SDA-All about
-
pemanapemani
#27326 Re: SDA-All about
Ne branim ljevicu, samo, porediti njih i SDA vladavinu je kao da stavljas znak jednakosti izmedju obijanja trafike i narko kartela.
Mi smo u poziciji da imamo samo navedeni izbor.
Onda nas tzv. progresivci uvjeravaju da su bolji izbor notorni mafijasi, nego lopovi amateri.
Fazon je u rehabilitaciji, ali to se ne zeli skontati. Odnosno, prije ces natjerati onog ko manje krade i ko ima manje razradjen sistem lopovluka da se popravi, nego nekoga ko ne poznaje nikakav drugi sistem osim mafijaskog.
Tzv. ljevica je samostalno vladala 2 godine za vrijeme Alijanse za promjene.
Ostalo - SDP cetiri godine i DF cetiri mjeseca koalicije sa SDA.
Onda nas tzv. progresivci uvjeravaju da su bolji izbor notorni mafijasi, nego lopovi amateri.
Fazon je u rehabilitaciji, ali to se ne zeli skontati. Odnosno, prije ces natjerati onog ko manje krade i ko ima manje razradjen sistem lopovluka da se popravi, nego nekoga ko ne poznaje nikakav drugi sistem osim mafijaskog.
-
daddy-kool
#27327 Re: SDA-All about
Ja bih rekao da su upravo ti swing glasači odlučivali prvenstvo u formiranju vlasti, te su mijenjali opcije (Haris, SDP, SDA) kako im se učinilo da je bolje u datom trenutku. Kod nas je ekonomija na desetom mjestu prioriteta. Ergo, ko ponudi najbolju 'patriotsku' priču - imaće dobre šanse.JThomas wrote: oni gube ne samo ekonomske i realne bitke već i ove kvazipatriotske koje zanimaju njihovo biračko tijelo (dodik ih je stvarno nasadio k'o kurbane operacijom referendum, to je već svakome jasno).
- MikroBelaj
#27328 Re: SDA-All about
Prpa.ba wrote:2010. jeste i ostace maksimum maksimuma za ne-SDA stranke (s obzirom da bi ih bilo grijeh nazivati opozicijom, ljevicom i sl.) u narednih 2 do 3 izborna ciklusa. 200.000+ strateski rasporedjenih glasova SDA-ovske masinerije je nezaobilazan faktor kako god, nikakva ujedinjenja ne-SDA opcija tu ne pomazu.
Dream on
-
palermo
#27329 Re: SDA-All about
Dijelom tačno. KO zanemari patriotski aspekt sigurno je već u startu u minusu.daddy-kool wrote:Ja bih rekao da su upravo ti swing glasači odlučivali prvenstvo u formiranju vlasti, te su mijenjali opcije (Haris, SDP, SDA) kako im se učinilo da je bolje u datom trenutku. Kod nas je ekonomija na desetom mjestu prioriteta. Ergo, ko ponudi najbolju 'patriotsku' priču - imaće dobre šanse.JThomas wrote: oni gube ne samo ekonomske i realne bitke već i ove kvazipatriotske koje zanimaju njihovo biračko tijelo (dodik ih je stvarno nasadio k'o kurbane operacijom referendum, to je već svakome jasno).
A dodao bih i onaj ko bude prepoznao da se akcenat treba staviti na pozitivističku priču. Bude li ono što se zove ljevica i dalje insistirala na kampanji koja će se zasnovati na kritici svega postojećeg jedino što može dobiti je mala izlaznost na izborima.
Da bi dobio izbore moraš ljude pokrenuti makar da izađu na glasanje. A to ne možeš bez davanja nade, novostvorenog entuzijazma i sličnih stvari.
Al nije ovo neka pamet što sam ja rekao. Ovo može vidjeti i zaključiti svatko ko ima dvije čiste u glavi. Obzirom da tako niko iz ove opozicije ne postupa, onda ja sebi samome mogu i postaviti pitanje, da li je uopšte iskrena želja opozicije da dobije vlast. Mnogo im je ovo komforna situacija
-
crazy_diamond
#27330 Re: SDA-All about
Ovo je tacno i ove stvari koje je kolega naveo su vrlo bitne i presudne, pozitivna prica, patriotski naboj al ne pretjeran je bitan za bosnjacke glasove, s obzirom da bosnjaci se ne loze toliko na suplji patriotizam vise, najbitnije su po meni stvari da ljudi vide neki nadu u nekoj stranci, a u zadnje vrijeme presudno je da oni koji nose izbore i vuku najvise glasova budu ili novi, ili neisluzeni ljudi, prolaze i sumnjivi ali koji su u svojim sredinama zalozili se na neki nacin i za obicnu raju pa ih to drzipalermo wrote:Dijelom tačno. KO zanemari patriotski aspekt sigurno je već u startu u minusu.daddy-kool wrote:Ja bih rekao da su upravo ti swing glasači odlučivali prvenstvo u formiranju vlasti, te su mijenjali opcije (Haris, SDP, SDA) kako im se učinilo da je bolje u datom trenutku. Kod nas je ekonomija na desetom mjestu prioriteta. Ergo, ko ponudi najbolju 'patriotsku' priču - imaće dobre šanse.JThomas wrote: oni gube ne samo ekonomske i realne bitke već i ove kvazipatriotske koje zanimaju njihovo biračko tijelo (dodik ih je stvarno nasadio k'o kurbane operacijom referendum, to je već svakome jasno).
A dodao bih i onaj ko bude prepoznao da se akcenat treba staviti na pozitivističku priču. Bude li ono što se zove ljevica i dalje insistirala na kampanji koja će se zasnovati na kritici svega postojećeg jedino što može dobiti je mala izlaznost na izborima.
Da bi dobio izbore moraš ljude pokrenuti makar da izađu na glasanje. A to ne možeš bez davanja nade, novostvorenog entuzijazma i sličnih stvari.
Al nije ovo neka pamet što sam ja rekao. Ovo može vidjeti i zaključiti svatko ko ima dvije čiste u glavi. Obzirom da tako niko iz ove opozicije ne postupa, onda ja sebi samome mogu i postaviti pitanje, da li je uopšte iskrena želja opozicije da dobije vlast. Mnogo im je ovo komforna situacija
Potrebna je i pozitivna prica, slabo tu opozicija ima sanse neke vece s ovim stvarima jer se vise bave svojim preslaganjem, nego smisljenom i vjestom propagandom i konkretnim djelima s ciljem pripreme biraca za izbore
Zato se meni u ovoj kolotocini i zabokrecini politickoj najozbiljniji protivnik sda cini ovaj blok nezadovoljnih, a vec politicki izgradjenih ljudi, koji sta ja znam imaju nekako najbolju konekciju s narodnim masama u svojim krajevima, prosti su, neufurani,najnorodskiji djeluju od svih sadasnjih aktera, a opet su dovoljno i obrazovani i kulturni za nase uslove da nesto naprave,mnogi su i napravili zapazene rezultate
Nekako mi ta grupacija ako se uoblici u novu stranku djeluje najsvjezije, najnarodskije, sda recimo kao narodna stranka vec gubi taj epitet i postaje elitisticka, isto i opozicija, ovaj novi blok ako bude, bogami ljudi to nece biti sala, ti ce da glasove uzimaju lopatom,jer imaju sve sto treba da imaju u nasim uslovima, svjezinu, nekompromitiranost neku vecu,pozitivnu pricu,blisku vezu s narodnim masama koje su postojece stranke uglavnom izgubile, imaju i onaj fin i normalan patriotski naboj, znatno znanje i iskustvo u provodjenju izbora, i dobru jasnu komunikaciju koja godi narodnim masama
Svako imalo ozbiljnije politicko osvjezenje je dobro prolazilo do sad na izborima, fahro sklepa stranku i odmah veliki rezultat, komsic isto tako odlican rezultat za novu stranku, vidljivo je da raja trazi neku novu alternativu,novu pricu
A ova grupacija nezadovoljnih i neovisnih realno ima i puno bolje startne pozicije i osnove od sbb i df, fahro je sa svojim sandzackim naglaskom zescim, i jos zescom biografijom mutnom sbb bio i uvijek neki uteg,na stranu sto je sve u toj stranci njegova zasluga najvise, al od pocetka ta stranka ima taj neki uteg koji izaziva nepovjerenje narodnih masa, df opet kontra, komsic pozitiva u pocetku,al nema fahrine pare i uticaj, u sustini obje stranke drustvo jednog lica bez mogucnosti stvaranja neke siroke baze koja je presudna, i tako su uspjeli napraviti rezultat na pricu onako instant
Ova grupa nezadovoljnih i nezavisnih od pocetka bolje stoji,samo ako se ujedini i od starta se postavi na zdravim temeljima, a mislim da bi mogli, to nije vec drustvo jednog lica samo sa instant pricom, nego vise kao neki front koji nastaje na nezadovoljstvu stanjem kojim su nezadovoljne i narodne mase, i tu se moze stvoriti jako poistovjecivanje koje nosi glasove, onda ova grupa vec u startu ima kljucne neke stvari, izgradjene baze glasaca i razradjen poso, i sto je jos bitnije i iskustvo u politici s rezultatima koje biraci prepoznaju i glasaju za njih, jos jedna bitna stvar je novac kojeg imaju jer su blisko povezani sa jakim privrednicima i realnim sektorom kojem je dotuzio vise ovaj elitisticki princip koji i te privrednike postenije drzi ko krave muzare
Sta ja znam, nije jos jasno dal ce do tog bloka uopste doci, hoce li se on uklopiti u sda ili izaci na izbore kao nova stranka, vrlo moguce to da se desi, citajuci izmedju redova sve su prilike da bi to mogla biti nova stranka, i to da ce se ici vise na bosanstvo nego na bosnjastvo, pominje se svetlana cenic ko pojacanje, svaki dan cini mi se sve vise ide u tom smijeru i mislim da ce to biti zanimljivo
-
jefff
#27331 Re: SDA-All about
A da vi svi skupa zamolite vidovitu Hadziru da vam pogleda u kasike pa da vam kaze ko ce da pobjedi 2018.
- Alfons Kauders
#27332 Re: SDA-All about
Ja malo karikiram, ali kad pogledas upise mnogih ljevicara/opozicionara na forumu, cak i na ovoj temi - i sam ces se uvjeriti da su oni ti koji stavljaju znak jednakosti, ne ja.pemanapemani wrote:Ne branim ljevicu, samo, porediti njih i SDA vladavinu je kao da stavljas znak jednakosti izmedju obijanja trafike i narko kartela.
Zapravo ne camo jednakosti, jer se mnogi i danas govore kako je SDP bio najgora vlast, gori od SDA. A sad im ne valja ni DF - koji su prije dvije godine masovno podrzali, a sad im je i on "gori od SDA". I sljedeci bi bili "gori od SDA" jer je ovo biracko tijelo nemoguce zadovoljiti. Jos to ne konta da je Tito na ahiretu vec 35 ljeta.
Ko sto rekoh, dok god te dame i gospoda, drugovi i drugarice, smatraju da su im najveci dusmani konkurentske stranke poput SDP-a, NS, GS, DF itd... A ne SDA, HDZ i ekipa... Ljevica ne samo da se se nece ujediniti ni pobijediti, vec ce biti poslusni saveznik SDA - samo da zacera "onim drugim"...
Mozda je tako i bolje, jer kad bi napravili neku koaliciju i uzeli vlast 2018, ova ista ekipa bih ih vjerovatno otjerala za godinu-dvije, kao sto su pokusali u februaru 2014. U dvije decenije nisu u stanju organizovati ozbiljne proteste protiv SDA i HDZ, a kada SDP dodje na vlast - gore Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar...
I kako se vratila SDA, opet ne vidim nikakve politicke skupove iz te kuhinje. Idila, nista ne gori, niko ne blokira ceste, niko se ne buni radi istih ili gorih postupaka koje vuce SDA, a zbog kojih su najurili platformashe... Sto ce reci da im je vladavina SDA sasvim ok - jer jebiga, ja drugog objasnjenja nemam.
- Banksy
#27333 Re: SDA-All about
Ipak su najefikasniji protesti bili oni Tajo ja se bojim, istina, na talasu smrti malog Mrnjavca koju je SDP bezočno iskoristio. Nije što to oni ne bi i danas, već što su sad toliko interesno uvezani s društvom iz SDA, da im se, u kalkulacijama, ne reže grana na kojoj zajedno sjede. A kad kreneš da drmaš grmlje, možda uz mačku izleti i još koješta...Alfons Kauders wrote:
U dvije decenije nisu u stanju organizovati ozbiljne proteste protiv SDA i HDZ, a kada SDP dodje na vlast - gore Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar...
I kako se vratila SDA, opet ne vidim nikakve politicke skupove iz te kuhinje. Idila, nista ne gori, niko ne blokira ceste, niko se ne buni radi istih ili gorih postupaka koje vuce SDA, a zbog kojih su najurili platformashe... Sto ce reci da im je vladavina SDA sasvim ok - jer jebiga, ja drugog objasnjenja nemam.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#27334 Re: SDA-All about
tačno tako Alfonse...
koliko god mi Reuf bio antipatičan, spominjati taj jebeni Iphone u mojim ga očima samo diže. kakav kriminal vlada u energetskom sektoru, uhvatili se ljudi jebenog službenog telefona.
a vijest je da je Jusko odbio putovanje biznis klasom.
a preletih i Dozerov spisak želja...
pa pobogu ni Josip Broz Tito ne bi preživio istovremene reforme obrazovanja, zdravstva i pravosuđa, sa sve odanim Rankovićem, Kardeljom i Đilasom, kakva bi se tu kuka i motika digla.
ili lokalni primjer: digla se kuka i motika na Budimlića, a sve stvari koje su mu se zamjerale, danas se traže. predvodnici hajke, Čampare, stisnuli su muda pa se i prihvatili tog posla, a "rezultati" su vidljivi.
nema reformi, nema napretka ljevice bez stalnog pritiska na njih da rade dobre i stvari i, još bitnije, stalne PODRŠKE u tim reformama. Banksy je upotrijebila jedinu ispravnu definiciju SDA - to je ljudi, pokret. oni nadilaze strančarenje, jer tu nije bitan program, nije bitan predsjednik stranke, njegove izjave, šta rade ti kadrovi. bitno je da nas je SDA odbranila, da je naša. to niko i ništa ne može promijeniti. tu ne vrijede činjenice i argumenti.
zbog toga, na svaki potres koji je izazvan radnjama stranaka koje nisu SDA ide hajka, i lako je skupiti pristalice.
pa čovječe Konaković se predstavlja kao tip koji je "spasio" kanton. uhvatio se čovjek kaže u koštac sa problemima
koje je izazvala ista ta stranka i NJENI KADROVI. pa ako hoće da riješi probleme, nek očisti te kadrove. vrlo jednostavno.
garantujem da iste stvari, identične, radi SDP-ovac, ili DF-ovac, ili Peđa... gorio bi na Skenderiji ko oni tramvaji '92.
grijehovi SDA su manji u očima ljudi nego grijehovi onih koji nisu SDA, a pogotovo ako su ljevica. tada su ti grijehovi usmjereni protiv BiH, protiv Bošnjaka, protiv naslijeđa odbrambenog rata 92-95, dolaze iz srbokomunističke kuhinje...
nadrobih svašta... a htio dvije tri rečenice... elem, ko misli glasati za ljevicu, kad i ako se ujedini i bude imala bar neka prihvatljiva rješenja, treba imati na umu da sa glasanjem ne prestaje građanska dužnost. isprazna floskula i stilu Incka, ali jebemga, tako je. a nadati se i da ovi ujedinjeni u kondicionalu, ne budu davali previše municije za pljuvanje po njima...
kako god, nek nam je dragi Bog na pomoći...
koliko god mi Reuf bio antipatičan, spominjati taj jebeni Iphone u mojim ga očima samo diže. kakav kriminal vlada u energetskom sektoru, uhvatili se ljudi jebenog službenog telefona.
pa pobogu ni Josip Broz Tito ne bi preživio istovremene reforme obrazovanja, zdravstva i pravosuđa, sa sve odanim Rankovićem, Kardeljom i Đilasom, kakva bi se tu kuka i motika digla.
ili lokalni primjer: digla se kuka i motika na Budimlića, a sve stvari koje su mu se zamjerale, danas se traže. predvodnici hajke, Čampare, stisnuli su muda pa se i prihvatili tog posla, a "rezultati" su vidljivi.
nema reformi, nema napretka ljevice bez stalnog pritiska na njih da rade dobre i stvari i, još bitnije, stalne PODRŠKE u tim reformama. Banksy je upotrijebila jedinu ispravnu definiciju SDA - to je ljudi, pokret. oni nadilaze strančarenje, jer tu nije bitan program, nije bitan predsjednik stranke, njegove izjave, šta rade ti kadrovi. bitno je da nas je SDA odbranila, da je naša. to niko i ništa ne može promijeniti. tu ne vrijede činjenice i argumenti.
zbog toga, na svaki potres koji je izazvan radnjama stranaka koje nisu SDA ide hajka, i lako je skupiti pristalice.
pa čovječe Konaković se predstavlja kao tip koji je "spasio" kanton. uhvatio se čovjek kaže u koštac sa problemima
garantujem da iste stvari, identične, radi SDP-ovac, ili DF-ovac, ili Peđa... gorio bi na Skenderiji ko oni tramvaji '92.
grijehovi SDA su manji u očima ljudi nego grijehovi onih koji nisu SDA, a pogotovo ako su ljevica. tada su ti grijehovi usmjereni protiv BiH, protiv Bošnjaka, protiv naslijeđa odbrambenog rata 92-95, dolaze iz srbokomunističke kuhinje...
nadrobih svašta... a htio dvije tri rečenice... elem, ko misli glasati za ljevicu, kad i ako se ujedini i bude imala bar neka prihvatljiva rješenja, treba imati na umu da sa glasanjem ne prestaje građanska dužnost. isprazna floskula i stilu Incka, ali jebemga, tako je. a nadati se i da ovi ujedinjeni u kondicionalu, ne budu davali previše municije za pljuvanje po njima...
- Banksy
#27335 Re: SDA-All about
Nadati se da će se, za početak, ujediniti prije izbora. Uđu li u njih samostalno, otvaramo kladionice ko će prvi kleknuti pred Bakira (ili koga već)...
- Alfons Kauders
#27336 Re: SDA-All about
A i ti protesti su bili usmjereni protiv gradonacelnika, kantona itd... A ne protiv npr. stranaka, sudstva, tuzilastva...Banksy wrote:Ipak su najefikasniji protesti bili oni Tajo ja se bojim, istina, na talasu smrti malog Mrnjavca koju je SDP bezočno iskoristio. Nije što to oni ne bi i danas, već što su sad toliko interesno uvezani s društvom iz SDA, da im se, u kalkulacijama, ne reže grana na kojoj zajedno sjede. A kad kreneš da drmaš grmlje, možda uz mačku izleti i još koješta...Alfons Kauders wrote:
U dvije decenije nisu u stanju organizovati ozbiljne proteste protiv SDA i HDZ, a kada SDP dodje na vlast - gore Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar...
I SDP nije bio jedini koji ih je iskoristio. Ni blizu.
- Alfons Kauders
#27337 Re: SDA-All about
Pa eto, vise se prica o Reufovom telefonu, Niksicevom burazu, i Komsicevim fulama... Nego npr. o Causevicu i Pandori... Ili Talgo vozovima... Ili pizdarijom oko Bloka 7 TE Tuzla... Kladionicama, Telecomu, EP itd...Chmoljo wrote:tačno tako Alfonse...
pa čovječe Konaković se predstavlja kao tip koji je "spasio" kanton. uhvatio se čovjek kaže u koštac sa problemimakoje je izazvala ista ta stranka i NJENI KADROVI. pa ako hoće da riješi probleme, nek očisti te kadrove. vrlo jednostavno.
Jbt kurac vise se pricalo o mobitelu od 1600KM nego o 160,000,000KM bacenih na jebene vozove koji 10 godina propadaju.
To su prioriteti nase opozicije - da jedni drugima jebu majku, i da se ni slucajno ne zamjere pravim gazdama. I onda se cudimo zasto SDA moze raditi sta god hoce, a da pri tom ne izgubi ni 5% podrske? Zato jer im opozicija to dopusta, najcesce svjesno i u dogovoru s njima, kako bi zacerali svojim konkurentima.
- Alfons Kauders
#27338 Re: SDA-All about
Moja kvota, za sve opozicione lidere, je 1.005Banksy wrote:Nadati se da će se, za početak, ujediniti prije izbora. Uđu li u njih samostalno, otvaramo kladionice ko će prvi kleknuti pred Bakira (ili koga već)...
- jao_situacije
#27339 Re: SDA-All about
ljudi su navikli da je sda kriminalna grupa, i onda se javi opozicija mi smo bolji, dobiju 300 hiljada glasova dođu na vlast i ponašaju se isto..Alfons Kauders wrote:Pa eto, vise se prica o Reufovom telefonu, Niksicevom burazu, i Komsicevim fulama... Nego npr. o Causevicu i Pandori... Ili Talgo vozovima... Ili pizdarijom oko Bloka 7 TE Tuzla... Kladionicama, Telecomu, EP itd...Chmoljo wrote:tačno tako Alfonse...
pa čovječe Konaković se predstavlja kao tip koji je "spasio" kanton. uhvatio se čovjek kaže u koštac sa problemimakoje je izazvala ista ta stranka i NJENI KADROVI. pa ako hoće da riješi probleme, nek očisti te kadrove. vrlo jednostavno.
Jbt kurac vise se pricalo o mobitelu od 1600KM nego o 160,000,000KM bacenih na jebene vozove koji 10 godina propadaju.
To su prioriteti nase opozicije - da jedni drugima jebu majku, i da se ni slucajno ne zamjere pravim gazdama. I onda se cudimo zasto SDA moze raditi sta god hoce, a da pri tom ne izgubi ni 5% podrske? Zato jer im opozicija to dopusta, najcesce svjesno i u dogovoru s njima, kako bi zacerali svojim konkurentima.
pa normalno da će njih najviše onda pljuvati nezadovoljni, i jebati im majku, jer za sda nezadovoljni i ne glasaju a od ovih očekuju ono što su obećali a nisu ispunili i logično da se bune i prozivaju ih
sda glasače boli kurac šta će im neko obećati, može bakir pričati crvenkapicu i reći to nam je program opet bi glasali jer moraju
-
daddy-kool
#27340 Re: SDA-All about
Narod glasa intuitivno za onoga ko obeća normalizaciju države.palermo wrote:
Dijelom tačno. KO zanemari patriotski aspekt sigurno je već u startu u minusu.
A dodao bih i onaj ko bude prepoznao da se akcenat treba staviti na pozitivističku priču.
Narod nije glup.
Haris: Ukinućemo RS. Zlaja: Ugušićemo RS ekonomski. Bakir: Ratovaćemo zbog referenduma.
(Bakir još ima šanse da ispuni svoje obećanje)
- JThomas
#27341 Re: SDA-All about
teoretski 
-
daddy-kool
- Alfons Kauders
#27343 Re: SDA-All about
To je sasvim normalna reakcija... Pod uslovom da se ponasaju isto.jao_situacije wrote:
ljudi su navikli da je sda kriminalna grupa, i onda se javi opozicija mi smo bolji, dobiju 300 hiljada glasova dođu na vlast i ponašaju se isto..
pa normalno da će njih najviše onda pljuvati nezadovoljni, i jebati im majku, jer za sda nezadovoljni i ne glasaju a od ovih očekuju ono što su obećali a nisu ispunili i logično da se bune i prozivaju ih
sda glasače boli kurac šta će im neko obećati, može bakir pričati crvenkapicu i reći to nam je program opet bi glasali jer moraju
Ali ne ponasaju se, niti su se ponasali 2000 i 2010.
Jesu li pravili sranja? Naravno, to niko ne spori. Jel veci problem telefon ili vozovi? Meni vozovi, a razocaranim ljevicarima telefon.
Kakvi su to sujetni dvostruki arsini? Kako milion nekome moze biti isti kao milja? Jel to stvar principa ili neki kurac?
Nije problem sto glasacima SDA nije bitno sta ce raditi njihova stranka. Problem je sto to haman nije bitno ni opoziciji, jer veliku vecinu svog vremena i energije trosi na sukobe s ostatkom opozicije, a ne sa SDA & HDZ.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27344 Re: SDA-All about
daddy-kool wrote:Narod glasa intuitivno za onoga ko obeća normalizaciju države.palermo wrote:
Dijelom tačno. KO zanemari patriotski aspekt sigurno je već u startu u minusu.
A dodao bih i onaj ko bude prepoznao da se akcenat treba staviti na pozitivističku priču.
Narod nije glup.
Haris: Ukinućemo RS. Zlaja: Ugušićemo RS ekonomski. Bakir: Ratovaćemo zbog referenduma.
(Bakir još ima šanse da ispuni svoje obećanje)
ako ako i jes naućio ratovat iz kabineta sve mu jebem ljigavo
- Chmoljo
#27345 Re: SDA-All about
Nikšić je napravio ober glup potez sa svojim bratom.Alfons Kauders wrote:To je sasvim normalna reakcija... Pod uslovom da se ponasaju isto.
Jesu li pravili sranja? Naravno, to niko ne spori. Jel veci problem telefon ili vozovi? Meni vozovi, a razocaranim ljevicarima telefon.
Kakvi su to sujetni dvostruki arsini? Kako milion nekome moze biti isti kao milja? Jel to stvar principa ili neki kurac?
Nije problem sto glasacima SDA nije bitno sta ce raditi njihova stranka. Problem je sto to haman nije bitno ni opoziciji, jer veliku vecinu svog vremena i energije trosi na sukobe s ostatkom opozicije, a ne sa SDA & HDZ.
vrijedi li upoređivati SDA rodbinu na budžetu, ne računajući poslušnike? ono što kažeš, ako su isti...
i ono što ih firme ima, to su firme napravljene za izvlačenje budžetskog novca.
- JThomas
#27346 Re: SDA-All about
ako kritikuješ postojeće stanje i prikazuješ se kao alternativa, kriteriji moraju biti drukčiji. jer je drukčiji i razlog za glasanje. suštinski je drukčije zauzimati se za status quo i za promjene.
-
PM72
#27347 Re: SDA-All about
SDP se ,nakon dolaska na vlast,ponašao isto kao i SDA.Otimali su firme od značaja i postavljali svoje ljude.Tad se govorilo da je ta i ta firma "pripala" SDP-u ili SBiH.To je njihova izmišljotina.Čuj "pripala".Mamicu im jareću kao da je ratni plijen.
Lagumdžija je imao istorijsku priliku da ovu zemlju gurne malo naprijed.Ali,narcisoidna i splatkama sklona narav je sve zasrala.Otjerao je sve oko sebe što je valjalo,postavljao je svoje ublehaše za direktore javnih firmi a u mojim očima je pao na dno kad je napravio čitavu frku oko mačijeg govneta ispred svojih ulaznih vrata.
Ali ovi šta rade-to je spektakl.Tačno poželim da se vrati Zlaja pa makar bio predsjedavajući vijeća ministara,ministar vanjskih poslova,premijer kantona,direktor Telekoma,toplana,VIK-a,Sarajevogasa,mjesne zajednice
on je ipak maksum za ovu bagru.
Lagumdžija je imao istorijsku priliku da ovu zemlju gurne malo naprijed.Ali,narcisoidna i splatkama sklona narav je sve zasrala.Otjerao je sve oko sebe što je valjalo,postavljao je svoje ublehaše za direktore javnih firmi a u mojim očima je pao na dno kad je napravio čitavu frku oko mačijeg govneta ispred svojih ulaznih vrata.
Ali ovi šta rade-to je spektakl.Tačno poželim da se vrati Zlaja pa makar bio predsjedavajući vijeća ministara,ministar vanjskih poslova,premijer kantona,direktor Telekoma,toplana,VIK-a,Sarajevogasa,mjesne zajednice
- jao_situacije
#27348 Re: SDA-All about
ma nije problem telefon ljudi su očekivali da će se kadrovi sda počistiti iz javnih firmi, da će se razbiti to glasačko tijelo sda koje živi od budžeta, ali ne može to kad su zlaja i bake jarani, kad je međustranačka interesna grupa krimosa radila neometano bez obzira što se promijenila vlast..Alfons Kauders wrote:To je sasvim normalna reakcija... Pod uslovom da se ponasaju isto.jao_situacije wrote:
ljudi su navikli da je sda kriminalna grupa, i onda se javi opozicija mi smo bolji, dobiju 300 hiljada glasova dođu na vlast i ponašaju se isto..
na foru su htjeli privatizirati fds pa nisu uspjeli, jer je sda blokirala da bi oni privatizirali, pa su alispahiću i mujezinoviću prepustili čitavu namjensku industriju, pa se zlaja dogovarao sa dodikom oko drine i struje, pa grabovica i ep, pa onaj plinovod do travnika, pa šćepo kao ministar, pa dogovori u bg kod vučića, ko će, i kada ući u vlast...
nije to samo ajfon ima tu dosta sranja, to je ono što se ja sjećam ovako na prvu...
- Chmoljo
#27349 Re: SDA-All about
ako meni repliciraš, slažem se.JThomas wrote:ako kritikuješ postojeće stanje i prikazuješ se kao alternativa, kriteriji moraju biti drukčiji. jer je drukčiji i razlog za glasanje. suštinski je drukčije zauzimati se za status quo i za promjene.
da je brat ne znam ti kakav stručnjak, moraš misliti kakvu to sliku šalje u javnost. pogotovo kad je manevarski prostor, u vidu zahtjevnih glasača, tako uzak.
ali to ne umanjuje činjenicu da je isto kada je budžet oštećen za 1600 KM i 160.000.000 KM.
- Alfons Kauders
#27350 Re: SDA-All about
Nema frke, slazem se da je bio ultra idiotski potez, ali opet - nije isto.Chmoljo wrote:Nikšić je napravio ober glup potez sa svojim bratom.Alfons Kauders wrote:To je sasvim normalna reakcija... Pod uslovom da se ponasaju isto.
vrijedi li upoređivati SDA rodbinu na budžetu, ne računajući poslušnike? ono što kažeš, ako su isti...
i ono što ih firme ima, to su firme napravljene za izvlačenje budžetskog novca.
I ja sam ljetos platio 20KM jer me zaustavio drot kod sivog doma - pricao na telefon, zvao lika s kojim sam se trebao naci na Nedzaricima da pokupim nesto...
Da li to znaci da smo ja i Sanjin Sefic isti?
Ljevicarskom logikom, haman jesmo.