Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ljuta paprika wrote:
Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
"Pokusaj" je pored "Lejle" nasa najbolja pjesma na evroviziji. Ikad.
nosara wrote:Kad ce detaljan troskovnik ove pederske egzibicije...? Fino bi bilo da saznamo koliko cemo platit za jos jedno provaljivanje pred svijetom...
Ovom prilikom i nije velik. Koliko znam, BHT1 je platio snimanje spota, put u Baku i dnevnice. Sve ostalo je samofinansirala familija Sarihodžić.
nasa pjesma mi je odisala nekim kvalitetom, od pjevacice, muzike pa do teksta.. nisam ocekivao top 5 jer jednostavno ovo nije eurovizijska pjesma ali 18. jel moguce da su slicno ili cak bolje bile plasirane bile na jastuku za dvoje, in the disco, thunder and lightning.... a tad je mozda bila i jaca konkurencija nego sinoc
nosara wrote:Kad ce detaljan troskovnik ove pederske egzibicije...? Fino bi bilo da saznamo koliko cemo platit za jos jedno provaljivanje pred svijetom...
dobra je majina pjesma, svako ko se iole razmije u muziku zna da je dobra i da je npr. puno bolja od njemacke ili ruske pjesme. vise faktora je na to utjecalo da se maja bolje ne plasira.
Koga interesuje statistika evo ovdje: http://www.spiegel.de/flash/0,,28651,00.html
Na Njemackom je ali lako se snaci.
Osim toga moze se odlicno vidjeti da i dalje komsije glasaju jedni za druge
ljuta paprika wrote:Ogorcen sam ovim sranjem.
Ajde sto je Svedska pobjedila, iako je imala sranje pjesmu, al ajde... Ali ne vjerujem, znaci ne vjerujem da su one 4 babe ili kolko ih vec ima uspjele doci u top 3 Znaci ovo je toliko bolesno, da ne vjerujem.. 3 babe koje ne znaju sta je televizija a kamoli eurosong dodju na trece mjesto.
Imam isto tako i preporuku jednu. Nemojte sljedece godine stavljati Laku da govori izvjestaj glasanja. Lik prica engleski ko i ja Ruski. Dosta je sto nas je brukao sa onom glupom pjesmom prije koju godinu, sad nas bruka i ne znanjem.
1. Svedska pjesma nije sranje.
2. Kako ba neces dat' bodove onim bakicama ?
3. Laka je kr0000lj.
Ajde sto je Svedska pobjedila, iako je imala sranje pjesmu, al ajde... Ali ne vjerujem, znaci ne vjerujem da su one 4 babe ili kolko ih vec ima uspjele doci u top 3 Znaci ovo je toliko bolesno, da ne vjerujem.. 3 babe koje ne znaju sta je televizija a kamoli eurosong dodju na trece mjesto.
3. Laka je kr0000lj.
Ali upravu je! Na strnu sto su bakice simpaticne...uredu, idu na tu kartu, ocekuju visok plasman...ali top 3 ??? A mi samo 15 mjesta iza....Zalost, svarno zalost!
3. Laka je kr0000lj.
Za tvoju informaciju, ljuta papricice, Laka prica odlicno engleski jezik bez akcenta buduci da je tamo zivio dugi niz godina. Sinoc je onako pricao jer je to njegova furka.
ja71 wrote:Koga interesuje statistika evo ovdje: http://www.spiegel.de/flash/0,,28651,00.html
Vidi nas, nijedna 12 il se meni samo cini tako
NeyDan wrote:Za tvoju informaciju, ljuta papricice, Laka prica odlicno engleski jezik bez akcenta buduci da je tamo zivio dugi niz godina. Sinoc je onako pricao jer je to njegova furka.
ok ako je tako, nisam ni znao. Iskreno ovo je prvi put da s nekim diskutujem oko eurosonga, bilo to s nekim poznanikom ili ovako na forumu.. ali ne ovog puta sam se nesto zestoko iznervirao, ne znam zasto.
p206 wrote:je li neko gledao onaj program na BHT prije eurosonga?
trebao mi je naziv one pjesme uz koju je plesala publika širom Evrope... 2 crnca pjevaju... ?
p206 wrote:je li neko gledao onaj program na BHT prije eurosonga?
trebao mi je naziv one pjesme uz koju je plesala publika širom Evrope... 2 crnca pjevaju... ?
crnoplavo wrote:
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica (bilo bi lijepo da smo sta dali Azerbejdzanu ili Gruziji ako su bili u finalu)
Bogam mene ne veseli oni nama od sake do lakta, a mi njima cak 6 ali dobro to je zato sto kod nas Albanaca ima na svakom koraku.
Ali bar bod da su nam dali...ali ni to
muhafuca wrote:Šupica Tač
Iduce godine odmaramo - jel tako ?
Dje odmaramo?
ljuta paprika wrote:
Mozda tebe jeste obrukao, nas ostale nije vala...lik je bio upravo onakav kakav i treba biti za Eurosong, ili da pokusamo sa Sabahudinom Kurtom?
fantom slobode wrote:babuske ocekivno visoko, gdje im neces dati bodove, trebalo je izdrzati u tim godinama 4-5 minuta u pokretu, a da ne odes u vjecna lovista.
leo karan wrote:sve mi je jasno,
ali samo ne kontam kako srbija dobije 12 poena od hrvatske?
Uvijek dobiju, skoro. Hrvati nas izrade. Prosle godine, Dini Melinu su dali 7 bodova a onoj Nini sto je isla za Srbiju i koju sam ja prvi put u zivotu vidjela, 10 bodova.... (????????????) - da joj je bar pjesma bila nesto, nego bezveze....
Uglavnom, ove godine su se popravili. Dobili smo 12 bodova od Hrvatske i Turske u polufinalu, i po 10 u finalu!
ja71 wrote:Koga interesuje statistika evo ovdje: http://www.spiegel.de/flash/0,,28651,00.html
Vidi nas, nijedna 12 il se meni samo cini tako
Tacno, imali smo maksimano po cenera iz Turske i Hrvatske.
Moje skromno misljenje je da je sinoc poprilicno bila jaka konkurencija ispod 1. mjesta
Tako da je Mayino 18. sasvim OK s obzirom kakve smo prognoze davali pred polufinale.
Cudi me kako su Svabe sa onim svojim prosjekom zavrsili na 8.
A i onaj Turcin na 7. mjestu je lose pjevalo mada je koreografija bila originalna
Svake godine sebi kazem necu gledati sljedece godine i opet pogledam. Samo za razliku od prethodnih godina, kada se nerviram, ovaj put poludih!
Bolje da i u finale uvedu one koverte kao u polufinalu...Procitaju ko je na 10, ko na 9, ko na 8 i tako sve do pobjednika i niko se nece nervirati.
Susjedi su najvece razocarenje! Shvatam ja da je Maya relativno nepoznata osoba, cak i u samoj BiH, a da ne govorim za regiju, shvatam ja isto da se nekome pjesma ne dopada...ali tako jadni bodovi? Bolje da nam nisi dali nista! 5 bodova iz Srbije? 6 iz Crne Gore? Uredu, to je svakako specificno za Sloveniju i Makedoniju, ali Srbija i Crna Gora??? Kada svi ostali mogu dijeliti izmedju sebe bodove, jos za 10 ili 12 bodova naglase da ti bodovi idu za "njihove drage susjede", zasto i mi ne bi isto uradili?
Uradila je to glupa BiH....Sljedece godine trebamo dati 12 Turskoj! Definitivno su zasluzili. Kakvu god pjesmu posaljemo daju nam 10 bodova, a mi njima 4? Svasta....
Nemojte me pogresno shvatiti, ni ja ne odobravam ovakav nacin glasanja, ali ovo se vec godinama ponavlja, samo glupi Balkanci nisu naucili lekciju.
0 bodova iz Svedske, Norveske, Danske i Finske, 0 iz Njemacke i Svicarske....I dijaspora je uradila svoje, vidim.
Ni iz Austrije ne stize tradicionalnih 10, vec 7....ali dobro....
Eto....nadam se da sljedece godine necemo ici....sta god da posaljemo, identicno glasanje koje se sinoc dogodilo ce se ponoviti....strasno.....
Ja bih volio da se vrati stari sitem, dakle samo ziri, bez glasanja gledalaca. Ovako ti plasman zavisi od broja stanovnika u susjednim zemljama i iseljenika iz tvoje zemlje, ne od pjesme.
I ne bih volio da pobjedimo jos dugo. Mislim, ko ce finansirati organizaciju, kada nemamo novca za vaznije stvari, recimo za dovodjenje u red osnovne infrastrukture u mnogim gradovima.
kojeime wrote:Ja bih volio da se vrati stari sitem, dakle samo ziri, bez glasanja gledalaca. Ovako ti plasman zavisi od broja stanovnika u susjednim zemljama i iseljenika iz tvoje zemlje, ne od pjesme.
I ne bih volio da pobjedimo jos dugo. Mislim, ko ce finansirati organizaciju, kada nemamo novca za vaznije stvari, recimo za dovodjenje u red osnovne infrastrukture u mnogim gradovima.
Pa za siromasne zemlje, BIG 5 zemalje finansiraju gotovo sve. Naravno dio finansira i zemlja pobjednica (ovo godine je domacin sve finansirao, ima se). Ali zato i jesu tu BIG 5.
kojeime wrote:Ja bih volio da se vrati stari sitem, dakle samo ziri, bez glasanja gledalaca. Ovako ti plasman zavisi od broja stanovnika u susjednim zemljama i iseljenika iz tvoje zemlje, ne od pjesme.