Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dino777

#2726 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Dino777 »

Ovi ''glavni'' imaju mnogo nekretnina sirom Sarajeva
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2727 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Poznanica je vec kupila dva stana (60 i 80 kvadrata) u Tibri na Otoci,ali cijena za kes je bila daleko ispod 2000.
nosara

#2728 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nosara »

Sarajevo ce, akobogda, uskoro imat redukcije vode "bolje" od sadasnjih... Tolike zgradurine na infrastrukturu otprije 30 godina... :thumbup:
mario001

#2729 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mario001 »

dostavljac wrote:Odes na njihovu stranicu nove otoke vec lamelu "C" prodaju a tek prvi sprat napravili sto je jos smijesnije moze se procitati da su vec neki stanovi kupljeni ili rezervisani :shock: :shock: :shock: :shock:

Nisu neki, nego vecina...cak su skoro svi penthouse prodati
O'zone
Globalni moderator

#2730 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by O'zone »

m.m wrote:Zna li neko nešto o ovim stanovima u Kovačićima - Belvedere, je li završeno to? Valja li išta?
Jbo me svak ako sam znao da se ovo i pravi :lol: Ovo gore kod Samir i Emir nekadašnje pizzerije. Brdo brate i to jebeno brdo. Travnička ulica od podvožnjaka sa Ljubljanskom do ovih zgrada na određenim dijelovima se sužava (S krivina) da se dva vozila ne mogu mimoići kako treba. Al što jest jest pogled je da se sjebeš. Sarajevo ko na dlanu.
Last edited by O'zone on 19/10/2015 09:27, edited 1 time in total.
Thorgerson

#2731 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Ma tu su morali puknuti svi stanovi.

U blizini uopste nema novogradnje.

A realno i cijene su ok, ako se uzme u obzir da su donedavno ljudi tu trazili i po 1800-1900 po kvadratu, za starogradnju.

Tibra je opet ubola lokaciju, tajming. Isto kao i sa Stupom. Sad gledam po Stupu nice hrpa zgrada, nema sanse da ce se to tek tako rasprodati. Mislim da ni tibra svoje sve dole nije rasprodala, ove zadnje lamele. Zato su i dosli sad na drugu lokaciju, znaju da dole vise nema neke zarade.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2732 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

jes vala traze za starogradnju visoke cijene a valja uložiti još 20-30 milja minimum

ovo barem kad kupiš znaš da je novo
Thorgerson

#2733 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Pa zato su i buknuli stanovi odjednom. Dosta raje i ceka na ove projekte. Npr. znam 3-4 koji su cekali moju maltu, dakle planski nisu htjeli da kupe starogradnju, jer bi ih fakticki isto izaslo. Onako jbg, ako nista imas nov stan. Necu ulaziti u kvalitet itd, da ne razglabamo, ali ima ljudi koji se ne zele jebavati sa adaptacijom, zele novu zgradu, haustor itd.
Adoni_ba

#2734 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Adoni_ba »

Kakva je ono novogradnja iza scc centra malu u brdascu, kakve ce biti cijene?? Onako nije losa
O'zone
Globalni moderator

#2735 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by O'zone »

Adoni_ba wrote:Kakva je ono novogradnja iza scc centra malu u brdascu, kakve ce biti cijene?? Onako nije losa
Vjerovatno misliš na ovo

http://www.benis.ba/projekti/poslovno-s ... aj-tekija/
Stanovi se mogu kupiti po kvadraturi od 47 do 157 m2, a cijena kvadrata se kreće od 3.500 do 3.980 KM sa PDV-om – kažu u “Benisu”.
Adoni_ba

#2736 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Adoni_ba »

O'zone wrote:
Adoni_ba wrote:Kakva je ono novogradnja iza scc centra malu u brdascu, kakve ce biti cijene?? Onako nije losa
Vjerovatno misliš na ovo

http://www.benis.ba/projekti/poslovno-s ... aj-tekija/
Stanovi se mogu kupiti po kvadraturi od 47 do 157 m2, a cijena kvadrata se kreće od 3.500 do 3.980 KM sa PDV-om – kažu u “Benisu”.
Jest a mashallah cijena pa nisu normalni stvarno previse. :-)
JThomas

#2737 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

a može i danas-sutra završiti SCCu u leđima, al' nema veze, bitno je da se gradi... :D
bumerangss

#2738 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bumerangss »

JThomas wrote:a može i danas-sutra završiti SCCu u leđima, al' nema veze, bitno je da se gradi... :D
Da... to je na klizistu i vrlo je velika vjerovatnoca da se ti stanari jednog jutra lrobude u Miljackoj :D
m.m

#2739 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by m.m »

O'zone wrote:
m.m wrote:Zna li neko nešto o ovim stanovima u Kovačićima - Belvedere, je li završeno to? Valja li išta?
Jbo me svak ako sam znao da se ovo i pravi :lol: Ovo gore kod Samir i Emir nekadašnje pizzerije. Brdo brate i to jebeno brdo. Travnička ulica od podvožnjaka sa Ljubljanskom do ovih zgrada na određenim dijelovima se sužava (S krivina) da se dva vozila ne mogu mimoići kako treba. Al što jest jest pogled je da se sjebeš. Sarajevo ko na dlanu.

:mrgreen: Vidim ja niko ništa ne piše o ovim objektima. Zimi bi bilo kritično skroz tamo onda... :-)
Thorgerson

#2740 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

bumerangss wrote:
JThomas wrote:a može i danas-sutra završiti SCCu u leđima, al' nema veze, bitno je da se gradi... :D
Da... to je na klizistu i vrlo je velika vjerovatnoca da se ti stanari jednog jutra lrobude u Miljackoj :D
I? To je kao lose, jel?

Da sada si na brdu, ali za 5 godina eto te na Marijin Dvoru i cijena kvadrata ide gore za 100-200 KM :wink:
walk_M-A-N

#2741 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by walk_M-A-N »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/poljine- ... /151019047
Poljine Hills zamišljeno kao naselje zatvorenog tipa sa svim neophodnim uslugama i infrastrukturom, planirani objekti uglavnom nedostupni za domaće stanovništvo,
Slično kao Sarajevo Resort u Hadžićima, ograda i čuvar, nema psima i drugim lutalicama. Mada podržavam izgradnju, neka pravi i kupi ko hoće.
nosara wrote:Sarajevo ce, akobogda, uskoro imat redukcije vode "bolje" od sadasnjih... Tolike zgradurine na infrastrukturu otprije 30 godina... :thumbup:
Ali to je već druga priča. Ovi gore imaju svoju vodu. A građanstvo u zgradurinama.. ko ih... kad nisu na vrijeme shvatili šta postaje Sarajevo.
JThomas

#2742 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

zabranjeno za pse i fukaru :D

znak nacrtan napaćeni bošnjak i prekrižen, zona zlatnih kašika :D
Haris.ba

#2743 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:zabranjeno za pse i fukaru :D

znak nacrtan napaćeni bošnjak i prekrižen, zona zlatnih kašika :D
:thumbup:

P.S.
A gdje ono premijer kantona živi? Na Alipašinu? :D
eeeeeee

#2744 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by eeeeeee »

Thorgerson wrote:Ma tu su morali puknuti svi stanovi.

U blizini uopste nema novogradnje.

A realno i cijene su ok, ako se uzme u obzir da su donedavno ljudi tu trazili i po 1800-1900 po kvadratu, za starogradnju.

Tibra je opet ubola lokaciju, tajming. Isto kao i sa Stupom. Sad gledam po Stupu nice hrpa zgrada, nema sanse da ce se to tek tako rasprodati. Mislim da ni tibra svoje sve dole nije rasprodala, ove zadnje lamele. Zato su i dosli sad na drugu lokaciju, znaju da dole vise nema neke zarade.
Pricah s jednim jaranom i rece mi za ovo pogledajte ovo sta Tibra radi ovo je vrh :izet: :izet: :izet: zivio projektant Dejan Đukić :izet: :izet: :izet: 8660KM za prostor koji ne mozes iskoristiti ni 10%

Dejana Đukića za projektanta godine :zzzz: :zzzz:

Image
Truba

#2745 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

joj gledam iz tramvaja svaki dan kako napreduje i zamijetio sam tu ostavu... moze dio bajka stati :D
Haris.ba

#2746 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Zašto ostava, a ne balkon? To bi ga malo izvadilo. :D

Naslanjaće se na novu zgradu?

I zašto na svim ovim novim zgradama nema kupovine poslovnog prostora na veb stranicama? To neke kompenzacije, ili sve već prodano?

A kako se zove zgrada/novo naselje ispod Kumrovca prema Ilidži? "Nova Otoka" je zgrada odmah na raskrsnici?
eeeeeee

#2747 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by eeeeeee »

Haris.ba wrote:Zašto ostava, a ne balkon? To bi ga malo izvadilo. :D

I zašto na svim ovim novim zgradama nema kupovine poslovnog prostora na veb stranicama? To neke kompenzacije, ili sve već prodano?

A kako se zove zgrada/novo naselje ispod Kumrovca prema Ilidži? "Nova Otoka" je zgrada odmah na raskrsnici?
Gospoda iz Tibre su napravili reklamni prostor i ukosili ga da se vidi s ulice, sto da ti imas dobar balkon kad on moze od reklame ubirati lovu, a vodi se politikom stan ce se prodati, i vjeruj mi da ce naci levata i ovo mu tusnuti...

nema vjerovatno zato sto su svi prodati i rastaljeni opcinskim organima zar ti mislis da bi on tek tako lako dobio onu lokaciju i gradjevinsku da nije podmazo opcinu.

to novo nase ti je upravo ovo i zove se nova otoka, ona gore zgrada do raskrsnice je zgrada koju radi unigradnja i to nije ovo o cemu ja pricam. Nova otoka/Tibra ti je ispod doma zdravlja ako krenes od Bascarsije prema ilidzi.

Samo se pitam gdje je ovaj Dejan zavrsio fakultet Travnik ili Kiseljak??? Jos ga nije stid da mu se ime stavi :run:
Haris.ba

#2748 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

eeeeeee wrote:
Haris.ba wrote:Zašto ostava, a ne balkon? To bi ga malo izvadilo. :D

Gospoda iz Tibre su napravili reklamni prostor i ukosili ga da se vidi s ulice, sto da ti imas dobar balkon kad on moze od reklame ubirati lovu, a vodi se politikom stan ce se prodati, i vjeruj mi da ce naci levata i ovo mu tusnuti...

nema vjerovatno zato sto su svi prodati i rastaljeni opcinskim organima zar ti mislis da bi on tek tako lako dobio onu lokaciju i gradjevinsku da nije podmazo opcinu.

to novo nase ti je upravo ovo i zove se nova otoka, ona gore zgrada do raskrsnice je zgrada koju radi unigradnja i to nije ovo o cemu ja pricam. Nova otoka/Tibra ti je ispod doma zdravlja ako krenes od Bascarsije prema ilidzi.

Samo se pitam gdje je ovaj Dejan zavrsio fakultet Travnik ili Kiseljak??? Jos ga nije stid da mu se ime stavi :run:
Skonto sam da sam zamjenio lokacije. Mada, ne kontam kako mogu oni ubirati prihode od reklame kad se svi stanovi prodaju? Ne ostane to zid investitora. Znam da su se stanari nešta htjeli buniti u prvoj Tibri na Stupu oko toga, ali nemaš puno mogućnosti kad ti treba bruka potpisa, a niko nikog ne zna.

A nemoj da momka/čovjeka bezveze više povlačimo po forumu. Dovoljan mu je blam. Arhitekta crta kako mu investitor naredi. Mogo je recimo hladno ukinuti ovu ostavu i pripojiti je drugom stanu, malo šik nek bude kriv zid u drugom stanu. Al' eto. Ovako stan nema ni balkona, a ima najluđu ostvavu u gradu.
Truba

#2749 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

mogu srat protiv ovog stana ali ni za ovo nemam love

odo plakat u samoci :run:
Thorgerson

#2750 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

eeeeeee wrote: Gospoda iz Tibre su napravili reklamni prostor i ukosili ga da se vidi s ulice, sto da ti imas dobar balkon kad on moze od reklame ubirati lovu, a vodi se politikom stan ce se prodati, i vjeruj mi da ce naci levata i ovo mu tusnuti...

A ti jelde fakat mislis da to tako funkcionise.

Ono dodju ovi iz tibre i kazu arhitekti, crtaj pasa najbolje sto znas? Nije bitno kolko kosta.

Ne. Nego mu sigurno kazu hocemo toliko i toliko kvadrata, to sto si ucio na faksu zaboravi. Ako neces, nacemo drugog. Hvala i dovidjenja.
Mislim nemam blage veze ko je lik, ali on se ovdje nije pitao ni 1%, u to sam siguran.

p.s. Tibra je jos napredovala, kakva su sranja po stupu i nedzaricima radili. Ovo je jos odlicno.
Post Reply