Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ali_G

#2726 Champions League 2011/12

Post by Ali_G »

BHF_Manijak wrote:
Ali_G wrote:Pa bilo je i ocekivati da ga otjeraju. Godine, Mario skupo placen.
To sto Mario trpa nimalo ga ne cini klasom, a kamoli da se poredi nesto s Messiem.
Talijani i Svabe u 5 deka. Po dva kluba vrijede u obje lige. Ovo ostalo promjenljivo k'o vrijeme.
Znaci nekad u svoje vrijeme i Gerd Muller je karina bio? I Inzaghi je jel de karina?

Mene su od malih nogu ucili da je posao napadaca da TRPA, eh pa to ovaj upravo radi, a to sto se vecini raje ne svidja na koji nacin on to radi, to je vec drugi par cipela. Volim i ja napadace tipa Henry, Ibrahimovic, Ronaldo(stari), i da sad dalje ne nabrajam(dakle raznovrsni igraci, koji trce, razigravaju, imaju brzinu, tehniku, itd), ali Bogami ako bi me nego pito bi li volio imati u timu lika koji ce ti po sezoni 25-30 golova davati i to otpatke sve, odmah bih potpisao! :wink:

@Mikado, trebo ci buraz ici od 1/4 finala pa nanize, 1/8 finala je ipak presiroko. :wink: Ne kazem da bi Svabe tu imale prednost, vec mi 1/8 finala nije neko mjerilo. A vidis da i u tih 10 godina je mala razlika sto se osvojenih trofeja tice, a za njih se igra, mislim odnos 3-1 je mali. To koga je koliko bilo u kojoj fazi mozemo koristit za zajebanciju jednih drugih, ali realnost kaze da je samo bitno ko osvji naslov, a eto tu su italijani u maloj prednosti i to se racuna, ostalo je ubleha. Ovo racunanje dokle je koji tim dosao moze biti bitno za racunanje poretka od 5 godina odnosno broja predstavnika u Euro takmicenjima.
Ja se primam na ovu pricu jer pricate o Bundesligi kao da je na nivou nase premijer lige, a na uredjenosti bi joj pozavidjele sve tri za koje govorite da su ispred nje, dakle i Italijani i Englezi i Spanci. Najjaca infrastruktura ubjedljivo, bez dugovanja klubovi, a doci ce valjda nekad na naplatu i sportski uspjeh. A nije ni fudbal los kakvim se predstavlja, 2 godine za redom najvisi prosjek golova po utakmici u odnosu na druge lige petice.
Milera nisam gledao, a Inzagi da nije davao golove kako je davao, tj nema dijela tijela kojim nije dao gol i nema situacije iz koje ga nije zabio, niko ga ziv ne bi pamtio. Pipo je to radio sa stilom jbg:)

Ovo za Drogbu sam vise mislio da je veceras pokazao stvari k'o iz najboljih dana ;)
Last edited by Ali_G on 15/03/2012 00:14, edited 1 time in total.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2727 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Gomez je zafrkao i Inzaghija po stilu golova koje postiže :D treba pola plate Riberyu i Robbenu dati :D

al trpa jarane, briga ga
Ali_G

#2728 Champions League 2011/12

Post by Ali_G »

Ne moze niko sa Inzagijem vjeruj:) sto neko napisa na temi o njemu cini mi se, jedini igrac koji je jednom sut'o, a dao dva gola :lol:
LSD

#2729 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Pa Gomezu zamjeraju pojedinci zato što covjek trpa nemilice...možeš misliti zbog cega zamjeraju :shock: uglavnom, u Bayernu mu ne zamjeraju sigurno, a ni u Elfu....sjecam se kad su Eto'u zamjerali zbog istih stvari...te trkaca kokoš, te da nema tehnike, da mu nije Ronaldinha, Xavia, Deca - on bi bio kita i tako te price nebulozne...a covjek bio mašina za golove....svima dobar, samo forumašima nije.
BHF_Manijak

#2730 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Ali_g, pa sam si sebi odgovorio, dakle reko si "da NIJE" ali problem je sto on JESTE i zato ce ga pamtiti kao "napadaca koji je dao hejbet golova", sto mu je i posao jel! Kazem ti opet, naravno da to nije stilski ko kod Henrya ili Ibrahimovica, ali koga briga kad on da kljucni gol za ekipu ko npr Gomez u Bayernovoj pobjedi nad Interom prosle godine 0:1, odbica ne odbica on ga zabi za 0:1, ispunio zadatak.
Ja ne smatram da je on najbolji napadac svijeta, daleko od toga, ali savrseno obavlja svoj zadatak i zbog toga ga cijene.
Ja bih uvijek u ekipi volio imati lika koji ce tako trpati sta mu se nadje na putu.
cyprus

#2731 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

cyprus wrote:
Melodicni wrote:Basel - Bayern
Marseille - Inter
Zenit - Benfica
CSKA Moskva- Real Madrid
Napoli - Chelsea
Milan - Arsenal
Lyon - APOEL
Leverkusen - Barcelona

Zanimljivo :D

Bayern
, Barcelona i Real idu sigurno dalje. Lyon gotovo sigurno. Benfica i Chelsea vjerovatno. Arsenal malo poteže, al trebo bi. Jedinu veliku neizvjesnost očekujem u duelu Marseille - Inter.

Za osimnu finala imo dvije fule... ne ide me ni toliko loše ove sezone :D
just principe

#2732 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

LSD wrote:Pa Gomezu zamjeraju pojedinci zato što covjek trpa nemilice...možeš misliti zbog cega zamjeraju :shock: uglavnom, u Bayernu mu ne zamjeraju sigurno, a ni u Elfu....sjecam se kad su Eto'u zamjerali zbog istih stvari...te trkaca kokoš, te da nema tehnike, da mu nije Ronaldinha, Xavia, Deca - on bi bio kita i tako te price nebulozne...a covjek bio mašina za golove....svima dobar, samo forumašima nije.

niko EtoO nije zamjerao... To je wc igrac koji je sve u karijeri zivo osvojio..Od africkog prvenstva 2x, lige prvaka 3x, spanske i talijanske lige vise od 5x, najboljeg igraca Afrike nekoliko puta..Stavljati u isti kos njega sa ovom smlatom je skrnavljenje fudbala...Njegovi golovi su za udzbenika
bosanska senzacija

#2733 Re: Champions League 2011/12

Post by bosanska senzacija »

cyprus wrote:
just principe wrote:...ali nikako u Ligi Šampiona gdje će se iduće godine umjesto Intera,Rome,Napolia nalaziti jedan silni i presilni Hanover...
Ja kvalitete jebte, zaista šteta da ih ne bude :oops: :oops: Stani, jel vi zaista kontate da su ti klubovi kvalitetniji od Borusije ili Šalkea? :-)
Ajmo malo realno pričati.

Evo uzmimo za primjer Džeku o kojem se ovdje stalno priča.

U slučaju odlaska iz Cityija bi li za njega kao igrača bilo bolje da ode u Schalke ili Borusiu nego li u Inter ili Romu?
cyprus

#2734 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

bosanska senzacija wrote:Ajmo malo realno pričati.

U slučaju odlaska iz Cityija bi li za njega kao igrača bilo bolje da ode u Schalke ili Borusiu nego li u Inter ili Romu?
Evo realno: u Schalke ili Borusiju... ja sam bio i protiv Pjanićevog prelaska u Romu, al eto drago mi je da se tamo snašo :) U Seriu A trenutno jedino smisla ima otić u Juventus ili Milan... ovo ostalo sve živi na staroj slavi...
just principe

#2735 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

cyprus wrote: Evo realno: u Schalke ili Borusiju... ja sam bio i protiv Pjanićevog prelaska u Romu, al eto drago mi je da se tamo snašo :)

previse si subjektivan..Svi veliki igraci mahom zaobilaze svabske klubove i ti to vrlo dobro znas..I svi veliki igraci stranci su igrali u Italiji, Spaniji ili Engleskoj
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2736 Re: Champions League 2011/12

Post by Admir_1984 »

cipru je augsburg jaci od parme, stas dalje pricati :roll:
bosanska senzacija

#2737 Re: Champions League 2011/12

BHF_Manijak wrote:
bosanska senzacija wrote: Zato Švabe deru guzove u UEFA ligi gdje su sasvim zasluženo trebali dobiti mjesto više, ali nikako u Ligi Šampiona gdje će se iduće godine umjesto Intera,Rome,Napolia nalaziti jedan silni i presilni Hanover.

Što se Gomesa tiče on je dobar igrač, veoma koristan kada ga lopta pogodi na liniji. Švabe ga već upoređuju sa Messiem zbog njegovih bravura na gol liniji. Njegova atraktivnost i stil igre privlači veliki broj gledaoca po njemačkim stadionima. Već se govorka da će se bukovo drvo u švabiji preimenovati u Gomesovo drvo u čast ovog velemajstora.
Kakv veze crni Hannover ima s ovom pricom??? :shock: I on bi da ga neko ozbiljno shvati a ne upucen u tematiku! :roll: Schalke, Dortmund i Bayern, mozda Gladbach jos uleti ako ga ne prestigne Leverkusen ili Werder. :wink:

A kad si se toliko navalio na kosti Gomezu, de mi reci kakav je bio Italijan Inzaghi, dugogodisnji napadac reprezentacije i MIlana i Juventusa?! :oops:
Mislio na Menheglabah a napisao Hanover, lapsus.

Inzaghi je bio specifičan fudbaler. Nejak,mršav,poprilično spor, više za baleta nego za fudbala, ali je zabijao golove koljenom,dupetom,leđima a ima ih sigurno i par njih sa rukom. Međutim on nikada nije bio ni blizu toga da bude najbolji igrač Serie A iako je znao biti najbolji strijelac. Jednostavno nije mogao biti najbolji jer je ligu djelio sa Ronaldom,Batistutom,Baggiom,Vieriem,Ševčenkom,Tottiem,Crespom,Del Pierom,Zidanom,Nedvedom,Sedorfom,Rui Costom,Di Nataleom,Militom,Ibrahimovićem.... ;-)

Kad smo kod Pipa:
Image
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2738 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

Admir_1984 wrote:cipru je augsburg jaci od parme, stas dalje pricati :roll:
Parma je neki dan tako rasturila Napolija da to nije bilo humano... jest da su ih ovi iskontrirali i pobijedili golom iz offsidea, ali mimo par kontri nisu iz šesnaesterca izašli drugo poluvrijeme (nisam gledao prvo)
cyprus

#2739 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Ako misliš na moje odokativno poređenje od prije nekoliko dana... onda griješiš... Nisam u poređenje stavio Parmu i Augsburg, nego Parmu i Köln... I hoćeš reći da Köln nema kvalitetniji sastav?

@jp, nisam subjektivan... Nisam ja neki veliki fan Bundeslige... od liga petice redovno pratim samo EPL, a Njemce pogledam možda jednom mjesečno... Naravno, zbivanja i rezultate pratim u svakoj ligi redovno... Ali želim reći da nemam ja nikakvog razloga da budem pristrasan u ovom poređenju... Ovo o čemu ja govorim je objektivna činjenica, Bundesliga je prestigla Seriu A gotovo po svim parametrima, a vam ljubiteljima talijanskog fudbala ostaje samo argument kako su talijani osvojiti tri evropska pehara u zadnjih 10 godina :oops: Međutim, perspektiva njemačkih klubova je mnogo veća nego perspektiva talijanskih...
BHF_Manijak

#2740 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

just principe wrote:
cyprus wrote: Evo realno: u Schalke ili Borusiju... ja sam bio i protiv Pjanićevog prelaska u Romu, al eto drago mi je da se tamo snašo :)

previse si subjektivan..Svi veliki igraci mahom zaobilaze svabske klubove i ti to vrlo dobro znas..I svi veliki igraci stranci su igrali u Italiji, Spaniji ili Engleskoj
Sto su isli, isli su! Italija se sad izbjegava u sirokom luku! NEma se love ko prije, kad su se igraci po 30-40 miliona placali. :wink:
Dobro, u Njemacku ne idu igraci, ali zato iz nje odlaze u top klubove i reprezentativno gledano, (mladi)igraci su im mozda najtrazeniji u Evropi! :wink: Podmladak Italije? Tanko zadnjih godina, skroz, sto se odrazava i na reprezentaciji!
bosanska senzacija

#2741 Re: Champions League 2011/12

cyprus wrote:
bosanska senzacija wrote:Ajmo malo realno pričati.

Evo realno: u Schalke ili Borusiju... ja sam bio i protiv Pjanićevog prelaska u Romu, al eto drago mi je da se tamo snašo :) U Seriu A trenutno jedino smisla ima otić u Juventus ili Milan... ovo ostalo sve živi na staroj slavi...
Iskreno ne znam šta bih ti rekao osim da mislim kako nemaš pojma o italijanskom fudbalu.

Kao prvo ni jedan klub osim Bayerna finansijski nije u stanju da dovede Džeku.

Kao drugo to što Inter i Roma igraju očajno ove godine ne znači da žive od stare slave. Roma je započela veliki projekat, dobila novog vlasnika i za 2-3 godine će sigurno biti u samom vrhu. Inter je u zadnjih 7 godina osvojio 15 trofeja o kojim Šalke i Borusia mogu maštati, i to što ove godine igraju očajno ne znači da su kao klub propali. Na redu je smjena generacija i poslije ovog mogu biti samo jači. Napoli se isto vraća i već su u relativno kratkom roku od drugoligaša dogurali do osmine Lige Šampiona. Milan je standardno dobar dok Juve poslije calciopolija se vraća na puteve stare slave.

I kao treće mislim da si i sam svjestan kako nisi u pravu.
LSD

#2742 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Image

Sad je pitanje koliko je ovaj prikaz tacan ili realan :roll: ...ali mislim da je Primera trenutno liga broj 1.
BHF_Manijak

#2743 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Iskreno, ne kontam ovaj prikaz, sta predstavlja, dominaciju neke lige ili?!
cyprus

#2744 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

BHF_Manijak wrote:Iskreno, ne kontam ovaj prikaz, sta predstavlja, dominaciju neke lige ili?!
Vjerovatno označava u kojem je periodu koja liga bila vodeća po UEFA-inim koeficijentima... I mislim da je realno ovako...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2745 Re: Champions League 2011/12

Post by Admir_1984 »

cyprus wrote:
Ako misliš na moje odokativno poređenje od prije nekoliko dana... onda griješiš... Nisam u poređenje stavio Parmu i Augsburg, nego Parmu i Köln... I hoćeš reći da Köln nema kvalitetniji sastav?

@jp, nisam subjektivan... Nisam ja neki veliki fan Bundeslige... od liga petice redovno pratim samo EPL, a Njemce pogledam možda jednom mjesečno... Naravno, zbivanja i rezultate pratim u svakoj ligi redovno... Ali želim reći da nemam ja nikakvog razloga da budem pristrasan u ovom poređenju... Ovo o čemu ja govorim je objektivna činjenica, Bundesliga je prestigla Seriu A gotovo po svim parametrima, a vam ljubiteljima talijanskog fudbala ostaje samo argument kako su talijani osvojiti tri evropska pehara u zadnjih 10 godina :oops: Međutim, perspektiva njemačkih klubova je mnogo veća nego perspektiva talijanskih...
normalno da nema

jedino sto mogu priznati da su njemci bolje organizovani i da su na vrijeme skontali foru sa stadionima i da im je liga dosta posjecena

a sto se kvaliteta tice nisu talijanima ni do koljena nikad ni bili, a najvise je kriv bayern koji drzi monopol i sve sto valja iz lige oni kupe za relativno male pare.

perspektiva shalkea, stutgarta, werdera je blistava :lol:
LSD

#2746 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Iskreno, ne kontam ovaj prikaz, sta predstavlja, dominaciju neke lige ili?!
Prikaz liga koja su bile vodece kroz vrijeme...vodece po koeficijentima ,naravno.
just principe

#2747 Re: Champions League 2011/12

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:
Sto su isli, isli su! Italija se sad izbjegava u sirokom luku! NEma se love ko prije, kad su se igraci po 30-40 miliona placali. :wink:
Dobro, u Njemacku ne idu igraci, ali zato iz nje odlaze u top klubove i reprezentativno gledano, (mladi)igraci su im mozda najtrazeniji u Evropi! :wink: Podmladak Italije? Tanko zadnjih godina, skroz, sto se odrazava i na reprezentaciji!

Prije svih City, ParisSG, Malaga, Anzhi i sl. klubovi diktiraju tempo, pa tako neko i protiv svoje volje igra u tim klubovima..Zasto, pa jer su puno puno vise ponudili
Talijani imaju para ali u posljednje vrijeme previse stede, a razlog je prije svega jebeni FFplay koji u stvarnosti i ne postoji..obicna laz Platinija
Da se izbjegava u sirokom luku i nije bas, zapravo to je notorna laz...Svak ce prije izabrati neki milanski klub od svabskog ili pak Citya, Psg-a i sl..E sad je tu problem sto sve dobro sa trzista pokupe klubovi kojima je cilj razbacivanje., pa ti koliko god ponudio City ce vise i gotovo je.
Evo sta je izjavio jedan od najvecih mladih nada http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... ey-are-one No i pored njegove zelje slabo se on sta pita. I nije jedini koji je to izjavio
BHF_Manijak

#2748 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

NAbroj mi jedan veci transfer U italiju u zadnjih nekoliko godina? Ja ga se ne sjecam, onu posudbu Ibre pa onda otkup ne racunam. Nema ga! Ta politika da Italijani stede radi fer pleja je ubleha, kakvo stedjenje ba, zemlju im krize potresa, kriza na sve strane, fudbal im je u krizi bio zbog onih afera i onda jos da neko pomisli da imaju love za transfere ko sto su prije imali? Kako da ne! Imat ce ako neko dodje ko u Romu pa je kupi, ostalo je sve romanticarski san.
Naravno da Njemci imaju bolju perspektivu jer jacaju mladi pogon, piso sam to u proslom postu ali ovdje niko nista ne cita, vec samo svoje mlati, koji to mladi i perspektivni Italijan ima, mozda ga ja ne znam a postoji? Giovinco je bio nada nekakva ali probade momak ko zeton. Svabe imaju ogromnu perspektivu u mladim fudbalerim, htjeli vi to priznati ili ne, vidjeli vi to ili ne.
Kad smo vec kod mladih nada, prije sedmicu Njemci U17 otresose Italijane 5:0 i 2:1, nekome to nista ne znaci, rece kakve to veze ima. Ima itekakve, ko gleda i planira na duze staze! :wink:

@Admir1984, imenjace, ti se i dalje mozes zavaravati da im kvalitetom nisu ni do koljena, no vrijeme ce pokazati da je italijanski fudbal grohnuo, i klubski i reprezentativni, a njemacki je u usponu. :wink: A ta bez argumenata prica, eto to je tako jer ja tako kazem, je malo smijesna.
cyprus

#2749 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Haj dobro, nek bude... Serie A sila nebeska, trči trči pa opet jedva jedan četvrtfinalista... al dobro, mrsko mi se više raspravljat :)
cyprus

#2750 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Evo još zasad i da rangiram četvrtfinaliste prema jačini (naravno po mom mišljenju):

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Bayern München
4. Chelsea
5. Milan
6. Benfica
7. Marseille
8. APOEL

Priželjkujem ove parove:

Chelsea - APOEL
Real - Milan
Barcelona - Bayern