Potvrda od najvećeg Asadovog propagandiste da se rebeli nalaze u Assal al Wardu na QalamounuLeith Abou Fadel @KeepingtheLeith 20m20 minutes ago
Huge attack by Hezbollah and the SAA moments ago in Assal Al-Ward. Scores of scumbags from Jabhat Al-Nusra were laid to waste. #Qalamoun
Sirija
-
cbrt
#27301 Re: Sirija
- Challenger__
#27302 Re: Sirija
Nalaze se na zapadnim prilazima gradu barem 7 dana. To je pogranični planinski pojas koji nikada nije ni bio sasvim očišćen.cbrt wrote:Potvrda od najvećeg Asadovog propagandiste da se rebeli nalaze u Assal al Wardu na QalamounuLeith Abou Fadel @KeepingtheLeith 20m20 minutes ago
Huge attack by Hezbollah and the SAA moments ago in Assal Al-Ward. Scores of scumbags from Jabhat Al-Nusra were laid to waste. #Qalamoun
-
sarajevoxxxx
#27303 Re: Sirija
Broj poginulih u novom masakru Asadovih snaga u Irbinu povečao se na 25!!!
Last edited by sarajevoxxxx on 09/10/2014 20:02, edited 1 time in total.
- Co0l
#27304 Re: Sirija
Ja,za razliku od Celija koji jeste spominjao Jevreje kao narod,nisam spominjao Irance nego pripadnika iranske revolucionarne garde.Tu sam bio jasan i tu nije bilo mjesta za imputiranje.Iz nekog razloga,u koji ne bih ulazio,nije ti smetala njegova jasna optuzba cijelog naroda a mene optuzujes da sam mislio na cijeli narod iako sam jasno napisao na koga se moj komentar odnosi.Hajde da ne spominjemo dvostruke standarde ovaj put nego samo da se priupitamo jedno-ko onda tu imputira,ti ili ja?mirsek wrote:Itekako si imputirao takvu misao cijelom iranskom narodu jer si se nadovezao na chelijev post o jevrejima.Co0l wrote:Ja sam jasno napisao na koga mislim,na tog gardistu a ne na cijeli Iran,tako da nema potrebe da mi podmeces nesto sto nisam rekao.mirsek wrote: Nazalost, ako je onaj prevod sa videa tacan jer ne znam farzi da ga mogu provjeriti,tako je nesto rekao kad su autu prolazili kroz selo i ugledali par civila.
Bila je prica kao sela su pusta, nigdje ljudi na ulici i onda ugledase grupu civila i onda on izjavi sa smijehom, to su arapi, oni nisu ljudi.
Sto opet nema veze sa kontekstom koji cool pokusava da stvori o Iranu jer Iran stoljecima nije nikoga napao i tlacio .
- Maystor
#27305 Re: Sirija
Prekjuče je saxxx izvalio kako su teroristi zauzelu radarsku bazu na Tel Hari, koju je Assad koristio protiv FSAHerr Flick wrote:A šta hoce da uvedu --no fly zone-- iznad Tursko Sirijske granice![]()
![]()
![]()
![]()
To ISIL posjedujue avione
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa nadmasili su sami sebe u gluposti![]()
![]()
Kao da FSA ima avione i satelite, pa da ih Assad špijunira SIGINT bazom
Inače, SIGINT baza o kojoj je riječ je uperena protiv Izraela, i savršeno je jasno ko stoji iza njene okupacije.
-
Hrasno_Rules
#27306 Re: Sirija
Vrijedi procitati za normalne ljude, u to ne ubrajam ove radikale islamisticke i ostala g*** na ovoj temi koji iz dana u dan simpatisu, obozavaju i ocito vole ove teroriste, sireci njihovu propagandu i gluposti ovdje ....
Sirija kroz godine sukoba: Kako se održala, mitovi o sektaškom ratu i nove prijetnje
http://www.advance.hr/vijesti/sirija-kr ... prijetnje/
Sirija kroz godine sukoba: Kako se održala, mitovi o sektaškom ratu i nove prijetnje
http://www.advance.hr/vijesti/sirija-kr ... prijetnje/
- Challenger__
#27307 Re: Sirija
Onaj opet laže i imputira. Ono što sam opisao jeste školska rasistička formula kod Jevreja-raista, a to ni pod razno ne znači da su svi oni rasisti.
Riganje.
Riganje.
- Herr Flick
#27308 Re: Sirija
Ma nevjerovatno je koliko veliki svjetski centri moći misle da su ljudi na ovoj planeti glupi,zaista nevjerovatno...Maystor wrote:Prekjuče je saxxx izvalio kako su teroristi zauzelu radarsku bazu na Tel Hari, koju je Assad koristio protiv FSAHerr Flick wrote:A šta hoce da uvedu --no fly zone-- iznad Tursko Sirijske granice![]()
![]()
![]()
![]()
To ISIL posjedujue avione
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa nadmasili su sami sebe u gluposti![]()
![]()
![]()
Kao da FSA ima avione i satelite, pa da ih Assad špijunira SIGINT bazom
Inače, SIGINT baza o kojoj je riječ je uperena protiv Izraela, i savršeno je jasno ko stoji iza njene okupacije.
Al još jedan smijeh za --no fly zone-- iznad Tursko Sirijske granice
-
sarajevoxxxx
#27309 Re: Sirija
Evo danas u Irbinu 25 poginulih nakon Asadovog raketiranja pijace u centru grada.To po ruskim standardima ne potpiruje ekstremizam, a potpiruje intervencija međunarodne koalicije.Licemjerstvo bez granica.Utrkivaju se sa ostatkom međunarodne zajednice ko će više biti licemjeran.Ova današnja izjava je samo neki njihov novi nivo bezobrazluka, otvoreno jedni druge otkrivaju a zapravo svi podjednako učestvuju i doprinose ovoj klaonici na Bliskom istoku.Challenger__ wrote: Ta izjava prije svega odgovara činjeničnom stanju.
Realno, ovo da se uradilo bilo kojem narodu na planeti, što se uradilo sirijskom i iračkom, bilo bi milion puta gore.Rijad i Teheran, Moskva i Vašington, generatori terorizma.Iz tih gradova sije se sjeme zla već decenijama.Kao što kaže Mukteda Sadr IS ne postoji, izmišljen, jedna velika farsa kojom treba objasniti odnos međunarodne elite, njihovo barbarstvo, divljanje, i njihovu čorbu koju su skuhali narodima na Bliskom istoku.
- Challenger__
#27310 Re: Sirija
Ma ja ba. Svi su krivi samo ne mamlazi ("revolucionari") i majmuni koji su se, od Libije do Sirije, stavili pod komandu Vašingtona i Tel Aviva da vode košer-džihad.
A sad, kad su ispali magarci kao na onoj karikaturi, ne valja im čitav svijet.
Presmješno.
Presmješno.
-
dEnver
#27311 Re: Sirija
Propao napad rebela na Assal al Ward!cbrt wrote:Potvrda od najvećeg Asadovog propagandiste da se rebeli nalaze u Assal al Wardu na QalamounuLeith Abou Fadel @KeepingtheLeith 20m20 minutes ago
Ni mrtve nisu stigli pokupiti.
https://www.facebook.com/video.php?v=85 ... =2&theater
Last edited by dEnver on 09/10/2014 20:23, edited 1 time in total.
- Co0l
#27312 Re: Sirija
Nema potrebe za izmisljanjem kad sve stoji napisano,crno na bijelo:Challenger__ wrote:Onaj opet laže i imputira. Ono što sam opisao jeste školska rasistička formula kod Jevreja-raista, a to ni pod razno ne znači da su svi oni rasisti.
Riganje.
Dakle,ni traga o spomenu samo rasista,jasno pise da govoris o nekakvom jevrejskom gledistu a ne jevrejsko-rasistickom gledistu.Challenger__ wrote:
Ta komplet "revolucionarna" ekipa je prihvatila a Jew's point of view: Jevreji su ljudi a Arapi i ostali su Goyim, insekti. Zato tako strasno ubijaju nejevreje.
E sad,sta si ti mislio ne mozemo znati i mozes se sad,po obicaju,nakon proklizavanja vadit ali zato mozemo znati sta si napisao.Doduse,kolega @mirsek ocito moze znati sta je neko mislio iako taj neko nesto sasvim drugo napise
A ko laze i imputira neka drugi prosude,barem nije tesko kad je sve jasno napisano.
Ako nista,nakon sto si sinoc napisao da kod tebe idem na ignore,barem za to sada,bez sumnje,mozemo utvrdit da je bila laz
-
sarajevoxxxx
#27313 Re: Sirija
Pa nije baš tako.Ne možeš kriviti pojedinca što reaguje na zlo, diktatura je zlo, na koncu 50 godina sirijski narod pokušava se otrgnuti iz zagrljaja porodice Asad.22 miliona Sirijaca je u zadnjih 50 godina su desetine puta započinjali revoluciju.Na desetine hiljada sirijskih građana porodica Asad je smlavila do marta 2011.Challenger__ wrote:Ma ja ba. Svi su krivi samo ne mamlazi ("revolucionari") i majmuni koji su se, od Libije do Sirije, stavili pod komandu Vašingtona i Tel Aviva da vode košer-džihad.
Presmješno.
Ali možeš kazati da su Rijad i Teheran zadnjih deset ili dvadeset godina potrošili na desetine milijardi dolara u raspirivanje mržnje, najgoreg sektaštva itd.
- Challenger__
#27314 Re: Sirija
Pazite na tačke, zareze semantiku i slično, pod budnim ste okom malicioznih sitnih duša. Sitne duše hoće da tekfire po svaku cijenu.
- Herr Flick
#27315 Re: Sirija
Al zamislite sad ovu situaciju.Erdogan je blentav i spreman je uci u rat i protiv ISILA i protiv Sirijske vojske-Sad SAA uzvrati Turskoj i svi svjetski mocnici i NATO kazu to je udar na clanicu NATO-a i mi moramo reagovati i NATO pocne napad na Siriju.Ko ih moze sprijecit??? Prakticno niko
Nesto slicno Izrael radi kada se brani u Siriji i bombarduje ponekad polazaje Sirijske vojske i njihove baze
Padne granata na njihovo tlo,odmah rokaju po SAA..
- Co0l
#27316 Re: Sirija
Cuj ko ih moze sprijeciti
Pa Mader Raša,pobogu!
-
sarajevoxxxx
#27317 Re: Sirija
Asadov tenk kojeg su uništile snage opozicije u nedavnim vojnim operacijama u pokrajini Dera u selu Zimrin:

-
Laprdan
#27318 Re: Sirija
Evo malo iz biografije Recep Tayyip Erdoğan iz mladjih dana: (http://hr.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan)
-Odgojen je u vjerničkoj muslimanskoj obitelji.
-Pohađao istanbulsku vjersku Srednju strukovnu školu İmama Hatipa do 1973.
-Pridružio se antikomunističkom Nacionalnom turskom savezu studenata.
-Napisao je, režirao i igrao glavnog lika u predstavi Maskomya 1974., u kojoj su masonstvo, komunizam i židovstvo prikazani kao zli.
-Postao je predsjednik mladeži islamističke Stranke nacionalnog spasa 1976. u Beyoğluu.
Mislim da je iz ovoga i vise nego jasna Erdoganova ideologija. A vidite da covjek sada mudro podrzava Islamsku drzavu kojoj je glavni cilj izvorni serijat, ujedinjenje muslimana i napasti Izrael i da jednom vec cifuti dobiju sto su i zasluzili. Ljudi, Islamska drzava nije kreacija Amerike i Izraela nego njihov najveci strah. To sto Erdogan ne zeli javno da prizna da podrzava Islamsku drzavu je njegova takticka igra gdje zeli da "kupi" vrijeme za Islamsku drzavu da moze da ojaca. Nemojte podcjenjivati Erdogana, pametan je on covjek.

A i u sred tako liberalizovane Turske (gdje prakticno gole djevojke hodaju ulicom nesto kao kod nas ovdje) on je izabrao pokrivenu zenu il je uticao da se pokrije. To najvise nekako govori o njegovoj jacini imana i da se trudi da ispuni sve kako serijat nalaze.
-Odgojen je u vjerničkoj muslimanskoj obitelji.
-Pohađao istanbulsku vjersku Srednju strukovnu školu İmama Hatipa do 1973.
-Pridružio se antikomunističkom Nacionalnom turskom savezu studenata.
-Napisao je, režirao i igrao glavnog lika u predstavi Maskomya 1974., u kojoj su masonstvo, komunizam i židovstvo prikazani kao zli.
-Postao je predsjednik mladeži islamističke Stranke nacionalnog spasa 1976. u Beyoğluu.
Mislim da je iz ovoga i vise nego jasna Erdoganova ideologija. A vidite da covjek sada mudro podrzava Islamsku drzavu kojoj je glavni cilj izvorni serijat, ujedinjenje muslimana i napasti Izrael i da jednom vec cifuti dobiju sto su i zasluzili. Ljudi, Islamska drzava nije kreacija Amerike i Izraela nego njihov najveci strah. To sto Erdogan ne zeli javno da prizna da podrzava Islamsku drzavu je njegova takticka igra gdje zeli da "kupi" vrijeme za Islamsku drzavu da moze da ojaca. Nemojte podcjenjivati Erdogana, pametan je on covjek.

A i u sred tako liberalizovane Turske (gdje prakticno gole djevojke hodaju ulicom nesto kao kod nas ovdje) on je izabrao pokrivenu zenu il je uticao da se pokrije. To najvise nekako govori o njegovoj jacini imana i da se trudi da ispuni sve kako serijat nalaze.
Last edited by Laprdan on 09/10/2014 21:17, edited 3 times in total.
- Challenger__
#27319 Re: Sirija
To tako žele SAD i sateliti (Fra, GB), oni bi "da mlate gloginje tuđim *.....", ali nema znakova da to želi Turska, bar ne za sada. Jer, ako Turska uđe i ne bude u konfliktu sa IS, imaće problem sa Kurdima, a ako napadnu IS imaće problem sa njima.Herr Flick wrote:Al zamislite sad ovu situaciju.Erdogan je blentav i spreman je uci u rat i protiv ISILA i protiv Sirijske vojske-Sad SAA uzvrati Turskoj i svi svjetski mocnici i NATO kazu to je udar na clanicu NATO-a i mi moramo reagovati i NATO pocne napad na Siriju.Ko ih moze sprijecit??? Prakticno niko![]()
Nesto slicno Izrael radi kada se brani u Siriji i bombarduje ponekad polazaje Sirijske vojske i njihove baze
![]()
![]()
![]()
Nije to baš tako jednostavna situacija.
- madner
#27320 Re: Sirija
Napisao sam ranije, Turskoj ne treba pomoc NATO clanica da se u razumnom roku useta u Damask. Samo ne zele sami placati ceh okupacije.Herr Flick wrote:Al zamislite sad ovu situaciju.Erdogan je blentav i spreman je uci u rat i protiv ISILA i protiv Sirijske vojske-Sad SAA uzvrati Turskoj i svi svjetski mocnici i NATO kazu to je udar na clanicu NATO-a i mi moramo reagovati i NATO pocne napad na Siriju.Ko ih moze sprijecit??? Prakticno niko![]()
![]()
![]()
![]()
- animals
#27321 Re: Sirija
Slusam na Austrijskimvijestima da ne dozvoljavaju ni Kurdima da prodju do Kobanea, da pomognu svojima..madner wrote:Napisao sam ranije, Turskoj ne treba pomoc NATO clanica da se u razumnom roku useta u Damask. Samo ne zele sami placati ceh okupacije.Herr Flick wrote:Al zamislite sad ovu situaciju.Erdogan je blentav i spreman je uci u rat i protiv ISILA i protiv Sirijske vojske-Sad SAA uzvrati Turskoj i svi svjetski mocnici i NATO kazu to je udar na clanicu NATO-a i mi moramo reagovati i NATO pocne napad na Siriju.Ko ih moze sprijecit??? Prakticno niko![]()
![]()
![]()
![]()
- Herr Flick
#27322 Re: Sirija
Ma kako god,ovo je izuzetno opasna situacija za AssadaChallenger__ wrote:To tako žele SAD i sateliti (Fra, GB), oni bi "da mlate gloginje tuđim *.....", ali nema znakova da to želi Turska, bar ne za sada. Jer, ako Turska uđe i ne bude u konfliktu sa IS, imaće problem sa Kurdima, a ako napadnu IS imaće problem sa njima.Herr Flick wrote:Al zamislite sad ovu situaciju.Erdogan je blentav i spreman je uci u rat i protiv ISILA i protiv Sirijske vojske-Sad SAA uzvrati Turskoj i svi svjetski mocnici i NATO kazu to je udar na clanicu NATO-a i mi moramo reagovati i NATO pocne napad na Siriju.Ko ih moze sprijecit??? Prakticno niko![]()
![]()
![]()
![]()
Nije to baš tako jednostavna situacija.
- Challenger__
#27323 Re: Sirija
Ralph Peters,

...penzionisani američki oficir, pisac, vojni i politčki komentator kategorički tvrdi da Obama ne želi da uništi ISIL, da je ovo samo farsa, laž i prevara:
...penzionisani američki oficir, pisac, vojni i politčki komentator kategorički tvrdi da Obama ne želi da uništi ISIL, da je ovo samo farsa, laž i prevara:
...military analyst blasted President Barack Obama for a “fraudulent, pretend effort” against ISIS.
“President Obama doesn’t act to prevent tragedy, he reacts to tragedy, [...] he mourns and does a little bit.”
-
jastuk1
#27324 Re: Sirija
Današnje krvave slike nakon što je genocidna Assadistička vojska iz zraka zaklala 20 civila uključujući kao i uvijek djecu na pijaci u Erbinu, predgrađu Damaska....
-
sarajevoxxxx
#27325 Re: Sirija
Naravno, jedan od stotina masakara koje su djelo kasapina iz Damaska.I sve to pred očima licemjerne međunarodne zajednice.Da se ovaj masakr desio u Kobanu vrištali bi svi zapadni mediji ''IS kolje Kurde'' a pošto se desio u Erbinu niko neće ni objaviti ovu informaciju.jastuk1 wrote:Današnje krvave slike nakon što je genocidna Assadistička vojska iz zraka zaklala 20 civila uključujući kao i uvijek djecu na pijaci u Erbinu, predgrađu Damaska....
U pravu je Rusija kada danas optužuje međunarodnu zajednicu da svojim djelovanjem samo još više cijeli region gura u ekstremizam, samo to ista ta MZ radi od marta 2011.Ovo što Asad radi milion puta je gore od zadnje vojne intervencije međunarodne zajednice koja je samo vrhunac licemjerstva i dvostrukih standarda.