Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ElRe

#27351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Znaci ekskluzivno dobijamo nazad Igman TV :D
crnivrag

#27352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

ElRe wrote:Znaci ekskluzivno dobijamo nazad Igman TV :D
Pa dobro Igman je sam zahtjevao da ga se izbaci iz ponude, a zašto su sad promijenili mišljenje, to se ne zna.
smartXL

#27353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

crnivrag wrote:Plaća se kablovsko održavanje, dakle sistem putem kojeg se isporučuju sve usluge.
Druze, tih 15 KM ide i na prava za te analogne kanale. To se najednom pocelo nazivat odrzavanje, ko eto dzaba 60-tak kanala :-)

Sto se nije zvalo odrzavanje kad su u ponudi bili samo analogni kanali, kakvo crno odrzavanje 8-)

Telemach, zasto nama na duo net paketu ne uvedete osnovni paket, kao i korisnicima kid paketa, nasa usluga je skuplja par markica
sencobih

#27354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

crnivrag wrote:
sencobih wrote: Baš se trude da ojade analognu maksimalno , a 15 maraka nije malo
Plaća se kablovsko održavanje, dakle sistem putem kojeg se isporučuju sve usluge.

Ovo se radi iz razloga što na jednu oslobođenu analognu frekvenciju može stati do 15 SD digitalnih kanala, a trenutno su sve frekvencije bile popunjene, pa su morali uraditi ove permutacije, da oslobode jedan frekventni spektar.
Mogu to oni zvati kako hoće. Znači ja treba da plaćam njihovo oslobađanje frekvencija koje koristi neko drugi?
Telemach

#27355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sencobih wrote:
crnivrag wrote:
sencobih wrote: Baš se trude da ojade analognu maksimalno , a 15 maraka nije malo
Plaća se kablovsko održavanje, dakle sistem putem kojeg se isporučuju sve usluge.

Ovo se radi iz razloga što na jednu oslobođenu analognu frekvenciju može stati do 15 SD digitalnih kanala, a trenutno su sve frekvencije bile popunjene, pa su morali uraditi ove permutacije, da oslobode jedan frekventni spektar.
Mogu to oni zvati kako hoće. Znači ja treba da plaćam njihovo oslobađanje frekvencija koje koristi neko drugi?
Da bismo izvršili neophodne pripreme za pružanje najnovijih interaktivnih usluga TV unazad i Video na zahtjev, te kako bismo obezbijedili kapacitet za distribuciju dodatnih digitalnih kanala, bilo je neophodno napraviti izmjene ove vrtse.
semirsar

#27356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

sencobih wrote:
Dok je'nima ne mrkne drugima ne svane... tako to uvijek biva, ukini nekima jedan da bi drugi dobili 15 kanala, ha ja, a isto placate 15KM za odrzavanje. :mrgreen:
Posmatrac_007

#27357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

@Telemach
Kada će konačno biti dostupna usluga Unifon?
Pisao sam vam u decembru i odgovor je glasio "u skorije vrijeme". A evo sada je februar i nigdje nikakvog obavještenja? Kada dolazi to "skorije vrijeme"? :roll:
ElRe

#27358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Kad im RAK izda dozvolu za nomadske numeracije. A izdavanje dozvola kod nas zna da potraje... Operator na to ne moze da utice.
Ponosan

#27359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ponosan »

Drago mi je da vracaju Igman, jako gledan kanal, a neki mogu samo pricati... Znam jako mnogo ljudi koji su izmedju ostalog i zbog Igmana uzimali Moja tv ! pozdravljam ovaj potez telemaha, pa neka gleda ko sta voli. ali glupo je ako je samo u sarajevu uveden..
Sta je sa Art-net podrucjem?
crnivrag

#27360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izmjene koje su se desile u digitalnoj shemi u Sarajevu u toku noći.

1. Ubačen kanal MTV Igman na poziciju 069.

2. Umjesto kanala Satisfaction TV pušten kanal Dusk! TV.

3. Kanali Face TV i Behar TV zamijenili pozicije. Face TV je sada na poziciji 015, dok je Behar TV prebačen na poziciju 022.

4. Urađen update software-a na resiverima D3 v2.0 (4682DVB), PDS2100 i vjerovatno i na resiveru PDS3121.

5. Novom revizijom software-a su postavljene sličice (logotipi) iznad imena svih kanala koji ih nisu imali.

6. Radio kanal "Radio BM" uklonjen iz ponude sa programskog mjesta 421, jer više ne nudi online streaming, pa nisu u mogućnosti da ga reemitiraju.
probook

#27361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:Ne znam zasto se ne pocne sa ujednacavanjem programske seme, da u svim gradovima u kojima posluje telemach bude identicna programska sema, i da svim korisnicima bude jednako jer istu cijenu placaju.
Vjeruj mi da sam im ja to već nekoliko puta predlagao, ako si vidio link na onu moju listu, vidjećeš da sam u legendi naveo da sam listu napravio po logičkom rasporedu i da sam je napravio zbog toga da se u svim digitalnim shemama ujednači ponuda.
Tako je, evo viditi ovo obavještenje sa sajta (naša tv za područje gdje su Hrvati većina) :-)

Izmjene u analognoj programskoj shemi MOSTAR

NAŠA TV
S18

Izmjene u analognoj programskoj shemi MOSTAR- područje nekadašnje kompanije VELNET

KANAL
NOVA FREKVENCIJA
Hayat Folk
C26
HEMA TV
S18
City TV
C65
History Channel
C67
Kanal Crime&Investigation predstavljat će sastavni dio D3 Osnovnog paketa.

Alal im vjera meni se čini da oni po nacionalnom ključ puštaju programsku šemu! Ja mislim da su jedini operater koji u svakom gradu (ili dijelu grada) ima različitu programsku šemu, a istu cijenu usluge :-)
crnivrag

#27362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

probook wrote:
crnivrag wrote:
kakaljin wrote:Ne znam zasto se ne pocne sa ujednacavanjem programske seme, da u svim gradovima u kojima posluje telemach bude identicna programska sema, i da svim korisnicima bude jednako jer istu cijenu placaju.
Vjeruj mi da sam im ja to već nekoliko puta predlagao, ako si vidio link na onu moju listu, vidjećeš da sam u legendi naveo da sam listu napravio po logičkom rasporedu i da sam je napravio zbog toga da se u svim digitalnim shemama ujednači ponuda.
Tako je, evo viditi ovo obavještenje sa sajta (naša tv za područje gdje su Hrvati većina) :-)

Izmjene u analognoj programskoj shemi MOSTAR

NAŠA TV
S18

Izmjene u analognoj programskoj shemi MOSTAR- područje nekadašnje kompanije VELNET

KANAL
NOVA FREKVENCIJA
Hayat Folk
C26
HEMA TV
S18
City TV
C65
History Channel
C67
Kanal Crime&Investigation predstavljat će sastavni dio D3 Osnovnog paketa.

Alal im vjera meni se čini da oni po nacionalnom ključ puštaju programsku šemu! Ja mislim da su jedini operater koji u svakom gradu (ili dijelu grada) ima različitu programsku šemu, a istu cijenu usluge :-)
Naša TV kreće sa emitiranjem programa tek 15 februara, tako da na tu analognu frekvenciju još uvijek nisu ništa staviti.

Pretpostavljam da je samo rezervirano mjesto za taj kanal u analognoj ponudi u Mostaru, dok će u drugim gradovima kanal vjerovatno biti dostupan u okviru digitalne sheme.
probook

#27363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:Pretpostavljam da je samo rezervirano mjesto za taj kanal u analognoj ponudi u Mostaru, dok će u drugim gradovima kanal vjerovatno biti dostupan u okviru digitalne sheme.
Znam da nije krenulo, ali koliko vidim ostavljeno je mjesto na području ZAPADNOG Mostara, posto Mostar kod TM ima dvije ponude - jednu za istočni dio grada, jednu za zapadni :-) :D
Ponosan

#27364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ponosan »

Za podrucje Art-Neta nisu jos uvrstili Mtv Igman. Ne znam kakva je to logika, i zasto korisnici usluga na podrucju recimo Jablanice,Kiseljaka,Viteza,Fojnice itd. ne mogu gledati kanal koji zele da gledaju!? Zasto je Sarajevskom kantonu pusten taj kanal a korisnicima Art-Neta recimo nije? Nadam se i zelim da vjerujem da ce i moji roditelji sa tog podrucja moci gledati npr Igman kad to vec zele, kao sto od sada mogu gledati u Sarajevu, i da nece morati prelaziti na Moju tv!?
kakaljin

#27365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Ponosan wrote:Za podrucje Art-Neta nisu jos uvrstili Mtv Igman. Ne znam kakva je to logika, i zasto korisnici usluga na podrucju recimo Jablanice,Kiseljaka,Viteza,Fojnice itd. ne mogu gledati kanal koji zele da gledaju!? Zasto je Sarajevskom kantonu pusten taj kanal a korisnicima Art-Neta recimo nije? Nadam se i zelim da vjerujem da ce i moji roditelji sa tog podrucja moci gledati npr Igman kad to vec zele, kao sto od sada mogu gledati u Sarajevu, i da nece morati prelaziti na Moju tv!?
Zato telemach mora izjednaciti analognu programsku semi da bude ista u svim gradovima BiH, jer traze da se placa ista cijena, A isto tako ako neki kanal zatamljuju trebaju da ga zatamljuju svima jer se placa ista cijena, a nekome je zatamljen, a nekome nije zatamljen kanal.
kakaljin

#27366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
probook wrote: Znam da nije krenulo, ali koliko vidim ostavljeno je mjesto na području ZAPADNOG Mostara, posto Mostar kod TM ima dvije ponude - jednu za istočni dio grada, jednu za zapadni :-) :D
Glupost i velika laž, ista je ponuda svima
Ako je laz, zasto je raaspored kanala razlicit na stranici

http://telemach.ba/Televizija/114/Analo ... av_start=0

http://telemach.ba/Televizija/116/D3+-+ ... av_start=0

evo dokaz

DA je tako kako ti kazes onda bi bila samo jedna programska sema i jedan redosljed kanala svima.
probook

#27367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Iza Horizonta wrote:
probook wrote: Znam da nije krenulo, ali koliko vidim ostavljeno je mjesto na području ZAPADNOG Mostara, posto Mostar kod TM ima dvije ponude - jednu za istočni dio grada, jednu za zapadni :-) :D
Ok sto je ista onda sto na sajtu pisu dvije ponude, a kanali su isti koliko vidim (gledam digitalnu ponudu). Zasto ne pise ponuda za Mostar?
I vidim nisu najavili Našu TV za područje Velneta? Vjerujem da će biti da nisu toliko ludi da ne stave tv iz Mostara za cijeli Mostar, mada me ne bi nista cudilo.
ElRe

#27368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Iza Horizonta wrote:hajde ne glupiraj se vazda sa svojim blasfemijama, odgovaram na LAŽ da je u Mostaru ponuda i raspored kanala podjeljena na hrvatski i muslimanski PUK, još samo trebate slagat da se i arapskim slovima nude ponude muslimanima.
Jos uvijek su dvije su odvojene programske seme.
crnivrag

#27369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:@Telemach, discovery showcase HD nema titlova na alaska monsters?
Kanal Discovery Showcase HD nije 100% lokalizovan, pa neke emisije idu bez prevoda.

Telemach na ovo ne može utjecati, jer su oni samo distributeri kanala, dok prevod isporučuje medijska kuća koja vrši lokalizaciju ovog kanala.
crnivrag

#27370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:novi cam moduli verzija 1.3 omogućavaju i VOD i EPG usluge, hoće li iste biti dostupne na verzijama 1.3, pošto vidim da američki i ostali kablovski operateri imaju ovu mogućnost?
Možda nekad u budućnosti, ali sad kad inicijalno ponude ove dvije usluge, one će se moći koristiti samo putem resivera (umjesto EPG-a si vjerovatno mislio na uslugu 72 sata unazad).

P.S. Kao što možeš vidjeti, emisija koja sada ide na kanalu Discovery Showcase HD je titlovana.
Grof

#27371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Grof »

Iza Horizonta wrote:novi cam moduli verzija 1.3 omogućavaju i VOD i EPG usluge, hoće li iste biti dostupne na verzijama 1.3, pošto vidim da američki i ostali kablovski operateri imaju ovu mogućnost?
EPG radi normalno kod mene na cam modulu.
fortaleza

#27372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

kakaljin wrote:
Iza Horizonta wrote:

evo dokaz

DA je tako kako ti kazes onda bi bila samo jedna programska sema i jedan redosljed kanala svima.
Potpuno ista programska shema u cijelom Mostaru, samo što su oni to odvojili na svojoj stranici.

Imam potpuno iste programe kao na stranici Velneta, to jest nema niti jednog programa kojeg ima kod bivšeg Moneta, a da nema kod Velneta i obrnuto. Usporedi i sam i nađi jedan program koji se ne emitira u cijelom Mostaru.
probook

#27373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Iza Horizonta wrote:
fortaleza wrote:
Imam potpuno iste programe kao na stranici Velneta, to jest nema niti jednog programa kojeg ima kod bivšeg Moneta, a da nema kod Velneta i obrnuto. Usporedi i sam i nađi jedan program koji se ne emitira u cijelom Mostaru.
Pusti ih bolan samo izmišljaju
Ja sam rekao za našu tv gdje prema njihovoj najavi ne vidim da će biti za velnet korisnike sto mi je skroz cudno!

Btw gdje je RTS1 u Mostaru :D
kakaljin

#27374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

fortaleza wrote:
kakaljin wrote:
Iza Horizonta wrote: Glupost i velika laž, ista je ponuda svima

evo dokaz

Potpuno ista programska shema u cijelom Mostaru, samo što su oni to odvojili na svojoj stranici.

Mozda ima, jer nisam detaljno gledao, vec se vodim da postoje razliciti spiskovi sa programskim semama na stranici, pa zar nije logicno ako je sve isto da bude jedan spisak.
Ponosan

#27375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ponosan »

U svakom slucaju pozdravljam potez Telemacha sa uvodjenjem novih kanala u sovoju ponudu. Provjerio sam, na digitali su vec ubaceni najavljeni kanali :thumbup:
Locked