Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bušman

#2726 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

hz__semir wrote:Uostalom, pročitaj moj komentar, pa ćeš vidjeti da ja nigdje nisam rekao da je sudija kriv. Vjerovatno bi 90% sudija postupilo na identičan način, da se igrač onoliko valja, te da ostalih deset igrača napravi onakav pritisak na njemu, skoro svaki bi za ono pokazao crveni karton. Zato, ne mislim da sramota ide na Starkov obraz, nego na Alvesov i obraze njegovih saigrača.
Alvesova gluma i Pepeova reputacija (navodim ovo kao nesto sto nije direktno vezano sa sam faul) su definitivno utjecali na odluku. Kao i skakanje igraca Barce prema sudiji (pogledaj samo gdje je Valdes dosao). Uostalom, vise od 70% navijaca Barcelone (prema Sportu) osudjuje ponasanje svojih igraca, vise od 70% navijaca Reala (prema Marci) podrzava odluku sudije po pitanju crvenog kartona. Kao navijac Barce, definitivno spadam u ovih 70%.

fixer wrote:Moras biti bezobrazniji od Pepe-a da jos i danas tvrdis da je ono bilo za crveni. Sto rece Busman - on na ovo gleda navijacki. Ok. Vjerovatno onda nema svrhe da se raspravljamo. Vasim igracima zelim ovakvih 100 kartona. Kad su cmarine, neka slobodno padaju, nek se bacaju, nek zabijaju golove kad imaju igraca vise. Sve to kad uspiju, jos dalje ce biti od najbolje ekipe svih vremena.
A Murinhu svaka cast - natjerao je Guariduolu da ne dozvoli bekovima da predju centra :D
Kume - govno im se smrzloooooooooooooo :)
Ooo uranio :D

Pokusavam da ne gledam navijacki i isto bih mislio da je other-way-around. Isto bih mislio da je bilo koji tim u pitanju, jer smatram da onakvim stvarima nije mjesto na terenu. Ima brate K1 ring pa ko voli nek izvoli.

Ja bih recimo za ovaj faul Rooneya pri kraju ovog klipa dao direktan crveni. Namjera je preocita. Ovo ti dajem kao primjer da vidis kakva su pravila. Kakva je samo paljba po Rooneyu bila zbog ovog faula, mislim da je dobio i 2-3 utakmice suspenzije nakon ovoga.
Dialer

#2727 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

Covjek bi reko da su neki ovdje prvi put sinoc gledali fudbalsku utakmicu. "Glumatanje" je sastavni dio nogometa. Di maria nije glumio jel? Sto se tice glume samo cu napisat Klinsman. :D :D
elixiaboy

#2728 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by elixiaboy »

505sCrtom wrote:
fidoremilienko wrote:
505sCrtom wrote: "Do you think the challenge by Pepe deserved a red card?" Yes 69.3% - No 30.7% [marca] - note: poll by madrid paper
Pogleda li ti ovaj klip gore? :-)
Imam i ja klip:

Ovako mozemo do utorka.

Ne zelim ulaziti u tu diskusiju. Boli me briga za karton. Ja se sjecam dva lijepa gola i totalnu nadmoc Barce nad Madridom u njihovoj kuci. Ako te pece jetra jer ne mozes provariti poraz Madrida, zao mi je, ali probaj se navici. Ima jos jedna utakmica u utorak koja bi se opet lako mogla zavrsiti s peticom iza ikerovih ledja. Zato, nadji si kakvih sumecih tableta protiv kiseline u stomaku, ili jednostavno preskoci utakmicu i pogledaj neku spansku sapunicu u to vrijeme.
@505sCrtom: odgovori covjeku na pitanje. jesi pogledao klip?

umjesto da prokomentiras gornji klip, ti postavljas neki lijevi, s utakmice sa osasunom koja bas nikakve veze nema s onom u srijedu. jadno.
fixer

#2729 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:

Ja bih recimo za ovaj faul Rooneya pri kraju ovog klipa dao direktan crveni. Namjera je preocita. Ovo ti dajem kao primjer da vidis kakva su pravila. Kakva je samo paljba po Rooneyu bila zbog ovog faula, mislim da je dobio i 2-3 utakmice suspenzije nakon ovoga.
Ti fkt mislis da taj faul ima veze s ovim sto se desilo s Pepe-om? :D :D :D :D
Ovo postaje sve bolje i bolje :-) :-) :-)
Pa Rooney je ovog SAlomio, a da ga je fulio, ovaj ostao na nogama, siguran sam da mu ne bi ni faul odsvirao. Crveni Pepe-a je jedino na obraz onog padavicara, koji je interesantan jer je paradigma Barcelonine igre.
Obuca9

#2730 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Bušman wrote:
hz__semir wrote:Uostalom, pročitaj moj komentar, pa ćeš vidjeti da ja nigdje nisam rekao da je sudija kriv. Vjerovatno bi 90% sudija postupilo na identičan način, da se igrač onoliko valja, te da ostalih deset igrača napravi onakav pritisak na njemu, skoro svaki bi za ono pokazao crveni karton. Zato, ne mislim da sramota ide na Starkov obraz, nego na Alvesov i obraze njegovih saigrača.
Alvesova gluma i Pepeova reputacija (navodim ovo kao nesto sto nije direktno vezano sa sam faul) su definitivno utjecali na odluku. Kao i skakanje igraca Barce prema sudiji (pogledaj samo gdje je Valdes dosao). Uostalom, vise od 70% navijaca Barcelone (prema Sportu) osudjuje ponasanje svojih igraca, vise od 70% navijaca Reala (prema Marci) podrzava odluku sudije po pitanju crvenog kartona. Kao navijac Barce, definitivno spadam u ovih 70%.
Govorimo o istoj stvari ;)

Da se Pepe (jel' ono bio Pepe?) na sličan način previjao kad ga je Mascherano zvekno po nogama, te da su igrači Reala, skupa sa Casillasom zaganjali sudiju, vjerovatno bi i on dobio crveni karton.
fidoremilienko

#2732 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Ako UEFA ima obraza, ona bi Alves za ono simuliranje trebao dobiti zabranu igranja, jedno 2 utakmice, a da ne govorim o busquetsu i ped(e)ru ....
Svi govorite Murinjo igra agresivno, Murinjo nanosi štetu fudbalu....a šta je ono valjanje????

Drugo, guardiola je to dobro skontao. Rekao svojim igračima "RMD igra grubo, malo bacanja po terenu, pritisci na sudije i mora uroditi plodom". barca je igrala na tu kartu, kako bi oni zabili 2 gola drugačije, NIKAKO....što nije mesi prošao, do tog crvenog kartona, nije se vidio
ultima_palabra

#2733 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

@Bušman, ono gdje onaj bloger griješi je kad govori da je Barcelona primijenila padanje i pritisak na sudiju kao odgovor na Mourinha i njegove timove. Dokaz je utakmica sa Arsenalom na Nou Campu... je li Arsenal poznat kao mesarska ekipa koja vrši pritisak na sudiju? To je jednostavno sad dio njihove strategije za velike utakmice... imaju pozitivnu reputaciju koju nemilosrdno koriste.

@sema, ne bi trebalo opravdavati sudiju... velike sudije su poznate po tome da na njih ne može utjecati niko; sude na osnovu onoga što su vidjeli, ne na osnovu toga što im 22 igrača i 90.000 navijača vrišti u lice.
Bušman

#2734 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote: Ti fkt mislis da taj faul ima veze s ovim sto se desilo s Pepe-om? :D :D :D :D
Pa Rooney je ovog SAlomio, a da ga je fulio, ovaj ostao na nogama, siguran sam da mu ne bi ni faul odsvirao. Crveni Pepe-a je jedino na obraz onog padavicara, koji je interesantan jer je paradigma Barcelonine igre.
Ja ti samo navodim primjer faula koji predstavlja krsenje pravila 1 o crvenom kartonu. Da ga je fulio, opet bi trebao dobiti crveni - start sa dvije noge u igraca je automatsko iskljucenje ili bilo koji faul u kome je namjera da se protivnicki igrac povrijedi. Sudija ne ocjenjuje sta je posljedica faula nego sam faul.

Ona zadnja recenica je nazalost tacna, glumatanje je tu vecer zaista bila paradigma Barcine igre. Svijetli primjeri jedino Xavi, Messi i Keita. Busquets, Alves i Pedro zasluzuju javno prozivanje, at least.
fixer

#2735 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

fidoremilienko wrote:Ako UEFA ima obraza, ona bi Alves za ono simuliranje trebao dobiti zabranu igranja, jedno 2 utakmice, a da ne govorim o busquetsu i ped(e)ru ....
Svi govorite Murinjo igra agresivno, Murinjo nanosi štetu fudbalu....a šta je ono valjanje????

Drugo, guardiola je to dobro skontao. Rekao svojim igračima "RMD igra grubo, malo bacanja po terenu, pritisci na sudije i mora uroditi plodom". barca je igrala na tu kartu, kako bi oni zabili 2 gola drugačije, NIKAKO....što nije mesi prošao, do tog crvenog kartona, nije se vidio
Koliko pretrcanih kilometara Barcelone otpada na trcanje za sudijom? :( Zamislite da se ovako krene ponasat i ManU u eventualnom finalu. Pa nasta bi fudbal licio?
fidoremilienko

#2736 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

fixer wrote: Koliko pretrcanih kilometara Barcelone otpada na trcanje za sudijom? :( Zamislite da se ovako krene ponasat i ManU u eventualnom finalu. Pa nasta bi fudbal licio?
I tu su najbolji na svijetu :D
5 0 5

#2737 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

elixiaboy wrote:
@505sCrtom: odgovori covjeku na pitanje. jesi pogledao klip?

umjesto da prokomentiras gornji klip, ti postavljas neki lijevi, s utakmice sa osasunom koja bas nikakve veze nema s onom u srijedu. jadno.

Pogledao sam klip. Isto tako sam rekao da se necu uvlaciti u diskusiju oko tog kartona. O tome se pise vec dva dana i sve se vrti u krug. Ima i drugih stvari o kojima se moze pricati iz te utakmice. Stvar je u tome, da neko zna a neko ne zna podnijeti poraz. Silovanje tog kartona vec dva dana je meni dovoljna indikacija. Ja da navijam za Madrid zabrinuo bih se da moj tim u svojoj kuci dobrovoljno preda loptu gostima da se igraju. Lijpo je za Barcelonu da im Madrid da takvo strahopostovanje, ali ipak bi bilo ljepse gledati tim koji se bori za loptu i titulu. Zao mi je velikih igraca kao sto su Casillas, Carvallo, Ronaldo, Di Maria, Ozil, Kaka... koji su (p)ostali samo pijuni u kukavickom strateskom nadmudrivanju. Toliko.
Pitarrr82

#2738 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Pitarrr82 »

Nije valjda da jos uvijek o tome tugujete :lol: ?
fixer

#2739 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
fixer wrote: Ti fkt mislis da taj faul ima veze s ovim sto se desilo s Pepe-om? :D :D :D :D
Ja ti samo navodim primjer faula koji predstavlja krsenje pravila 1 o crvenom kartonu. Da ga je fulio, opet bi trebao dobiti crveni - start sa dvije noge u igraca je automatsko iskljucenje ili bilo koji faul u kome je namjera da se protivnicki igrac povrijedi. Sudija ne ocjenjuje sta je posljedica faula nego sam faul.

Ona zadnja recenica je nazalost tacna, glumatanje je tu vecer zaista bila paradigma Barcine igre. Svijetli primjeri jedino Xavi, Messi i Keita. Busquets, Alves i Pedro zasluzuju javno prozivanje, at least.
Pa imao si jucer istu stvar sa onim Hulkom. Pa niko nije ni odlucio da svira penal. Lik se zaletio na njega, fulio ga, ovaj pao u 16, niko ni da mrdne. A vidljiva je namjera ovog, samo sto je u posljedni trenutak fulio Hulka. Takih situacija u jednoj tekmi ima na pretek.
fixer

#2740 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

fidoremilienko wrote:
fixer wrote: Koliko pretrcanih kilometara Barcelone otpada na trcanje za sudijom? :( Zamislite da se ovako krene ponasat i ManU u eventualnom finalu. Pa nasta bi fudbal licio?
I tu su najbolji na svijetu :D
To nije slucajno. To je Guardiolina zamisao, pa vi govorite da je Murinho cmar, a ovaj gospodin.
Bušman

#2741 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

ultima_palabra wrote:@Bušman, ono gdje onaj bloger griješi je kad govori da je Barcelona primijenila padanje i pritisak na sudiju kao odgovor na Mourinha i njegove timove. Dokaz je utakmica sa Arsenalom na Nou Campu... je li Arsenal poznat kao mesarska ekipa koja vrši pritisak na sudiju? To je jednostavno sad dio njihove strategije za velike utakmice... imaju pozitivnu reputaciju koju nemilosrdno koriste.

@sema, ne bi trebalo opravdavati sudiju... velike sudije su poznate po tome da na njih ne može utjecati niko; sude na osnovu onoga što su vidjeli, ne na osnovu toga što im 22 igrača i 90.000 navijača vrišti u lice.
Za svaki faul Arsenala? Nije tacno. Bila su jedan ili dva nesto grublja faula Arsenala i tada su prilazili sudiji, ali ni priblizno ovako kako je bilo protiv Reala koliko se mogu sjetiti. Drugo, pravila ne zabranjuju prilazak sudiji i vecina sudija ne sankcionira to, ponekad daju zute kartone kad neko pretjera. I to je to.
Obuca9

#2742 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:@sema, ne bi trebalo opravdavati sudiju... velike sudije su poznate po tome da na njih ne može utjecati niko; sude na osnovu onoga što su vidjeli, ne na osnovu toga što im 22 igrača i 90.000 navijača vrišti u lice.
Nije toliko utjecalo ono ganjanje, jeste, ali ne u tolikoj mjeri koliko Alvesovo valjanje. Da se Alves nije valjao i glumio povredu, ne bi bilo nista od svega ovoga.
ultima_palabra

#2743 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Bušman wrote:
ultima_palabra wrote:@Bušman, ono gdje onaj bloger griješi je kad govori da je Barcelona primijenila padanje i pritisak na sudiju kao odgovor na Mourinha i njegove timove. Dokaz je utakmica sa Arsenalom na Nou Campu... je li Arsenal poznat kao mesarska ekipa koja vrši pritisak na sudiju? To je jednostavno sad dio njihove strategije za velike utakmice... imaju pozitivnu reputaciju koju nemilosrdno koriste.

Za svaki faul Arsenala? Nije tacno. Bila su jedan ili dva nesto grublja faula Arsenala i tada su prilazili sudiji, ali ni priblizno ovako kako je bilo protiv Reala koliko se mogu sjetiti. Drugo, pravila ne zabranjuju prilazak sudiji i vecina sudija ne sankcionira to, ponekad daju zute kartone kad neko pretjera. I to je to.
Ma bilo je svega, Valdes trči preko pola terena do sudije, Abidal i Pedro hvataju za vratove... nikakvih sankcija. Muniz Fernandez je u prvenstvenom meču prilično strog bio po tom pitanju, mislim da je dao 2-3 žuta zbog prigovora.
fidoremilienko

#2744 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

505sCrtom wrote:
Pogledao sam klip. Isto tako sam rekao da se necu uvlaciti u diskusiju oko tog kartona. O tome se pise vec dva dana i sve se vrti u krug. Ima i drugih stvari o kojima se moze pricati iz te utakmice. Stvar je u tome, da neko zna a neko ne zna podnijeti poraz. Silovanje tog kartona vec dva dana je meni dovoljna indikacija. Ja da navijam za Madrid zabrinuo bih se da moj tim u svojoj kuci dobrovoljno preda loptu gostima da se igraju. Lijpo je za Barcelonu da im Madrid da takvo strahopostovanje, ali ipak bi bilo ljepse gledati tim koji se bori za loptu i titulu. Zao mi je velikih igraca kao sto su Casillas, Carvallo, Ronaldo, Di Maria, Ozil, Kaka... koji su (p)ostali samo pijuni u kukavickom strateskom nadmudrivanju. Toliko.
Tako lijepo i tendenciozno napisano :lol: :lol: :lol: :lol:
Do crvenog kartona, barca nije mogla prismrditi. Ne kažem ni da je RMD bio bolji, ali padavičari se mogu zahvaliti guardioli i tome kako ih je naučio da glume.
Ne radi se samo o crvenom kartonu, već o cijeloj predstavi, parada glumaca
Glanzer

#2745 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Glanzer »

Sinoc na potpuno otvorenoj utakmici Porto - Villareal je bilo ukupno 6 ž.k.a da nije napravljen grublji start.Da je bio ovakav kriterij po pravilima,na clasiccu bi bilo najmanje 40 ž.k. od toga 33 za igrace Reala.Citaj=Murinjov uticaj.
Covjek je unistio classico,ne kontam sta su mu se zamjerili da ovako mrzi Barcu,ipak je tamo hljeb jeo?
Korisnicko ime

#2746 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Korisnicko ime »

fidoremilienko wrote:što nije mesi prošao, do tog crvenog kartona, nije se vidio
Da Pape nije isklucen, onaj drugi Messi sigurno ne bi dao...jer bi ga Pepe slomio prije nego bi se i priblizio sesnaestercu...
E sad, stvar je ukusa da li vise uzivas u faulovima ili golovima...
fidoremilienko

#2747 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Korisnicko ime wrote:
fidoremilienko wrote:što nije mesi prošao, do tog crvenog kartona, nije se vidio
Da Pape nije isklucen, onaj drugi Messi sigurno ne bi dao...jer bi ga Pepe slomio prije nego bi se i priblizio sesnaestercu...
E sad, stvar je ukusa da li vise uzivas u faulovima ili golovima...
Slomio bi ga Pepe, isto kao i alvesa :lol: :lol: :lol: :lol:
Najviše uživam da gledam glumu, i tu je barca :kravata:
fixer

#2748 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

fidoremilienko wrote: Tako lijepo i tendenciozno napisano :lol: :lol: :lol: :lol:
Do crvenog kartona, barca nije mogla prismrditi. Ne kažem ni da je RMD bio bolji, ali padavičari se mogu zahvaliti guardioli i tome kako ih je naučio da glume.
Ne radi se samo o crvenom kartonu, već o cijeloj predstavi, parada glumaca
I onda kazu da Murinho govori da cilj opravdava sredstvo. :-)
Guardiola jebeno pazi o svom imidžu, ali nije on naivan sekunde. Stvorio je ekipu u kojoj su veci supci nego kod Murinha u Realu, a to je vec jeben uspijeh. :thumbup:
Glanzer

#2749 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Glanzer »

Wenger: "Messiju se treba pokloniti"
Dan nakon prvog polufinalnog susreta Lige prvaka između Real Madrida i Barcelone, prvo ime susreta, Lionel Messi, ostao je u drugom planu. Brojni komentari na suđenje bacili su sjenu na još jednu odličnu predstavu ovog Argentinca. Pohvale su na račun 23-godišnjeg ofenzivca, međutim, stigle izvan granica Španjolske...

Strateg Arsenala Arsene Wenger, impresioniran je statistikom argentinskog reprezentativca, a osim talentu mnogo toga Messi duguje svom zdravom, sportskom karakteru.

"Messi ima sve karakterne kvalitete koje su potrebne za uspjeh: ponizan je, kod njega je uvijek prisutna i vidljiva želja za igrom i sreća što može pomoći ostatku momčadi. Osim toga, nikada kod njega niste vidjeli negativnu reakciju na protivnika bez obzira na broj prekršaja koji se naprave na njemu."

Ono što ostaje čisti je talenat: "Kada čovjek u modernom nogometu postigne 52 pogotka i upiše 25 asistencija, a svakog dana vidite kako je teško poentirati, malo je reći da je fantastičan. Čovjek mu se samo može pokloniti."

Bez komentara na njegovu posljednju predstavu nije ostao niti izbornik Argentine Sergio Batista. "Vidjeli smo Messija kakvog svi znamo i volimo. Na pravom je putu da postane najbolji nogometaš u povijesti. Uzimajući u obzir što smo do sada mogli zaključiti o njemu, ali i činjenicu da svakog dana pomiče granice najbolji je nogometaš svijeta u ovom trenutku."

Batista je otkrio kako je više nego zadovoljan napustio Bernabeu. "Otišao sam utakmice zahvaljujući Bogu što postoje igrači poput njega i Xavija. To su igrači koji će oduševiti bilo koga."
ultima_palabra

#2750 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Glanzer wrote:Sinoc na potpuno otvorenoj utakmici Porto - Villareal je bilo ukupno 6 ž.k.a da nije napravljen grublji start.Da je bio ovakav kriterij po pravilima,na clasiccu bi bilo najmanje 40 ž.k. od toga 33 za igrace Reala.Citaj=Murinjov uticaj.
Covjek je unistio classico,ne kontam sta su mu se zamjerili da ovako mrzi Barcu,ipak je tamo hljeb jeo?
U prvom susretu 5-2 za Barcelonu u žutim kartonima, u drugom 4-3 za Madrid (brojim 2 za Di Mariu), u trećem 3-2 za Madrid... znači Barcelona je još u vodstvu ;-)
Locked