TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

katil_92

#27251 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by katil_92 »

semirsar wrote: 02/07/2026 12:02
katil_92 wrote: 02/07/2026 10:36 Pozdrav,
Nisam pisao na ovoj temi od 2019. godine. Moram priznati da sam tada bio oduševljen poznavanjem materije pojedinih korisnika (jedan mi je ostao u sjećanju, mislim da se zvaše "cook" ili nešto tako) i općenito kvalitetnim preporukama i najboljim ponudama u tom trenutku.
TV koji sam tada kupio me i dalje dobro služi, ali eto složit ćete se sa mnom da 60 hz, VA panel i edge led nisu više za preporuku u 2026-oj, naročito kod gledanja sporta.
Negdje pročitah da u cjenovnom rangu do nekih 2000 KM za 55" ili 65", 120 ili 144 hz - mainstream brendovi tipa Sony, Samsung, LG nisu za preporuku i da su tu Hisense, TCL (ne znam ko još, ako ima) ozbiljniji igrači i bolji izbori.
Sjećam se i te 2019., da je TCL bio atraktivan za male pare, ali se tada spominjala njihova loša kontrola kvalitete za Evropu i osjetno bolja za Ameriku.
Prelistao sam malo temu, vidim spominje se TCL C70, 80 modeli i poneki Hisense.
Šta bi bila neka preporuka za TV do 2000 KM, ali obavezno sa 120 ili 144 hz?
Zahvaljujem.
@CooK ti je jos tu na forumu, relativno je aktivan na drugim temama.
kako je svojevremeno pazario dobar tv tako je i prestao dolaziti na ovaj pdf. S druge strane, to je bilo doba kad je bio aktivan lik koji je agresivno zastupao philips tv, sto je vec postalo zamorno pa je i to bio jedan od razloga odlaska.
Sve su prilike cu i ja tim putem, kao i 2017-te, tad sam pazario Sony tv i jos sam zadovoljan sa njim, + legao i 65C7K to bi ti bila ujedno i preporuka koju si trazio tako da...
Aham. Sjećam se tog lika oko Philipsa. Ima li neke razlike između 55" i 65" panela kod tog TCL-a?
Okvirno, koliko je plaćen?
Koja je neka realna cijena?
Hvala
semirsar

#27252 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

katil_92 wrote: 02/07/2026 12:28
Spoiler
Show
Nisam pisao na ovoj temi od 2019. godine. Moram priznati da sam tada bio oduševljen poznavanjem materije pojedinih korisnika (jedan mi je ostao u sjećanju, mislim da se zvaše "cook" ili nešto tako) i općenito kvalitetnim preporukama i najboljim ponudama u tom trenutku.
TV koji sam tada kupio me i dalje dobro služi, ali eto složit ćete se sa mnom da 60 hz, VA panel i edge led nisu više za preporuku u 2026-oj, naročito kod gledanja sporta.
Negdje pročitah da u cjenovnom rangu do nekih 2000 KM za 55" ili 65", 120 ili 144 hz - mainstream brendovi tipa Sony, Samsung, LG nisu za preporuku i da su tu Hisense, TCL (ne znam ko još, ako ima) ozbiljniji igrači i bolji izbori.
Sjećam se i te 2019., da je TCL bio atraktivan za male pare, ali se tada spominjala njihova loša kontrola kvalitete za Evropu i osjetno bolja za Ameriku.
Zahvaljujem.
kako je svojevremeno pazario dobar tv tako je i prestao dolaziti na ovaj pdf. S druge strane, to je bilo doba kad je bio aktivan lik koji je agresivno zastupao philips tv, sto je vec postalo zamorno pa je i to bio jedan od razloga odlaska.
Sve su prilike cu i ja tim putem, kao i 2017-te, tad sam pazario Sony tv i jos sam zadovoljan sa njim, + legao i 65C7K to bi ti bila ujedno i preporuka koju si trazio tako da...
Hvala
Nista okvirno, placen tacno 1649,00KM, juce platio, danas ujutro mi ga genelec doturio na vrata, tako ti je to kod mene islo prije nekoliko mjeseci.
Znam da su pojedini forumasi platili 1599KM, sto bi mu bila i neka realna cijena. Ovo danas s cijenama je bezobrazna pohlepa nasih trgovaca.
Nisam upratio recenziju, ali sam cuo najave da ce C7L biti mnogo bolji tv za iste pare. Pa mozda vrijedi sacekati ako ne gori hala.
NediM17

#27253 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by NediM17 »

mayab wrote: 02/07/2026 11:57
NediM17 wrote: 01/07/2026 15:02 Je li neko nekad imao posla sa dopunskom garancijom preko one banjalucke firme Partum, konkretno TCL TV 2+3 godine.
Ova fabricka od 2 god. istekla, sad je ova dopunska aktivna.
Kako to hoda, kakva su eventualna iskustva?
Ja sam imao problem sa Philipsom u toj produženoj garanciji, umrla slika , ton ima ,
odmah kontaktirao Partum, oni rekli nosi ga u Asbis servis , ovi u sevisu rekli popravka neisplativa ,
Partum predložio drugi TV, ja tražio ako može veći , doplata nije problem ,
rekoše , doplata ne može, tu je zapravo osigurana cijena kad je kupljen taj crknuti Philips, može samo u vrijednosti tog iznosa ,
onda uspjeli mi predložiti TCL veći (65) za istu vrijednost i kad sam se složio sa time isporučili mi ga .
Najljepše je , što je sve trajalo ne više od 7 dana, tako da imam samo pohvale za taj aranžman
Super, hvala na podijeljenom iskustvu.
Poslao sam im sinoc mail sa prilozenim formularom prijave kvara, tom njhovom dopunskom garancijom i fiskalnim racunom od kupovine.
Ovlasteni servis za TCL je Comtrade, cekam da mi se Partum javi pa da ga nosim u servis.
Inace brza posta dolazi besplatno po TV ali moras imati original kutiju koja je bacena tako da cu ga morati licno odnijeti do servisa.
semirsar

#27254 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Aham. Sjećam se tog lika oko Philipsa. Ima li neke razlike između 55" i 65" panela kod tog TCL-a?
bolje lokalno zatamnjenje kod 65-ice 720 vs 1008 zona zatamnjenja... ostalo uglavnom sve isto :thumbup:
katil_92

#27255 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by katil_92 »

semirsar wrote: 02/07/2026 12:36
Spoiler
Show

Hvala
Nista okvirno, placen tacno 1649,00KM, juce platio, danas ujutro mi ga genelec doturio na vrata, tako ti je to kod mene islo prije nekoliko mjeseci.
Znam da su pojedini forumasi platili 1599KM, sto bi mu bila i neka realna cijena. Ovo danas s cijenama je bezobrazna pohlepa nasih trgovaca.
Nisam upratio recenziju, ali sam cuo najave da ce C7L biti mnogo bolji tv za iste pare. Pa mozda vrijedi sacekati ako ne gori hala.
Ovo što vidim po Pik-u, najjeftinija 65" je 1680 KM.
Ne gori, kao što rekoh ovaj Samsung RU7172 55" šljaka fino.
Kada bi taj C7L mogao biti kod nas na tržištu, zna li se šta?
semirsar

#27256 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

katil_92 wrote: 02/07/2026 12:54
Spoiler
Show
Spoiler
Show
Hvala
https://ehome.hr/proizvod/tcl-sqd-mini- ... google-tv/

kad ce kod nas, bude to brzo poslije Hr
katil_92

#27257 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by katil_92 »

semirsar wrote: 02/07/2026 14:03
katil_92 wrote: 02/07/2026 12:54
Spoiler
Show
https://ehome.hr/proizvod/tcl-sqd-mini- ... google-tv/

kad ce kod nas, bude to brzo poslije Hr
Hvala :)
NediM17

#27258 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by NediM17 »

Naslovnica wrote: 01/07/2026 18:21
NediM17 wrote: 01/07/2026 15:02 Je li neko nekad imao posla sa dopunskom garancijom preko one banjalucke firme Partum, konkretno TCL TV 2+3 godine.
Pratim! :lol:
Meščini 2022 smo kupili TCL C635, isto registrovan preko Rektuma, pardon Partuma, za sada nije bilo potrebe da ih kontaktiramo, ali me baš interesuje kako ide procedura čisto da znam ako se ukaže potreba i koliko su korektni.
SituVacija je ovakva.
Ne dozvoljavaju da se TV nosi ovlastenom serviseru, u ovom slucaju Comtrade, nego nekakvom njihovom ugovornom servisu u BL
Na tebi je trosak brze poste tamo-ovamo, moras njemu platiti defektazu kvara ako nije pokriven garancijom, ako je kvar pokriven garancijom oni snose trosak popravke ili zamjene novim aparatom.
Kolega s Philipsom je imao pozitivno iskustvo, Meni se ova ponudjena opcija bas i ne svidja, mislim da cu ga odnijeti svom majstoru na defektazu pa ako se moze popraviti za razumnu cijenu moze, ako ne moze noga mu je, bice nesto novo ovaj put sa tvornickom garancijom od 5 godina a ove dokupljene neka mami prodaju.
typeOnegative

#27259 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by typeOnegative »

Zahvaljujem.
ukratko , u pravu si , sony ,samsung i lg ako nisu OLED su ugl za izbjegavanje , ako su i ok nisu isplativi jer im je cijena paprena . TCL bi najvj bio i moj izbor u toj klasi i cjenovnom rangu , kolege su već preporučile , protabori jos malo pa se skontaj sam sa sobom šta ti odgovara najviše -
problemnatravunu

#27260 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by problemnatravunu »

NediM17 wrote: 02/07/2026 12:38
mayab wrote: 02/07/2026 11:57
Ja sam imao problem sa Philipsom u toj produženoj garanciji, umrla slika , ton ima ,
odmah kontaktirao Partum, oni rekli nosi ga u Asbis servis , ovi u sevisu rekli popravka neisplativa ,
Partum predložio drugi TV, ja tražio ako može veći , doplata nije problem ,
rekoše , doplata ne može, tu je zapravo osigurana cijena kad je kupljen taj crknuti Philips, može samo u vrijednosti tog iznosa ,
onda uspjeli mi predložiti TCL veći (65) za istu vrijednost i kad sam se složio sa time isporučili mi ga .
Najljepše je , što je sve trajalo ne više od 7 dana, tako da imam samo pohvale za taj aranžman
Super, hvala na podijeljenom iskustvu.
Poslao sam im sinoc mail sa prilozenim formularom prijave kvara, tom njhovom dopunskom garancijom i fiskalnim racunom od kupovine.
Ovlasteni servis za TCL je Comtrade, cekam da mi se Partum javi pa da ga nosim u servis.
Inace brza posta dolazi besplatno po TV ali moras imati original kutiju koja je bacena tako da cu ga morati licno odnijeti do servisa.
Ja , fala bogu imam šupu u zgradi gdje živim , i bogme čuvam original kutiju , baš zbog takvih eventualnih slučajeva, jer, budimo pošteni , transportovati veliki TV koji je prilično krhka i osjetljiva roba, je bez oriđiđi kutije zeznut posao
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27261 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by pici »

U maju zamjenio svoju staru plazmu odradila 16 godina, mogla je jos al ve pocele fleke u desnom gornjem uglu, skinem test boje i bas se na bijeloj, zutoj vide sare od slova, logoa, , titlova itd preko citavog ekrana i u potragu zanovim, inace plazma 50 panasonic HD ready tj 720p. Po preporuci chatgpt-a i geminija uzmem TLC 55C7K, 4k, android, googl tv, ma ono bajka, 1329KM. TV je odlica, slika ko mlijeko, jos morao smanjivati kontras i svjetlo, ubi i oci, to bljesti navece pogotovo. 4K filmovi Avarar ma ludnica slika, zvuk je predobar, nema potrebe uzimati one kino uredjaje, moze ako bas hoces sondroud efekte. Nadam se da ce me bar pola posluziti ko moja stara planasonic plazma. Ima svoje besplatne kanale i to one 70s, 80s, rock, taman zamjena za ulinute MTV... ja prezadovoljan. Ima svoj SSD ma ono mini komp. Preporuka.
Televizor TCL 55C7K (2025), 55" 4K UHD Mini LED, Google TV (Smart TV)
Televizor TCL 55C7K, Dijagonala: 55", Tip: LCD Mini LED, Panel: VA , Rezolucija: 4K UHD (3840x2160), Osvježavanje: MEMC 120Hz, VRR 48–240Hz, DLG 240Hz, HDR: Dolby Vision IQ, HDR10+, HLG, Kontrast: 6500:1, Svjetlina: 2600 nita (peak), Procesor slike: AIPQ PRO, Gejming: Game Master, AMD FreeSync, PVR/Timeshift, Audio: B&O sistem, Dolby Atmos, Smart TV: Google TV OS, Glasovno upravljanje: Google Assistant, Hands-Free, Povezivanje: 4x HDMI (HDMI 2.1
inace jedva ga nasao u sarajevu, bio u kiseljaku 65incha al mi prevelik za sobe, al konto vec kada nema 55 uzet cu 65 samo da je ta marka i brend.. i u sudijskoj nadoknadi iskoci lik sa radnjom u lukavici imo tri na stanju i to rezervisana al jedan se nije javio dva dana i ugrabim ga.
hali gali halid

#27262 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by hali gali halid »

Za mene su sve dileme riješene. :thumbup:
apokalipso2

#27263 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by apokalipso2 »

I od mene je preporuka TCL 65 C7K. Ja svoj platio prije 3 sedmice 1.680 KM. TV je odličan. Slika top. Zvuke je dobar u odnosu na druge marke ali meni ne igra ulogu jer imam druge aktivne zvučnike spojene preko HDMI-ARC. Jedino mi daljinski izgleda jeftino, kao kod običnih kineskih box-ova. Moglo je to i trebalo biti puno bolje. Za gledanje običnog sadržaja ozvjetljenje držim na 40 dok se HDR i DV automatski pali na 100. Sve u svemu super kupovina.
Emojti

#27264 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Emojti »

Da li vi na TCL imate opciju da spojite bluetooth zvucnik koji ce raditi u isto vrijeme kao i zvucnici na TV uz to da se moze i delay namjestiti?
Koristim dva dodatna zvucnika koji rade u stereo modu spojeni kao jedan bluetooth uredjaj i u isto vrijeme mi se cuje zvuk i iz TV. U pitanju je LG iz 2023, i odusevljen sam zvukom jer rasporedim zvucnike u coskove, potpuno drugaciji dozivljaj nego kad koristim soundbar.
Jedino me to interesuje kod TCL jer sam odusevljen njihovim MiniLED panelima.
semirsar

#27265 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Emojti wrote: 04/07/2026 03:47 Da li vi na TCL imate opciju da spojite bluetooth zvucnik koji ce raditi u isto vrijeme kao i zvucnici na TV uz to da se moze i delay namjestiti?
Koristim dva dodatna zvucnika koji rade u stereo modu spojeni kao jedan bluetooth uredjaj i u isto vrijeme mi se cuje zvuk i iz TV. U pitanju je LG iz 2023, i odusevljen sam zvukom jer rasporedim zvucnike u coskove, potpuno drugaciji dozivljaj nego kad koristim soundbar.
Jedino me to interesuje kod TCL jer sam odusevljen njihovim MiniLED panelima.
Nesto sam pokusavao, ali nisam nesto odusevljen po tom pitanju, izrazeno kasnjenje, mozda jedino da se zaobidje bluetooth na tv i uzme neki transmitter s aptx podrskom i poveze putem optical out, u opcijama tv izabrati optical + internal speakers... ja sam na kraju odustao, nema se kvalitetnih zvucnika a pare mi se bas i ne daju kad i ovako sve fercera :skoljka:

P.S. Nekad je tesko nariktati da sve radi cakup pakum, koristi se netflix, kablovska, a bezbeli i PS pa bude traumaticnih scena sa cudnim zvukovima, jedan od razloga sto dalje ne istrazujem :mrgreen:
Naslovnica

#27267 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 02/07/2026 14:19
Naslovnica wrote: 01/07/2026 18:21
Pratim! :lol:
Meščini 2022 smo kupili TCL C635, isto registrovan preko Rektuma, pardon Partuma, za sada nije bilo potrebe da ih kontaktiramo, ali me baš interesuje kako ide procedura čisto da znam ako se ukaže potreba i koliko su korektni.
SituVacija je ovakva.
Ne dozvoljavaju da se TV nosi ovlastenom serviseru, u ovom slucaju Comtrade, nego nekakvom njihovom ugovornom servisu u BL
Na tebi je trosak brze poste tamo-ovamo, moras njemu platiti defektazu kvara ako nije pokriven garancijom, ako je kvar pokriven garancijom oni snose trosak popravke ili zamjene novim aparatom.
Kolega s Philipsom je imao pozitivno iskustvo, Meni se ova ponudjena opcija bas i ne svidja, mislim da cu ga odnijeti svom majstoru na defektazu pa ako se moze popraviti za razumnu cijenu moze, ako ne moze noga mu je, bice nesto novo ovaj put sa tvornickom garancijom od 5 godina a ove dokupljene neka mami prodaju.
Hvalavi na abdejtu!
:thumbup:
Naslovnica

#27268 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Naslovnica »

apokalipso2 wrote: 03/07/2026 14:40 I od mene je preporuka TCL 65 C7K. Ja svoj platio prije 3 sedmice 1.680 KM. TV je odličan. Slika top. Zvuke je dobar u odnosu na druge marke ali meni ne igra ulogu jer imam druge aktivne zvučnike spojene preko HDMI-ARC. Jedino mi daljinski izgleda jeftino, kao kod običnih kineskih box-ova. Moglo je to i trebalo biti puno bolje. Za gledanje običnog sadržaja ozvjetljenje držim na 40 dok se HDR i DV automatski pali na 100. Sve u svemu super kupovina.
Ja sam 2022 godine uz C635 dobio 2 daljinska.
Različitog izgleda ali skoro sve iste funkcije. Koristimo isključivo jedan, a ovaj drugi izvadimo iz ladice kada se zagubi prvi. Obično bude pod ženinim guzovima a ona zaspe...
:lol:
Last edited by Naslovnica on 04/07/2026 18:53, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#27269 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skafiskafsnjak »

Za cca 750km ga mogu dobiti ….
mc-twin

#27270 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

skafiskafsnjak wrote: 04/07/2026 18:52
Za cca 750km ga mogu dobiti ….
Po toj cijeni i valja.
Post Reply