SDA-All about
- ultima_palabra
#27351 Re: SDA-All about
Rubikon je pređen kad su skontali da vrate HDZ u vlast, nakon što su više od godinu dana držali čitavu državu kao taoca... u očajničkoj borbi da HDZ ne bude u vlasti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27352 Re: SDA-All about
ma naravno.Alfons Kauders wrote: Nema frke, slazem se da je bio ultra idiotski potez, ali opet - nije isto.
I ja sam ljetos platio 20KM jer me zaustavio drot kod sivog doma - pricao na telefon, zvao lika s kojim sam se trebao naci na Nedzaricima da pokupim nesto...
Da li to znaci da smo ja i Sanjin Sefic isti?
Ljevicarskom logikom, haman jesmo.
ali se ne slažem sa tobom da je ljevica jedna drugoj toliko podapinje. najveća hajka, po meni, uvijek kreće od budžetarijata. klase koja se boji da će izgubiti privilegovana radna mjesta.
-
hizo ramidovic
#27353 Re: SDA-All about
kogod kaze dase slabo zivi ubosni nema pojma ilije dusman ove zemlje:
kogagod znam svak jede makar jednom dnevno atoje dovoljno dase neumre odgladi
svakose nekako grie aovi stose negriu kohin je kriv stose ni su navrjeme obezbedili zdrvima
svi stohin znadem imaju vodu makar tri dana hefticno znaci dase more oprat sudze ives idase more natocit zapopit akosta ostane morese okupat barem jednom mijesecno inetreba vise jerbo ni je vruce
svi imaju sta obuc inidze nepise dase mora nosat novo kadima polovne robe napiaci ilu sekundhendu
itako dalje mogobi jajos nabrojat alopese dodze danam ni je lose kakose hoce prestavit
svakose nekako grie aovi stose negriu kohin je kriv stose ni su navrjeme obezbedili zdrvima
svi stohin znadem imaju vodu makar tri dana hefticno znaci dase more oprat sudze ives idase more natocit zapopit akosta ostane morese okupat barem jednom mijesecno inetreba vise jerbo ni je vruce
svi imaju sta obuc inidze nepise dase mora nosat novo kadima polovne robe napiaci ilu sekundhendu
itako dalje mogobi jajos nabrojat alopese dodze danam ni je lose kakose hoce prestavit
- Alfons Kauders
#27354 Re: SDA-All about
Aha? A kada je Suljagic najurio onog direktora skole koji ga je javno opisao kao "ateisticko govno", pola foruma mu je jebalo mater. I smijali se kada se taj isti lik vratio na posao. Zasto?jao_situacije wrote:ma nije problem telefon ljudi su očekivali da će se kadrovi sda počistiti iz javnih firmi, da će se razbiti to glasačko tijelo sda koje živi od budžeta, ali ne može to kad su zlaja i bake jarani, kad je međustranačka interesna grupa krimosa radila neometano bez obzira što se promijenila vlast..Alfons Kauders wrote:To je sasvim normalna reakcija... Pod uslovom da se ponasaju isto.jao_situacije wrote:
ljudi su navikli da je sda kriminalna grupa, i onda se javi opozicija mi smo bolji, dobiju 300 hiljada glasova dođu na vlast i ponašaju se isto..
pa normalno da će njih najviše onda pljuvati nezadovoljni, i jebati im majku, jer za sda nezadovoljni i ne glasaju a od ovih očekuju ono što su obećali a nisu ispunili i logično da se bune i prozivaju ih
sda glasače boli kurac šta će im neko obećati, može bakir pričati crvenkapicu i reći to nam je program opet bi glasali jer moraju
Ali ne ponasaju se, niti su se ponasali 2000 i 2010.
Jesu li pravili sranja? Naravno, to niko ne spori. Jel veci problem telefon ili vozovi? Meni vozovi, a razocaranim ljevicarima telefon.
Kakvi su to sujetni dvostruki arsini? Kako milion nekome moze biti isti kao milja? Jel to stvar principa ili neki kurac?
Nije problem sto glasacima SDA nije bitno sta ce raditi njihova stranka. Problem je sto to haman nije bitno ni opoziciji, jer veliku vecinu svog vremena i energije trosi na sukobe s ostatkom opozicije, a ne sa SDA & HDZ.
na foru su htjeli privatizirati fds pa nisu uspjeli, jer je sda blokirala da bi oni privatizirali, pa su alispahiću i mujezinoviću prepustili čitavu namjensku industriju, pa se zlaja dogovarao sa dodikom oko drine i struje, pa grabovica i ep, pa onaj plinovod do travnika, pa šćepo kao ministar, pa dogovori u bg kod vučića, ko će, i kada ući u vlast...
nije to samo ajfon ima tu dosta sranja, to je ono što se ja sjećam ovako na prvu...
Zato jer ga stiti kolektivni ugovor, i sindikat. Isto vazi za ostatak kadra SDA. Ali ljevicari su kontali da ce isti dan rastjerati ljude koji su ovi zaposljavali 20 godina, i garantovali im privilegije kroz kolektivne ugovore (i to ugovore koje podrzava vecina ljevicara kod nas - jer stite prava radnika u javnom sektoru, a ne nas u privredi).
Hajde neka. Eto nek se ko fol ujedine i formiraju vlast za 2 godine. Da jos jednom vidim kako ce se raja razocarati kad skontaju da ne mogu bas krsiti zakone i tjerati ljude s posla - jer ce tuziti drzavu i dobiti, pa cemo ih vratiti na posao, isplatiti im plate za period za koji nisu radili... A onda ce se vratiti na posao i sjediti kraj tih "novih" iz nove vlasti - koje ce takodjer stititi isti kolektivni ugovori, i koje isto tako necemo moci najuriti, al nikad.
- Chmoljo
#27355 Re: SDA-All about
i poslije cijele drame: čekajući Božoa.ultima_palabra wrote:Rubikon je pređen kad su skontali da vrate HDZ u vlast, nakon što su više od godinu dana držali čitavu državu kao taoca... u očajničkoj borbi da HDZ ne bude u vlasti.
- Gojeni H
#27356 Re: SDA-All about
hizo ramidovic wrote:kogod kaze dase slabo zivi ubosni nema pojma ilije dusman ove zemlje:

- jao_situacije
#27357 Re: SDA-All about
ma neće se ujediniti mnogi su kupljeni da blokiraju ujedinjenje
ovi ostali se neće dogovoriti jer su narcisi, i to je to
može se eventualno još više rascjepkati ljevica
ovi ostali se neće dogovoriti jer su narcisi, i to je to
može se eventualno još više rascjepkati ljevica
- Alfons Kauders
#27358 Re: SDA-All about
Zanimjivo, jer koliko ja vidim, meni je na ovim stranicama vise ljudi jebalo mater nego budzetlijama - i to je barem iskreno s njihove strane, pa i ne zamjeram.Chmoljo wrote:ma naravno.Alfons Kauders wrote: Nema frke, slazem se da je bio ultra idiotski potez, ali opet - nije isto.
I ja sam ljetos platio 20KM jer me zaustavio drot kod sivog doma - pricao na telefon, zvao lika s kojim sam se trebao naci na Nedzaricima da pokupim nesto...
Da li to znaci da smo ja i Sanjin Sefic isti?
Ljevicarskom logikom, haman jesmo.
ali se ne slažem sa tobom da je ljevica jedna drugoj toliko podapinje. najveća hajka, po meni, uvijek kreće od budžetarijata. klase koja se boji da će izgubiti privilegovana radna mjesta.
Jer vidis, ja im jebem mater zato sto hocu da se nesto konkretno promijeni, da se razjebu kolektivni ugovori, da se plate vezu za prosjecna primanja u drugim sektorima, da se ogranici javna potrosnja, zaposljavanje u javnom sektoru itd.
Nedojebani ljevicari im jebu mater iz drugih, banalnijih razloga - zato jer nisu na njihovoj poziciji, i dali bi guzice da je se dokopaju, ne prezajuci od "podapinjanja" i drugih, mnogo, mnogo gorih stvari... Mozda se cak i ko fol ujedine ovaj put, ali samo na papiru - jer ce sve otici u kurac kada se dokopaju pozicija i pocnu dijeliti ratni plijen.
I onda bi da uzivaju u istim blagodetima kao njihovi prethodnici, dok jebu mater meni koji ih hranim? E pa kurca graha drage moje komunjarice, kurca graha.
Nikad necu dopustiti da mi takvi drze nekakve moralne lekcije, jer bukvalno za godinu u ovu zemlju unesem vise para no sto ce oni za svoj cijeli radni vijek. Nikad necu ni glasati za takve stetocine, bilo da su iz SDA, SDP, NS ili neke nove ljevicarske stranke koja ce se neminovno formirati prije izbora.
- JThomas
#27359 Re: SDA-All about
nema ljevice i desnice, samo bitka za budžet i podjela budžetskih i parabudžetskih organizacija kao ratnog plijena. razlika postoji samo u deklarativnim i verbalnim vrijednostima, a ne i stvarnim, niti u ekonomskoj politici. dok god je to tako neće biti ni napretka.
- Banksy
#27360 Re: SDA-All about
Prešli su oni sa Zlatkom Rubikon više puta, i oko pokušaja da s Dodikom ukinu sudove i tužilaštva i srežu nadležnosti države u korist entiteta i spremnošću da HDZ-u daju dvostruku vrijednost glasa i zaokruživanjem priče o Trećem,
ja im opraštam lopovluk, ali izdaju BiH, i to za sitne taldžijske interese, ne,
sad Zlatka nema, recimo, ali ja ne vidim spremnost za iskorak kod Nikšića, niti vidim da su svjesni kakva su brljanja pravili, a kamoli da priznaju sopstvene greške u prošlosti i kažu nećemo više nikad, sve izgleda kao du su ostali zaglavljeni u onom vremenu, s istim licima i politikama...
ja im opraštam lopovluk, ali izdaju BiH, i to za sitne taldžijske interese, ne,
sad Zlatka nema, recimo, ali ja ne vidim spremnost za iskorak kod Nikšića, niti vidim da su svjesni kakva su brljanja pravili, a kamoli da priznaju sopstvene greške u prošlosti i kažu nećemo više nikad, sve izgleda kao du su ostali zaglavljeni u onom vremenu, s istim licima i politikama...
- Chmoljo
#27361 Re: SDA-All about
jarane, ti se dohvatio foruma.
koga briga za forum. teško ćeforum otjerati ministra ili direktora komunalnog preduzeća. bilo kakvu reformu vezanu za kolektivne ugovore u državnim službama ne moraju više sprječavati SDA uspavane ćelije. to je zasebna kasta, koje uspješno preživljava i pod drugom čizmom, i ona je ta koja tjera ministre.
budžetarijat.
budžetarijat.
- Alfons Kauders
#27362 Re: SDA-All about
Jeste - a s druge strane im je wannabe "budzetarijat"Chmoljo wrote:jarane, ti se dohvatio foruma.koga briga za forum. teško ćeforum otjerati ministra ili direktora komunalnog preduzeća. bilo kakvu reformu vezanu za kolektivne ugovore u državnim službama ne moraju više sprječavati SDA uspavane ćelije. to je zasebna kasta, koje uspješno preživljava i pod drugom čizmom, i ona je ta koja tjera ministre.
budžetarijat.
I zato necu podrzati ni jedne ni druge.
- Alfons Kauders
#27363 Re: SDA-All about
Upravo tako.JThomas wrote:nema ljevice i desnice, samo bitka za budžet i podjela budžetskih i parabudžetskih organizacija kao ratnog plijena. razlika postoji samo u deklarativnim i verbalnim vrijednostima, a ne i stvarnim, niti u ekonomskoj politici. dok god je to tako neće biti ni napretka.
Zaboli me ona stvar za ideologijom kada su u praksi isti.
- ultima_palabra
#27364 Re: SDA-All about
To je sve bilo poslije toga... a nevinost se može izgubiti samo jednomBanksy wrote:Prešli su oni sa Zlatkom Rubikon više puta, i oko pokušaja da s Dodikom ukinu sudove i tužilaštva i srežu nadležnosti države u korist entiteta i spremnošću da HDZ-u daju dvostruku vrijednost glasa i zaokruživanjem priče o Trećem,
-
hizo ramidovic
#27365 Re: SDA-All about
kaki izbori bolje rostilj raspalit vego izic glasat
- MOSALJOZE
-
sumirprimus
#27367 Re: SDA-All about
u sustini u pravu je,
bla bla bla bla bla lba
bla bla bla bla bla lba
-
miop
#27368 Re: SDA-All about
Alfons Kauders wrote: Zaboli me ona stvar za ideologijom kada su u praksi isti.
- Styling
#27369 Re: SDA-All about
Zato treba u skladu sa novim Zakonom o radu, u svim drzavnim institucijama zaposljavati na odredjeno 3 godine, pa kada se primakne kraj ugovora uraditi evaluaciju ucinka pa ko je pokazao rezultate ostaje a ko nije, pedala. Omogiuciti gradjanima d aupute primjedbu/pohvalu na rad drzavnog sluzbenika sto ulazi u evaluaciju. Isto treba da vazi i za direktore u javnim preduzecima, skolama itd.
Sto su privatne firme profitabilne? Zato sto niko nikome ne garantuje da ce imati posao u slijedeci ponedjeljak. Pa da vidis kako ce svi zapeti da rade.
Sto su privatne firme profitabilne? Zato sto niko nikome ne garantuje da ce imati posao u slijedeci ponedjeljak. Pa da vidis kako ce svi zapeti da rade.
-
sumirprimus
#27370 Re: SDA-All about
JAO ZAMIS OVDE STIMANJA PO NASIM STANDARDIMAStyling wrote:Zato treba u skladu sa novim Zakonom o radu, u svim drzavnim institucijama zaposljavati na odredjeno 3 godine, pa kada se primakne kraj ugovora uraditi evaluaciju ucinka pa ko je pokazao rezultate ostaje a ko nije, pedala. Omogiuciti gradjanima d aupute primjedbu/pohvalu na rad drzavnog sluzbenika sto ulazi u evaluaciju. Isto treba da vazi i za direktore u javnim preduzecima, skolama itd.
-
PM72
#27371 Re: SDA-All about
Sve je to fino zamišljeno,baš kao u Danskoj jal Švedskoj.Ostaje milionsko pitanje - ko će biti taj koji će odrediti ko će dalje raditi a ko leti?Styling wrote:Zato treba u skladu sa novim Zakonom o radu, u svim drzavnim institucijama zaposljavati na odredjeno 3 godine, pa kada se primakne kraj ugovora uraditi evaluaciju ucinka pa ko je pokazao rezultate ostaje a ko nije, pedala. Omogiuciti gradjanima d aupute primjedbu/pohvalu na rad drzavnog sluzbenika sto ulazi u evaluaciju. Isto treba da vazi i za direktore u javnim preduzecima, skolama itd.
-
daddy-kool
#27372 Re: SDA-All about
Tačno i tačno.JThomas wrote:nema ljevice i desnice, samo bitka za budžet i podjela budžetskih i parabudžetskih organizacija kao ratnog plijena. razlika postoji samo u deklarativnim i verbalnim vrijednostima, a ne i stvarnim, niti u ekonomskoj politici. dok god je to tako neće biti ni napretka.
Trebao bi se ustvari zvati građanski blok umjesto ljevica, to je jedina ideološka razlika u odnosu na narodnovjerske stranke.
Moja teza je da ni to nije bitno, pobijediće ko ponudi način izlaska iz strukturalne krize. (To nije približavanje EU, novi kredit MMF ili slični potezi koji su neophodni da državni mehanizam preživljava.)
- Alfons Kauders
#27373 Re: SDA-All about
Mislis da bi "ljevica" pristala na takvo rjesenje? Seriously?Styling wrote:Zato treba u skladu sa novim Zakonom o radu, u svim drzavnim institucijama zaposljavati na odredjeno 3 godine, pa kada se primakne kraj ugovora uraditi evaluaciju ucinka pa ko je pokazao rezultate ostaje a ko nije, pedala. Omogiuciti gradjanima d aupute primjedbu/pohvalu na rad drzavnog sluzbenika sto ulazi u evaluaciju. Isto treba da vazi i za direktore u javnim preduzecima, skolama itd.
Evo sad cu otvoriti novu temu - nazvanu Bojkot Izbora 2018, pa da tamo ubacimo par takvih prijedloga... Ako ih opozicija ne unese u program - bojkotujemo i cao.
Ha ja, fino, demokratski, javno. I cisto da vidimo na cemu smo, odnosno koliko glasaca zaista zanimaju istinske promjene, a ne samo dovodjenje jaranske politicke opcije na vlast.
- madner
#27374 Re: SDA-All about
Pa vec postoje odredbe i ocjenjivanje svako pola godine.
Vidite kakve rezultate daje.
Vidite kakve rezultate daje.
-
sumirprimus
#27375 Re: SDA-All about
vecina glasaca nema net,samim tim nece ni opdrzat nit odbit bojkotAlfons Kauders wrote:Mislis da bi "ljevica" pristala na takvo rjesenje? Seriously?Styling wrote:Zato treba u skladu sa novim Zakonom o radu, u svim drzavnim institucijama zaposljavati na odredjeno 3 godine, pa kada se primakne kraj ugovora uraditi evaluaciju ucinka pa ko je pokazao rezultate ostaje a ko nije, pedala. Omogiuciti gradjanima d aupute primjedbu/pohvalu na rad drzavnog sluzbenika sto ulazi u evaluaciju. Isto treba da vazi i za direktore u javnim preduzecima, skolama itd.
Sto su privatne firme profitabilne? Zato sto niko nikome ne garantuje da ce imati posao u slijedeci ponedjeljak. Pa da vidis kako ce svi zapeti da rade.![]()
Evo sad cu otvoriti novu temu - nazvanu Bojkot Izbora 2018, pa da tamo ubacimo par takvih prijedloga... Ako ih opozicija ne unese u program - bojkotujemo i cao.
Ha ja, fino, demokratski, javno. I cisto da vidimo na cemu smo, odnosno koliko glasaca zaista zanimaju istinske promjene, a ne samo dovodjenje jaranske politicke opcije na vlast.