Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#2726 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ne znam šta se sa njima raspravljate, samo ih pustiti da pjene i smijati se 
- MOSALJOZE
#2727 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ignorisem neke gluposti,ali kritike na racun Osima ne mogu(i ako sam svjestan)da one nemaju nikakvu osnovu

- alchak.ba
#2728 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Vrli Ivica se jako veseli 92. u Maju osvajanju Kupa Jugoslavije sa Partizanom.bjelave wrote:Sudski je dokzano da je slika fotoshop.A i da nije pa sta?ganjeta wrote:Reče lik koji i dan danas misli da je četalj Ljupko namjšten od strane nekog, odnosno da je slika fotoshop.
Uostalom iz kog period je ta slika?Jeli prije rata u Bih ili ranije?
Ljupko Petrovic je jos prije rata u Bih napustio Srbiju, za razliku od nekih, i otisao u Grcku gdje je radio kao trener.
Podsjetio bih te da je Ivica Osim za vrijeme rata u Bih, sve do kraja Maja 1992, bio trener Partizana, kluba koji pripada JNA.
Da ne sirim dalje, dok je onu suzu pustio u BG, ja sam ovdje vec otkljanjao par dzenaza familiji.
I ne sumnjam ja u tu njegovu suzu, niti mu sta zamjeram.
Ali s kojih pozicija vi to nastupate, kakvo je to cistunstvo, pojasni?
To slavlje je zabiljezeno, jelte.
- ganjeta
#2729 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
Koliki jad moraš biti da to radiš?
Spominje dženeze i Ivicu u toj priči, a njegov klub se ispalio prilikom prvog ispaljenog metka ?!
Spominje dženeze i Ivicu u toj priči, a njegov klub se ispalio prilikom prvog ispaljenog metka ?!
- Ricken
#2730 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
-LIBERO- wrote:Zasto se praviti naivnim? Bilo ko.
Direktno su prozvani sampioni zadnje dvije sezone. A znamo ko su.
Mislim, nije da me briga sta Gredic i Siljak misle, al cemu glumiti neku zbunjenost. Nema potrebe.![]()
Davnoooo je trebalo krenuti u organizaciju 'udruzenja klubova', koji bi kasnije preuzeli i organizaciju lige. Od marketinga, zarade, do ujednacenog odnosa u ligi...sve bi bilo na vecem nivou
Hajde mozda pokrene klubove da pocnu raditi nesto po tom pitanju.
Što vas se ne bi prozvalo, nakon Lukavice i natezanja sudije gostima nakon gola iz očiglednog ofsidea, ta sezona automatski zaslužuje da bude spomenuta. Jer upravo taj detalj je promjenio tok takmičenja. Šta fali malo spomenuti. Nek se zna. Spominjali ste i vi i prebacivali svašta nešto.
-
LSD
#2731 Re: Fudbal u BiH (općenito)
ma neka, meni je drago da nas sami svaki put podsjete sa kavim jadnicima dijelimo grad i ko su nam najveci dušmaniganjeta wrote:Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
- ultima_palabra
#2732 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Mene više čudi što se vi čudite... odavno je ustanovljeno da je ekstremističko krilo simpatizera udbaško-dezerterskog kluba spremno na svašta. Samo pogledati zmijsko leglo zvano fksinfo da bi se razumjele istinske razmjere tog ludila.ganjeta wrote:Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
- alchak.ba
#2733 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
cuj ociglednog ofsajda

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2734 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Lol.
Promjena toka takmičenja kao onaj detalj kada ste dali gol Borcu, a lopta nije prešla liniju? Da nastavim sa primjerima?
Posljednja rečenica saopštenja može samo napraviti sranja u gradu.
A i stvoriše dobar alibi sebi, u zadnjih pet godina jedina stvar koju su napravili je prekrečena lokomotiva, a ni to nije njihova inicijativa, u zadnje dvije godine nema trofeja, nema generalnog, nema ništa i za sve to je krivo suđenje, a više grešaka u vašu korist nego protiv vas.
Promjena toka takmičenja kao onaj detalj kada ste dali gol Borcu, a lopta nije prešla liniju? Da nastavim sa primjerima?
Posljednja rečenica saopštenja može samo napraviti sranja u gradu.
A i stvoriše dobar alibi sebi, u zadnjih pet godina jedina stvar koju su napravili je prekrečena lokomotiva, a ni to nije njihova inicijativa, u zadnje dvije godine nema trofeja, nema generalnog, nema ništa i za sve to je krivo suđenje, a više grešaka u vašu korist nego protiv vas.
- alchak.ba
#2735 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Mi njima dusmani, a oni nas vole mnogo, puno, jako i svako dobro nam zele

- ganjeta
#2736 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
A inače Feningaš radi na tome da smiri ta sranja?
Mojne mlohavi supu na viljušku
.
Mojne mlohavi supu na viljušku
- refffko
#2737 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Apsulutno se slazem. Isto tako je Zeljeznicar imao sve u svojim rukama prije derbija i mogli su sami rijesiti prvenstvo. Nema potrebe da sad kmece da je isto namjesteno.Charuga wrote:Evo ja ću ti odgovoriti ako nije problem. Zato što je lakše okriviti drugog nego sebe i svoj klub. Sloboda ta koja je sve imala u svojim rukama. Sve što su trebali uraditi u posljednjem kolu je izbjeći bilo kakav poraz više od jednog gola razlike protiv Slavije. Umjesto da igraju i da se bore za sebe oni su pratili šta se dešava u Trebinju i Mostaru. Haman da nisu prešli centar niti su uputili ijedan udarac prema golu, izgubili 2:0 i ispali iz lige. Čak su jedno vrijeme imali i igrača više.internazionale wrote:Na toj utakmici sa Slobodom prvo skandiranje navijaca Slobode je bilo "Bice Zeljo kurac sampion"...
Sta ti mislis sto je to tako
A malo prije te utakmice oderali GOŠK u Gabeli 4:0, bez obzira što im je prije te utakmice pobjeda bila san.
Kao što rekoh, vazda je drugi kriv ...
Najlakse je za neuspjeh nekog drugog okriviti i kmecati bez ikakvih argumenata.
-
bjelave
#2738 Re: Fudbal u BiH (općenito)
'Cetnika' si prvi spomenuo ti. A zaboravljas da vam topdzija trenutno sjedi na klupi kad smo kod istih.ganjeta wrote:Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
A ovo sve ostalo i za Ljupceta i za Ivicu je faktografija. Dakle, prvi je jos prije aprila 1992 vec u Grckoj. Ovaj koji je moralna vertikala je sve do kraja Maja 1992 bio trener Partizana, kluba JNA. A koje tad igrao za tu firmu svi dobro znamo.
I da nisi jad ko sto jesi imao bi postovanja prema dzenazama koje ovdje pominjem.
-
vryzas
#2739 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Butmiran wrote:Kad se sjetim vremena kad je li neko napiše ili kaže nešto protiv saveza, i na ovom forumu također, komšije se jave horski da ga brane. Šta sad nije u redu?
Realno, ona vremena i ovo sada se ne moze porediti.
1. Zna se kakva je mafija bila u savezu, neki su zavrsili u zatvoru, a zbog te garniture je savez bio suspendovan
2. Komitet za normalizaciju skida suspenziju, zavodi kakav-takav red, zapocinje neke pozitivne procese
3. U savezu i dalje ima ljudi koji i dan-danas ne rade za dobrobit BH fudbala ali to je politicko pitanje
E sad, sve ovo vrijeme situacija u PL je katastrofalna...poboljsanja postoje ali su mizerna u odnosu na kapacitet saveza. Tek ove godine usaglasise smanjenje lige, a ove ostale uslove oko infrastrukture im diktira UEFA. Da se pita ove nase, igralo bi se do sudnjeg dana po oranicama, bez reflektora i bez barem jedne natkrivene tribine i sl.
Ovo sto ti spominjes je period kada su pojedinci pljuvali po komitetu, a taj isti komitet (kakav god da je bio) nas je izvukao iz govana, a za ove mafijase su bili gospoda. Masa tih pljuvaca tada je bila zadojena mrznjom prema jednoj osobi, legendi BiH fudbala, covjeku koji je u tom trenutku u bolesnim glavama bio personifikacija saveza i kriv za sve sto nije dobro, bez obzira na cinjenicu sto je tu bilo dosta drugih ljudi, drugih legendi iz drugih klubova sirom BiH.
Opet kazem, napredak postoji i ne moze se mjeriti sa onim mracnim vremenom.
Sudjenje se generalno poboljsalo, a to kazem jer smo dosli od situacije gdje je bod u gostima bio ravan cudu, do situacije da se danas moze normalno boriti za bodove u gostima.
Da je sve idealno i dobro, nije sigurno. Postoje problemi, a najvece zamjerke idu na racun saveza zbog nezainteresevanosti za domace takmicenje. Dio krivice snose i klubovi jer godinama nisu u stanju organozizovati udruzenje klubova PL gdje bi klubovi u zajednickom nastupu stitili svoje interese.
Garantujem ti da i danas ima lobiranja u savezu, pristisaka, pogodovanja odredjenim strujama i sl., al ne u toj mjeri kao sto je bio u eri Muniba&co.
Ima tu jos dosta toga...moglo bi se do sutra supljirati.
Btw. imas temu pod kljucem "komitet za normalizaciju" pa procitaj bljuvotine ako ti se da...
- Charuga
- Globalni moderator
#2740 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Na lošu adresu šalješ repliku. Ja sam rekao da je taj dio suvišan u saopštenju.refffko wrote:Apsulutno se slazem. Isto tako je Zeljeznicar imao sve u svojim rukama prije derbija i mogli su sami rijesiti prvenstvo. Nema potrebe da sad kmece da je isto namjesteno.Charuga wrote:Evo ja ću ti odgovoriti ako nije problem. Zato što je lakše okriviti drugog nego sebe i svoj klub. Sloboda ta koja je sve imala u svojim rukama. Sve što su trebali uraditi u posljednjem kolu je izbjeći bilo kakav poraz više od jednog gola razlike protiv Slavije. Umjesto da igraju i da se bore za sebe oni su pratili šta se dešava u Trebinju i Mostaru. Haman da nisu prešli centar niti su uputili ijedan udarac prema golu, izgubili 2:0 i ispali iz lige. Čak su jedno vrijeme imali i igrača više.internazionale wrote:Na toj utakmici sa Slobodom prvo skandiranje navijaca Slobode je bilo "Bice Zeljo kurac sampion"...
A malo prije te utakmice oderali GOŠK u Gabeli 4:0, bez obzira što im je prije te utakmice pobjeda bila san.
Najlakse je za neuspjeh nekog drugog okriviti i kmecati bez ikakvih argumenata.
-
internazionale
#2741 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Koja patnja i frustracija izbija iz ovih pisanijaultima_palabra wrote:Mene više čudi što se vi čudite... odavno je ustanovljeno da je ekstremističko krilo simpatizera udbaško-dezerterskog kluba spremno na svašta. Samo pogledati zmijsko leglo zvano fksinfo da bi se razumjele istinske razmjere tog ludila.ganjeta wrote:Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
Ako nista uspio je seksualni predator da saopstenjem pokaze pravo lice i da izvuce mulj na povrsinu
-
LSD
#2742 Re: Fudbal u BiH (općenito)
al najjace je kad likovi sa Nahoreva, Hotonja, Jarcedola, Coline kape i slicnih padina lakonski konstatuju na forumu kako im je Grbavica "prigradsko naselje"

Last edited by LSD on 17/08/2015 15:09, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2743 Re: Fudbal u BiH (općenito)
.....i vecini je to druga adresa stanovanjaLSD wrote:al najjace je kad likovi sa Nahoreva, Hotonja, Jarcedola, Coline kape i slicnih padina lakonski kostatuju na forumu kako im je Grbavica "prigradsko naselje"![]()
- ganjeta
#2744 Re: Fudbal u BiH (općenito)
bjelave wrote:'Cetnika' si prvi spomenuo ti. A zaboravljas da vam topdzija trenutno sjedi na klupi kad smo kod istih.ganjeta wrote:Ali pazi on Ivicu poredi sa onim četnikom i još se nešto čudi?
A ovo sve ostalo i za Ljupceta i za Ivicu je faktografija. Dakle, prvi je jos prije aprila 1992 vec u Grckoj. Ovaj koji je moralna vertikala je sve do kraja Maja 1992 bio trener Partizana, kluba JNA. A koje tad igrao za tu firmu svi dobro znamo.
I da nisi jad ko sto jesi imao bi postovanja prema dzenazama koje ovdje pominjem.
Naravno da sam spomenuo četnika, četnike nikad ne treba zaboraviti, da se nebi desilo isto što se već jednom desilo?!
Ti ne da si zaboravio, nego tvrdiš da on maltene nije četnik, kao fotoshop je
I još ga stavljaš u situ rečenicu sa najvećom legendom BH FUDBALA?!
Spominješ dženaze, a veličaš Ljupka? Ne ide zajedno.
- Izlija
#2745 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Dok ljudi iz uprava primaju plate od po par hiljada maraka vi sa par stoja a nerjetko bez marke u džepu se ubjeđujete čiji su veći lopovi. Još jedan klasični balkanski dan 
-
LSD
#2746 Re: Fudbal u BiH (općenito)
da se razumijemo do kraja - nemam ja ništa protiv pomenutih lokacijahrasno38 wrote:.....i vecini je to druga adresa stanovanjaLSD wrote:al najjace je kad likovi sa Nahoreva, Hotonja, Jarcedola, Coline kape i slicnih padina lakonski kostatuju na forumu kako im je Grbavica "prigradsko naselje"![]()
- avetinja
#2747 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Niko ne spominje utakmicu Velež-Gošk, gdje je Velež bio domaćin, i gdje je izgubio, a da su izborili barem remi Sloboda ne bi ispala. Zašto niko ne krivi Velež? Zar oni nisu mogli namjestiti utakmicu? Lakše je nama predbacivati da smo prodali utakmicu, jer sami znaju da su krivi što su izubili i ispali iz Lige. Što nisu odigrali remi u Lukavici ili eventualno pobjedili!? Da se razumijemo, meni nije niti malo žao što su ispali, neka su, ali ne razumijem da nas pitari toliko prozivaju za tu utakmicu kao da smo na osnovu nje uzeli titulu.Charuga wrote:Evo ja ću ti odgovoriti ako nije problem. Zato što je lakše okriviti drugog nego sebe i svoj klub. Sloboda ta koja je sve imala u svojim rukama. Sve što su trebali uraditi u posljednjem kolu je izbjeći bilo kakav poraz više od jednog gola razlike protiv Slavije. Umjesto da igraju i da se bore za sebe oni su pratili šta se dešava u Trebinju i Mostaru. Haman da nisu prešli centar niti su uputili ijedan udarac prema golu, izgubili 2:0 i ispali iz lige. Čak su jedno vrijeme imali i igrača više.internazionale wrote:Na toj utakmici sa Slobodom prvo skandiranje navijaca Slobode je bilo "Bice Zeljo kurac sampion"...
-
north
#2748 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
Presica u srijedu nego šta
...za hastalom i kariranim stolnjakom uz čontru od pola litra očekujemo da Almir podastre fotke, audio i video zapise u kojime će potkrijepiti svoje tvrdnje o namještenoj prošloj sezoni..U suprotnom, u rupu i neka pulsira
..
-
bjelave
#2749 Re: Fudbal u BiH (općenito)
Ganjeta, ja govorim o cinjenicama i faktografiji kojoj ocito nemas nikakvih argumenata da suprostavis.
A jeftina patetika me ne interesuje.
I ako to se cinjenice ne svidaju i generalno se ne uklapaju u mitologiju, to je tvoj problem.
I ostaviti se prozivanja da je neko cetnik,pobjegulja,itd.
Da imas mrvu obraza, ti i takvi, bi se prije tog prvo pogledali u ogledalo.
A jeftina patetika me ne interesuje.
I ako to se cinjenice ne svidaju i generalno se ne uklapaju u mitologiju, to je tvoj problem.
I ostaviti se prozivanja da je neko cetnik,pobjegulja,itd.
Da imas mrvu obraza, ti i takvi, bi se prije tog prvo pogledali u ogledalo.
- ganjeta
#2750 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16
north wrote:Presica u srijedu nego šta...za hastalom i kariranim stolnjakom uz čontru od pola litra očekujemo da Almir podastre fotke, audio i video zapise u kojime će potkrijepiti svoje tvrdnje o namještenoj prošloj sezoni..U suprotnom, u rupu i neka pulsira
..
Dovoljan je snimak iz Travnika i Lukavice iz prošle sezone da sve ima smisla?