Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bez_ideje wrote:
San mi je da odem u neku zemlju,gdje je temperatura izmedju 15 i 25 stepeni....gdje je vjetrovito i zeleno
Kolumbija, Bogota. Maksimalna najniža 3, najveća 20. Najveća ikad zabilježena temperatura - 25. Pošto su na 2,625 nadmorske visine zrak je rijeđi pa je i sparina puno manja. Stanovnika - 9.5 miliona.
Kod nas se počeo topiti, ali tek su sada nastupile muke. Krovovi prokišnjavaju, a ja sam jutros trebala 5 puta više vremena za doći do posla pješke nego inače. Sva voda koja je istjecala s ulica danju, noću se pretvorila u staklo, došlo mi je plakati kad sam vidjela po čemu moram hodati niz stepenice i ogromnu nizbrdicu. Kad se više nisam imala gdje primiti, priznajem da sam sjela na led i par metara sjedeći otklizala do suhog komadička asfalta. Čitavu večer pogledavam na toplomjer i uh, dobro je, 6 iznad nule. Možda sutra ulice neće biti staklene.
Last edited by dalmatinka on 17/02/2012 22:09, edited 1 time in total.
dalmatinka wrote:Kod nas se počeo topiti, ali tek su sada nastupile muke. Krovovi prikišnjavaju, a ja sam jutros trebala 5 puta više vremena za doći do posla pješke nego inače. Sva voda koja je istjecala s ulica danju, noću se pretvorila u staklo, došlo mi je plakati kad sam vidjela po čemu moram hodati niz stepenice i ogromnu nizbrdicu. Kad se više nisam imala gdje primiti, priznajem da sam sjela na led i par metara sjedeći otklizala do suhog komadička asfalta. Čitavu večer pogledavam na toplomjer i uh, dobro je, 6 iznad nule. Možda sutra ulice neće biti staklene.
nista, lagano do Stona po par vreca soli... usput naravno svratiti u kapetanovu kucu na oradicu i kamenice...
dječak sa šibicama wrote:Ok, zima, ledis se, moras uz pec sjesti, hladno napolju, sve razumijem... ali da se neko raduje 40 stepeni, sav si znojav, mokar, smrdis nakon pola sata, sunce ti dize temperaturu tijela skoro do 40, prokuhavas, u cemu je draz?
Mrzim ljeto
Kad je zima obučeš se i više nije zima, kad je vruće, ma da sam gola, ne mogu kožu sa sebe skinuti, vruće mi je.
Bar sam sigurna da mi je dobra cirkulacija, i da aktivnosti dugogodišnje su ostavile traga.
Mrzim ljeto, iz dna duše.
nikad se ti nisi skinula gola pa i govoris da ti je vruče FUJJJ zima kome je do zime U SIBIR
žulijan asanž wrote:ja najvolim go ko od majke rođen landarat po kući. nekad sterem veš na balkonu samo u japankama
al što je merak go tek istuširan u frišku posteljinu ajhhhhhhhhhhhhhhhhhh veselooo večeeee
volim ljeto
da si ti ziv i zdrav ,ja to u po zime radim......ubi ovo centralno grijanje......prvo se s vrata skinem do potkosulje ,pa tek onda cizme odvezujem ,pantalone,strample,carape .....sve to u hodniku pobacam,pa tek onda produzim dalje
žulijan asanž wrote:ja najvolim go ko od majke rođen landarat po kući. nekad sterem veš na balkonu samo u japankama
al što je merak go tek istuširan u frišku posteljinu ajhhhhhhhhhhhhhhhhhh veselooo večeeee
volim ljeto
da si ti ziv i zdrav ,ja to u po zime radim......ubi ovo centralno grijanje......prvo se s vrata skinem do potkosulje ,pa tek onda cizme odvezujem ,pantalone,strample,carape .....sve to u hodniku pobacam,pa tek onda produzim dalje
ja, da prostiš, do nakurnjaka isto skinem, al dalje ne smijem
Izum idealan za ovakve objekte i nesto kao recimo da se cisti snijeg poslovnih prostora na bascarsiji... Kad su prosjecne kuce u u EX YU okruzenju u pitanju, ovo je samo jedna skula da se pomice po podrumu i nista vise
bez_ideje wrote: