ne znam koji kurac uopste gledati na proslost, bilo proslo idemo dalje. nikad za nikad nisam uzeo neke slike da gledam kakav sam bio prije 20g ili 30g.Hakiz wrote:Nemoj odmah da me sahraniš, nije tebi lično, ali si mi dala povod.Nisrin wrote:Ja ne stavljam fotografije radi "sepurenja, hvalisanja"...ne znam cime se hvaliti, svako sve u zivotu radi u skladu sa mogucnostima i nije svima vrhunac odmora otici na more ili putovati!
Ja stavljam fotografije iskljucivo jer su LIJEPE, oku ugodne, jer se osjecam lijepo, jer od 500 fotografija svidi mi se ta jedna, kadar, kompozicija, boje, kilaza, faca itdI radi sebe ih stavim, kao neku vrstu uspomene da imam kao neka vrsta "spomenara", ne gusim nikog sa 1000000 fotografija svaki dan, kao mnogi drugi niti da nekome "vadim mast"...
Mene nervira kad neko objavi 10000 fotografija dnevno, hvali se svim i svacim, od djece do odjece, toga gdje se nalazi itd...Valjda to postaje bit drustvenih mreza, a ne razmjena informacija ili komunikacija s nekim ko zivi dalje od nas...
Razumijem ove influensere koji zive od toga, ali obicne ljude- ma daj, koga briga...jos uzmimo cinjenicu da se na drustv. mrezama prikazuje samo ono sto je LIJEPO, jedan MALIIIII djelic zivota!
NAime, nekada su se fotografije koje su čuvane da budu uspomene stavljale u albume koji su se poslij,e čak i decenijama poslije, prelistavali i vraćali vremena u kojima su fotorafije nastale. Ako su imale baš ono baš estetsku i/ili umjetničku vrijednost, kaširane su, uramljivane i stavljane na zid.
Masa je viceva u kojima ljudi poslie povratka sa odmora "maltretiraju" prijatelje i rodbinu tjerajući ih da posmatraju stotine slajdova tima moj sinčina u vodi, moja djeca me zakopala d ovrata u pijestak itd.
I pojavom društvenih mreža, odjednom ono šta je bilo predmet viceva i sprdnje postane cool, fotografije tipa moja kćerkica u šalaufu uči da pliva, a plinsom rioniku ispred šatora krčka se kuhani kupus itd postaju nešto šta se mora pokazati svima i ako neko slučajno to ne lajka, jadna mu majka.
Društvene mreže će ubiti svaki ukus i osjećaj da samo vrijedno zaslužuje da se posebno obradi i onda da se sa tim hvali. Ne da na društvenim mrežama nema kvalitetnog sadržaja, naravno da ima, ali svojom prirodom mediokritetstvo i kič se šire i inficiraju sve drugo.
Popularne stvari koje ne kontam
- nepass1
#27276 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- annoy
#27277 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Preuvelicavanje i izazivanje panike i histerijezrakomlat wrote:Opet nesto sto ne kontam, a popularno je.
Gori Amazon, žao i meni šume i živine u njoj i posljedica ali ne kontam fake slike sto se shareuju po društvenim mrežama.
Ne kontam što bi neko napravio kolaz s fake slikama a ni one sto to dijele i to bjesomučno.
-
dječak sa šibicama
#27278 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Crveni tepih, pardon cilim, pogresno je shvacen ili predstavljen kao neko ekskluzivno mjesto po kojem samo probrani mogu "prosetati".
Platis kartu i pozicioniras se na cilim.
Niti je ovo Kan, niti je Holivud.
-
kakavdanakneiskustvu
#27279 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dječak sa šibicama wrote:Crveni tepih, pardon cilim, pogresno je shvacen ili predstavljen kao neko ekskluzivno mjesto po kojem samo probrani mogu "prosetati".
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#27280 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa one like one prAyzrakomlat wrote:Opet nesto sto ne kontam, a popularno je.
Gori Amazon, žao i meni šume i živine u njoj i posljedica ali ne kontam fake slike sto se shareuju po društvenim mrežama.
Ne kontam što bi neko napravio kolaz s fake slikama a ni one sto to dijele i to bjesomučno.
samo im kažeš da kupe odmah kartu za Brazil i idu volontirati ako im je već toliko stalo
-
dječak sa šibicama
#27281 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vidjeh jucer sliku, brazilski vojnik u rijeci, u narucju drzi leoparda ili kakva je vec ono macka, veca macka od njega, kao spasava je.
Realno?
Realno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27282 Re: Popularne stvari koje ne kontam
De baci tu na artibute ili pepe....tu sto ti se svidja faca i kilazaNisrin wrote:Ja ne stavljam fotografije radi "sepurenja, hvalisanja"...ne znam cime se hvaliti, svako sve u zivotu radi u skladu sa mogucnostima i nije svima vrhunac odmora otici na more ili putovati!
Ja stavljam fotografije iskljucivo jer su LIJEPE, oku ugodne, jer se osjecam lijepo, jer od 500 fotografija svidi mi se ta jedna, kadar, kompozicija, boje, kilaza, faca itdI radi sebe ih stavim, kao neku vrstu uspomene da imam kao neka vrsta "spomenara", ne gusim nikog sa 1000000 fotografija svaki dan, kao mnogi drugi niti da nekome "vadim mast"...
Mene nervira kad neko objavi 10000 fotografija dnevno, hvali se svim i svacim, od djece do odjece, toga gdje se nalazi itd...Valjda to postaje bit drustvenih mreza, a ne razmjena informacija ili komunikacija s nekim ko zivi dalje od nas...
Razumijem ove influensere koji zive od toga, ali obicne ljude- ma daj, koga briga...jos uzmimo cinjenicu da se na drustv. mrezama prikazuje samo ono sto je LIJEPO, jedan MALIIIII djelic zivota!
Lozenje ex sirotilje na glamur je nepresusno. Purivatra im to prodaje u maniru najboljih jalijasa...dječak sa šibicama wrote:Crveni tepih, pardon cilim, pogresno je shvacen ili predstavljen kao neko ekskluzivno mjesto po kojem samo probrani mogu "prosetati".
-
zrakomlat
#27283 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakva ti je ova? Iz Amazona, naravno, nedavna.dječak sa šibicama wrote:Vidjeh jucer sliku, brazilski vojnik u rijeci, u narucju drzi leoparda ili kakva je vec ono macka, veca macka od njega, kao spasava je.
Realno?

-
dječak sa šibicama
#27284 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nakon jedno 99% "kucnih dostava" hrane pod sta ugostitelji podrazumjevaju da izadjes pred zgradu uskoro na vrh ulice, u susjednu ulicu, do centra grada, jer je gospodinu dostavljacu problem dostaviti naruceno na vrata... sad i brza posta sve cesce trazi da ih cekas negdje, pa jebem mu sve jel toliki problem dostaviti naruceno na vrata, kao u citavom normalnom svijetu.
- beni-bu-man
#27285 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jednostavno kazes ne mogu, kad te pita dal mozes sici, sta sam ih puta vratio tako nazad, pa ih ponovo nazovem i kazem "dostavljac nije htio dostaviti hranu" gamad zescadječak sa šibicama wrote:Nakon jedno 99% "kucnih dostava" hrane pod sta ugostitelji podrazumjevaju da izadjes pred zgradu uskoro na vrh ulice, u susjednu ulicu, do centra grada, jer je gospodinu dostavljacu problem dostaviti naruceno na vrata... sad i brza posta sve cesce trazi da ih cekas negdje, pa jebem mu sve jel toliki problem dostaviti naruceno na vrata, kao u citavom normalnom svijetu.
- vjesticanametli
#27286 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Iz picerije dino zovu ev ideee naruDZba siDZite il izaDZite....zao mi vozaca inace ne bi nikad sisla ...ne zove vozac
-
moonca
#27287 Re: Popularne stvari koje ne kontam
hm... onda ne zasluzuje baksish ..no, moguce da je problem i parking.. imajte razumjevanja... kao i gubi vrijeme trazeci vas...dječak sa šibicama wrote:Nakon jedno 99% "kucnih dostava" hrane pod sta ugostitelji podrazumjevaju da izadjes pred zgradu uskoro na vrh ulice, u susjednu ulicu, do centra grada, jer je gospodinu dostavljacu problem dostaviti naruceno na vrata... sad i brza posta sve cesce trazi da ih cekas negdje, pa jebem mu sve jel toliki problem dostaviti naruceno na vrata, kao u citavom normalnom svijetu.
- pustopoljina
#27288 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I pisi negativne recenzije, na google posebno.
-
zekoslav85
#27289 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja uvijek izadjem iz zgrade...jer stvarno nema se lik gdje parkirati..uvijek rizikuje za kaznu i onda taj dan odradi za nista... jer je vecina tako nezgodno..kao da je problem izaci na min..lakse je vama nego njemu... Pogotov u starom gradu ili centru gdje su vecina firmi...dječak sa šibicama wrote:Nakon jedno 99% "kucnih dostava" hrane pod sta ugostitelji podrazumjevaju da izadjes pred zgradu uskoro na vrh ulice, u susjednu ulicu, do centra grada, jer je gospodinu dostavljacu problem dostaviti naruceno na vrata... sad i brza posta sve cesce trazi da ih cekas negdje, pa jebem mu sve jel toliki problem dostaviti naruceno na vrata, kao u citavom normalnom svijetu.
Jest glupo umjesto da bude ispred tvoje zgrade a on otisao preko ceste to je nelogicno...budi ispred i to je to..
Ako vec ne mogu izaci zbog bebe zamolim onda nekako i dodje.. ostavis mu marku dvije barem za trud..
- Jack Be Nimble
#27291 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa sve app za dostavu kazu eto ga za dvije minute izadji i cekaj. Sto ima logike, vozac ide od restorana do restorana i kupi hranu, nema vremena da ceka na lift.dječak sa šibicama wrote:Nakon jedno 99% "kucnih dostava" hrane pod sta ugostitelji podrazumjevaju da izadjes pred zgradu uskoro na vrh ulice, u susjednu ulicu, do centra grada, jer je gospodinu dostavljacu problem dostaviti naruceno na vrata... sad i brza posta sve cesce trazi da ih cekas negdje, pa jebem mu sve jel toliki problem dostaviti naruceno na vrata, kao u citavom normalnom svijetu.
- vjesticanametli
#27292 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakav app u SA 
-
dječak sa šibicama
#27293 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma imaju gdje parkirati, puna ulica parking mjesta, jedino je guzva preko noci kad narod parkira kola. Po danu moze gdje hoce, nego nece, lakse iz auta.
Mislim, kucna dostava, ili brza posta, pa "izadjite napolje". Mars.
Mislim, kucna dostava, ili brza posta, pa "izadjite napolje". Mars.
- nepass1
#27294 Re: Popularne stvari koje ne kontam
narucio ja iz esmeralde, zove lik eto me, reko silazim pred zgradu. kaze koji stan ovo je kucna dostava nemas ti sta izlaziti. ostavio me bez texta.
-
dječak sa šibicama
#27295 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dugo nisam narucivao tamo, ali i Casper je imao dostavu na vrata. Bas ono cudno bi.
Ali hajde restorani i nekako, nego brza posta. Pa brate, placen si da na vrata dostavis, ne da te ja ganjam po parkingu. Ima gdje parkirati, a i da nema, kamara kombija stane pred radnju dostavljaju robu, upale sva cetiri zmigavca. Sigurno ne zovu radnike da izadju po robu.
Ali hajde restorani i nekako, nego brza posta. Pa brate, placen si da na vrata dostavis, ne da te ja ganjam po parkingu. Ima gdje parkirati, a i da nema, kamara kombija stane pred radnju dostavljaju robu, upale sva cetiri zmigavca. Sigurno ne zovu radnike da izadju po robu.
-
moonca
#27296 Re: Popularne stvari koje ne kontam
....ako ne nadje parking -osta ti bez hrane..nepass1 wrote:narucio ja iz esmeralde, zove lik eto me, reko silazim pred zgradu. kaze koji stan ovo je kucna dostava nemas ti sta izlaziti. ostavio me bez texta.
- ExNihilo
#27297 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Arhetipski strah mentalno krezubog bosančerosa - strah od klime.
Kad upališ klimu, bosančeros se sjeti zdravlja. Do tog trenutka može sve, od dudlanja cigara do nargile, ne smeta ni kancerogen zrak, ni procesirana salamurina, ni to što do trafike ide autom, ni melanom od reš pečenja na plaži...ali jarane, nemoj ba klimu paliti. Nije dobro za zdravlje.
Kad upališ klimu, bosančeros se sjeti zdravlja. Do tog trenutka može sve, od dudlanja cigara do nargile, ne smeta ni kancerogen zrak, ni procesirana salamurina, ni to što do trafike ide autom, ni melanom od reš pečenja na plaži...ali jarane, nemoj ba klimu paliti. Nije dobro za zdravlje.
- alibaba_i_30_godina
#27298 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno da ima, ali uvijek je najlakše napamet pričati/pisati.vjesticanametli wrote:Kakav app u SA
- vjesticanametli
#27299 Re: Popularne stvari koje ne kontam
cuuuj jel ti sad laksealibaba_i_30_godina wrote:Naravno da ima, ali uvijek je najlakše napamet pričati/pisati.vjesticanametli wrote:Kakav app u SA
- alibaba_i_30_godina
#27300 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni svejedno.vjesticanametli wrote:cuuuj jel ti sad laksealibaba_i_30_godina wrote:Naravno da ima, ali uvijek je najlakše napamet pričati/pisati.vjesticanametli wrote:Kakav app u SA
Uvijek je bilo neinformisanih i ignoranata.