Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#27276 Re: Sarajenevski derbi

Post by Charuga »

Pitar sa Kariba wrote:Nema šta (pitarski :oops: ) savez odgadjati utakmicu. Znaju se propozicije. Kone su se usrale, pa im je odgovaralo da kiša/susnježica uništi teren. Iako su mogli tražiti pomjeranje termina utakmice. Može i 24 sata ranije. Sad fol savez kriv sto nije prognozu pratio. :lol:
Peljto, na tebe je red! 8-)
Kad da traže pomjeranje? Trebali su možda u četvrtak da traže odgađanje, a vani sunce ko u proljeće. I koji razlog? Vidili smo na yr.no da će PADATI KIŠA cijeli dan. Ne snijeg, nego kiša.

Šta je sad problem, ima sutra novi termin pa neka se igra.
Nadzorna_ploca

#27277 Re: Sarajevski derbi

Post by Nadzorna_ploca »

Na Kosevu bar poplocan izlaz na travnjak.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#27278 Re: Sarajevski derbi

Post by Pitar sa Kariba »

Charuga slažem se sa tobom neka ugraju. Vi ste mogli tražiti odgodu, znamo sta i kisa uradi travnjaku na Grbavici. Nije odgođeno zbog snijega ne spinujte bez veze nego Zeljo nije obezbijedio uslove! Kao otkud snijeg?!
dragma
Vozim: Pješe

#27279 Re: Sarajevski derbi

Post by dragma »

Pitar sa Kariba wrote:Charuga slažem se sa tobom neka ugraju. Vi ste mogli tražiti odgodu, znamo sta i kisa uradi travnjaku na Grbavici. Nije odgođeno zbog snijega ne spinujte bez veze nego Zeljo nije obezbijedio uslove! Kao otkud snijeg?!
:thumbup:
Oni ko komunalno svake godine...haj da je avgust ali jbg, kraj novembra, još na tv-u pet dana najavljuju snijeg za vikend... :lol:
avetinja

#27280 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Glupost je što se derbi nije igrao jučer. Tako bi se obilježio i praznik, a ne može se reći d anisu znali kakvo će vrijeme biti danas.
dragma

#27281 Re: Sarajevski derbi

Post by dragma »

Praznik, neradni dan :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#27282 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Cirkus danas, što jes jes :-)
Nebitno ko je kriv, ali ono posipanje krive linije iz Jupol kante, ofarbane lopte, dvije lopate....ne kažem da je bilo uslova na terenu, bilo je snijega i još je padao, ali poslije ovih radnji, pogotovo nije bilo uslova. Da, i famozne trake na golovima :skoljka:
Ne bih ja komšije okrivio za sve, itekako savez ima amaterski pristup generalno kad je domaća liga u pitanju, ali ima i njihovog aferima, kao domaćini su bili loši danas i još se onaj ljuti ko da je FKS poslalo snijeg :oops:
Cirkus je generalno, pa gledam u Gabeli ne pada, ali zato teren ko iz Zimbabvea....više zemlje nego trave...pa ne može ono onako, ne može se igrati :roll:
Ovo za sutra...pravila tako nalažu, razumijem da komšiluk navija da se odgodi nekad poslije, ja bih da se odigra sutra, ali opet je pitanje, kako, šta će biti bolje do sutra...snijeg će tek nekad ujutro prestati i onda još smrzne, ljepota, može se odigrati, ali jedna hokeja.
Ovi što kukaju na navijački dio, istina je da je bio sjever i jug, ono na istoku...pola prazno....snijeg i to i nema nikog.
Moglo se ovo premjestiti u subotu, komotno. Ja sam gledao prošlu subotu, sve ok do nedelje, onda se najavljuje kiša, pad temperature, i mogući snijeg...pa ako je iko to uzeo u obzir, bolje je bilo da se odmah prebaci u subotu i ne bi ništa ovo danas bilo. To je još jedna mrtva reakcija saveza, ko što smo i navikli. Vjerovatno da se i tražilo, ne bi odobrili.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27283 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Pa u Americi igraju za Božić (recimo NBA) ili u Engleskoj isto, pa čak i prvi dan Nove godine, što ne bismo i mi to tako, jok kod nas je praznik, ne smije se ni lopte :oops:
LSD

#27284 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Haj ba manite se više šuplje.

Nego šta se odlucilo? igrali se sutra ili odlaže do daljnjeg? što je mnogo bolja opcija
Sutra ce biti još gori teren nego danas....i kakav bi to bio derbi ponedeljkom u 13.00 pred 500 ljudi :facepalm:
bjelave

#27285 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Ja, bi ona njihova izjava da su oni klub iz metropole. Tacno me bude sramota za njih.
Ne bi do jutros vjerovao da je i to moguce.
Tomahawk11
Globalni moderator

#27286 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:Haj ba manite se više šuplje.

Nego šta se odlucilo? igrali se sutra ili odlaže do daljnjeg? što je mnogo bolja opcija
Sutra ce biti još gori teren nego danas....i kakav bi to bio derbi ponedeljkom u 13.00 pred 500 ljudi :facepalm:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nsbih ... /171126047

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /171126076

Evo, ako je vjerovati, sutra.
Loše što se tiče navijača, slažem se. Mada je i danas bila tankosava.
avetinja

#27287 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Igra se.
Kojih 500? Biće 6 milja najmanje. :mrgreen:
emigrazione

#27288 Re: Sarajevski derbi

Post by emigrazione »

Tomahawk11 wrote:Cirkus danas, što jes jes :-)
Nebitno ko je kriv, ali ono posipanje krive linije iz Jupol kante, ofarbane lopte, dvije lopate....ne kažem da je bilo uslova na terenu, bilo je snijega i još je padao, ali poslije ovih radnji, pogotovo nije bilo uslova. Da, i famozne trake na golovima :skoljka:
Ne bih ja komšije okrivio za sve, itekako savez ima amaterski pristup generalno kad je domaća liga u pitanju, ali ima i njihovog aferima, kao domaćini su bili loši danas i još se onaj ljuti ko da je FKS poslalo snijeg :oops:
Cirkus je generalno, pa gledam u Gabeli ne pada, ali zato teren ko iz Zimbabvea....više zemlje nego trave...pa ne može ono onako, ne može se igrati :roll:
Ovo za sutra...pravila tako nalažu, razumijem da komšiluk navija da se odgodi nekad poslije, ja bih da se odigra sutra, ali opet je pitanje, kako, šta će biti bolje do sutra...snijeg će tek nekad ujutro prestati i onda još smrzne, ljepota, može se odigrati, ali jedna hokeja.
Ovi što kukaju na navijački dio, istina je da je bio sjever i jug, ono na istoku...pola prazno....snijeg i to i nema nikog.
Moglo se ovo premjestiti u subotu, komotno. Ja sam gledao prošlu subotu, sve ok do nedelje, onda se najavljuje kiša, pad temperature, i mogući snijeg...pa ako je iko to uzeo u obzir, bolje je bilo da se odmah prebaci u subotu i ne bi ništa ovo danas bilo. To je još jedna mrtva reakcija saveza, ko što smo i navikli. Vjerovatno da se i tražilo, ne bi odobrili.
Ti kao organizator uradis sve, niko ne ocekuje engleske travnjake i naravno da nije nikakvo cudo sto se utakmica odgadja zbog snijega, ali da farbas lopte, da crtas nekakve krive linije iz jupol kante i ostalo, nivo kantonalne lige...
decko_sa_kovaca

#27289 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Tomahawk11 wrote:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/nsbih ... /171126047

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zelje ... /171126076

Evo, ako je vjerovati, sutra.
Loše što se tiče navijača, slažem se. Mada je i danas bila tankosava.
Kad je danas tanko mos mislit sutra, evo ja prvi necu. Poso jbg
Tomahawk11
Globalni moderator

#27290 Re: Sarajevski derbi

Post by Tomahawk11 »

Jasno, radni dan, svi oni koji ne mogu otići, trebali bi vidjeti s klubom da refundira novac za karte.
north

#27291 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

6 milja sutra al u crtanim filmovima, koliko je bilo danas pred sami početak, otprilike toliko nekako ili malo više...sutra je neminovno da bude upola manje...ponedjeljak u 13 sati ne može ljepše za ne doći :D ....posao je posao jebi ga :oops: ....ljudi koji rade ne mogu doći izuzev slobodnog dana a mazohizam bi bilo bojkototi posao zarad divne igre.... .....4 milje max. možda još koja stoja na to, a I to dabogda :-) ...Obaraju se rekordi derbija što jest jest.. :roll: .Najveća utakmica i tako to :D :skoljka:
LSD

#27292 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

avetinja wrote:

Igra se.
Kojih 500? Biće 6 milja najmanje. :mrgreen:
Ma kakvi :mrgreen: 2 milje standardnih bolsnika, mjera.
Pa danas (još neradni dan) je bilo 6-7 milja po onom kijametu. Sutra ko dođe u 13.00 klub mu treba dati godišnju za narednu sezonu, u znak zahvalnosti :mrgreen:
ZonFon

#27293 Re: Sarajevski derbi

Post by ZonFon »

Jel se opet pomijera datum osnivanja navijacke policije :?

Sretan 29. rodjendan konama :thumbup:
dragma

#27294 Re: Sarajevski derbi

Post by dragma »

LSD wrote:
Nego šta se odlucilo? igrali se sutra ili odlaže do daljnjeg?
Na ljeto iduće godine, pod uslovom da ne pada kaiša :lol:
dragma

#27295 Re: Sarajevski derbi

Post by dragma »

Tomahawk11 wrote:Jasno, radni dan, svi oni koji ne mogu otići, trebali bi vidjeti s klubom da refundira novac za karte.
Šipak će refundirati, otišle pare na jupol i lopate :D
decko_sa_kovaca

#27296 Re: Sarajevski derbi

Post by decko_sa_kovaca »

Ja bi da se igra heftu prije pocetka proljetnog dijela sta vi mislite
avetinja

#27297 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

LSD wrote:Ma kakvi :mrgreen: 2 milje standardnih bolsnika, mjera.
Pa danas (još neradni dan) je bilo 6-7 milja po onom kijametu. Sutra ko dođe u 13.00 klub mu treba dati godišnju za narednu sezonu, u znak zahvalnosti :mrgreen:
U onom kupu 2008. i 2014. je bio dobar broj. Dobar za termin. :mrgreen: Ovaj 2008. se igrao nekad u 13 ili 14, a drugi kasnije, oko 17-18, pa je opet dobar broj bio. Jedino ako se raja naljutila zbog lopata i lopte. :mrgreen:
bleee_sa

#27298 Re: Sarajevski derbi

Post by bleee_sa »

decko_sa_kovaca wrote:Ja bi da se igra heftu prije pocetka proljetnog dijela sta vi mislite
manijak1

#27299 Re: Sarajevski derbi

Post by manijak1 »

Ja fakat ne znam kako će to izgledati sutra , ali biće teško osposobiti teren.
Još i radni dan .
Sretan 29. rodjendan konama
:oops: što je više kleveta i laži to nam je Željo miliji i draži :oops:
Džaba džaba Džaba džaba
Šipak će refundirati, otišle pare na jupol i lopate
Isprosićemo , pa ćemo vratiti pare 8-)
splinter

#27300 Re: Sarajevski derbi

Post by splinter »

north wrote:
splinter wrote:
north wrote:Nigdje, još samo da vas svi ne ismijavaju, uključuju sada i regiju :oops: ...sve dušmanska posla znam :D
Pa ja bih prije rekao da ismijavaju savez, isti onaj savez koji od izbora selektora pravi farsu, koji nikada ne kazni veličanje ratnih zločinaca, zviždanje nacionaloj himni, koji ne uloži jednu KM na stadione u državi od para od Brazila pa još na ovamo, koji pravi najzgusnutiji raspored u decembru mjesecu praktički a zna kakvi su tereni. Možeš vjerovat i da je zemlja ravna ploča, to je tvoje pravo. Današnji dan je samo odraz stanja u državi i u fudbalu općenito. Nema tu nas i vas već je samo pitanje kako se ploča okrene na koju stranu. Mi jesmo organizatori meča al nismo organizatori prvenstva. Šta je smiješnije, onaj danas hudnik s lopatom il činjenica da cijelo prventsvo na utakmicama bude u prosjeku 3-4 hiljade ljudi ukupno u jednom kolu osim ako nije neki derbi meč u tom kolu. To je po meni stvarni problem, današnji dan će biti i proći, a utakmice se igraju i dalje . . .
Vidi brate, tražiš normalnu komunikaciju i pošteno je da stvari uozbiljimo i da se sa tobom fino komunicira....Malo zajebancije moraš prihvatiti, ali činjenica je da naslovi glase "bruka na Grbavici" i šalju se slike ofarbanih lopti i jednog čovjeka sa jupolom na centru sa stadiona GRBAVICA ;-) ...Hajmo pošteno, kako misliš da će ljudi sa strane reagovati na ovo, ili ne treba da nas bude briga kao ono ko ih jebe :? ..Valjda treba da odavde šaljemo dobre poruke, puni stadioni, dobar fudbal sa puno golova, trofeji, dobre igre u Evropi i tako to....Ovakvi naslovi kad neko čita strane ne izazivaju smijeh prema savezu, nego prema mjestu gdje se to desilo, a to je u ovom slučaju Grbavica i klub koji je domaćin...Moglo se to desiti i u Tuzli, ili možda na Koševu, ili negdje drugo u ligi, ali sada je fokus na Grbavici i činjenica da se ljudi šprdaju sa time a to nije nimalo dobra poruka koju šaljemo ;-) ..Mene bi iskreno raspizdio naslov bruka na Koševu i ovakve slike koje se šalju, ali eto ako neki smtaraju da je sve to samo zavjera ustaško-džihadska što bi Sejo Sexom opjevao, onda jebaji ga :oops: ....Da zaključim, savez je najveći krivac što nije pomjerio utakmicu za jučer, ali kad već nije na ovaj cirkus reći da Željezničar nije ništa mogao uraditi i da ovdje nema ništa amaterski i cirkusantnski je čista subjektivnost i zabadanje glave u pijesak što tebi lično ne pripisujem ;-)
Vidi meni je puno veća bruka kad igraš finale kupa a čitav stadion zviždi nacionalnoj himnoj, primjer ili svaki taj meč , pa evo samo šta je bilo juče u Doboju kod Kaknja ili u Mostaru i to na dan državnosti. E sad smiju nam se i bruka. Ko nam se smije ? Cijeli svijet? Ma boli kita svijet za nama, zaboravi će za 25 sec šta je bilo,al ono što neće proći ni danas ni sutra jeste činjenica da će se opet zviždati nacionalnoj himnoj na finalu kupa i da će prosjek gledalaca na utakmica biti milja - milja i po. Ono što mene brine jeste kad ispadne Čelik a haman da hoće mi u državi više nećemo imati pošten stadion , normalan stadion za igrat. To je po meni puno veća bruka, I još nešto. Majku pa jel se mora vijećati sat vremena igra li se tekma ili ne, ili se kaže nema tekme danas i voz. Država nam se raspala, fudbal se raspao davno al ne hajmo se mi smijat liku s lopatom. Pa hajmo ako će to riješiti sve muke i probleme koje imamo, hajmo s onda smijati svi. Evo ja prvi, nije frka. Možemo se i jupolu smijati nije frka, a što još nismo izabrali selektora nacionalnog tima i što ta saga traje već mjesec is tendecijom za još jedan i što nam se svijet smije, hajmo zabit glavu u pijesak. jebo to.
Post Reply