uzme duplu :oops:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#27431 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Ovo je prva sezona u kojoj Husref ima maksimalno odrijesene ruke i punu podrsku uprave od kako se bavi trenerskim poslom. I zato niakakve ostavke nikakva "unaprijeđenja". Ja sam siguran da uz malo srece u zrijebu sa Husrefom mozemo "daleko" dogurati u Euro takmicenjima. Husref igra moderan fudbal. Fali nam tog iskustva igranja na vecem nivou kada je u pitanju tempo i iskoristavanje gresaka. Ali ovaj fudbal koji igra Husref je moderan i moze biti konkurentan ukoliko zadrzimo kostur ove ekipe i unaprijedimo je sa 2, 3 kvalitetna igraca kao sto je Rahmanovic ili Adukor. Ja bih volio da opet sjednu za stol sa Adukorom. Ne vjerujem da ce imati neke aman ponude nakon 6 mjeseci bez utakmice.
Leopard_SA

#27432 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

F&N wrote:Ovo je prva sezona u kojoj Husref ima maksimalno odrijesene ruke i punu podrsku uprave od kako se bavi trenerskim poslom. I zato niakakve ostavke nikakva "unaprijeđenja". Ja sam siguran da uz malo srece u zrijebu sa Husrefom mozemo "daleko" dogurati u Euro takmicenjima. Husref igra moderan fudbal. Fali nam tog iskustva igranja na vecem nivou kada je u pitanju tempo i iskoristavanje gresaka. Ali ovaj fudbal koji igra Husref je moderan i moze biti konkurentan ukoliko zadrzimo kostur ove ekipe i unaprijedimo je sa 2, 3 kvalitetna igraca kao sto je Rahmanovic ili Adukor. Ja bih volio da opet sjednu za stol sa Adukorom. Ne vjerujem da ce imati neke aman ponude nakon 6 mjeseci bez utakmice.
Husref je odlican trener, jedina stvar koju mu zamjeram je ta sto ne daje priliku mladjim igracima osim ako nije primoran.
Nikada mi to nije bilo jasno. Pa i Husref je nekad imao godina koliko sada imaju Mujakic, Pidro, Kovacevic i ostali akademci. Zar se ne sjeca da je i njemu neko dao priliku na utakmici da se dokaze.
Samo kada bi mladji igraci dobijali vise prilike, Husref bi bio odlican trener za buducnost, ovako jeste dobar, ali ne znam kako bi izgledalo ovo sve dugorocno
rocco_siffredi

#27433 Re: Utakmice.

Post by rocco_siffredi »

F&N wrote:Ovo je prva sezona u kojoj Husref ima maksimalno odrijesene ruke i punu podrsku uprave od kako se bavi trenerskim poslom. I zato niakakve ostavke nikakva "unaprijeđenja". Ja sam siguran da uz malo srece u zrijebu sa Husrefom mozemo "daleko" dogurati u Euro takmicenjima. Husref igra moderan fudbal. Fali nam tog iskustva igranja na vecem nivou kada je u pitanju tempo i iskoristavanje gresaka. Ali ovaj fudbal koji igra Husref je moderan i moze biti konkurentan ukoliko zadrzimo kostur ove ekipe i unaprijedimo je sa 2, 3 kvalitetna igraca kao sto je Rahmanovic ili Adukor. Ja bih volio da opet sjednu za stol sa Adukorom. Ne vjerujem da ce imati neke aman ponude nakon 6 mjeseci bez utakmice.
Ne mozes proci play off bilo cega sa ovim igračima. Pitanje je možemo li i do njega doći. Ekipe koje trose po 20 miliona necega na godišnjem nivou ne mogu upasti u grupu EL.
Slab nam je koeficijent.
Liga dno. Ma nije ni dno nego odron.
Mozes se posteno potuci s nekim, moliti Boga da ne naletimo opet na neku Atalantu.
Za 10 godina drugi su vecim koracima grabili za razliku od nas.
Grean

#27434 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Dogodine nova nervoza, da li ce Stanojevic produziti :D

Stvarno je beton u svakom pogledu uz to i nije u kakvim godinama, cini mi se puni 24.
Leopard_SA

#27435 Re: Utakmice.

Post by Leopard_SA »

Grean wrote:Dogodine nova nervoza, da li ce Stanojevic produziti :D

Stvarno je beton u svakom pogledu uz to i nije u kakvim godinama, cini mi se puni 24.
Da li imamo ikoga iz akademije na njegovoj poziciji?
mirza_15

#27436 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Ekipa smo sa najviše minuta datih mladim igračima i pored toga dominiramo ligom. Nije to mala stvar. Previše očekujete. Ne može i titula, evropa i 11 mladih na terenu. Vidi ekipu iz polufinala kupa. Treba to znati dozirati.
svi u napad

#27437 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Mora se ekipa zadrzati po svaku cijenu 2-3 godine kako bi nesto uradio u Evropi sto bi ti donjelo vise para nego smijesne prodaje za max 500 000. Stanojevic je trenutno nas najbolji igrac i mora ostati. Steta je sto Mujakic odlazi (bra da ide u neki klub 5-ce) jer momak bi trebao biti strasan igrac. Adukora ostaviti po svaki cijenu jer momak samo golman nije bio a sta god igrao odigra dobro. Sad kad Mujakic odlazi on bi trebao pokriti to mjesto iako bih ja vise voli da nastavi na veznom. Ekipa je dobro poslozena i imaju voljni momenat sto je najvaznije. Ovo je nasa godina i trebamo uzivati u njoj. Nego niko ne pise kako je Hebibovic odigrao derbi. Bili smo preostri prema momku zadnje vrijeme.
No da zavrsim odlicna igra i nadam se da nastavljaju u tom pravcu. Zivjeli. :thumbup:
Dinostula

#27438 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

svi u napad wrote:Mora se ekipa zadrzati po svaku cijenu 2-3 godine kako bi nesto uradio u Evropi sto bi ti donjelo vise para nego smijesne prodaje za max 500 000. Stanojevic je trenutno nas najbolji igrac i mora ostati. Steta je sto Mujakic odlazi (bra da ide u neki klub 5-ce) jer momak bi trebao biti strasan igrac. Adukora ostaviti po svaki cijenu jer momak samo golman nije bio a sta god igrao odigra dobro. Sad kad Mujakic odlazi on bi trebao pokriti to mjesto iako bih ja vise voli da nastavi na veznom. Ekipa je dobro poslozena i imaju voljni momenat sto je najvaznije. Ovo je nasa godina i trebamo uzivati u njoj. Nego niko ne pise kako je Hebibovic odigrao derbi. Bili smo preostri prema momku zadnje vrijeme.
No da zavrsim odlicna igra i nadam se da nastavljaju u tom pravcu. Zivjeli. :thumbup:
Adukor je vec bivsi igrac samo se ceka da mu istekne ugovor kakvo crno ostajanje.
mirza_15

#27439 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

SVI IGRAČI SARAJEVA UČESTVOVALI U AKCIJI

Naše Sarajevo je do trećeg gola stiglo u 73. minuti utakmice, a u napadu koji je trajao 33 sekunde svi igrači Sarajeva, osim golmana, imali su dodir s loptom.

Sve je krenulo od Kapića, a na kraju je na asistenciju Ahmetovića akciju u gol pretvorio Tatar.

KAPIĆ - HEBIBOVIĆ - LAZIĆ - MUJAKIĆ - HALILOVIĆ - CREPULJA - TATAR - RAHMANOVIĆ - HEBIBOVIĆ - VELKOSKI - AHMETOVIĆ - TATAR - GOOOL!

Bravo Husrefe, bravo igrači, bravo Sarajevo!
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#27440 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

mirza_15 wrote:
SVI IGRAČI SARAJEVA UČESTVOVALI U AKCIJI

Naše Sarajevo je do trećeg gola stiglo u 73. minuti utakmice, a u napadu koji je trajao 33 sekunde svi igrači Sarajeva, osim golmana, imali su dodir s loptom.

Sve je krenulo od Kapića, a na kraju je na asistenciju Ahmetovića akciju u gol pretvorio Tatar.

KAPIĆ - HEBIBOVIĆ - LAZIĆ - MUJAKIĆ - HALILOVIĆ - CREPULJA - TATAR - RAHMANOVIĆ - HEBIBOVIĆ - VELKOSKI - AHMETOVIĆ - TATAR - GOOOL!

Bravo Husrefe, bravo igrači, bravo Sarajevo!
:shock:
todd_smith

#27441 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Dinostula wrote:
svi u napad wrote:Mora se ekipa zadrzati po svaku cijenu 2-3 godine kako bi nesto uradio u Evropi sto bi ti donjelo vise para nego smijesne prodaje za max 500 000. Stanojevic je trenutno nas najbolji igrac i mora ostati. Steta je sto Mujakic odlazi (bra da ide u neki klub 5-ce) jer momak bi trebao biti strasan igrac. Adukora ostaviti po svaki cijenu jer momak samo golman nije bio a sta god igrao odigra dobro. Sad kad Mujakic odlazi on bi trebao pokriti to mjesto iako bih ja vise voli da nastavi na veznom. Ekipa je dobro poslozena i imaju voljni momenat sto je najvaznije. Ovo je nasa godina i trebamo uzivati u njoj. Nego niko ne pise kako je Hebibovic odigrao derbi. Bili smo preostri prema momku zadnje vrijeme.
Adukor je vec bivsi igrac samo se ceka da mu istekne ugovor kakvo crno ostajanje.
Adukor nam je u prvom dijelu sezone bio ono sto je Mujakic u drugom. Sljedece sezone ostajemo bez oba. Vidjeti cemo sta ce i kako ce Emir da odradi posao. Ali vjerujem mu, do sada je sve kako treba radio.
animus

#27442 Re: Utakmice.

Post by animus »

Mora se i Emir pozdraviti kad se slavi. Svi imaju zasluge a Emir je medju glavnim. Neko skandiranje ili trans.
Raigor Stonehoof

#27443 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

Ja bih Adukora objerucke prihvatio nazad kad bi pristao. Nije srao po medijima, nije nista ruzno rekao, a i nepravedni smo ispali prema njemu. Bio nam je mozda i najbolji igrac u prvom dijelu sezone.
Logovan

#27444 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Dinostula wrote: Adukor je vec bivsi igrac samo se ceka da mu istekne ugovor kakvo crno ostajanje.
Nazalost. Momak se savrseno uklapao u ovu ekipu.
Dr. Kuca

#27445 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Na ljeto iskopat 2 Lazica i 1 ahmetovica ako bi bilo moguce ikako.
svi u napad

#27446 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Dinostula znam ja da njemu istice ugovor al to je extra igrac i takvog cemo tesko naci pogotovo sto Mujakic odlazi. Covjek uvijek odigrao dobro, nikakva sranja nije pravio i gdje god si ga stavljo odradio kako treba. Moramo razmisljat kako da nesto uradimo u Evropi jer tu su pare i onda ces zaradit i na prodaji igraca. Na nasem trzistu nema puno dobrih igraca koji bi mogli zaigrati kod nas jer liga nam je tanjez i zato raditi na ocuvanju momcadi i ulaganju u akademiju. Mi smo sad na pravom putu i usponu te moramo raditi ispravno jer sa ovom generacijom/ekipom cemo biti uspjesni slijedecih 5 godina. Zivjeli.
Grean

#27447 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Dr. Kuca wrote:Na ljeto iskopat 2 Lazica i 1 ahmetovica ako bi bilo moguce ikako.
Pravilo 4 stranca ogranicava mogucnosti, nasa liga ne daje puno a ni mi nismo voljni dati para za otkup ugovora, Akademija sudeci po rezultatima juniora i kadeta u ovoj sezoni je osrednja zalost sto se tice bar ovih trenutnih (tabela rijetko laze) a to i nisu direktna pojacanja sem u rijetkim slucajevima. Znaci najjaca opcija kao i prije, samo sad jos izrazenija, su igraci sa BH pasosem povratnici u ligu.

Sve ovo govorim da bude jasnije da Hadzicu nece biti nimalo lak posao i da se ne ocekuju cuda.

Ovo je i skola da se Catakovici, Hadzici, Smajlagici ne pustaju olako jer se vidi sad po Akademiji da takvi ne rastu na grani. Proci ce vremena kad ce opet neki zabiti 30 ili 50 golova kao Hadzic.

Sa pravilom cetiri stranca krucijalno za klub je pokretanje B tima koji bi se po ugledu na Hrvatsku takmicio u Federalnoj. To je moje misljenje. U protivnom ostaju propali i neuspjesni u ligama Slovenije, Ceske, Belgije, Kipra da se ozivljavaju kod nas i budu korisni nakon godinu dana taman pred istek ugovora.

Ja sam uvijek tu za tmurne prognoze, da ne bude preveselo.
GandalfSivi

#27448 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Grean wrote:
Dr. Kuca wrote:Na ljeto iskopat 2 Lazica i 1 ahmetovica ako bi bilo moguce ikako.
Pravilo 4 stranca ogranicava mogucnosti, nasa liga ne daje puno a ni mi nismo voljni dati para za otkup ugovora, Akademija sudeci po rezultatima juniora i kadeta u ovoj sezoni je osrednja zalost sto se tice bar ovih trenutnih (tabela rijetko laze) a to i nisu direktna pojacanja sem u rijetkim slucajevima. Znaci najjaca opcija kao i prije, samo sad jos izrazenija, su igraci sa BH pasosem povratnici u ligu.

Sve ovo govorim da bude jasnije da Hadzicu nece biti nimalo lak posao i da se ne ocekuju cuda.

Ovo je i skola da se Catakovici, Hadzici, Smajlagici ne pustaju olako jer se vidi sad po Akademiji da takvi ne rastu na grani. Proci ce vremena kad ce opet neki zabiti 30 ili 50 golova kao Hadzic.

Sa pravilom cetiri stranca krucijalno za klub je pokretanje B tima koji bi se po ugledu na Hrvatsku takmicio u Federalnoj. To je moje misljenje. U protivnom ostaju propali i neuspjesni u ligama Slovenije, Ceske, Belgije, Kipra da se ozivljavaju kod nas i budu korisni nakon godinu dana taman pred istek ugovora.

Uhvatih se opet da te citiram, nista licno majke mi... O kojem Hadzicu pricamo, Nedimu? Nazalost, ali fakat, taj decko nikada nece uspjeti u seniorskom fudbalu. Bio je veliki potencijal, ali sa njegovom konstitucijom jedan od milion uspije. Mjesto da je skontao neke stvari kao recimo Messi koji ima slicnu konstituciju, ali nije izlazio iz teretane, Nedim se uhvatio price gdje moze “umjetnika” glumiti...

Ima razlog zasto je on pobjegao, a Mujakica prodajemo za 1.1 miliona eura, zasto Pidro i Sabanovic igraju bolje od seniorskih pandama, bukvalno ih se mora k’o krave uzgajati, nije znanje sve, ima puno i u snazi. Jedan je malo Sejtan kod nas bio, sreca njegova pa i on ode u klub gdje nema nikakve zajebancije, nego sedmicni program, pa ako ne prodjes test, nema te na terenu...
Dr. Kuca

#27449 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Grean wrote:

Ne mora biti stranac.
Grean

#27450 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ma znam ja da ima i do Nedima ali dzaba, ostaje to da se takvi kao on i Catakovic ne pojavljuju u svakoj generaciji. Kakav god bio fizicki dati 50 golova je veliko pa i u juniorima a pokazao je i u seniorima da ima osjecaj za gol. Ako je on bio naopak nije bio Catakovic pa je prodan olako za 120 hiljada €.

Kako god, kazem da nece biti lako naci zamjene za Mujakica danas ili Mersu sutra i pojacati tim u kontekstu plasiranja u neku grupnu fazu takmicenja u Evropi. Za domace prvenstvo nije toliki problem biti konkurentan jer i drugi imaju ogranicenje 4 stranca.

Nama treba B-tim da bi ovi igraci iz podmlatka sazrijevali jer sta ima Resic od ovih godinu dana u prvom timu. Samo izgubljena godina. Trening u redu ali utakmice prave igraca.
Post Reply