IRAN

General War

#27351 Re: IRAN

Post by General War »

A ha, kao i dosad. :mrgreen:
mirsek

#27352 Re: IRAN

Post by mirsek »

General War wrote: 09/01/2020 20:48 A ha, kao i dosad. :mrgreen:
Mislis Ameri ce im smanjivati uticaj kao i do sad ? :D
Kikibombona

#27353 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 20:41Ako dođu mali zeleni šta onda? Zašto bi Iranu i Turskoj bilo u interesu da prepuste BiH na milost i nemilost HR i Srbije?
Ako dodje do raspodjele, sve opcije su na stolu. Moze se dogovoriti podjela BiH, ko zna sta. Dolazis u nemirno more, neizvjesnost.

Albanci bi sigurno zaplatili radi sluzenja Americi. Njih bi svi pustili niz vodu. Albanija je domovina iranske opozicije - MEK.

Pogledaj ovo, ako nisi upoznat o cemu se radi bices sokiran. Amerika i zapad vec imaju spremne MEK-ovce da preuzmu Iran ako padne aktualni rezim. A glavna njihova baza je Albanija. Albanski zvanicnici otvoreno podrzavaju iransku opoziciju i zalazu se za rusenje iranskog rezima.

Iran naravno nije priznao Kosovo.

https://m.youtube.com/watch?v=gc1g-hHMHT0&t=644s

...

Za BiH je od egzistencijalne vaznosti da Amerika ostane glavna globalna supersila. Ako izgube BI, gube u Blakan, koji opet nije toliko vazan Amerikancima.

...

Pogledaj cetnicke medije i forume, zdusno navijaju za Iran. ;-)
mirsek

#27354 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 20:44 Iranske paravosjke nastavljaju testirati americke zivce provokativnim raketiranjem
A rocket fell near #Balad base that host #US military personnel northern #Baghdad.
Amerika se sve ove godine ponasa prilicno defanizvno prema iranskim paravojskama, izbjegavajuci veci rat. Na ove stalne napade skoro nikad ne odgovaraju. Pitanje je koliko mogu ovako. Ili ce ih zgovnati ili se povuci.

Nove sankcije u pripremi
@realDonaldTrump

: New sanctions against #Iran is ready we will be announced soon.
Iran, SAA, iracke milicije dugo ne odgovaraju na stalne provokacije i ubistva izrahella i Amera, vrijeme je da se to presijece jednom zauvijek.
To jest oni zadrzavaju pravo da se brane, pogotovo jer imaju dojavu da ce ovi da ih napadnu i uhvatice ih na djelu i razmontirati.
General War

#27355 Re: IRAN

Post by General War »

mirsek wrote: 09/01/2020 20:50
Mislis Ameri ce im smanjivati uticaj kao i do sad ? :D
Dok je Trumpa ne mislim nista...ali ni Mule se nisu proslavile...sakupile svu siitsku sirotinju od iraka do jemena i placaju za uticaj. :mrgreen:
General War

#27356 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger_ wrote: 09/01/2020 20:36 Ne obara sistem nego operateri. General, tradicionalno, lupeta.
...a operateri inace ispaljiju rakete ko petarde :mrgreen:
Nemas pojma sta cini sistem...
espn

#27357 Re: IRAN

Post by espn »

:roll:
Last edited by espn on 04/01/2021 09:04, edited 1 time in total.
Ljuci

#27358 Re: IRAN

Post by Ljuci »

Kad bi Rusija preuzela BiH bilo bi dobro za muslimane jer Rusija ne smije nista uraditi protiv muslimana jer danas je i Turska na strani Rusije. Ipak muslimani ne smiju biti sebicni jer muslimane Bosne pogadja divljastvo Amerikanaca na Bliskom Istoku a i plus ne vidim koliko je SAD pomogao Bosni. SAD je stvorio Republiku Srpsku a ne Rusija ili Kina. Jedva cekam kad americka imperija propasti jer njihovo divljastvo je unistilo Bliski Istok i muslimane.
mirsek

#27359 Re: IRAN

Post by mirsek »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 20:51
Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 20:41Ako dođu mali zeleni šta onda? Zašto bi Iranu i Turskoj bilo u interesu da prepuste BiH na milost i nemilost HR i Srbije?
Ako dodje do raspodjele, sve opcije su na stolu. Moze se dogovoriti podjela BiH, ko zna sta. Dolazis u nemirno more, neizvjesnost.

Albanci bi sigurno zaplatili radi sluzenja Americi. Njih bi svi pustili niz vodu. Albanija je domovina iranske opozicije - MEK.

Pogledaj ovo, ako nisi upoznat o cemu se radi bices sokiran. Amerika i zapad vec imaju spremne MEK-ovce da preuzmu Iran ako padne aktualni rezim. A glavna njihova baza je Albanija. Albanski zvanicnici otvoreno podrzavaju iransku opoziciju i zalazu se za rusenje iranskog rezima.

...

Za BiH je od egzistencijalne vaznosti da Amerika ostane glavna globalna supersila. Ako izgube BI, gube u Blakan, koji opet nije toliko vazan Amerikancima.

...

Ako pobjede Rusija i Kina, imamo Tursku i Iran da stite nas interes.
Moramo razmisljati kao jevreji.
Mozemo i Kinezima da se pocnemo ulizivati, da sto vise narucujemo sa aliexpresa, bangooda, gearbesta, ostavljamo 5 zvjezdica i nikad ne radimo dispute, makar i ne dobili proizvod na kraju.
Rajlovac bih proglasio kineskom bescarinskom zonom.
To za cetnicke medije nije tacno. U biti oni ne vole ni Amere ni Irance, odgovaralo bi im da se ovi medjusobno sto vise uniste.
Last edited by mirsek on 09/01/2020 21:05, edited 3 times in total.
Milenkov buraz

#27360 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

...

...

Ako, ako...ako padne kometa... Po meni to je argument više je da se podrži Iran i Turska u toj nekoj novoj konstalaciji snaga i preraspodjeli. Iranu i Turskoj ne ide u prilog komadanje BiH. Podrška USA Bošnjacima nije baš istog intenziteta kroz protekle godine. Neizvjesnost imamo i danas 20+ godina iza rata tako da taj argument ne pije vode.
General War

#27361 Re: IRAN

Post by General War »

espn wrote: 09/01/2020 20:59
Iran je sila. Neće 100 Amerika pomoći kad ih Iran napadne, pazi šta ti kažem. Iran će razbiti Ameriku ko zvečku.
Ako ti tako kazes, ko sam ja da sumLJam :thumbup:
Sila je to. :mrgreen:
Milenkov buraz

#27362 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

Iran je sila. Neće 100 Amerika pomoći kad ih Iran napadne, pazi šta ti kažem. Iran će razbiti Ameriku ko zvečku.
Hajde da ne pretjerujemo. Iran nije Irak i Sadam to je jasno ali ja ne bih igrao na tu kartu tako sigurno, osim ako tvoj komentar nije sarkazam. :mrgreen:
General War

#27363 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 21:03
Hajde da ne pretjerujemo. Iran nije Irak i Sadam to je jasno ali ja ne bih igrao na tu kartu tako sigurno, osim ako tvoj komentar nije sarkazam. :mrgreen:
Sadam je 90 bio jaci od irana kad je napao kuvajt...pa je pometen cistom vojnom silom za par dana...a ne sada.
Ne znam cemu podcjenjivanje, ili precjenjivanje...sadam je tada scudove trosio ko lud...
sadie_forever

#27364 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

...

...

Pa upravo SI dokazao da treba da volimo iran i turke jos vise,,,kao sto vidis mi smo danas dobri i sa USA i sa islamskim svijetom
Albanci SU islamskom svijetu zatvorili vrata sto Ih moze kostat skupo vec je jednom ajatolah izjavio "to malo pokvareno mjesto u evropi na balkanu" misleci na albaniju...glupo od njih sto zatvaraju vrata braci ;) dodje Li rusija i Kina sigurna Sam da se Iran i turska nece zalagat za Kosovo-dok za bosnu svaka islamska zemlja ce dat sve od sebe
General War

#27365 Re: IRAN

Post by General War »

[quoteThe US saw Iranian radar signals lock onto the jetliner, before it was shot down.][/quote]
General War

#27366 Re: IRAN

Post by General War »

sadie_forever wrote: 09/01/2020 21:13

...

...

Pa upravo SI dokazao da treba da volimo iran i turke jos vise,,,kao sto vidis mi smo danas dobri i sa USA i sa islamskim svijetom
Albanci SU islamskom svijetu zatvorili vrata sto Ih moze kostat skupo vec je jednom ajatolah izjavio "to malo pokvareno mjesto u evropi na balkanu" misleci na albaniju...glupo od njih sto zatvaraju vrata braci ;) dodje Li rusija i Kina sigurna Sam da se Iran i turska nece zalagat za Kosovo-dok za bosnu svaka islamska zemlja ce dat sve od sebe
:-)
Da, bas rusija preko ambasadora salju takve signale..a pogotovu kina :mrgreen:
Za tu izvalu nisi trebala ovoliki traktat napisati.
Milenkov buraz

#27367 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

sadie_forever wrote: 09/01/2020 21:13

...

...

Albanci SU islamskom svijetu zatvorili vrata sto Ih moze kostat skupo vec je jednom ajatolah izjavio "to malo pokvareno mjesto u evropi na balkanu" misleci na albaniju...glupo od njih sto zatvaraju vrata braci ;)
Ja smatram da je izraz voliti pogrešan. Treba gledati interese svoje nacije u ovom naopakom svijetu gdje više norme postavljene 1945. godine ne važe. Dakle Turci i Iran OK, podržavamo ali gledamo vlastiti interes i pokušati sudbinu svog naroda držati koliko-toliko u vlastitim rukama...koliko je to malim narodima moguće. Podržavati Kurde radi neke pravde koje nema i onda izgubiti naklonost Turske i Irana u tom nekoj budućoj konstalaciji snaga je po meni nepromišljen potez. Hajmo jednom odrasti kao narod. Rusija i Kina isto tako razvijati dobre odnose, boli me neka stvar, prvo gledati vlastite interese.
Milenkov buraz

#27368 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

General War wrote: 09/01/2020 21:16 [quoteThe US saw Iranian radar signals lock onto the jetliner, before it was shot down.]
[/quote]

Eh, moš si mislim, ma hajte molim vas, ne gumo američkog sranja.
mirsek

#27369 Re: IRAN

Post by mirsek »

General War wrote: 09/01/2020 21:09

Sadam je 90 bio jaci od irana kad je napao kuvajt...pa je pometen cistom vojnom silom za par dana...a ne sada.
Ne znam cemu podcjenjivanje, ili precjenjivanje...safam je tada scudove trosio ko lud...
Jebes tone scudova kad im je CEP par stotina metara u najboljem slucaju.
Iranske novije rakete imaju CEP ispod 10 metara, one starije ispod 100 metara, mogu svaki objekat precizno gadjati.
Dalje, Sadam je vodio arape, imao je 2-3 puta manje stanovnika nego sada Iran, vecina stanovnika je bila protiv njega, Irak je vecinom pustinja gdje bolja tehnologija ima najbolji ucinak, ogromna koalicija se osnovala protiv istog, preko 1800 raznih aviona je ucestvovalo u pustinjskoj oluji, Sadam se sa svima zavadio, nije imao svoje proksi snage na cijelom BI.
Neuporedivo sa sadasnjim Iranom. :bih:
General War

#27370 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 21:21
General War wrote: 09/01/2020 21:16 [quoteThe US saw Iranian radar signals lock onto the jetliner, before it was shot down.]
Eh, moš si mislim, ma hajte molim vas, ne gumo američkog sranja.
[/quote]

Sto? Moze se lako detektovati paljenje nisanskog radara, ili da se ubace u sistem sto nije nemoguce...ali sto onda nisu javili pilotima ili irancima ako je to slucaj?
Znam sa ce to raja zloupotrijebiti sto sam rekao ...al hajd. :mrgreen:
Sanjarko

#27371 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

Dozer wrote: 09/01/2020 20:11
Ne, naravno da ne. Nego se pitam kako to da se Ameri uvijek nadju kao nekakvi mirotvorci, i to na drugom kraju svijeta od svoje kuce.
Logicno, odgovor svi znamo - materijalni interesi, kapitalizam i imperijalizam.

I OK, nema u tome nista cudno. Tako je otkad znamo za sebe, uvijek je neko bio imperijalista i osvajac, a radi svojih licnih ciljeva i materijalne koristi.

Meni licno je u svemu tome danas, u 21. vijeku, mali problem - laz i licemjerje. Da jos jendom ponovim - jebe mi se i za jedne i za drueg, nisam niciji navijac.
Ali, Iran ocigledno siri svoj uticaj, zeli vjerovatno da prosiri i svoju terotoriju, i to je sve na arcun susjeda, sto je nekako i prirodno s obzirom na ljudsku istoriju. Krenes od susjeda, pa dokle stignes. I fol je u tome sto Iran to bas i ne krije. Ne umotava u celofan.
S druge strane, Ameri sve stalno drze u celofanu, laz i petljaju, a sire se na sve strane pod tim celofanom.
Pa, brate, reci jasno i glasno - zanima me nafta i zato cu poklopit sve koji je imaju da ne bih dirao svoje rezerve. Izrael mi je bitan i hocu da sam blizu da ga mogu braniti, a razlog je lova. End of story.
Nije to problem. Problem je sto se ovako neradi u politici i zivotu. Mislim mozes ovako raditi ali dokad? Ovakvo ponasanje vodi u svadze, svadza u svasta nesto, sukob vecinom i kulminacija toga svega rat bude.

Sve do jednom. Kako bi kod nas narod prosto reko, dok po p.... ne dobijes.
General War

#27372 Re: IRAN

Post by General War »

mirsek wrote: 09/01/2020 21:23
General War wrote: 09/01/2020 21:09

Ne znam cemu podcjenjivanje, ili precjenjivanje...safam je tada scudove trosio ko lud...
Jebes tone scudova kad im je CEP par stotina metara u najboljem slucaju.
Iranske novije rakete imaju CEP ispod 10 metara, one starije ispod 100 metara, mogu svaki objekat precizno gadjati.
Dalje, Sadam je vodio arape, imao je 2-3 puta manje stanovnika nego sada Iran, vecina stanovnika je bila protiv njega, Irak je vecinom pustinja gdje bolja tehnologija ima najbolji ucinak, ogromna koalicija se osnovala protiv istog, preko 1800 raznih aviona je ucestvovalo u pustinjskoj oluji, Sadam se sa svima zavadio, nije imao svoje proksi snage na cijelom BI.
Neuporedivo sa sadasnjim Iranom. :bih:
Pola tone exploziva kad gruhne, 10 i 100 metara ne pravi veliu razliku...mada je sadam imao naprednije scudove, tj svoje verzije..
Koalicija je sranje osim engleza, ostali su tu bili radi broja kao i 2003.
Pa ni iran nije nesto sumovit...glavne mete su oko tjesnaca sto je amerikancima najvaznije a one su prilicno ko na dlanu.
A s kim je to iran dobar na bliskom istoku?
Ucestvovalo je 1800 aviona, ali je ukupni teret navodjenih bombi bio oko 10% koliko se sjecam.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#27373 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

Bože dragi, kako ove Rambo priče zvuče passe, outdate, papanski. Kako su samo ispod imperativa vremena, znakova nadolazeće epohe, budućeg eona.
jeza u ledja

#27374 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Challenger_ wrote: 09/01/2020 21:43 Bože dragi, kako ove Rambo priče zvuče passe, outdate, papanski. Kako su samo ispod imperativa vremena, znakova nadolazeće epohe, budućeg eona.
Ej, da te naucim ja jednu novu rijec: malaprop. :D
jeza u ledja

#27375 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

jeza u ledja wrote: 09/01/2020 21:49
Challenger_ wrote: 09/01/2020 21:43 Bože dragi, kako ove Rambo priče zvuče passe, outdate, papanski. Kako su samo ispod imperativa vremena, znakova nadolazeće epohe, budućeg eona.
Ej, da te naucim ja jednu novu rijec:
m a l a p r o p. :D
Post Reply