BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dino84

#2726 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

vozač wrote:kao maloljetnik (balavac) sam išao da gledam velež - željo, finale kupa, putovao cijelu noć vozom do bgd-a, navijao za želju iako sam pitar, kad smo išli na finale dinamo - sarajevo išli sa nama i navijači želje itd.,

danas, među ovom djecom na utakmici, nebitno željo ili sarajevo, mislim da nema teoretskih šansi da pronađeš na oba stadiona jednog jedinog navijača do 20-25 godina starosti koji bi bio u stanju tako rezonovati i uraditi ono što smo mi radili

zato mi je sve ovo smiješno, pa još kad pročitam ove gluposti o navodnim bacanjima navijača sarajeva zbog amara osima, koja ličnost i predmet interesovanja, pa on još nije naučio (niti će ikad naučiti) da izvadi ruke iz džepova pred kamerama i da izbaci žvaku kad se obraća javnosti, o krivljenju usta i podrigivanju na pres konferencijama da i ne pričamo, meni je on rame uz rame sa blekićem otprilike, samo što se ovaj sklonio iz kluba, hvala bogu, amar osim, koja ubleha, ali i dokaz da svako pravilo pa tako i ono "kakav otac, takav sin" ima izuzetaka
Kazu stariji i mudriji ljudi - "najgore je kada covjek ostari a ostane glup".U prevodu,u sta sprca tolike godine.

Post ti je jadan,tugaljiv,ocajan,na 20 posto pokusaja jeftine patetike,"tako sam ja 43-ce i onda uzme onaj cevap i pojede ga".Navio si se sto narod kaze k'o "sita guzica" od jutros,meljes jednu te istu pricu satima.
Tvoja recenica "zato mi je sve ovo smijesno " je najsmijesnija,jedino si ti od nje same smijesniji,a sto se tice naseg trenera koji je po tebi "ubleha",samo neka on nastavi sa takvim "ublehama" i sljedecih sezona.

I sta me briga sta si ti radio,isto kao sto onog muflona danas sa salom Videotona sto je vodio navijanje za derbi na Sjeveru boli briga sto sam ja mahnitao od srece kad vam ga je Zuban zabio u 90-oj.
Last edited by dino84 on 25/07/2012 10:53, edited 1 time in total.
M_e_m_o

#2727 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by M_e_m_o »

nosara wrote:
M_e_m_o wrote:Samo ima ona stara narodna, možeš koliko hoćeš ali nećeš dokle hoćeš :razz:
Bravo... Sad vam ostaje da to pretvorite u rezultat na terenu... Zasto ne vec ove sezone...!? :D
Ovo se nije odnosilo na nas nego na ovoga kome upućujete parole :razz:

Samo lakapo, sve će to na svoje doći :mrgreen:
LSD

#2728 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

todd_smith wrote:Pa sta hocete da rivalski navijaci kazu kada vas vlastiti trener zahvaljuje Mariboru sto nisu pobijedili njegovu ekipu sa vise golova i jos dodaje da su odluke glavnog sudije bile pretjerane i bez kriterija!!! :-)
A što se toliko rivalski navijaci opterecuju trenerom rivala i negovim izjavama :? to je pravo pitannje....pogledaj koliko podeblja slova :shock: :o ne smije covjek ni izjaviti ništa na presici, izgleda

A i šta je loše rekao?? sudija nas masakrirao kartonima, maribor nije htio da nas nagazi kad smo ostali sa 7 igraca u polju (a mogli su), Amar im se zahvalio na tome i u cemu je problem :?: ....izgleda da je teško skontati neke ocite i logicne stvari.
todd_smith

#2729 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by todd_smith »

LSD wrote:
todd_smith wrote:Pa sta hocete da rivalski navijaci kazu kada vas vlastiti trener zahvaljuje Mariboru sto nisu pobijedili njegovu ekipu sa vise golova i jos dodaje da su odluke glavnog sudije bile pretjerane i bez kriterija!!! :-)
A što se toliko rivalski navijaci opterecuju trenerom rivala i negovim izjavama :? to je pravo pitannje....pogledaj koliko podeblja slova :shock: :o ne smije covjek ni izjaviti ništa na presici, izgleda

A i šta je loše rekao?? sudija nas masakrirao kartonima, maribor nije htio da nas nagazi kad smo ostali sa 7 igraca u polju (a mogli su), Amar im se zahvalio na tome i u cemu je problem :?: ....izgleda da je teško skontati neke ocite i logicne stvari.
cuj sta je lose rekao :lol:

halo ba, svaki zuti i crveni je opravdan, Amar kaze da je pretjerano i bez kriterija i ovdje neki kao ovce "upravu je, sudija nas pokrao" :lol:

izjava o sudijama u Sloveniji je bila opravdana, ali ovo sinoc daj ba
Charuga
Globalni moderator

#2730 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijedjanje forumasa”
» lajk

7 dana
JThomas

#2731 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

u sloveniji je bilo korektno suđenje, penal je mogao i da se ne svira, al' nije greška ni što ga jeste svirnuo. ovo od sinoć je farsa.
LSD

#2732 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

todd_smith wrote:
LSD wrote:

cuj sta je lose rekao :lol:

halo ba, svaki zuti i crveni je opravdan, Amar kaze da je pretjerano i bez kriterija i ovdje neki kao ovce "upravu je, sudija nas pokrao" :lol:

izjava o sudijama u Sloveniji je bila opravdana, ali ovo sinoc daj ba
Samo mi reci, jesi li gledao tekmu sinoc na stadionu :? onako pošteno odgovori....da to odmah utvrdimo, jer od toga zavisi dalji tok razgovora.

I još nešto da te pitam usput, navedi mi kad su se željovci opterećivali Husnijom, Šenerom, Janjošom, Mirzom, Jovom :? kad su im pjesme smišljali i posvecivali, kad su komentarisali njihove izglede, njihov stil oblacenja, njihove price i komuniciranje, kad su im tražili mane, kad su komentarisali njihove izjave itd itd
Last edited by LSD on 25/07/2012 11:06, edited 2 times in total.
todd_smith

#2733 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by todd_smith »

JThomas wrote:u sloveniji je bilo korektno suđenje, penal je mogao i da se ne svira, al' nije greška ni što ga jeste svirnuo. ovo od sinoć je farsa.
Odluke glavnog sudije sinoc farsa? pusti ofsajd, pricamo o glavnom sudiji. Iskreno mislis da su zuti i crveni za Zelju sinoc bili neopravdani i farsa?
dino84

#2734 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

vozač wrote:
JThomas wrote:Image

trenutak upućivanja lopte i "očigledni ofsajd". toliko o objektivnosti divova.

@nosara uzbuđen si, to je više nego jasno svima, ipak malo objektivnosti nije zgorega
evo ti jednostavan test da provjeriš da li je ofsajd ili nije, baš je dobro da ste postavili ovaj foto
uzmi list papira i postavi ivicu paralelno sa gol-aut linijom, u momentu kad ti se ukaže glava napadača želje, pogledaj vidi li se još iko da viri ispod papira, vidjećeš da je onjedini, po tome gledano bio je ofsajd, a i ako se malo bolje zagledaš i promisliš hladne glave skontaćeš da je sudija ipak bio u pravu
Ovo nije smijesno,ovo je zalosno.Gdje si ti ucio geometriju,projekcije,analitiku i prostor...Ovo treba uokviriti i postaviti u onaj kutak "Obavezno za procitati",ovo nije cak ni za Djurine kucne carolije,ovo je prilog za Antologiju savremene bosanske gluposti.

Pa bolan ne bio o tvojoj logici znaci moze se desiti apsolutno regularna situacija u kojoj covjek nije teoretski u ofsajdu ali ako je igrac u napadu kojem je sviran ofsajd jedno 20-30 centimetara visi od odbamebnog igraca koji ga cuva,onda ce po ovoj tvojoj "Talesovoj teoremi" njemu glava prije izviriti ispod trougla,linijara,papira cega li vec po ovim tvojim metodama itd.

Pa kako te nije stid pisati ovakve nebuloze i gluposti barem ako nista zbog godina,hajde pusti znanje na drugu stranu,mozda si imao matematiku jedva 2 pa zavrsio zurnalistiku ili si moler,ali ovako se djeca u osnovnoj ne bi blamirala.

Obrisi post bolan da ti se ljudi ne smiju,a Adilovic je fakat za tvoju informaciju visi za glavu od njihove cetvorke.

Joj tuge,mila mati.Al' pazi ovo,on kaze covjeku da je "uzbudjen" :(
Last edited by dino84 on 25/07/2012 11:08, edited 1 time in total.
JThomas

#2735 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by JThomas »

mislim da je na benjaminu čoliću bio veći penal nego za njih u sloveniji, i još poslije toga čisto igranje rukom u šesnaestercu. to su jedan gol i dva penala kod 0-0. i onda je to ipak malo drukčija priča u nastavku utakmice, drukčija atmosfera i sve...
Dr. Kuca

#2736 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dr. Kuca »

Ja znam da bi navijaci Zelje volili da su prosli, da im je krivo sto nisu i da se osjecaju jadno, sto su ispali od jedine ekipe koje su prizeljkivali, a ispali su na bijedan nacin. U vodu pada prica kako je Amar dobar trener i takticar, u Bosni mozda jeste, al ovdje se ne treba biti neki takticar, samo snaga i udaranje, nabijanje lopte. Zalosno je da je ekipa koja je osvojila duplu krunu ispala na ovakav nacin, tiho i bijedno, jos ako ispadnu Sarajevo i Siroku ( za sto su velike sanse) treba se zapitati gdje ide nas fudbal? Prvenstveno komitet. Jadno i bijedno.
todd_smith

#2737 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by todd_smith »

LSD wrote: Samo mi reci, jesi li gledao tekmu sinoc na stadionu :? onako pošteno odgovori....da to odmah utvrdimo, jer od toga zavisi dalji tok razgovora.

I još nešto da te pitam usput, navedi mi kad su se željovci opterećavali Husnijom, Šenerom, Janjošom, Mirzom, Jovom :? kad su im pjesme smišljali i posvecivali, kad su komentarisali njihove izglede, njihov stil oblacenja, njihove price i komuniciranje, kad su im tražili mane, kad su komentarisali njihove izjave itd itd
vec sam ranije rekao da nisam, ne vidim kakve to veze ima sa daljim tokom razgovota? Jedino ako si me to pitao jer zelis reci da ti znas bolje i da si objektivniji pogled imao sa Juga medju ostalim navijacima dok su bodrio svoj klub OD snimka kojeg mozes ponovo i ponovo gledati ? Ako je to slucaj, onda stvarno kako se ne moze covjek smijati tim argumentima

Ja se ne opterecujem sa Amarom, mogu postovati sve sto je uradio za vas klub, to niko ne osporava niti moze osporavati, sto se tice oblacenja i price, sam sam rekao da je 99% trenera nase lige identicno u tom smislu profesionalizma, ionako nisam neki modni guru da to pratim ili obracam neku paznju tome

i sta sad :? nema fajde sto sam i ja sve ovo napisao ti se samo procitao da nisam gledao utakmicu uzivo i pritisnuo "odgovori" :-)
nosara

#2738 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by nosara »

internazionale wrote: ovaj način "igre" su amar i comp razradili do savršenstva, tu im ne možeš pera odbiti
kad dodaš da im je prva stavka u budžetu sudijska organizacija plbih
onda ovakve blamaže u evropi samo rijetkima predstavljaju iznenađenje
:roll:
hypko_nurko

#2739 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

Smail Aga wrote:
Smail Aga wrote:Posto Sarajevo igra u cetvrtak vaznu utakmicu,bilo bi lijepo da zeljeznicar svoju preda bez borbe Mariboru,na taj nacin bi nam sacuvali travnjak a zeljeznicarima ova utakmica ionako nema natjecateljski karakter. A isto tako ne izlaskom na teren se mogu spasiti teskoga poraza. A ako ne budu postupili komsijski i prijateljski,da nam sacuvaju travnjak pa odluce da izadzu na noge Mariboru,moraju znati da sam sanjao nepregledna polja ljubicica,kako cvjetaju.
Lahko prihajamo :D :D :D :D
Jesam vam lijepo govorio ali dzaba,necete da slusate dobronamjerne savjete.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Grohotom se ismijah. :D :D
Khaj phice :D :D
Lahko odhajamo :D :D
jesi to smajile cekao da svi zaspu pa da napises ovaj srceparajuci post. :lol:
vozač wrote:Mislim da je krajnje nekorektno od strane navijača željezničara da se javljaju na ovoj temi, ljudi pročitajte naslov

BH klubovi u Evropi - 2012/13 :D

zaista mi nije jasno šta više tražite na ovim stranicama, do četvrtka u 22.45, a možda i do 23.30 ova tema je na raspolaganju isključivo za navijače sarajeva i eventualno nekog od "armije navijača lištice", 8)

sad fino usaburite, znamo da nećete spavati do utakmice sa levskim, da će vam svanuti kad sarajevo ispadne, ali to tek trebate dočekati, a do tada :( , šuti moj dječače plavi

btw ... smanjite doživljaj ljudi, ipak je sve to samo igra
ma ova tema se zakljucava do kraja sedmice, sto ste igrali igrali ste
vozač

#2740 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by vozač »

dino84 wrote:
vozač wrote:
JThomas wrote:Image

trenutak upućivanja lopte i "očigledni ofsajd". toliko o objektivnosti divova.

@nosara uzbuđen si, to je više nego jasno svima, ipak malo objektivnosti nije zgorega
evo ti jednostavan test da provjeriš da li je ofsajd ili nije, baš je dobro da ste postavili ovaj foto
uzmi list papira i postavi ivicu paralelno sa gol-aut linijom, u momentu kad ti se ukaže glava napadača želje, pogledaj vidi li se još iko da viri ispod papira, vidjećeš da je onjedini, po tome gledano bio je ofsajd, a i ako se malo bolje zagledaš i promisliš hladne glave skontaćeš da je sudija ipak bio u pravu
Ovo nije smijesno,ovo je zalosno.Gdje si ti ucio geometriju,projekcije,analitiku i prostor...Ovo treba uokviriti i postaviti u onaj kutak "Obavezno za procitati",ovo nije cak ni za Djurine kucne carolije,ovo je prilog za Antologiju savremene bosanske gluposti.

Pa bolan ne bio o tvojoj logici znaci moze se desiti apsolutno regularna situacija u kojoj covjek nije teoretski u ofsajdu ali ako je igrac u napadu kojem je sviran ofsajd jedno 20-30 centimetara visi od odbamebnog igraca koji ga cuva,onda ce po ovoj tvojoj "Talesovoj teoremi" njemu glava prije izviriti ispod trougla,linijara,papira cega li vec po ovim tvojim metodama itd.

Pa kako te nije stid pisati ovakve nebuloze i gluposti barem ako nista zbog godina,hajde pusti znanje na drugu stranu,mozda si imao matematiku jedva 2 pa zavrsio zurnalistiku ili si moler,ali ovako se djeca u osnovnoj ne bi blamirala.

Obrisi post bolan da ti se ljudi ne smiju,a Adilovic je fakat za tvoju informaciju visi za glavu od njihove cetvorke.

Joj tuge,mila mati.Al' pazi ovo,on kaze covjeku da je "uzbudjen" :(
@dino84

e moj dino, konačno sam shavtio gdje su pronašli inspiraciju za lik u LZN

za trenutak sam pomislio da mi se obraća nosara (bio sam neprijatno iznenađen) jer ga znam sa nekih ranijih tema kao poprilično elokventnog i pametnog sagovornika koji dosta argumentovano ulazi u diskusije sa drugima, pa sam se malo i zamislio, ali mi je laknulo kad sam vidio ko se zapravo javlja

tvoj način ophođenja u stilu "šta ba ti znaš, vidi ti glave" samo je pokazatelj tvog intelektualnog nivoa, a tvoje replike i omalovažavanje svega što je vrijedilo, a što je danas nepojmljivo, dokaz su frustriranosti koje nisi ni svjestan

ovo je ujedno prvo i posljednje obraćanje tebi, jer trošiti vrijeme na raspravu sa nekim čiji IQ nije veći od broja cipela, potpuno je besmisleno

btw ... u pravu si, imao sam jedva 3 iz matematike, ali u prvoj gimnaziji 8)
Charuga
Globalni moderator

#2741 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Dr. Kuca wrote:Zalosno je da je ekipa koja je osvojila duplu krunu ispala na ovakav nacin, tiho i bijedno
A ispala je od ekipe koja je osvojila duplu krunu u svojoj ligi. Ligi koja je bolje plasirana od nase, ligi cija reprezentacija je osjetila car igranja na velikim takmicenjima i to vise puta. A uz to sve to je ekipa koja vise ulaze od nas, ima puno puno bolje uslove za treniranje i igru i svasta jos nesto.
Stvarno ne vidim sta je tu zalosno. Jeste mozda nama, koji smatramo da smo mi bolji od svih u svemu a nema nas nigdje ali drugima nije sigurno. Oni svi ulazu lagano i idu naprijed a mi stagniramo.
Dr. Kuca

#2742 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dr. Kuca »

Plavih_11 wrote:
Dr. Kuca wrote:Zalosno je da je ekipa koja je osvojila duplu krunu ispala na ovakav nacin, tiho i bijedno
A ispala je od ekipe koja je osvojila duplu krunu u svojoj ligi. Ligi koja je bolje plasirana od nase, ligi cija reprezentacija je osjetila car igranja na velikim takmicenjima i to vise puta. A uz to sve to je ekipa koja vise ulaze od nas, ima puno puno bolje uslove za treniranje i igru i svasta jos nesto.
Stvarno ne vidim sta je tu zalosno. Jeste mozda nama, koji smatramo da smo mi bolji od svih u svemu a nema nas nigdje ali drugima nije sigurno. Oni svi ulazu lagano i idu naprijed a mi stagniramo.
To nema nikakve veze, prizeljkivo se je maribor, na kraju znamo svi sta je bilo. Maribor nije osvojio dupli krunu :thumbup:
hypko_nurko

#2743 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

Pitarrr82 wrote:Po ovom snimku sto se moze vidjeti je da je ofsajd bio, sudija malo pretjerao s kartonima ali je i zeljo u pojedinim momentima igrao pregrubo, isto tako mogao je sudija svirati jedan penal za zelju...

Od 180min ljudi bili bolji u 90min i to ne u jednoj, nego dvije tekme i to je to sto bi komsije rekle kraj price...

Ne moze realnije od jednog pitara :mrgreen:
:thumbup:
mi smo ispali jer nismo bili bolji al brate trazimo samo normalno sudjenje i jednako za sve. ono kakvo ste vi sudjenje imali u bugarskoj je ljepota bila. sinoc su nasi pogubili zivce i grublji startovi su automatski bili za zute i druge zute. a ono holandsko govno je letilo i da svaki drugi prekrsaj okarakterise kao zuti. i plus jos penal i mozda nepostojeci ofsajd kod gola nas je dotukao i nije bilo povratka.
Charuga
Globalni moderator

#2744 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Charuga »

Dr. Kuca wrote:
Plavih_11 wrote:
To nema nikakve veze, prizeljkivo se je maribor, na kraju znamo svi sta je bilo. Maribor nije osvojio dupli krunu :thumbup:
Cuj nema veze. To sto su nasi prizeljkivali je jedno ali realnost je nesto drugo. Mozda su i u Mariboru prizeljkivali Želju? I sta su trebali igraci kad su saznali da igraju sa Mariborom? Davati izjave za novine kako nemamo nikakvih sansi, kako cemo se samo sageti i cekati da nam ga gurnu? Nekako to nije normalno. Bilo je jos dosta ekipa kojima bi se obradovali ali samo do prvih utakmica.
Iskreno, ja sam prizeljkivao Maribor iz nekog drugog razloga a to je da mogu ko covjek otici na gostovanje. Nista drugo. Da je bio i Salzburg isto bi bilo, samo sam strepio da ne bude opet neka bivsa sovjetska zemlja.

Maribor JESTE osvojio duplu krunu a u finalu je pobjedio Celje.
dino84

#2745 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

vozač wrote: @dino84

ovo je ujedno prvo i posljednje obraćanje tebi,

btw ... u pravu si, imao sam jedva 3 iz matematike , ali u prvoj gimnaziji 8)
Evo maramicu izvadih,suza mi suzu sustize koliko mi je tesko.
Hvala na paznji i prijatno :zzzz:
agnostic_front

#2746 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by agnostic_front »

Dr. Kuca wrote:
Plavih_11 wrote:
A zasto se prizeljkivao Maribor?
hypko_nurko

#2747 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

todd_smith wrote:
JThomas wrote:u sloveniji je bilo korektno suđenje, penal je mogao i da se ne svira, al' nije greška ni što ga jeste svirnuo. ovo od sinoć je farsa.
Odluke glavnog sudije sinoc farsa? pusti ofsajd, pricamo o glavnom sudiji. Iskreno mislis da su zuti i crveni za Zelju sinoc bili neopravdani i farsa?
cuj jel farsa, naravno da je farsa. i ono su bili startovi za zute al kad ti frajer daje zuti za svaki kontakt jer na onom snimku se nije vidjelo sve od sinoc. i plus jos tri penala od kojih je bar jedan siguran i onaj gol. i onda ono nije farsa. e da Bog da vam u cetvrtak bilo sto puta gore sudjenje nego nama u dva meca protiv maribora pa bi tek vidjeli vas sa izjavama
vozač

#2748 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by vozač »

plavih 11 kaže
Iskreno, ja sam prizeljkivao Maribor iz nekog drugog razloga a to je da mogu ko covjek otici na gostovanje. Nista drugo. Da je bio i Salzburg isto bi bilo, samo sam strepio da ne bude opet neka bivsa sovjetska zemlja.

ja bih iz istog razloga prizivao slovence i bilo koga sa "zapada"

za kamena s ramena svakako je rezervisana PL :D
Dr. Kuca

#2749 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Dr. Kuca »

Plavih_11 wrote:Cuj nema veze. To sto su nasi prizeljkivali je jedno ali realnost je nesto drugo. Mozda su i u Mariboru prizeljkivali Želju? I sta su trebali igraci kad su saznali da igraju sa Mariborom? Davati izjave za novine kako nemamo nikakvih sansi, kako cemo se samo sageti i cekati da nam ga gurnu? Nekako to nije normalno. Bilo je jos dosta ekipa kojima bi se obradovali ali samo do prvih utakmica.

Maribor JESTE osvojio duplu krunu a u finalu je pobjedio Celje.
Zar nije to bio super kup sad? Mozda i jeste, hocu da kazem nema ba veze, trebalo se igrat, ali... Ovo je dokaz gdje je nasa liga trenutno!
kokuz_sa

#2750 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by kokuz_sa »

gledam ovaj slovenski snimak..pa onaj Beslija je vise vremena proveo uz sudiju nego uz igraca kojeg je cuvao :-) :-)
Locked