Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#27276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

U toku noći su uklonjeni problemi sa uslugama D3 GO i D3i, i od jutros su ovi servisi ponovo u funkciji.
zdruzdjo

#27277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zdruzdjo »

punosvega wrote:
Teoretski, da. :mrgreen: Prije nego se obavezes na jos jedan ugovor vrijedi razmotriti sve opcije pa ako imas vremena najbolje da svratis u radnju informaticke opreme i zatrazis informacije iz prve ruke. Mislim da ovi hepekovi da bi radili nije dovoljno samo da su na istom satu vec bi trebali biti na istoj fazi..
Mora biti ista faza.
Ne mogu se tacno sjetiti ali sam u nekom info casopisu citao recenziju nekog takvog uredjaja od tp-link.
Dobijena mjerenja su bila podaleko od deklarisanih.

Jara ne mozes me ubjediti da ne mozes probusiti plocu negdje u cosku i spustiti kabl kroz zidove a kasnije upakovati u kanalice. Da je ne znam kako arhitektonski rjeseno. Najbolja i najsigurnija veza je upravo ona preko kabla. Pogotovo ako si power user. Wireless-i su uvijek podlozni smetnjama. Pogotovo od susjednih wireless-a(komsije). Npr Kod mene u zgradi je prava "guzva" na kanalima. Dok nisam malo ispitao situaciju znalo mi se desiti da mi u drugoj sobi wireless puca pocesto. A ruter bio na onim klik klik postavkama. Sad harmonija.

Ako vec imas provucene koaksijalne kablove kroz zidove vidi kuda ti idu, mozda se nesto da izmajmunisati da ne busis ako ne moras.
blade234

#27278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blade234 »

crnivrag wrote:Trenutno je došlo do globalnog problema sa uslugama D3 GO i D3i, pa osim korisnika u BiH, ovim uslugama ne mogu pristupiti ni korisnici iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.
prilikom pokretanja d3go aplikacije na android uredaju (mk808b ver4.4.2 kitkat) uredno se spojim i pokaze se pocetna stranica sa banerima. problem nastaje prilikom pokusaja gledanja programa,ucita normalno pojavi se zvuk ali slika crna-tek nakon sto prebacim na sljedeci kanal pojavi se na trenutak slika.misli li telemach ukloniti ovaj bug i je li uopce upoznat sa ovim problemom?
punosvega

#27279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by punosvega »

zdruzdjo wrote:Ako vec imas provucene koaksijalne kablove kroz zidove vidi kuda ti idu, mozda se nesto da izmajmunisati da ne busis ako ne moras.
Znaci ovako nesto. Samo gdje naci ovakve stvari kod nas.
http://www.amazon.com/Dualcomm-Ethernet ... B009AGCLVG
Ili
http://www.zyxel.com/products_services/ ... coax.shtml
Telemach

#27280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

blade234 wrote:
crnivrag wrote:Trenutno je došlo do globalnog problema sa uslugama D3 GO i D3i, pa osim korisnika u BiH, ovim uslugama ne mogu pristupiti ni korisnici iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.
prilikom pokretanja d3go aplikacije na android uredaju (mk808b ver4.4.2 kitkat) uredno se spojim i pokaze se pocetna stranica sa banerima. problem nastaje prilikom pokusaja gledanja programa,ucita normalno pojavi se zvuk ali slika crna-tek nakon sto prebacim na sljedeci kanal pojavi se na trenutak slika.misli li telemach ukloniti ovaj bug i je li uopce upoznat sa ovim problemom?
Zdravo blade234,
molimo Vas da nam dostavite više informacija, o kojem uređaju se radi, da li je rađen update Android OS-a ?
blade234

#27281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by blade234 »

Telemach wrote:
blade234 wrote:
Zdravo blade234,
molimo Vas da nam dostavite više informacija, o kojem uređaju se radi, da li je rađen update Android OS-a ?
radi se o ovom uređaju https://www.youtube.com/watch?v=KGtIC2U0A4o

nije rađen update androida,tvornicki je 4.4.2 kitkat.
zudda

#27282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

Pozz,
Javljam se ovdje pošto je postalo nemoguće drugačije vas kontaktirati. Naime nemam interneta, digitalne kao ni telefona već 35 dana. Zvao sam call centar već jedno 15 puta i svaki put dobio odgovor da će doći u roku 2 dana. Došli su samo jednom nekad oko 5 januara i rekli da je signal slab. Da stvar bude još gora otišao sam potpisao ugovor na telemach trio paket u nadi da će doći da mi priključe uslugu i uz njihovu usmenu garanciju da će u roku od 7 dana kvar biti otklonjen i da će realizirati prebacivanje na novi paket uz donošenje i priključak novih uredjaja. Takođe jednom su mi rekli da se obratim hs kablovskoj kao njihov korisnik i ja sam otišao ovi su me usmjerili na telemach opet. Eh sad mene zanima ko je odgovoran i da li ja mogu podnijeti neku tuzbu zbog ne izvršavanja usluge koju sam platio 180 KM za priključak i redovno izmirio sve svoje obaveze a nemam uslugu. Da li oni imaju neku zakonsku odgovornost ukoliko preuzmu obavezu da pružaju uslugu na određenom područiju da pruže adekvatnu uslugu svim korisnicima na tim područiju? Da li mogu da ih tužim za ne izvrša
vanje usluge s obzirom da mi je i posao direktno vezan za njihovu uslugu tj telefonski priključak?
nlt

#27283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

zudda wrote:Pozz,
Javljam se ovdje pošto je postalo nemoguće drugačije vas kontaktirati. Naime nemam interneta, digitalne kao ni telefona već 35 dana. Zvao sam call centar već jedno 15 puta i svaki put dobio odgovor da će doći u roku 2 dana. Došli su samo jednom nekad oko 5 januara i rekli da je signal slab. Da stvar bude još gora otišao sam potpisao ugovor na telemach trio paket u nadi da će doći da mi priključe uslugu i uz njihovu usmenu garanciju da će u roku od 7 dana kvar biti otklonjen i da će realizirati prebacivanje na novi paket uz donošenje i priključak novih uredjaja. Takođe jednom su mi rekli da se obratim hs kablovskoj kao njihov korisnik i ja sam otišao ovi su me usmjerili na telemach opet. Eh sad mene zanima ko je odgovoran i da li ja mogu podnijeti neku tuzbu zbog ne izvršavanja usluge koju sam platio 180 KM za priključak i redovno izmirio sve svoje obaveze a nemam uslugu. Da li oni imaju neku zakonsku odgovornost ukoliko preuzmu obavezu da pružaju uslugu na određenom područiju da pruže adekvatnu uslugu svim korisnicima na tim područiju? Da li mogu da ih tužim za ne izvrša
vanje usluge s obzirom da mi je i posao direktno vezan za njihovu uslugu tj telefonski priključak?
najbolje se posavjetuj sa nekim ko ima kakvo pravno iskustvo, advokat, a što se tiče računa, otiđi kod njih na šalter, nemam pojma gdje je, i traži da ti vrate pare koje si platio za uslugu koju NISI DOBIO, možda ti ponude da ne platiš idući račun. AKO budu zdjkhaskjhakch pričali,uvijek ih možeš tužiti...
ja nađi ugovor i član o njihovim obavezama da pružaju uslugu koju ti redovno plaćaš...
zudda

#27284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

Iza Horizonta wrote:što su se telekom agenti digli :lol: usput telemah prenosi i europsko prvenstvo u fudbalu 2016 putem SK

Nisam telekom agent al vjeruj mi da mi sad ponude priključit uslugu bio bih. Problem je što u svom naselju imam samo telemach. Btw ima li nekih povoljnih bežičnih rješenja u sarajevu tj blažuju? Btw hvala nit ali nije problem da ne platim uslugu koju nisam dobio nego da na neki način naplatim oštetu ili makar samo da je oni plate jer sam izgubio sve živce s njima i jer lažu 35 dana već
AnonymousBIH

#27285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Dobri ovi vicevi da bi prije birali Telecom nego Telemach. Očigledno kod nekih logika i parola: "Manje je više" :D
crnivrag

#27286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Od danas su ubačeni i Stingray Music kanali u okviru D3 GO aplikacije. :thumbup:

Naravno kanale je moguće slušati ukoliko imate pretplatu na Prošireni paket (ili neki od Duo i Trio paketa koji sadrže Prošireni paket).
nlt

#27287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

zudda wrote:
Iza Horizonta wrote:što su se telekom agenti digli :lol: usput telemah prenosi i europsko prvenstvo u fudbalu 2016 putem SK

Nisam telekom agent al vjeruj mi da mi sad ponude priključit uslugu bio bih. Problem je što u svom naselju imam samo telemach. Btw ima li nekih povoljnih bežičnih rješenja u sarajevu tj blažuju? Btw hvala nit ali nije problem da ne platim uslugu koju nisam dobio nego da na neki način naplatim oštetu ili makar samo da je oni plate jer sam izgubio sve živce s njima i jer lažu 35 dana već
nemoj zvati 1360 bezveze ce ti kredit otici, nego kod njih na salter i smaraj ih da gubis novac, trpi posao, ovo-ono popustit ce , samo im budi dosadan prijeti inspekcijom sta već
zudda

#27288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

nlt wrote:
zudda wrote:

nemoj zvati 1360 bezveze ce ti kredit otici, nego kod njih na salter i smaraj ih da gubis novac, trpi posao, ovo-ono popustit ce , samo im budi dosadan prijeti inspekcijom sta već
Pokušao sam sve vjeruj mi sutra idem o5 al eto imao sam potrebu da se izjasnim i ovdje btw za ovoga što proziva da bih prije izabrao telecom nego telemach. Slažem se da su bolji paketi na telemachu ali iskreno 35 dana čekam samo na uspostavljanje internet konekcije a potpisao sam trio extra koju su mi i oni sami rekli da će mi smanjit ako ne budu mogli uspostaviti jer je to velika brzina. Problem je izgleda što su smanjili na ništa.
AnonymousBIH

#27289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Iza Horizonta wrote:
AnonymousBIH wrote:Dobri ovi vicevi da bi prije birali Telecom nego Telemach. Očigledno kod nekih logika i parola: "Manje je više" :D
svako malo dođu prospu koju šuplju i razgule, al nek biraju gdje hoće, kada telemah uđe na polje mobilne telefonije biće to zakucavanje zadnjeg eksera u kovčeg bh telekoma i još ih vlada stavila na bubanj, ko zna možda telemah kupi bh telekom :lol:
Ma to su skromni ljudi, ne vole se razbacivati brzinama, kanalima i tako :D 5 mbps je dovoljno za prosječnog korisnika, to kad čujem skakao bih sa bojlera u lavor, naglavačke.
zudda

#27290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

Iza Horizonta wrote:
AnonymousBIH wrote: Ma to su skromni ljudi, ne vole se razbacivati brzinama, kanalima i tako :D 5 mbps je dovoljno za prosječnog korisnika, to kad čujem skakao bih sa bojlera u lavor, naglavačke.
pa dobro za pohvalu su te štednje ipak se fadil pita :lol:
Ma vi iz telemaha se ne javljajte pitao sam i pričao o jednom a vi okrećete na drugo da bi ste skrenuli temu. Bolje vam je da radite kao tehničari i zaista sprovedete uslugu nego internet marketing. Ja nigdje nisam spominjao da telemach nema dobre pakete nego ne mogu ispuniti te pakete. Ko god se ovdje javi s nekom žalbom uvijek ga nekolicina forumaša napada. Slučajnost?
zudda

#27291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

Iza Horizonta wrote: Ne napada te niko već ti i takvi kao ti sami sebe napadate, nikakvih većih problema nisam imao sa telemahom, meni samo pada na pamet da koristite staru opremu od HS, koju morate zamjenit za telemahovu ili se zajebajete.
Pa koristim ali nije što ja tako želim nego što mi ne isporučuju nove kažem potpisao sam ugovor nebih potpisao da mi se nije svidjela ponuda ali nikog ni da napravi ni da donese ni da priključi opremu što je najgore ni da preuzme odgovornost. Odem u telemah na stupu niko nije odgovoran neznaju ko im je nadređeni niti kome se mogu obratit osim sto kažu da zovem call centar. Call centar svaki put kao otvori novi nalog i obeća dolazak u roku 2 dana. Ko ne vjeruje neka se javi na pp da mu dam podatke svoje i da provjeri koliko sam puta zvao. To barem priznaju
crnivrag

#27292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:@Telemach mali bug na History kanalu kada su prevodi u 2 reda između redova je neka crtica koja se proteže i mimo samih titlova vrlo je iritirajuće, evo fotke ako se malo zagledate vidjet ćete o čemu je riječ.

Image

Image

http://postimg.org/image/jiu7cehqx/full/

http://postimg.org/image/fnqt9tyl5/full/
Telemach ne može ništa učiniti po tom pitanju, jer se titl isporučuje u takvom obliku od strane kompanije koja vrši lokalizaciju ovog kanala.

Da bi se problem riješio, treba prvo pronaći koja kompanija titluje navedeni kanali, i onda se njima obratiti za ispravljanje ovog problema.

Usput, ovo već godinama ide na ovakav način.
NK33

#27293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

Iza Horizonta wrote: Ne napada te niko već ti i takvi kao ti sami sebe napadate, nikakvih većih problema nisam imao sa telemahom, meni samo pada na pamet da koristite staru opremu od HS, koju morate zamjenit za telemahovu ili se zajebajete.
Ako ti nisi imao ne znaci da drugi nemaju. Ni ja nisam imao nikakvih problema do nedavno, i evo sad imam problema da mi internet nestaje po 10-15 puta dnevno. Javio sam se ovdje na forumu korisniku Telemach, ljudi pokusavaju pomoci ali jos uvijek nije rijesen problem. Sta sad, ja trebam biti zadovoljan s ovim problemom samo zato sto ti nisi imao problema?
Ljepse je bilo bez tebe na temi, nadam se da ces uskoro opet dobit nogu, previse si naporan i upadas ko padobranac bez da te iko ista pita.
crnivrag

#27294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Iza Horizonta wrote:Šta bi od spiska kanala jel još to aktuelno slanje na email ili samo ja i crnivrag to šaljemo?
Evo ja sam čak napravio i listu kanala sa spiskom pozicija, gdje su kanali poredani po kategorijama, jer je trenutno raspored natrpan.

Ovu sam im listu prosljedio odmah onaj dan kad su postavili mail za nove kanale.

U toj listi su uključeni i kanali koje bi bilo poželjno vidjeti u Telemach ponudi: https://drive.google.com/file/d/0B1IrdN ... ef=2&pli=1
zudda

#27295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zudda »

Evo klasični primjer digital marketinga i takozvanih internet agenta. Fkt ste previše ofirni već 3-4 puta včrs mijenjate/mijenjaš (pošto nisam siguran da više osoba stoji iza ovih accounta) temu nakon žalbi na funkciinalnost mreže. Malo manje budite ofirni i bit će povišica ;-)
HardCore

#27296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HardCore »

zudda wrote:Evo klasični primjer digital marketinga i takozvanih internet agenta. Fkt ste previše ofirni već 3-4 puta včrs mijenjate/mijenjaš (pošto nisam siguran da više osoba stoji iza ovih accounta) temu nakon žalbi na funkciinalnost mreže. Malo manje budite ofirni i bit će povišica ;-)

To komsija samo udri, al ne znam ko te navrati da potpises ugovor s ovim klocinama
odmor

#27297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

HardCore wrote:
zudda wrote:Evo klasični primjer digital marketinga i takozvanih internet agenta. Fkt ste previše ofirni već 3-4 puta včrs mijenjate/mijenjaš (pošto nisam siguran da više osoba stoji iza ovih accounta) temu nakon žalbi na funkciinalnost mreže. Malo manje budite ofirni i bit će povišica ;-)

To komsija samo udri, al ne znam ko te navrati da potpises ugovor s ovim klocinama
Valjda sto je konkurencija losa.
HardCore

#27298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HardCore »

Konkurencija je bar stabilna za razliku od ovih ;)
MTV

#27299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ne znam kako da vam uvrste kanale TV1 HD i OBN HD koji nepostoje. TV1 ima fb stranicu i youtube kanal pod nazivom TV1 HD ali jos uvijek nemaju HD kanala. Objavili bi vec negdje da je krenuo sa radom. OBN isto tako nema HD ali ima OBN plus kanal koji je reprizina repriza svega i svacega.

Kod Filmboxa budite konkretniji jer ima 3 FilmBox kanala. Filmbox plus preveden, Arthouse Filmbox prevod na engleski, Filmbox HD preveden.
crnivrag

#27300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:Ne znam kako da vam uvrste kanale TV1 HD i OBN HD koji nepostoje. TV1 ima fb stranicu i youtube kanal pod nazivom TV1 HD ali jos uvijek nemaju HD kanala. Objavili bi vec negdje da je krenuo sa radom. OBN isto tako nema HD ali ima OBN plus kanal koji je reprizina repriza svega i svacega.

Kod Filmboxa budite konkretniji jer ima 3 FilmBox kanala. Filmbox plus preveden, Arthouse Filmbox prevod na engleski, Filmbox HD preveden.
Mislio sam na ovaj Filmbox Plus, ali nisam naveo, a ovi domaći kanali TV1 i OBN imaju finansijsku mogućnost da nekad u skorijoj budućnosti krenu sa emitiranjem programa u HD rezoluciji.

Što se njih tiče, na ta dva mjesta sam stavio placeholdere, da bi se ostavilo dovoljno mjesta za neko buduće korištenje, ako ti kanali krenu sa emitiranjem u HD rezoluciji, i budu u ponudi Telemach-a.
Locked