FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#27276 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:Ja mislim da tu ima i potkuhavanja izvana koje se plasira iznutra.

You know what I mean...
Ima i toga, naravno. Puno je interesa u igri. Ali ako posmatras izjave stvari postaju jasnije. Ovi sto sad igraju su mirniji tipovi i nece javno napadati nikoga, nisu kao Ibra ili Etoo

Samo u posljednja 24 sata mozes procitati

Xavi:" Nije istina da se osjecamo komotno u "Run and gun" sistemu. Ja necu trku gore-dole. Moramo se vratiti dugim pozicijama"

Cesc:" U utakmicama tipa "run and gun" se najbolje osjecamo.

Sve te probleme koje imaju ispoljavaju sa pricom o jebenom stilu. Svako trazi svoju kvotu slave i brani sistem koji mu najvise lezi. Jedino gdje se svi slazu je da nema mjesta za Bartru,Tella i Sergi Roberta :D

Tata pokusava posloziti sve ove frakcije,ali mislim da je nemoguce. Mora presjeci.
LSD

#27277 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Skenderija....Cesc i Xavi su kontradiktorni jedan drugom :mrgreen: valjda se slože oko stavova u svlacionici koju su svakako preuzeli.

Xavi: "Ne trebaju nam pojačanja, moramo povratiti našu kompetitivnost. Imamo mlade igrače koji to mogu uraditi. Ne može se govoriti o promjenama nakon dvije loše utakmice."

- Prihvatit ćemo kritike i trenirati da budemo bolji i da ljudi ponovo budu ponosni na nas.

Imaju mlade igrace, koje Tata ne primjecuje...uostalom, sa mladim igracima veterani bi otišli na klupi i poceli nestajati....prema tome, ne kenjaj Xavi

Xavi: "Busquets treba biti budući kapiten Barcelone. On je najbolji igrač na svojoj poziciji, slab sam na njega."

Opet prica bez kompetencije....ne sjecam se da su ikad Giggs, Scholes, Gerrarad, Lampard, Zaneti ili neki drugi veterani ovako otvoreno agitovali za novog kapitena u svojim klubovima....cak se ne sjecam da ikad ijedan trener Barce (unazad 10 godina) ovako javno zagovarao o kapitenima....smjela izjava, koja pokazuje da niko u klubu nema muda da ga opomene da to ne radi (jer to nije nijegov posao), a druge strane pokazuje koliki stepen suverenosti i autonomije imaju ti veterani.
Treneri trebaju da pricaju i dodjeljuju kapitenske trake, a ne igraci.
suncica24

#27278 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:
suncica24 wrote:Ja mislim da tu ima i potkuhavanja izvana koje se plasira iznutra.

You know what I mean...
Ima i toga, naravno. Puno je interesa u igri. Ali ako posmatras izjave stvari postaju jasnije. Ovi sto sad igraju su mirniji tipovi i nece javno napadati nikoga, nisu kao Ibra ili Etoo

Samo u posljednja 24 sata mozes procitati

Xavi:" Nije istina da se osjecamo komotno u "Run and gun" sistemu. Ja necu trku gore-dole. Moramo se vratiti dugim pozicijama"

Cesc:" U utakmicama tipa "run and gun" se najbolje osjecamo.

Sve te probleme koje imaju ispoljavaju sa pricom o jebenom stilu. Svako trazi svoju kvotu slave i brani sistem koji mu najvise lezi. Jedino gdje se svi slazu je da nema mjesta za Bartru,Tella i Sergi Roberta :D

Tata pokusava posloziti sve ove frakcije,ali mislim da je nemoguce. Mora presjeci.
Evo ga, oglasio se (potihu) i Tata.

Kaže, brine ga što se ekipa deformiše tijekom utakmice i raspadanje kad "pritisne sat" te težak povratak u igru.
Ali, naravno, svu krivicu za to preuzima na sebe :D
Nema iste u igračima koji su nezamjenjivi (jedan drugim) i gdje svako ima svoje (zagarantovano) mjesto u timu :D

Nego, najzanimljivije u cijelom izlaganju je (kategorično) odbijanje da se izrazi o kupovini centralnog veznog.
Što bi reklo, zanimljiva su ta nabacivanja od strane Xavija, Inieste, Cesca...
(a nako je i opcenito interesantno da je fokus sa zadnjeg presao ka centru...)
p206

#27279 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Nema potrebe za centralnim veznim igračima...to bi bilo glupo jer su prodali Thiaga nedavno, plus što imaju S. Roberta kao solidnu zamjenu. Povredom Messija Fabregas manje igra u vezi, a više minuta igra Xavi koji poslije 70 min. evidentno padne.Iniesta može do neke 80. A što je to tako? Vjerovatno i fizička sprema, koja nije urađena na najbolji način. A i zbog toga što u ovakvoj 433 formaciji ta 2 mjesta gdje igraju ova dvojica su najzahtjevnija i fizički i tehnički. I treća stvar ova 2 igrača moraju pokriti najviše prostora u ovakvoj koncepciji novog trenera. Jer je pomakao zadnju liniju 10-ak metara nazad, igra se dublja odbrana, a napadači i dalje igraju visok presing, tako da se ovi u vezi nađu na vjetrometini ako protivnička ekipa uspije dodati pas iz odbrane u sredinu.
Treba kupiti štopera da valja, i još jednog kao rezervu, jer Puyol nažalost više ne može.
Zmijuga loma

#27280 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Ser:" Veterani su saopstili Martinu da ce ga braniti u javnosti, ali da ce u svlacionici biti kako oni odluce"
Loma mi je komično da neko u današnjem vaktu ozbiljno shvata ovako tendenciozne natpise.
skenderija04

#27281 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zmijuga loma wrote:
Ser:" Veterani su saopstili Martinu da ce ga braniti u javnosti, ali da ce u svlacionici biti kako oni odluce"
Loma mi je komično da neko u današnjem vaktu ozbiljno shvata ovako tendenciozne natpise.
Ne mora svaka vijest koja nam se ne svidja biti tendenciozna.
Kubala

#27282 Re: FC Barcelona

Post by Kubala »

Pozz raja,novi sam na forumu :) sjećate se Laporte kad je rastjerao zvijezde njegove Barce,pa je govorio kako su Ronaldinho,Deco i kompanija morali da napuste Barcu radi nadolazećih zvijezda (Messija,Inieste i kompanije) da nisu više bili gladni trofeja i svega što dolazi sa njima. Pa msm da je ponovno došao taj trenutak da se uradi čistka u ekipi. :D
LSD

#27283 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Kubala wrote:Pozz raja,novi sam na forumu :) sjećate se Laporte kad je rastjerao zvijezde njegove Barce,pa je govorio kako su Ronaldinho,Deco i kompanija morali da napuste Barcu radi nadolazećih zvijezda (Messija,Inieste i kompanije) da nisu više bili gladni trofeja i svega što dolazi sa njima. Pa msm da je ponovno došao taj trenutak da se uradi čistka u ekipi. :D
:thumbup: dobar ti nick

A slažem se sa postom ;-) cistka je neophodna sadašnjoj Barci....zapravo, trebala je poceti vec nakon poraza od Bayerna, ali jbg nema Rosell petlje za tako nešto :-?
Kubala

#27284 Re: FC Barcelona

Post by Kubala »

A slažem se sa postom ;-) cistka je neophodna sadašnjoj Barci....zapravo, trebala je poceti vec nakon poraza od Bayerna, ali jbg nema Rosell petlje za tako nešto :-?[/quote]

Hvala :) a možda bi i napravili čistku,al ih zeza njihov Katalonizam,da je Xavi Brazilac ili Eskim dosad bi već skupljao minute u nekom Monacu.
5 0 5

#27285 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Kubala wrote: Hvala :) a možda bi i napravili čistku,al ih zeza njihov Katalonizam,da je Xavi Brazilac ili Eskim dosad bi već skupljao minute u nekom Monacu.
'sto ih iniesta ne skuplja? :)
Kubala

#27286 Re: FC Barcelona

Post by Kubala »

'sto ih iniesta ne skuplja? :)[/quote]

Pa imaš ti i Messija,ako ćeš tako,al su zaštićeni zbog faktora zvani "La Masia".
5 0 5

#27287 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Kubala wrote: Pa imaš ti i Messija,ako ćeš tako,al su zaštićeni zbog faktora zvani "La Masia".
ma znam. salim se.
Kubala

#27288 Re: FC Barcelona

Post by Kubala »

ma znam. salim se.[/quote]

Ja samo tako pišem,ne hateri. :D
skenderija04

#27289 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Kubala wrote:Pozz raja,novi sam na forumu :) sjećate se Laporte kad je rastjerao zvijezde njegove Barce,pa je govorio kako su Ronaldinho,Deco i kompanija morali da napuste Barcu radi nadolazećih zvijezda (Messija,Inieste i kompanije) da nisu više bili gladni trofeja i svega što dolazi sa njima. Pa msm da je ponovno došao taj trenutak da se uradi čistka u ekipi. :D
Dobrodosao Kubala
HB_BHF

#27290 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma izaći će to na dobro, šta se sikirate... Eno, Messi trenira po 10h dnevno. Da vidim i to čudo u januaru :D
sumirprimus

#27291 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

treba avdiju dovest u januaru da dobiju na brzini...
Adoxxx

#27292 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

HB_BHF wrote:Ma izaći će to na dobro, šta se sikirate... Eno, Messi trenira po 10h dnevno. Da vidim i to čudo u januaru :D
gdje si to procitao, pa ne trenira valjda citav dan :D
HB_BHF

#27293 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Adoxxx wrote:
HB_BHF wrote:Ma izaći će to na dobro, šta se sikirate... Eno, Messi trenira po 10h dnevno. Da vidim i to čudo u januaru :D
gdje si to procitao, pa ne trenira valjda citav dan :D
Messi, koji trenutno boravi u Argentini u sklopu oporavka od svoje povrede, trenira više od deset sati dnevno, doznaje katalonski Sport. S treninzima počinje u 8:30h, a završava oko 19:00h.

Možda je njemu u sklopu treninga uključena hrana, spavanje, gledanje TV - a itd.. :D
Adoxxx

#27294 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

Messi, koji trenutno boravi u Argentini u sklopu oporavka od svoje povrede, trenira više od deset sati dnevno, doznaje katalonski Sport. S treninzima počinje u 8:30h, a završava oko 19:00h.

Možda je njemu u sklopu treninga uključena hrana, spavanje, gledanje TV - a itd.. :D

kad se lik vrati bolji nego sto je bio :D
ascari

#27295 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
BadCopy

#27296 Re: FC Barcelona

Post by BadCopy »

Ima li se gdje pogledat tekma veceras?
BadCopy

#27298 Re: FC Barcelona

Post by BadCopy »

Hvala,el evo gledam na bwinu.i ak je mala slika :lol:
TheHound

#27299 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

BadCopy wrote:Ima li se gdje pogledat tekma veceras?
Arenasport 3
pakica_

#27300 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

ja sam ugasila tv.. ne mogu vise da se patim gledajuci kako se pate..
Post Reply