Dešavanja u Srbiji
-
radostan dan
#27252 Re: Dešavanja u Srbiji
odbojka, svjetsko prvenstvo, srbija-brazil, žene...
dže pici, izdahnuČu...
joj crnke u brazlki im. i neka plava roda...sve konjski repovi do guzova.
-
iscrtani čovek
#27253 Re: Dešavanja u Srbiji
Vučić im ga je utero svima.Johnzy wrote:Ma jbg, mora se organizovati prajd. Ali poenta je šta posle tog prajda? Hoće li im imalo biti bolja prava? Neće, i neće godinama. I dalje nemaju pravo zasnivanja nečeg sličnog braku, nemaju pravo nasledstva, nemaju pravo posete u bolnici, zdravstvenog osiguranja partnera, ništa. A po meni, to je važnije nego da se eto šetaju, da im dupe vidi put.![]()
Kvazi desničari, huligani, crkvenjaci i ostali slepci su pokazali da su ustvari instrument države ili službe, samim tim što su još juče svoju "šetnju ponosa" zakazali za danas u četiri. Da su hteli da spreče prajd, zakazali bi ga za isto vreme, ali očigledno su dobili takve instrukcije. E sad, većina njih bi trebala da se upita zašto šetaju u četiri, kada su mogli konačno da izađu iz ormara i da šetaju na prajdu. A za popove ćemo verovatno čekati godinama, ne verujem da će skoro biti dozvoljena parada "šetaj sa svojim detetom-ljubavnikom".
Ove demokrate da se pokriju po glavi ušima, i da ne izlaze. Ej, čoveče, jedan Vučić ovako da odigra, pa da mi je neko pričao, ne bih verovao. Još na konferenciji za štampu, nisu prvo smeli da ga pitaju za burazera, a posle, kada se onaj lik iz Slobodne Evrope usudio, tako je dobro odigrao, da je čak i to preokrenuo nekako u svoju korist. Skoro u fazonu tri karte za holivud, samo sa silikonskim ustima.
A kad će kod vas prajd? Mislim, često ispada ovde kako smo mi ovakvi i onakvi, a kod vas nema ni pomena o tome, ni kod vas nema gejeva kao ni u Jagodini?
Domaćoj javnosti pokazao da čvrsto drži vlast, EU poslata jasna poruka da država štiti ustavom zagarantovana prava građana, a ovo sa burazerom mu došlo ko kec na desetku; eto kako je vlast ozbiljna, kad i premijerov buraz dobije batine!Pajtić, Čedo, Tadić mogu samo da čupaju kose od besa.
-
Vamzemoljac
#27254 Re: Dešavanja u Srbiji
Lijepo je znati da ove pederčine nemaju šanse za širenje ovdje u BiH.Mogu samo po netu šaretit 
- pike
#27255 Re: Dešavanja u Srbiji
Eki...arslanbey wrote:Pa vidis,ovo je sve gay lobby a iza lobbiya je dedzdzal licno,koji zeli da svijet ode u helac,kao sto je otisao i za vrijeme poslanika Luta a.sAltair_SA wrote:Ma vala kakva je i to sloboda kad te mora cuvati nekoliko hiljada policajaca da bi se prosetao? Sminka se nesto sto realno nije ni prici tako. Da nije bilo toliko policije, pale bi mrtve glave. Na zapadu se odrzavaju pride-ovi sa vrlo malo policije, ono cisto da se broji da ima neko obezbjednjenje, a normalno je da mozes vidjeti recimo zagrljena dva muskarca, ili kako pucaju zvake jedan drugom u nekom kaficu ili parku. Vidjao licno i po Njemackoj i po Svedskoj. Kod nas bi mrtve glave pale takvima. Ha ja, ne mogu ni da zamislim gej par kako se seta Sarajevom ili Beogradom, pa i Zagrebom... pukle bi im bejzbolke preko ledja nakon jedno sto metara setnje. Jos uvijek smo mi jedno vijek iza Zapada sto se toga tice.
Tako da ne kontam kakva je svrha ovih pride-ova, kad relano nisu ni slika ni prilika jednog balkanskog drustva.
-
L u c i f e r
#27256 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
Cemu bezrazlozna mrznja?Vamzemoljac wrote:Lijepo je znati da ove pederčine nemaju šanse za širenje ovdje u BiH.Mogu samo po netu šaretit
-
Vamzemoljac
#27257 Re: Dešavanja u Srbiji
Dobro je ba ,miran.
- animals
#27258 Re: Dešavanja u Srbiji
Objasni u kojem si ti faktoru bolji od njih..Vamzemoljac wrote:Lijepo je znati da ove pederčine nemaju šanse za širenje ovdje u BiH.Mogu samo po netu šaretit
-
L u c i f e r
#27259 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
I to je to?Vamzemoljac wrote:Dobro je ba ,miran.
To je najpametnije sto mozes reci na postavljeno pitanje?
Nas obrazovni sistem je fakat u kurcu.
-
StupskaBitanga
#27260 Re: Dešavanja u Srbiji
Lična podrška Olji i stop cenzuri u Srbiji jer to vrlo lako uu takvom obliku može doći kod nas
-
ime_kojeg_nema
#27261 Re: Dešavanja u Srbiji
Baš to nije lijepo znati i to ne toliko radi prava homoseksualaca koliko radi činjenice da ne postoji država koja je u stanju zaštiti bilo koju kategoriju stanovništva. Ova država nije u stanju zaštiti nikoga, bilo da je riječ o radnicima, povratnicima, psima lutalicama i njihovim žrtvama... baš nikoga. Lokalni homofobi mogu mirno spavati jer ovdje neće biti nikakve parade, samo je problem što ne shvataju da to ustvari uopšte nije dobro po nas. Ne toliko radi same parade nego što je to pokazatelj drugih loših faktora kao npr. da ne postoji politička volja, u Srbiji oličena u Vučiću, koji, koliko god ga ja ne volio, je odlučio da pravi i jača državu. Druga stvar je da nema organizacije koja bi na sebe to preuzela logistički što ukazuje na to da nemamo snažno civilno društvo što nas opet upućuje na masu drugih nedostataka koji tome prethode. Treća stvar je što stranci koji su prisutni ovdje uopšte nemaju volju da to podrže kao što je recimo bio slučaj u Srbiji, a to nam govori o tome da nas i ne doživljavaju kao ozbiljnu državu i vladavinu prava. Mi smo prepušteni sami sebi a svakodnevnica i život ovdje su ti najbolji pokazatelji da mi ne znamo o sebi. Nemamo osjećaj za kolektivitet, ne znamo graditi državu i zato nam je država slaba. A slabe države ne mogu nikoga zaštiti, nije tu riječ samo o pederima, stvar je puno šira. Slabe države se, jebi ga, raspadaju.Vamzemoljac wrote:Lijepo je znati da ove pederčine nemaju šanse za širenje ovdje u BiH.Mogu samo po netu šaretit
Last edited by ime_kojeg_nema on 28/09/2014 21:55, edited 2 times in total.
-
Vamzemoljac
#27262 Re: Dešavanja u Srbiji
Miiraaan. 
- CSKA
#27263 Re: Dešavanja u Srbiji
StupskaBitanga wrote:Lična podrška Olji i stop cenzuri u Srbiji jer to vrlo lako uu takvom obliku može doći kod nas
E ovo je bitno.
Parada je bila bitna radi ustava Srbije.U njemu pise da su seksualne manjine ravnopravne,ako su ravnopravne onda treba i paradu da imaju.Ili postovati ustav,ili izbaciti onda seksualne manjine iz njega.Dosta vise da nam zakoni budu mrtva slova na papiru.
Druga stvar sto je gay lobi jak.Sto niko ne da je 5% za prava radnika,samohrane majke,socijalne slucajeve,otpustanja trudnica...Ove grupe mogu biti samo ljubomorne na gay lobi ,nista vise.
Studio B je prije par mjeseci preuzet od SNS-a,zabranili Utisak nedelje,evo veceras javise da vjerovatno i Insajder leti...i ko nas sisa sto se niko ne buni oko toga.
-
L u c i f e r
#27264 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
Mozda ce te sokirati, ali forum je medij namijenjen za razmjenu misljenja, a ne pateticnih pokusaja uvreda.Vamzemoljac wrote:Miiraaan.
Pokusaj, mozda ti se svidi.
-
Vamzemoljac
#27265 Re: Dešavanja u Srbiji
Miran lucifer ,miran. 
-
L u c i f e r
#27266 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
Gle kako me slatko zove imenom, jel se to lozis na mene decko, a...?Vamzemoljac wrote:Miran lucifer ,miran.
Klasika: uvijek su homofobi bili latentni gejevi.
Izvini, ali moracu te razocarati hetero sam, osim mozda ako mi jos jednom kazes to svoje slatko i jebozovno "miran"...
Open your mind...and anus will follow...
-
iscrtani čovek
#27267 Re: Dešavanja u Srbiji
Ime kojeg nema:
Ma svaka država, ma koliko slaba, ima sasvim dovoljno organizovan aparat sile kojim može sprovesti i obezbediti ovakve manifestacije. Sasvim sigurno to može i Bosna, samo je pitanje da li ima političke volje. To što nema sad, ne znači da je neće biti zauvek. Vreme sve menja. Prvi pokušaji ovakvih manifestacija u Srbiji su završavali u krvi, bilo je na hiljade huligana. Sad ih je bilo jedva koja stotina. Ljudi gledaju svoja posla, tako će ih vremenom biti sve manje kojima će se dati da se za to makljaju s policijom.
Ma svaka država, ma koliko slaba, ima sasvim dovoljno organizovan aparat sile kojim može sprovesti i obezbediti ovakve manifestacije. Sasvim sigurno to može i Bosna, samo je pitanje da li ima političke volje. To što nema sad, ne znači da je neće biti zauvek. Vreme sve menja. Prvi pokušaji ovakvih manifestacija u Srbiji su završavali u krvi, bilo je na hiljade huligana. Sad ih je bilo jedva koja stotina. Ljudi gledaju svoja posla, tako će ih vremenom biti sve manje kojima će se dati da se za to makljaju s policijom.
-
Vamzemoljac
#27268 Re: Dešavanja u Srbiji
Miraaan. 
-
L u c i f e r
#27269 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
Dobro dacu ti ga kad si toliko navalio.Vamzemoljac wrote:Miraaan.
- animals
#27270 Re: Dešavanja u Srbiji
Ti si ocigledno ogranicen..oprosti, ali u tebi jos nije evolucija pocela da djelujeVamzemoljac wrote:Miraaan.
- Danguba
#27271 Re: Dešavanja u Srbiji
To kao od danas istospolni imaju pravo u Srbiji. Napredak na istoku.
Znaci da znaci da se od sutra mogu(anam oni) mirno setati Terazijama i to sve drzeci se za rucice.
Znaci da znaci da se od sutra mogu(anam oni) mirno setati Terazijama i to sve drzeci se za rucice.
Last edited by Danguba on 28/09/2014 22:40, edited 1 time in total.
- animals
#27272 Re: Dešavanja u Srbiji
Imas napredne i tolerantne drzave gdje ovakve parade, ili nekakve druge parade, kod normalni ljudi, koji rade svoj posao,ne pobudjuju nikakve emocije niti provociraju nikoga..ljudi rade i postuju tudja misljenja i uvjerenja..
imas i one druge, drazave i njihova moralne vertikale..da sad ne nabrajam, koje su to, svi znamo da tom krugu zaostali
i optereceni pripadaju i zemlje bivsee Jugoslavije..Srbija , Hrvatska, BIH..gdje jos imamo moralne velicine na razini srednjeg vijeka..
imas i one druge, drazave i njihova moralne vertikale..da sad ne nabrajam, koje su to, svi znamo da tom krugu zaostali
i optereceni pripadaju i zemlje bivsee Jugoslavije..Srbija , Hrvatska, BIH..gdje jos imamo moralne velicine na razini srednjeg vijeka..
-
Vamzemoljac
-
ime_kojeg_nema
#27274 Re: Dešavanja u Srbiji
Slažem se, radi se o političkoj volji, zato se i bojim za BiH. Vjerujem da politička volja izrasta iz sazrijevanja društva, a to je proces koji se kod nas ne pokreće. Nije nekakvom Vučiću tek tako prahnulo da krene slagati stvari u državi na svoje mjesto, nešto je sve to pokrenulo. Ne mislim ovdje samo na "prajd" već i na neke druge stvari. Ustvari, što se samog Vučića tiče, mislim da je samo prepoznao taj "impuls odozdo" i odgovorio na njega na pravi način u smislu real-politike i transformisao to u političku pobjedu. Srbija je, kao i BiH i ostatak Balkana u većoj ili manjoj mjeri, duboko bolesno društvo, koje je protresao taj impuls buđenja ili želja za promjenom. Sve je to dugotrajan proces kroz koji će se prolaziti narednih decenija i svašta će se tu još izmijenjati. Ono što brine kod BiH je da se taj impuls ni ne nazire, a kroz svakodnevni život i razgovore s ljudima lako se možeš uvjeriti koliko je socijalno tkivo razoreno, prvenstveno na psihološkom planu. Najviše je to vidljivo u nedostatku povjerenja među ljudima. Ne mislim pritom samo na međunacionalne odnose nego na bilo kakav oblik međuljudskih odnosa. Nepovjerenje razara socijalno tkivo a zdravu kritiku, koja bi trebala da podstiče konstruktivnost, je potpuno zamijenilo nekonstruktivno kritizerstvo kojim ljudi pokušavaju liječiti frustraciju i jad. Zaista, pogledaš li izbliza neke stvari koje bi mogle biti percepirane kao pokušaj buđenja, kao npr. februarski protesti, vidjećeš da tu nema ni grama konstruktivnosti, da sve počinje i završava u nasilju, svađama, međusobnom optuživanju, na svim nivoima. Znam da zvuči pesimistično ali jbg. ja zaista ovdje ne vidim ništa pozitivno po pitanju društvenog napretka.iscrtani čovek wrote:Ime kojeg nema:
-
L u c i f e r
#27275 Re: Odg: Dešavanja u Srbiji
Tipicni bosnjo, misli da je ispo pametan ako njegova bidne zadnja, a sto ne zna nista drugo beknut to nema veze...Vamzemoljac wrote:Miran.
Posto sam ja ipak stariji i pametniji, te necu da ofujem jer je to u suprotnosti sa pravilima foruma, budi mi pozdravljen elokventni djecace...