Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Djubre_
#2726 Re: Zeničani
Pada li pada...
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
kakavdanakneiskustvu
#2727 Re: Zeničani
ne pada vise izgleda
- phillie
#2728 Re: Zeničani
ne pada...al' u qrcukakavdanakneiskustvu wrote:ne pada vise izgleda
-
kakavdanakneiskustvu
#2729 Re: Zeničani
phillie wrote:ne pada...al' u qrcukakavdanakneiskustvu wrote:ne pada vise izgleda
jbg,mrak pa i ne vidim najbolje
-
kakavdanakneiskustvu
- aux
#2731 Re: Zeničani
Da li je neko ovdje uclanjen u gradsku biblioteku,zanimaju me knjige Game of Thrones da li mozda ima iznajmit
- notsure
#2732 Re: Zeničani
Ima:aux wrote:Da li je neko ovdje uclanjen u gradsku biblioteku,zanimaju me knjige Game of Thrones da li mozda ima iznajmit
http://www.cobiss.ba/scripts/cobiss?uka ... c=26&sid=4
- aux
#2733 Re: Zeničani
Samo da hoce biti ispravno ovo jer mi se desavalo da neke knjige imaju na ovom sajtu a odem u biblioteku ona mi kaze da nemaju tu knjigu uopstenotsure wrote:Ima:aux wrote:Da li je neko ovdje uclanjen u gradsku biblioteku,zanimaju me knjige Game of Thrones da li mozda ima iznajmit
- nacho_
#2734 Re: Zeničani
Kaze i meni: "Nisam vidjala tu knjigu", "Mora da je neko ukro", "Idi sam nadji, ne mogu ja dofatit" i slicno. I to ona niska, crna, ove ostale sto rade su kao i ljubazne. Ali generalno iritantno je ispijanje kafa, nerad i sve ostalo vezano za javne ustanove u BiH. Hejt.aux wrote:Samo da hoce biti ispravno ovo jer mi se desavalo da neke knjige imaju na ovom sajtu a odem u biblioteku ona mi kaze da nemaju tu knjigu uopstenotsure wrote:Ima:aux wrote:Da li je neko ovdje uclanjen u gradsku biblioteku,zanimaju me knjige Game of Thrones da li mozda ima iznajmit
- aux
#2735 Re: Zeničani
Kaze i meni: "Nisam vidjala tu knjigu", "Mora da je neko ukro", "Idi sam nadji, ne mogu ja dofatit" i slicno. I to ona niska, crna, ove ostale sto rade su kao i ljubazne. Ali generalno iritantno je ispijanje kafa, nerad i sve ostalo vezano za javne ustanove u BiH. Hejt.[/quote]
Slazem se definitivno sa tobom,nekad moram sat vremena kruzit po biblioteci jer nema smisla da njih pitam jer uvijek neke izgovore pronalaze samo da ne rade svoj posao...moja sestra se odjavila upravo zbog toga jer se posvađala sa njima iz razloga sto su vrlo drske i mrzovoljne kad ih nesto pitas...
Slazem se definitivno sa tobom,nekad moram sat vremena kruzit po biblioteci jer nema smisla da njih pitam jer uvijek neke izgovore pronalaze samo da ne rade svoj posao...moja sestra se odjavila upravo zbog toga jer se posvađala sa njima iz razloga sto su vrlo drske i mrzovoljne kad ih nesto pitas...
- nacho_
#2736 Re: Zeničani
“You don't have to burn books to destroy a culture. Just get people to stop reading them.” ― Ray Bradbury 
ili se naoruzati strpljenjem ili http://www.youtube.com/watch?v=mELkQ4ouubQ
ili se naoruzati strpljenjem ili http://www.youtube.com/watch?v=mELkQ4ouubQ
- jasko_ba
#2737 Re: Zeničani
http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-gradi ... /131128099

Ovo je fakat sve otislo u tri lijepe materine. Najzasticenija vrsta trenutno u drzavi, to je jbanje u zdrav mozak.
Istovremeno vijest pored ove, ljudima ne zele isplatiti stipendije, ignorisu izdvajanja za studentske domove, ali ne, ajmo praviti hotele za pse i samo pse. Troškovi za 100 pasa u azilu 150.000 KM godišnje, a dječiji doplatak za 100 djece godišnje 15.000 KM
FUJ!!!!

Snežana Vidović smatra da će azil u potpunosti ispuniti svoju svrhu, a to je liječenje, socijalizacija, sterilizacija, a potom i vraćanje pasa na ulicu.![]()
Prema planu koji je napravljen 2008. godine, godišnji izdaci za stotinu pasa u azilu iznosili su 150.000 KM,u šta su uračunati svi komunalni troškovi sa platama radnika, te čuvanje pasa i njihovi tretmani. Koliki će izdaci po novom konceptu iznositi, još uvijek nije poznato. Izgradnju azila finansira Općina Zenica, a oko trećinu sredstava obezbijedio je i Program Ujedinjenih naroda za razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 340.000 KM.
![]()

Istovremeno vijest pored ove, ljudima ne zele isplatiti stipendije, ignorisu izdvajanja za studentske domove, ali ne, ajmo praviti hotele za pse i samo pse. Troškovi za 100 pasa u azilu 150.000 KM godišnje, a dječiji doplatak za 100 djece godišnje 15.000 KM
FUJ!!!!
- Norm
#2738 Re: Zeničani
Subota, mislim da je ispred Bosanke, skupljanje potpisa za peticiju, udruzenje "STOP Ugrizu"...Za zastitu ljudi i djece od pasa lutalica, poludivljih zarazenih zvjeri...Da vidimo koliko ce nas se skupiti i da li ce "ljubitelji pasijih muda" nastaviti da nas je.u u zdrav mozak...Zdravlje moje i vase djece naspram novcane korist aktivista, placenika DogTrusta...Odlucite sami, sutjeti i cekati da budete sljedeci na redu ili dici svoj glas za grad dostojan covjeka...
- Warashii
#2739 Re: Zeničani
Moj potpis "Stop ugrizu" ima jos od osnivanja.
Meni samo jedno nije jasno, kako to da manjina uspjeva ovoliko da handri u mozak vecinu????
Meni samo jedno nije jasno, kako to da manjina uspjeva ovoliko da handri u mozak vecinu????
- Mamma Mia!
#2740 Re: Zeničani
Pozdrav
Osim 'Eurotonera', da li neko možda zna za još negdje gdje se (Deskjet) printeri mogu popravljati, možda neka preporuka?
Hvala! 
Osim 'Eurotonera', da li neko možda zna za još negdje gdje se (Deskjet) printeri mogu popravljati, možda neka preporuka?
- Oi
#2741 Re: Zeničani
imas lepir. oni su ti tamo u poslovnoj zoni poslije cimosaMamma Mia! wrote:Pozdrav
Osim 'Eurotonera', da li neko možda zna za još negdje gdje se (Deskjet) printeri mogu popravljati, možda neka preporuka?Hvala!
-
Djubre_
#2742 Re: Zeničani
ITC oni odrzavaju opremu nekim firmama. Vjerujem da i to rade..
- kamen spoticanja
#2743 Re: Zeničani
zato sto su glasni,drski i bezobrazni...a i dobro im se finansijski isplatiWarashii wrote:Moj potpis "Stop ugrizu" ima jos od osnivanja.
nego azil ce se u konacnici vrlo vjerovatno i finansijski isplatiti jer kad novi zakon o zastiti zivotinja prodje(dakle kad legaliziraju eutanaziju),opstine koje budu imale azil moci ce taj posao obavljat regularno...tako da mislim da ce azil biti samoodrziv
- Norm
#2744 Re: Zeničani
Pravi ljubitelji zivotinja, niti su drski niti su bezobrazni...Ovo su obicni drekavci koji imaju veliku finansijsku korist...kamen spoticanja wrote:zato sto su glasni,drski i bezobrazni...a i dobro im se finansijski isplatiWarashii wrote:Moj potpis "Stop ugrizu" ima jos od osnivanja.
Meni samo jedno nije jasno, kako to da manjina uspjeva ovoliko da handri u mozak vecinu????![]()
nego azil ce se u konacnici vrlo vjerovatno i finansijski isplatiti jer kad novi zakon o zastiti zivotinja prodje(dakle kad legaliziraju eutanaziju),opstine koje budu imale azil moci ce taj posao obavljat regularno...tako da mislim da ce azil biti samoodrziv
A sta ako i ovu priliku propustimo i zakon ne prodje? Ko ce onda finansirati boravak u "hotelu" za tolike dzukele, dok porodilje i studenti nemogu ostvariti pravo na svoje naknade? Jel trebamo cekati smrtni slucaj djeteta, izgrizenog na smrt kao u Rumuniji?
Dajmo glas za dopunu i izmjenu zakona i podrzimo jos i jos jednom udruzenje kojemu je bitnije zdravlje ljudi i nase djece od bolesnih i gladnih dzukela...Mislim da je dosta forumanja i spustanja glave nad uhljupima koji svo stanovnistvo handre zarad licne koristi...
Ponovo i ponovonaglasavam bolesnih i gladnih, punih parazita, pasa LUTALICA kojima je nemoguce odrediti porijeklo i eventualno gazdu...
-
fiko_halimic
#2745 Re: Zeničani
ima li u stop ugrizu volontera koji bi eutanazirali pse?
- Norm
#2746 Re: Zeničani
Ima li iko od velikih ljubitelja zivotinja iz Sape da udomi sve ove "napustene" pse sa ulice?
- kamen spoticanja
#2747 Re: Zeničani
Ma slažem se apsolutno. ..samo ce kad zakon prodje morati postojati neki red pri eutanaziji...zato ce azil biti obavezan..mada suludo je ocekivati da ako ne bude love za porodilje da ce ih biti za dzukele...ne funkcionise to bas takoNorm wrote:Pravi ljubitelji zivotinja, niti su drski niti su bezobrazni...Ovo su obicni drekavci koji imaju veliku finansijsku korist...kamen spoticanja wrote:zato sto su glasni,drski i bezobrazni...a i dobro im se finansijski isplatiWarashii wrote:Moj potpis "Stop ugrizu" ima jos od osnivanja.
Meni samo jedno nije jasno, kako to da manjina uspjeva ovoliko da handri u mozak vecinu????![]()
A sta ako i ovu priliku propustimo i zakon ne prodje? Ko ce onda finansirati boravak u "hotelu" za tolike dzukele, dok porodilje i studenti nemogu ostvariti pravo na svoje naknade? Jel trebamo cekati smrtni slucaj djeteta, izgrizenog na smrt kao u Rumuniji?
Dajmo glas za dopunu i izmjenu zakona i podrzimo jos i jos jednom udruzenje kojemu je bitnije zdravlje ljudi i nase djece od bolesnih i gladnih dzukela...Mislim da je dosta forumanja i spustanja glave nad uhljupima koji svo stanovnistvo handre zarad licne koristi...
Ponovo i ponovonaglasavam bolesnih i gladnih, punih parazita, pasa LUTALICA kojima je nemoguce odrediti porijeklo i eventualno gazdu...
- kamen spoticanja
#2748 Re: Zeničani
Kakvi su to placenici i licemjeri pokazat ce upravo vrijeme kad počne implementacija novog zakona, kojim se predvidja 15 dana azila, i ako nakon toga niko ne usvoji psa ide eutanazija...nikad se ni jedan usvojiti neceNorm wrote:Ima li iko od velikih ljubitelja zivotinja iz Sape da udomi sve ove "napustene" pse sa ulice?
- Norm
#2749 Re: Zeničani
Daj Boze da grijesim, velika je lova u pitanju, i haman i neki politicari imaju cara u svemu tome, ali daBogda da prodje ovaj zakon...Mozda da se svi dignemo i da se cuje glas vecine...Ali...
Neznamo kakvom redu govoris, svaki pas kojem se nemoze dokazati porijeklo nije napusten pas (zakon je jasan po tom pitanju, tumacenje pojedinaca je nesto drugo) samim tim eutanazija...Jos kad bi se iznijeli pravi podaci da je 90% ovih dzukela, lutalica, bolesno i samim tim potencijalno opasno kao nosioci zaraze, nije problem samo ugriza, tu je i problem fekalija i izmeta koje ostavljaju na svakom cosku, a gle iznenadjenja, ljubitelji pasa iz Sape ne idu za njima i neciste...A vole ih...Mo"s mislit...Onih 10% preostalih je zaista napusteno...
Neznamo kakvom redu govoris, svaki pas kojem se nemoze dokazati porijeklo nije napusten pas (zakon je jasan po tom pitanju, tumacenje pojedinaca je nesto drugo) samim tim eutanazija...Jos kad bi se iznijeli pravi podaci da je 90% ovih dzukela, lutalica, bolesno i samim tim potencijalno opasno kao nosioci zaraze, nije problem samo ugriza, tu je i problem fekalija i izmeta koje ostavljaju na svakom cosku, a gle iznenadjenja, ljubitelji pasa iz Sape ne idu za njima i neciste...A vole ih...Mo"s mislit...Onih 10% preostalih je zaista napusteno...