IRAN

Milenkov buraz

#27301 Re: IRAN

Post by Milenkov buraz »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 18:06
Point. wrote: 09/01/2020 17:53Amerikanci kažu da je Saddam imao pun kurac oružja za masovno uništenje pa su 20 godina kasnije i dalje prisutni u toj zemlji. Postoji li to oružje? Ne postoji.
Amerikanci kažu da je Kasim planirao pun kurac akcija gdje bi izginuli masa Amerikanaca. Pa evo, ljudi govore da to nije istina.

Šta je američka riječ, sveto slovo u koje treba slijepo vjerovati?
O brojci mozemo kalkulisati, mada se ja radije u to ne bih upostao. Znas kakve ovdje probleme imamo sa minimiziranjem zrtava. Amerikanci predano vode statistiku o svojim ubijenim drzavljanima. Brojku apsolutno ne bih dovodio u pitanje. E sad, mozda je nekog Amerikanca ubila kriminalna banda u Bagdadu, pa oni racun ispostavili iranskim grupama. To je sasvim moguce.

Medjutim, niko ziv ne dovodi u sumnju cinjenicu da su Sulejmanijeve paravojne jedinice ubile veliki broj Amerikanaca u Iraku. To je jednostavno cinjenica. Obamina administracija na to nije zeljela reagovati da ne bi rizikovali rat sa Iranom. Dosla Trampova administracija i odlucila drugacije. Sulejmanijeve ruke su krvave do ramena i njegovo ubistvo je problem manje.

...

Uoci samog ubistva Sulejmanija, njegova paravojska Kataib Hezbolah je ubila Amerikanca u Kirkuku. Par dana poslije, Amerika je pobila 20-ak boraca Hezbolaha i na kraju njihove sefove Muhandisa i Sulejmanija.

Ubili su ga 28.12.2019.

US contractor killed in attack on Iraqi military base

https://www.ft.com/content/b707adf0-296 ... 756bd8f45e

...

Iran hoce da od Amerike uzme pojas BI. Da bi do toga dosli moraju dobiti borbu. :)
US contractor? Jesu li to oni plaćenici? Oni nisu paravojne formacije već gastarbajteri? :roll:
General War

#27302 Re: IRAN

Post by General War »

Pusti ti ove mule @kiki, ovo te jos ceka ;-)
Image
jagugu

#27303 Re: IRAN

Post by jagugu »

General War

#27304 Re: IRAN

Post by General War »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 18:08
Kikibombona wrote: 09/01/2020 18:06
Point. wrote: 09/01/2020 17:53Amerikanci kažu da je Saddam imao pun kurac oružja za masovno uništenje pa su 20 godina kasnije i dalje prisutni u toj zemlji. Postoji li to oružje? Ne postoji.
Amerikanci kažu da je Kasim planirao pun kurac akcija gdje bi izginuli masa Amerikanaca. Pa evo, ljudi govore da to nije istina.

Šta je američka riječ, sveto slovo u koje treba slijepo vjerovati?
O brojci mozemo kalkulisati, mada se ja radije u to ne bih upostao. Znas kakve ovdje probleme imamo sa minimiziranjem zrtava. Amerikanci predano vode statistiku o svojim ubijenim drzavljanima. Brojku apsolutno ne bih dovodio u pitanje. E sad, mozda je nekog Amerikanca ubila kriminalna banda u Bagdadu, pa oni racun ispostavili iranskim grupama. To je sasvim moguce.

Medjutim, niko ziv ne dovodi u sumnju cinjenicu da su Sulejmanijeve paravojne jedinice ubile veliki broj Amerikanaca u Iraku. To je jednostavno cinjenica. Obamina administracija na to nije zeljela reagovati da ne bi rizikovali rat sa Iranom. Dosla Trampova administracija i odlucila drugacije. Sulejmanijeve ruke su krvave do ramena i njegovo ubistvo je problem manje.

...

Uoci samog ubistva Sulejmanija, njegova paravojska Kataib Hezbolah je ubila Amerikanca u Kirkuku. Par dana poslije, Amerika je pobila 20-ak boraca Hezbolaha i na kraju njihove sefove Muhandisa i Sulejmanija.

Ubili su ga 28.12.2019.

US contractor killed in attack on Iraqi military base

https://www.ft.com/content/b707adf0-296 ... 756bd8f45e

...

Iran hoce da od Amerike uzme pojas BI. Da bi do toga dosli moraju dobiti borbu. :)
US contractor? Jesu li to oni plaćenici? Oni nisu paravojne formacije već gastarbajteri? :roll:
:?
Civlina lica koja rade za US DoD...kakvi gastajbarteri...pa i vosku placaju.
Kikibombona

#27305 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

jagugu wrote: 09/01/2020 18:10
Pokazatelj o kakvim se diletantima radi. Garant su mislili americka raketa i PVO opalio. :roll: Strasno.

General

Kada se oslobodi Kirkuk onda svecano preuzimam. :D
sadie_forever

#27306 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 18:12
Pokazatelj o kakvim se diletantima radi. Garant su mislili americka raketa i PVO opalio. :roll: Strasno.

General

ne vjerujem u ovo iskreno ,sumnjam.Ali je ovo nacin da se narod Irana okrene protiv vlasti svoje,jer ubijeni su mahom iranci,njihova rodbina poznanici itd
A_A_AKCIJA

#27307 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 17:10

Ovdje je u pitanju iskljucivo muslimanska solidarnost i bilo bi ok to priznati. Nikoga od ovih hajduka nisam vidio na temi Venecuela gdje ljudi skapavaju usljed americkih sankcija. To je jasan dokaz da se radi o muslimanskoj solidarnosti i nista drugo.

Jednako tako, kao i za Venecuelom, kvazi antiglobaliste boli qrac za Sjevernom Korejom gdje su milioni umirali od gladi usljed americkih sankcija.

...

Potpuno razumijem i prihvatam muslimansku solidarnost. Nema u tome apsolutno nista lose. Samo recite brate, navijam za Iran zato sto su islamska zemlja i rijec necu reci.
Kiki, druže,

Stara, prastara je vijest da si ti opterećen muslimanima. Svako ima problema, pa i ti. Ali nemoj drugima nametati svoju ograničenost.

Ne može se statika nebodera objasniti bakinim kuharom. Pročitaj, štagod, a da nije sa kurdskih Twitter naloga. Nema nikakve logike da pokušavaš podršku Iranu protumačiti kroz muslimansku solidarnost.
Svi moji argumenti su sa američkih ili zapadnih izvora, a ti se pozivaš na muslimane.

evo ti moj post sa teme Venecuele:
Obavezno, ali baš obavezno štivo na temu Venecuele:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Revol ... sed_(film)

Govori o puču i skidanju Chaveza.

Film sam na SFF pregledao netrepčući, predobar.
Da si pogledao film, a siguran sam da nisi ako nije bio na nekoj Rojava stranici, znao bi moj stav o Venecueli.

Ako ti čitav svijet gledaš kroz tvoj problem sa islamom, dopusti drugima da budu malo kompleksnije ličnosti. Ja navijam za Želju, a u ovim stvarima navijam za što manje mrtvih. Kakva patološki slučaj moraš biti, da navijaš za nekoga u ratu? Jesi li ti zdrav, čovječe?
Nemoj mene trpati u navijački tabor. Ja sam u ovom slučaju na strani međunarodnog prava i univerzalnog morala. Americi ne želim išta manje nego što želim Iranu. Upravo zato i ne mogu da podržavam idiota koji rastura državu koja mi je dala više od ove u kojoj živim. Da, govorim o USA, nećeš vjerovati.

Nemoj nam nametati tvoju ograničenost.

Kod tebe sve počinje i završava na tome: Kurde podržavaš jer imaš fix ideju da su najmanje muslimani u tom kraju. Slobodu društva tumačiš time koliko se ljudi pridržavaju vjerskih obaveza. Postavio si bezbroj slika pokrivenih žena kojima ilustriraš nazadnost zemalja odakle te slike dolaze, i obrnuto. Povlačiš paralelu sa brojem ateista i razvijenosti države, implicirajući da što su ljudi veći vjernici, manje su razvijena društva...

Naravno, ovaj post i nije namjenjen tebi, jer ćeš ti uzvratiti sa nkom gomilom gluposti koja nema veze sa ovom temom i pitanjem koje si postavio.
sarajevoxxxx

#27308 Re: IRAN

Post by sarajevoxxxx »

Prije ovog aviona Asad kojeg Iran podržava je znao u jednom danu pobiti 150-200 osoba u zračnim udarima. Par hiljada građana Damaska plinom su potusili. Sektaška mržnja veća iznad svega, nema tu trunke razuma.

Odmah sam rekao da je van pameti dozvoliti civilnim avionima polijetanje u noći kada izvodiš raketiranje i očekuješ odgovor neprijatelja.
Nespin

#27309 Re: IRAN

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:38, edited 1 time in total.
Korisničkoime

#27310 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

sadie_forever wrote: 09/01/2020 17:47
Korisničkoime wrote: 09/01/2020 17:42
sadie_forever wrote: 09/01/2020 17:21

Logicno da volimo Iran jer nas veze vjera,to ti niko ovdje ne krije ovdje? mislim wtf? i oni su nama pomagali jer smo muslimani ,sigurno bi eto navaljivali da nam pomazu da smo kojim slucajem budisti :-)
Ma da bas su nam zato pomogli, jer smo muslimani, a i Ameri nam pomogli jer nas vole nesto posebno i jer nepodnose nepravdu a Rusi podrzavaju Srbiju jer su pravoslavci i jer su im oduvijek bili simpa.
Damije makar 24 sata da zivim u vasem svijetu ilizuja.
Niko nikome ne pomaze ako nema neki interes ili ne ocekuje nesto.
Ulaganje Irana u BiH je bilo minimalno spram onoga sta su mogli dobiti a to je da prosire interesnu sferu i uticaj do pred sama vrata EU, potpuno isplativa kalkulacija, omjer trosova i moguce dobiti pa makar i ta dobit bila malo vjerovatna je sasvim opravdala pomoc koju su nanjetili.
SAD se vodio istim nacelim.
Mi nismo tako bitni ali ipak imati uticaj i u ovako maloj drzavi nije zgoreg.
Npr. SAD su u 5 malih drzavica ulagale, pomagale i ostvarile znacajan uticaj na Balkanu od HR preko BiH, CG, Albanije, Makedonije i Kosova svi isticu svoje saveznistvo i odanost SAD.
Mala ulaganja koja opravdava ocekivana dobit.
Apsolutno ludilo ocekivat da ces preko Bosne moci ista dobit,nisi ti pametniji od njih ,oni koji su u politici dobar dio zivota i znaju kako sve fercera .Znali su i da ce im se uticaj sprijecit cim se sve zavrsi.Ali dali su pomoc ne ocekivajuci nista,osim ideologija.. znacaj da islam postoji i u Evropi.
Apsolutno ludilo je ocekivati ljubav i privrzenost u politici i u medjunarodnim odnosima ali me ne cudi od Bosnja ali i ostalih naroda bivse Yuge da gaje jetimski mentalitet odnosno da su ubjedjenja da ih neko voli, cijeni, pazi ko kakvo mezimce.
Sutra ce BiH biti clanica EU i NATO pakta imati mogucnost nekog pa i minimalnog uticaja na buducu clanicu EU i NATO pakta vrijedi onog ulaganja koje su nacinili.
Znaju oni kako fercera da se puno toga moze predvidjati ali da rijetko kad mozes sigurno reci sta ce i kako ce biti.
Da pojednostavim
Za ulog od 10 KM mozes dobiti 10 miliona KM ali omjeri su ti losi bil pokusao, naravno da bi.
Ponavljam niko nas ne voli niti kome zauzimamo posebno mjesto u srcu svi sve gledaju preko interesa.
Da je 91 otkrivena nafta u BiH, mi Bosnje naguzili se Amerima i rat zapoceo kako je zapoceo u roku 3 mjeseca bi Ameri zdrmali i Pale i Banja Luku i Beograd i Podgoricu, usidrili bi svoj nosac aviona u Splitu otisli na trg Bana Jelacica i popisali se Tudjmanu po glavi te mu dali do znanja da postoji stoljetno saveznistvo izmedju Bosnjaka i Amera, da smo skoro ko braca i da je BiH njihova avlija i ako Susku i ostalim kamenjarima to ne moze da pojasni neka pogleda sta se desilo Beogradu, Palama, Banja Luci i Podgorici te da to ceka i lijepu nasu a da u Hercegovini ziva poskoka nece ostaviti a kamoli Hrvata. BiH bi sada imala ponajvecu americku bazu na svom podruciju, Patriot sistemi bi se caklili, F-16 vazda u pripravnosti. Zato sto nas vole jest u qurcu vec zato sto bi ima dali naftu.
Nema ljubavi nije stvarni svijet turska sapunica samo interes, omjer ulozenog, rizika i moguce dobiti.
General War

#27311 Re: IRAN

Post by General War »

Kikibombona wrote: 09/01/2020 18:12

General

Onda ce istruhnuti :D , ne moze...ameri odavno medju napravili.
Poslacu ti po Saliku kad krene u Zenicu na neki memvut ili tako nesto :D
Seawolf

#27312 Re: IRAN

Post by Seawolf »

Seawolf wrote: 08/01/2020 07:29
salik79 wrote: 08/01/2020 07:19
Seawolf wrote: 08/01/2020 07:16
Ne vjerujem da će biti tako.

Mislim da će se vrlo brzo otkriti kako je srušen.
Mislis, kako se srusio?
Image
Kao što sam jučer ujutro napisao, vrlo brzo će se otkriti kako je srušen.
jagugu

#27313 Re: IRAN

Post by jagugu »

Visoki ukrajinski zvaničnik kaže da je za sada glavna teorija ta da je ruski raketni sistem Tor srušio taj avion. Postoje navodno fotke gdje se vide ostaci projektila na mjestu nesreće, eh sad jel' šuplja ko zna. Da li će se istragom utvrditi da je zbilja tako bumo vidjeli...
Kikibombona

#27314 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote: 09/01/2020 18:18Kakva patološki slučaj moraš biti, da navijaš za nekoga u ratu? Jesi li ti zdrav, čovječe?
Ko spominje rat?
Ja sam protiv rata.
Zalazem se za sankcije.

Navijam da Amerika ostane globalna sila i osujeti iranski ekspanzionizam.

...

Ostale iznesene insinuacije nemam volje komentarisati. Uglavnom netacno i pogresno interpretirano.

Reci cu samo ovo... Zestoko sam branio pravo zena da nose hidzab u drzavnim institucijama i pravo djece da pohadjaju vjeronauku. A zamisli, ateista sam. Plitak si da shvatis.
zrakomlat

#27315 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

General War wrote: 09/01/2020 16:14 :?
Image
Image
Image
I sta kazes, Iracka vojska puca po savovima? :lol: Pola siita u njoj radi za Iran.

Nesto prebacujete kikiju, a sabrali se tu da brane "revoluciju" ko macici...sve drugo je jos smjesnije.
Je li ova oprema i vozila trebala završiti u rukama Kurda, planirali se malo obnoviti kad je iračka vojska krenula na njih? :D
espn

#27316 Re: IRAN

Post by espn »

Kiki, najbolje da prestaneš pisati. Nepoželjan si na temi i na forumu.
King_Diamond

#27317 Re: IRAN

Post by King_Diamond »

vrijeme je da AMERIKA satare mali iran i da proglase SDA i IZ terorističkim organizacijama.
karanana

#27318 Re: IRAN

Post by karanana »

ma vidi se po ostacima aviona da ga je projektil pogodio.
eh sad, ko, sta, zbog cega.....mozda greska jer su bili na ivici nerava.....
zanimljivo, sad se irancima desila "greska" koju je amerika ucinila na njihvom putnickom avionu 80ih kad su ga zamijenili za ratni i oborili.

a sve se nesto potkusuruje po jadnim ukrajincima.
Haris.ba

#27319 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Rusi barem otruju te polonijem (navodno). Iranci najave da će te gađati, pa lažu o poginulim (navodno :D ).

Neće valjda Trampu pokloniti sklapanje sporazuma za njegova mandata? Da mi je neko pričao da će ovako skinuti gaće kada im roknu glavnoga generala, ne bih vjerovao.
MaksprotivMarksa

#27320 Re: IRAN

Post by MaksprotivMarksa »

Nevjerovatno je kako etnofiletisticki isprdci IZBiH razmisljaju jednako kao i isprdci SPC kada su geopoliticke teme u pitanju, kao da ih je isti kurko pravio, ups, pa jeste 😁

Samo sirite bratstvo i jedinstvo srecice nase ❤🇧🇦
General War

#27321 Re: IRAN

Post by General War »

zrakomlat wrote: 09/01/2020 18:35
Image
Image
Image
I sta kazes, Iracka vojska puca po savovima? :lol: Pola siita u njoj radi za Iran.

Nesto prebacujete kikiju, a sabrali se tu da brane "revoluciju" ko macici...sve drugo je jos smjesnije.
Je li ova oprema i vozila trebala završiti u rukama Kurda, planirali se malo obnoviti kad je iračka vojska krenula na njih? :D
Kurdi su dobili svoje hise, ovo su ameri nanijetili...vidi zastavu u pozadini
General War

#27322 Re: IRAN

Post by General War »

espn wrote: 09/01/2020 18:36 Kiki, najbolje da prestaneš pisati. Nepoželjan si na temi i na forumu.
Zaboravio si "fetvu" izdat :mrgreen:
zrakomlat

#27323 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

General War wrote: 09/01/2020 19:02
zrakomlat wrote: 09/01/2020 18:35
Image
Image
Image

Kurdi su dobili svoje hise, ovo su ameri nanijetili...vidi zastavu u pozadini
Planirao sam da bude šala al očito nisam uspio :lol:
Odnosilo se na onaj stariji post kolege s foruma kad je govorio nešto u fazonu Kurdi jedva čekaju da ih Irak napadne, imaju iračani dobre i nove opreme, taman da se Kurdi obnove. Pa kad su iračani krenuli ovi pobjegoše pješke, upaljena auta ostase na sred ulica :mrgreen:
General War

#27324 Re: IRAN

Post by General War »

Ahaa, e jesi saldjija. :lol:
zrakomlat

#27325 Re: IRAN

Post by zrakomlat »

General War wrote: 09/01/2020 19:30 Ahaa, e jesi saldjija. :lol:
:lol: :lol:
Post Reply