Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#27301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:da se pitam sve bi analogne kanale izbacio iz ponude
Jeste da većina korisnika nisu penzioneri koji sebi ne žele komplikovati život novim tehnologijama, a žele da imaju TV koji mogu jednostavno koristiti.
zudda

#27302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

HardCore wrote:
zudda wrote:Evo klasični primjer digital marketinga i takozvanih internet agenta. Fkt ste previše ofirni već 3-4 puta včrs mijenjate/mijenjaš (pošto nisam siguran da više osoba stoji iza ovih accounta) temu nakon žalbi na funkciinalnost mreže. Malo manje budite ofirni i bit će povišica ;-)

To komsija samo udri, al ne znam ko te navrati da potpises ugovor s ovim klocinama
Ma neće ni konkurenciji da mi priključi paket a živim tik do puta glavnog i nemam problema rado bih sad potpisao najskuplji ugovor il u telekomu il u telemahu al izgleda nmg ni jedni ni drugi što zaista ne razumijem s obzirom da prva kuća do mene ima normalno internet. Samo mi žao hs.a što se prodao bili su ubjedljivo najbolji. Jedina razlika između telekoma i telemacha je barem u mom slučaju što telekom konkretno kaže možemo ti priključiti to i to i gotovo hoćeš nećeš. A telemach obećava i daje neke nenormalne ponude koje ne može ispoštovati. Ja kad sam rekao da hoću trio extra pitaju me 3 puta jeste li sigurni i na kraju kao zadržavaju pravo na smanjenje paketa. A iskreno najradije bih potpisao premium ili mojatv full speed ali ni jedni ni drugi nisu sposobni da to isporuče tako da što se mene tiče ko god kaže nešta o kvalitetu telemacha ili telekoma laže. Jedino je hs bio max pošten što se toga tiče pristojan paket uz konstantnu brzinu i nema razbacivanja nekim brzinama koje nisu sposobni isporučit.
MTV

#27303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
MTV wrote:Ne znam kako da vam uvrste kanale TV1 HD i OBN HD koji nepostoje. TV1 ima fb stranicu i youtube kanal pod nazivom TV1 HD ali jos uvijek nemaju HD kanala. Objavili bi vec negdje da je krenuo sa radom. OBN isto tako nema HD ali ima OBN plus kanal koji je reprizina repriza svega i svacega.

Kod Filmboxa budite konkretniji jer ima 3 FilmBox kanala. Filmbox plus preveden, Arthouse Filmbox prevod na engleski, Filmbox HD preveden.
Mislio sam na ovaj Filmbox Plus, ali nisam naveo, a ovi domaći kanali TV1 i OBN imaju finansijsku mogućnost da nekad u skorijoj budućnosti krenu sa emitiranjem programa u HD rezoluciji.

Što se njih tiče, na ta dva mjesta sam stavio placeholdere, da bi se ostavilo dovoljno mjesta za neko buduće korištenje, ako ti kanali krenu sa emitiranjem u HD rezoluciji, i budu u ponudi Telemach-a.
Dobro, kad bude bice i tih u HD formatu :) al to je jos nazalost daleko
crnivrag

#27304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Eto ispravio sam grešku sa nazivom Filmbox kanala, i drugačijom bojom sam označio TV1 HD i OBN HD, te stavio napomenu za njih.

Nova verzija dokumenta je live na istom linku.
crnivrag

#27305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:telemah što prije treba da krene sa mobilnom telefonijom
O ovome je bilo govora u onoj obavijesti pred novu godinu, u kojoj je direktor Telemach-a rekao da se rentabilnost tržišta mobilne telefonije trenutno testira u Sloveniji, u okviru Telemach-a.

Te da bi se usluga mobilne telefonije mogla ponuditi nekad u budućnosti, ako se pokaže rentabilnom.

Po informacijama sa stanice United Grupe, Telemach Slovenija je trenutno treći vodeći operater mobilne telefonije u Sloveniji.
AnonymousBIH

#27306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Problema uvijek ima, na svakoj mrezi. Razlika između Telemacha i ostalih je što se ovi trude da problem riješe što prije i paze na korisnika, umanjuju račun itd. I jas sam imao problema, ali dok na Telecomu mi trebaju tri dana da problem prijavim na 1444, pa još 10-15 dana da čekam da neko dođe itd., Telemachovi tehničari dođu isti ili sutradan. Ovo govorim za područje bivšeg ViNet-a, moguće da negdje drugo nisu toliko ažurni, ali sumnjam.

A Telecomovim tehničarima je suvišno govoriti, priključi njihovu uslugu pa da vidi šta je patnja. Želiš internet od 10mbps ili eventualno 2 STB, provjera koja traje mjesec dana i na kraju ti kažu da nema tehničke mogućnosti. Kad se šta pokvari jedina solucija, ako znaš i sam šta je problem, je da uzmeš opremu i ganjaš tehničare po gradu, ispod 7-10-15 dana ti neće doći. I kada ih pitaš zašto se toliko čeka, kaže nemamo dovoljno ljudi. Pa ti ostave modem i nagode PPPOE konekciju na jednom kompjuteru, ne naprave wi-fi mrežu i slične stvari koje su se meni lično događale.
zdruzdjo

#27307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

punosvega wrote:
zdruzdjo wrote:Ako vec imas provucene koaksijalne kablove kroz zidove vidi kuda ti idu, mozda se nesto da izmajmunisati da ne busis ako ne moras.
Znaci ovako nesto. Samo gdje naci ovakve stvari kod nas.
http://www.amazon.com/Dualcomm-Ethernet ... B009AGCLVG
Ili
http://www.zyxel.com/products_services/ ... coax.shtml
Ma mozes i to samo sto vidim da nije jeftina varijanta.
ali nije lose kroz iste instalacije tj provuci i mrezni kabal. ima sigurno mjesta a mreznog kabla ima jeftino. a nikad nije zgoreg da imas instalaciju mreznu na vise mjesta. nikad ne znas gdje moze zatrebati.
covjekov najbolji prijatelj nije pas nego svaka vrsta police i svaka vrsta uticnice montirana u zidu. :lol: :lol:
zdruzdjo

#27308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

AnonymousBIH wrote:Problema uvijek ima, na svakoj mrezi. Razlika između Telemacha i ostalih je što se ovi trude da problem riješe što prije i paze na korisnika, umanjuju račun itd. I jas sam imao problema, ali dok na Telecomu mi trebaju tri dana da problem prijavim na 1444, pa još 10-15 dana da čekam da neko dođe itd., Telemachovi tehničari dođu isti ili sutradan. Ovo govorim za područje bivšeg ViNet-a, moguće da negdje drugo nisu toliko ažurni, ali sumnjam.

A Telecomovim tehničarima je suvišno govoriti, priključi njihovu uslugu pa da vidi šta je patnja. Želiš internet od 10mbps ili eventualno 2 STB, provjera koja traje mjesec dana i na kraju ti kažu da nema tehničke mogućnosti. Kad se šta pokvari jedina solucija, ako znaš i sam šta je problem, je da uzmeš opremu i ganjaš tehničare po gradu, ispod 7-10-15 dana ti neće doći. I kada ih pitaš zašto se toliko čeka, kaže nemamo dovoljno ljudi. Pa ti ostave modem i nagode PPPOE konekciju na jednom kompjuteru, ne naprave wi-fi mrežu i slične stvari koje su se meni lično događale.
ja ne znam ljudi na koga ste vi nalijetali. ali fakat cujem da su raja imala belaja sa tehnicarima pravo puno.

ja imam adsl od prve sedmice kad je adsl uveden u ponudu bh telekoma. tokom godina nikad nisam imao problem koji mi nisu rijesili maksimalno brzo. zadnji put sam imao belaj sa rusenjem konekcije. 10x dnevno. nisam ni znao dok nisam pogledao log-ove. kad mi je dodijalo zovnuo ih bio petak. u ponedeljak ujutro zovu me. ja na poslu. reko nema me kuci prije pola 5 stvarno hajde neki drugi dan. kaze bice kolega na adresi u pola 5. ja pred zgradu dolazim auto telekoma, i baja rascerupo onu kutiju sa telefonima u haustoru.
prebacio me na drugu paricu u stanu mi poslije zamjenio adsl spliter. nesto mi prekopcao u konektoru. i od tada sve radi perfektno. april 2015.
zudda

#27309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

AnonymousBIH wrote:Problema uvijek ima, na svakoj mrezi. Razlika između Telemacha i ostalih je što se ovi trude da problem riješe što prije i paze na korisnika, umanjuju račun itd. I jas sam imao problema, ali dok na Telecomu mi trebaju tri dana da problem prijavim na 1444, pa još 10-15 dana da čekam da neko dođe itd., Telemachovi tehničari dođu isti ili sutradan. Ovo govorim za područje bivšeg ViNet-a, moguće da negdje drugo nisu toliko ažurni, ali sumnjam.

Ne znam zaista za telekom znam da sam isti problem imao kod hs.a prije otprilike godinu došli nakon 2 dana rekli mreža slaba treba rekonstrukcija u roku 7 dana će sve biti uredu i tako je i bilo. Samo što sam na hs.u tad imao konekciju koja je prekidala ali većinu vremena je bila 3-10 Mb/s. Slažem se da problema uvijek ima ali uvijek sam do sad imao kome da se obratim. I meni su iz telekoma javili da nemaju mogućnosti ispostaviti uslugu koju sam zahtijevao ali su mi javili nakon 5-6 dana a ovi mi već 35 dana obećavaju priključak i ništa
fortaleza

#27310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

crnivrag wrote:
Iza Horizonta wrote:Šta bi od spiska kanala jel još to aktuelno slanje na email ili samo ja i crnivrag to šaljemo?
Evo ja sam čak napravio i listu kanala sa spiskom pozicija, gdje su kanali poredani po kategorijama, jer je trenutno raspored natrpan.

Ovu sam im listu prosljedio odmah onaj dan kad su postavili mail za nove kanale.

U toj listi su uključeni i kanali koje bi bilo poželjno vidjeti u Telemach ponudi: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... ef=2&pli=1
Pa ne mogu vjerovati, programi su mi gotovo isto posloženi kao što si i naveo logički, samo što sam u svojoj listi potpuno pomaknuo listu domaćih programa prema kraju, ostavio samo par ovih jačih domaćih, s tim što mi je HTV na prvom mjestu, a ovo ostalo gotovo istim redoslijedom. I dječji programi su mi pri kraju liste.

Filmski su mi identično poredani kao i sportski i dokumentarni i tim redoslijedom (osim ovih što nisu u ponudi i mom paketu, logično :-D ).
crnivrag

#27311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fortaleza wrote: Pa ne mogu vjerovati, programi su mi gotovo isto posloženi kao što si i naveo logički, samo što sam u svojoj listi potpuno pomaknuo listu domaćih programa prema kraju, ostavio samo par ovih jačih domaćih, s tim što mi je HTV na prvom mjestu, a ovo ostalo gotovo istim redoslijedom. I dječji programi su mi pri kraju liste.

Filmski su mi identično poredani kao i sportski i dokumentarni i tim redoslijedom (osim ovih što nisu u ponudi i mom paketu, logično :-D ).
Zapravo sam ih i slagao logički po kategorijama, kako bi poredak imao smisla.

Prva digitalna shema je bila posložena po kategorijama, a onda su nove kanale, nakon što im je ponestalo slobodnih mjesta među kategorijama, dodavali na neke slobodne random pozicije, pa trenutna oficijalna lista izgleda malo nabacano.
ElRe

#27312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

crnivrag wrote:
Iza Horizonta wrote:telemah što prije treba da krene sa mobilnom telefonijom
O ovome je bilo govora u onoj obavijesti pred novu godinu, u kojoj je direktor Telemach-a rekao da se rentabilnost tržišta mobilne telefonije trenutno testira u Sloveniji, u okviru Telemach-a.

Te da bi se usluga mobilne telefonije mogla ponuditi nekad u budućnosti, ako se pokaže rentabilnom.

Po informacijama sa stanice United Grupe, Telemach Slovenija je trenutno treći vodeći operater mobilne telefonije u Sloveniji.
Telemach Mobil u SLO nije nista napravio dok je bio MVNO, a onda su kupili propali Tus Mobil i sada pokusavaju da ga vrate na noge. To bas i ne ide kako se ocekivalo.
U BiH, sigurno nece krenuti sa MVNO modelom. Blicnet, Elta Kabel, Izi mobil i Telrad Net svi zajedno nemaju 7000 korisnika. Ponuda i djelovanje im je uslovljeno ugovorom koji imaju sa MNO. Generalno MVNO model u BiH nije regulisan od strane RAKa i MNO operatori onda mogu da kontrolisu "razvoj" MVNO modela. Telemach to ne bi prihvatio, izuzev da im MTEL bude partner u FBiH, jer Telemach ne djeluje na podruciju RSa, a u narednih nekoliko godina nece ni djelovati.
Ulaganje u infrastrukturu, u ovom momentu se ne isplati nikome, a narocito ulaganje od nule. Tele2 u HR i Vip u SRB i dan danas posluju sa gubitkom jer su zadnji dosli na trziste i ulozili velike novce u infrastrukturu, a udio na trzistu im je oko 20%
MTV

#27313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nije tacno da Tele2 u HR posluje u gubitku. Jedini povecavaju dobit i broj korisnika dok Vipu i TMobilu opada prihod i broj korisnika. Za Srbiju ne znam.
ElRe

#27314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

MTV wrote:Nije tacno da Tele2 u HR posluje u gubitku. Jedini povecavaju dobit i broj korisnika dok Vipu i TMobilu opada prihod i broj korisnika. Za Srbiju ne znam.
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/ ... obiti.html

Nakon 10 godina uspjeli su da posluju sa profitom, ali

http://www.ictbusiness.info/telekomunik ... k-21-posto
http://www.ictbusiness.info/telekomunik ... lose-mreze

A Vip Srbija

http://www.informer.rs/vesti/ekonomija/ ... liona-evra
ElRe

#27315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

Iza Horizonta wrote: jeste ali ako iza ViP stoji austrija kao država taj gubitak je sitnica.
Iza Vipa vise ne stoji Austrija, vec America Movil, 60%.
Telemach

#27316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zudda wrote:Pozz,
Javljam se ovdje pošto je postalo nemoguće drugačije vas kontaktirati. Naime nemam interneta, digitalne kao ni telefona već 35 dana. Zvao sam call centar već jedno 15 puta i svaki put dobio odgovor da će doći u roku 2 dana. Došli su samo jednom nekad oko 5 januara i rekli da je signal slab. Da stvar bude još gora otišao sam potpisao ugovor na telemach trio paket u nadi da će doći da mi priključe uslugu i uz njihovu usmenu garanciju da će u roku od 7 dana kvar biti otklonjen i da će realizirati prebacivanje na novi paket uz donošenje i priključak novih uredjaja. Takođe jednom su mi rekli da se obratim hs kablovskoj kao njihov korisnik i ja sam otišao ovi su me usmjerili na telemach opet. Eh sad mene zanima ko je odgovoran i da li ja mogu podnijeti neku tuzbu zbog ne izvršavanja usluge koju sam platio 180 KM za priključak i redovno izmirio sve svoje obaveze a nemam uslugu. Da li oni imaju neku zakonsku odgovornost ukoliko preuzmu obavezu da pružaju uslugu na određenom područiju da pruže adekvatnu uslugu svim korisnicima na tim područiju? Da li mogu da ih tužim za ne izvrša
vanje usluge s obzirom da mi je i posao direktno vezan za njihovu uslugu tj telefonski priključak?
Zdravo zudda,
najljubaznije Vas molimo da nam se javite u inbox sa tačnim korisničkim podacima kako bismo provjerili i korigovali sve što je potrebno u najkraćem roku.
Telemach

#27317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NK33 wrote:
Iza Horizonta wrote: Ne napada te niko već ti i takvi kao ti sami sebe napadate, nikakvih većih problema nisam imao sa telemahom, meni samo pada na pamet da koristite staru opremu od HS, koju morate zamjenit za telemahovu ili se zajebajete.
Ako ti nisi imao ne znaci da drugi nemaju. Ni ja nisam imao nikakvih problema do nedavno, i evo sad imam problema da mi internet nestaje po 10-15 puta dnevno. Javio sam se ovdje na forumu korisniku Telemach, ljudi pokusavaju pomoci ali jos uvijek nije rijesen problem. Sta sad, ja trebam biti zadovoljan s ovim problemom samo zato sto ti nisi imao problema?
Ljepse je bilo bez tebe na temi, nadam se da ces uskoro opet dobit nogu, previse si naporan i upadas ko padobranac bez da te iko ista pita.
Zdravo NK33,
odmah ćemo provjeriti Vaš nalog za reklamaciju.
crnivrag

#27318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Vraća se MTV Igman na digitalnu i analognu, a History Channel postaje dio analogne ponude i Start paketa, dok kanal Crime & Investigation postaje dio Osnovnog paketa.

CBS Reality, Fashion TV i TRT Avaz će biti dio digitalne ponude, i neće više biti dostupni u analognoj ponudi u Sarajevu. *

Erotski kanal Satisfaction TV više neće biti dio digitalne ponude, a zamijeniti će ga kanal Dusk! TV.

Link na obavijest: http://www.telemach.ba/Obavijesti/2982/ ... mama.shtml

Također postoji naznaka da uskoro kreću usluge VOD i 72 sata unazad, jer se u obavijesti spominje da se izmjene vrše zbog uvođenja ovih usluga.

* Napomena: Na gore navedenom linku možete vidjeti izmjene pozicija na analognoj i digitalnoj ponudi po gradovima u kojima djeluje kompanija Telemach.
Last edited by crnivrag on 04/02/2016 17:39, edited 1 time in total.
kakaljin

#27319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Ne znam zasto se ne pocne sa ujednacavanjem programske seme, da u svim gradovima u kojima posluje telemach bude identicna programska sema, i da svim korisnicima bude jednako jer istu cijenu placaju.
crnivrag

#27320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:Ne znam zasto se ne pocne sa ujednacavanjem programske seme, da u svim gradovima u kojima posluje telemach bude identicna programska sema, i da svim korisnicima bude jednako jer istu cijenu placaju.
Vjeruj mi da sam im ja to već nekoliko puta predlagao, ako si vidio link na onu moju listu, vidjećeš da sam u legendi naveo da sam listu napravio po logičkom rasporedu i da sam je napravio zbog toga da se u svim digitalnim shemama ujednači ponuda.
kakaljin

#27321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:Ne znam zasto se ne pocne sa ujednacavanjem programske seme, da u svim gradovima u kojima posluje telemach bude identicna programska sema, i da svim korisnicima bude jednako jer istu cijenu placaju.
Vjeruj mi da sam im ja to već nekoliko puta predlagao, ako si vidio link na onu moju listu, vidjećeš da sam u legendi naveo da sam listu napravio po logičkom rasporedu i da sam je napravio zbog toga da se u svim digitalnim shemama ujednači ponuda.
Razumijem ja tebe sta si time rekao, nego su mi oni nelogicni sa ovim razlicitim semama, da sve kanale stave u jednu semu i da kazu to je od sada jedinstvena programska sema na cijelom podruciju telemacha.
crnivrag

#27322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Razumijem ja tebe sta si time rekao, nego su mi oni nelogicni sa ovim razlicitim semama, da sve kanale stave u jednu semu i da kazu to je od sada jedinstvena programska sema na cijelom podruciju telemacha.
To nije izvodivo iz razloga što iz Sarajeva ne mogu direktno distribuirati signal digitalne do npr. Brčkog ili Bugojnog, pa kompanije koje tamo djeluju (a sad su dio Telemach grupacije) puštaju digitalne sheme iz svog sjedišta.

Ali se slažem da bi u svim ponudama, digitalna shema trebala biti jedinstvena.
kakaljin

#27323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:
To nije izvodivo iz razloga što iz Sarajeva ne mogu direktno distribuirati signal digitalne do npr. Brčkog ili Bugojnog, pa kompanije koje tamo djeluju (a sad su dio Telemach grupacije) puštaju digitalne sheme iz svog sjedišta.

Ali se slažem da bi u svim ponudama, digitalna shema trebala biti jedinstvena.
Pa to odrade preko svog Total TV-a.
crnivrag

#27324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:
Pa to odrade preko svog Total TV-a.
Total TV nema sve kanale koje Telemach nudi, a i Total TV je satelitska platforma koja je ograničena kapacitetom.

Svaki zakupljeni satelitski transponder košta na hiljade maraka mjesečno.
sencobih

#27325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Iza Horizonta wrote:
ElRe wrote:
Iza Horizonta wrote: jeste ali ako iza ViP stoji austrija kao država taj gubitak je sitnica.
Iza Vipa vise ne stoji Austrija, vec America Movil, 60%.
eto sam si sve odgovorio, većina tih malih operatera je pokriće za prisluškivanje i praćenje, koju finansiraju razne tajne službe, već viđeno mnogo puta.
:lol: :lol: :lol:
Locked