Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

al-em

#27351 Re: Sarajevski derbi

Post by al-em »

liaar wrote:Ja razumijem da ovaj ultima voli želju, al' brate mili razmišlja glupo za nepovjerovat.
Čitam ovih zadnjih 10-15 stranica nakon blamaže jutrošnje, lik zacrtao u glavi da se željo nije izofirao, i kraj priče.
Pozitivno je sto je u manjini, citam forume i fb komentare, raja je uglavnom realna i osudjuje svoju upravu koja je dovela do danasnje blamaze.
splinter

#27352 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

al-em wrote:
liaar wrote:Ja razumijem da ovaj ultima voli želju, al' brate mili razmišlja glupo za nepovjerovat.
Čitam ovih zadnjih 10-15 stranica nakon blamaže jutrošnje, lik zacrtao u glavi da se željo nije izofirao, i kraj priče.
Pozitivno je sto je u manjini, citam forume i fb komentare, raja je uglavnom realna i osudjuje svoju upravu koja je dovela do danasnje blamaze.
đizus krajst
Edin H.

#27353 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Kakve blamaze?
Svugdje u svijetu se utakmice zimi otkazuju.

Vama krivo sto je Zelji prioritet sigurnost igraca. :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#27354 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:
Kakve blamaze?

E, haj nam reci da si vidio kantu od Jupola, neke trakice na golovima, liniju koja je sve samo ne prava linija, dvojicu na terenu 50x100 i može :oops:
I ofarbanu loptu, dakako :zzzz:
LSD

#27355 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
Edin H. wrote:
Kakve blamaze?

E, haj nam reci da si vidio kantu od Jupola, neke trakice na golovima, liniju koja je sve samo ne prava linija, dvojicu na terenu 50x100 i može :oops:
Šta to fali Jupolu? pa to je najkvalitetnija farba :nargila: sad vam ni Jupol ne valja, jel...trebala je ona Spectra :-)
Trake, pa to radi snijega, da se vidi gol, stativa (koja je sva bijela), da znaju igraci gdje šutirati...ko neki marker ili neka orijentacija :P u onom bijelilu koji ubija u oči.
E ofarbana lopta je cirkus, ali to je cirkus Saveza....nece Željo određivati sa kakvim loptama ce se igrati. :mrgreen:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#27356 Re: Sarajevski derbi

Post by liaar »

Edin H. wrote:
Kakve blamaze?

Znači nije sam, ima vas još.
Čuj kakva blamaža, djeca nose transparent, kubik snijega svalili na ono malo jada što je čisto bilo.
Ono ocrtavanje linija pijeskom/lugom(šta god da je ono bilo) je još veća komedija.
OK, lopta je greška saveza, valja dat 250 KM x6 x broj ekipa u ligi, bolje potrošit te pare na neke nebitne gluposti.
Otkazuju se, da, pogledaj gore sliku što je odgođen Juve.
Stadion ljudi čistili, pokušali, ne može bolje. Fino se vide linije, ko linijarom ocrtane, a ne ono na Grbavici, bukvalno ko one slike sa FB-a sa Seoskog fudbala, kad pijan insan ocrtava linije. De mi reci kako se igra onda liga u Rusiji, češće snijeg na terenima nego igdje ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#27357 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Šta to fali Jupolu? pa to je najkvalitetnija farba :nargila: sad vam ni Jupol ne valja, jel...trebala je ona Spectra :-)
Trake, pa to radi snijega, da se vidi gol, stativa (koja je sva bijela), da znaju igraci gdje šutirati...ko neki marker ili neka orijentacija :P u onom bijelilu koji ubija u oči.
E ofarbana lopta je cirkus, ali to je cirkus Saveza....nece Željo određivati sa kakvim loptama ce se igrati. :mrgreen:
Jupolu ništa, ali ne nosi niko ozbiljan kantu od Jupola po utakmicama, realno :mrgreen:
Haj dobro, eto da ti priznam za trake, mada kažu da nisu propisno postavljene.
Kažu mi imamo bordo loptu, al ne damo :P
Logovan

#27358 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Kakve blamaze?

Čuj kakve blamaže. :facepalm:
Svugdje u svijetu se utakmice zimi otkazuju, ali ne na onakav način. Iscrtavanje linija, lopate, jedan, pa dva radnika, ona djeca na sredini terena. :-)

Ma nije bilo blamaže, ma jok. Sve super. :oops:

Ni 5% jebenog truda nije bilo da se obezbijede uslovi. Fuj.
Last edited by Logovan on 26/11/2017 23:37, edited 1 time in total.
kudrilo

#27359 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Ja cu uvijek ono sto mislim.
Zeljina bruka su ona dva jadnika s dvije lopate, kanta pijeska i opcenito ona "zbrka" gdje se ne zna ko pije ko placa. Mozda bi situacija na kraju bila ista, ali se trebao izvest veci broj ljudi radi slike koja se daje.

Sto se tice lopti, savez i njegov macehinski odnos prema ligi je doveo do tog da se utakmica igra u ovom terminu, a sponzorski talovi i marifetluci da nalože domaćinu da farba lopte jer mu nisu dostavili adekvatne.
Edin H.

#27360 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:]

Umjesto da pohvalis inventivnost i imaginaciju ljudi koji su sve ucinili da do meca ipak dodje, ti kudish. :?

Loptu nemate ni vi, bordo ili plavu svejedno, zimska lopta kosta £120, a po propisima ih moras imati sest za utakmicu, a bez obzira vec je znanstveno dokazano da nije do Zelje, nego do skrtosti Saveza. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#27361 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

kudrilo wrote:Ja cu uvijek ono sto mislim.
Zeljina bruka su ona dva jadnika s dvije lopate, kanta pijeska i opcenito ona "zbrka" gdje se ne zna ko pije ko placa. Mozda bi situacija na kraju bila ista, ali se trebao izvest veci broj ljudi radi slike koja se daje.

Sto se tice lopti, savez i njegov macehinski odnos prema ligi je doveo do tog da se utakmica igra u ovom terminu, a sponzorski talovi i marifetluci da nalože domaćinu da farba lopte jer mu nisu dostavili adekvatne.
:thumbup:
LSD

#27362 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:
Jupolu ništa, ali ne nosi niko ozbiljan kantu od Jupola po utakmicama, realno :mrgreen:
Haj dobro, eto da ti priznam za trake, mada kažu da nisu propisno postavljene.
Kažu mi imamo bordo loptu, al ne damo :P
Ne može ona vaša , Savez ne yebe NIKE ni 2%. ..samo Adidas furaju :nargila:
Tomahawk11
Globalni moderator

#27363 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:
Umjesto da pohvalis inventivnost i imaginaciju ljudi koji su sve ucinili da do meca ipak dodje, ti kudish. :?

Loptu nemate ni vi, bordo ili plavu svejedno, zimska lopta kosta £120, a po propisima ih moras imati sest za utakmicu, a bez obzira vec je znanstveno dokazano da nije do Zelje, nego do skrtosti Saveza. :oops:
Nemamo ovu od saveza, imamo svoju :oops:
Pa jeste, žao mi je one dvojice (ili jednog :? ), što je crtao linije, lopatao, šta sve nije radio :roll:
Ne kudim, samo moramo vaditi ovu ligu kad već neće savez, moramo se čupati iz ovog amaterizma.
Edin H.

#27364 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote: Nemamo ovu od saveza, imamo svoju :oops:
Pa jeste, žao mi je one dvojice (ili jednog :? ), što je crtao linije, lopatao, šta sve nije radio :roll:
Ne kudim, samo moramo vaditi ovu ligu kad već neće savez, moramo se čupati iz ovog amaterizma.
E to je vec jednostavno do pogresnih ljudi na pogresnim mjestima, potpuni nedostatak planiranja, sistema i organizacije. Premda u ovom slucaju i da ga je bilo rezultat bi bio isti.

Mozda je Zeljo ovo uradio namjerno ne bi li dobili na vremenu, medjutim sumnjam u toliku perfidnost, prije ce biti do ovog prvog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27365 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Pa nema tu ništa namjerno, termin je savez zakazao, snijeg udario, ne možeš to naručiti.
Edin H.

#27366 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Mislio sam konkretno na onu dvojicu koji su poslani na teren kao sto ti rece 50x100 da ga sriktaju na brzinu. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#27367 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:Mislio sam konkretno na onu dvojicu koji su poslani na teren kao sto ti rece 50x100 da ga sriktaju na brzinu. :D
A čuj, to je u onom paketu sa svim smotanim stvarima koje su se danas desile.
Ja tu ne vidim ništa namjerno (dobro, možda bi neko protumačio kao pripremu terena koji više odgovara Želji :oops: ), prije nespretnost i amaterizam.
Uostalom, onaj oficir za sigurnost Želje se baš ljutno kad je sudija išaretio zdrao, mane tekme :D
splinter

#27368 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Ovo danas nije bila blamaža, jednostavno splet okolnosti i ameterizma je učinio svoje. Veća je blamaža bila prije dvije godine, protiv Borca, slična situacija, snijeg padao tokom noći, nešto malo napadalo ali prije tekme jedva da je padao, bilo je dosta vremena da se očisti al jok,samo 4 radnika radila i tekma se odgodi za sutra sjećam se dobro. E to je bio naš propust 1 kroz 1. Mi nikad ne učimo iz grešeaka. Zna se kakva je klima ovdje, zna se da je drenaža užasna, trebalo je na sve načine nastojati izbijeći ovakvu situaciju. Ne ide mi u glavu ni ova furka saveza u zadnjih par godina ovo forsiranje tekmi do haman pred novu godinu a tereni u kur.u ko i prije što su bil ništa se nije uložilo u njih. Znamo svi da danas nije moglo da se igra jer je prvo jaka kiša mlatila 3 sata prije tekme pa onda snijeg. Da si i očistio bilo bi blato do koljena. Mislim da se moralo ranije izvijećati hoće li biti tekme ili ne, a ne da se čeka do pola 2, ne znam s kojim razlogom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27369 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Ili onaj derbi kad se nije očistilo, a snijeg nije padao od ujutro do utakmice.
Edin H.

#27370 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

Ovo se odnosi i na Belgiju, zar nije moguce do utakmice teren pokriti najlonom i sacuvati sto se sacuvati moze?
splinter

#27371 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

Tomahawk11 wrote:Ili onaj derbi kad se nije očistilo, a snijeg nije padao od ujutro do utakmice.
A šteta jer je lijepa sedmica bila iza nas, juniori će prezimiti u evropi, košarkaši dobili Ruse, jbg do prije 2 god strani novinari su se utrkivali kad se snimaju emisje o derbiju u Sarajevu a sad pogledaj na šta se svelo.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#27372 Re: Sarajevski derbi

Post by mali_milojica »

Edin H. wrote:Ovo se odnosi i na Belgiju, zar nije moguce do utakmice teren pokriti najlonom i sacuvati sto se sacuvati moze?
Ovo se ja pitam ima 5god :roll:
Lakse je i snijeg ocistiti sa najlona i gurati ga do aut linije. I snijeg kad napada na teren,dosta se unisti kad se cisti.
Ali hajde,valjda su ovi u klubovima pametniji :oops:
Edin H.

#27373 Re: Sarajevski derbi

Post by Edin H. »

mali_milojica wrote:
Edin H. wrote:Ovo se odnosi i na Belgiju, zar nije moguce do utakmice teren pokriti najlonom i sacuvati sto se sacuvati moze?
Ovo se ja pitam ima 5god :roll:
Lakse je i snijeg ocistiti sa najlona i gurati ga do aut linije. I snijeg kad napada na teren,dosta se unisti kad se cisti.
Ali hajde,valjda su ovi u klubovima pametniji :oops:
I ja kontam ipak tamo rade eksperti za pripremu terena. :izet:
omega369

#27374 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

I tako propade lazni rodjendan :D
:bih:
astala_vistala

#27375 Re: Sarajevski derbi

Post by astala_vistala »

Navikli smo na zeljine blamaze dal od uprave ili navijaca..samo ovo je sada otislo daleko iz okvira lokalne zajebancije evropa im se smije.. :-)
Post Reply