Znam šta imamo u proizvodnom kapacitetu (jer slabo šta izvozimo), ali to nije bio predmet ove diskusije. Asortiman, nemadner wrote:Pa nije valjda da ne znas sta izvozimo a znas koliko je bio bitan Iracki dug?
Daklen, spasi nam Nikšić sve
Znam šta imamo u proizvodnom kapacitetu (jer slabo šta izvozimo), ali to nije bio predmet ove diskusije. Asortiman, nemadner wrote:Pa nije valjda da ne znas sta izvozimo a znas koliko je bio bitan Iracki dug?
Zato što su izborni pobjednici grabežljivi i pohlepni, ali i politički diletanti pritom.KatarinaKosaca wrote: Pitanje_ Zašto se ovo nije uradilo prije godinu dana?
Mene samo zanima zasto si uzela tenk kao primjer, kada znas da ih nikad nismo ni proizvodili. Mogla si isto pitati koliko smo porinuli nuklearnih podmornica ili nosaca aviona u Neumu...KatarinaKosaca wrote: Jedna proizvodna jedinica nemjenske industrije.. Može biti primjer. Metak, tenk, top.. može zašto da ne? Ali, malo se praviš.. hajd, bar sreća pa se ne praviš duhovit, to je![]()
![]()
![]()
Nego reci ti meni, primjerom, koliko je metaka proizvedeno, pa koliko smo hajrovali
Mogla sam, jer tema nije bila asortiman niti proizvodni kapacitet, nego plasman i profitabilnost. Znam da je nekome teško shvatiti, ali šta ćeš... U nedostatku argumenta za ovo se zakačite, eto koliko je snajpera Zrak prodao u izvozAlfons Kauders wrote:Mene samo zanima zasto si uzela tenk kao primjer, kada znas da ih nikad nismo ni proizvodili. Mogla si isto pitati koliko smo porinuli nuklearnih podmornica ili nosaca aviona u Neumu...KatarinaKosaca wrote: Jedna proizvodna jedinica nemjenske industrije.. Može biti primjer. Metak, tenk, top.. može zašto da ne? Ali, malo se praviš.. hajd, bar sreća pa se ne praviš duhovit, to je![]()
![]()
![]()
Nego reci ti meni, primjerom, koliko je metaka proizvedeno, pa koliko smo hajrovali
Ja nemam pojma ni gdje je Alipasina, nisam "od Sarajeva", tako da ne kontam na sta bas tacno mislis, ali nebitno.KatarinaKosaca wrote:Mogla sam, jer tema nije bila asortiman niti proizvodni kapacitet, nego plasman i profitabilnost. Znam da je nekome teško shvatiti, ali šta ćeš... U nedostatku argumenta za ovo se zakačite, jel to pamet iz Alipašine ili ste na svoju ruku?Alfons Kauders wrote:Mene samo zanima zasto si uzela tenk kao primjer, kada znas da ih nikad nismo ni proizvodili. Mogla si isto pitati koliko smo porinuli nuklearnih podmornica ili nosaca aviona u Neumu...KatarinaKosaca wrote: Jedna proizvodna jedinica nemjenske industrije.. Može biti primjer. Metak, tenk, top.. može zašto da ne? Ali, malo se praviš.. hajd, bar sreća pa se ne praviš duhovit, to je![]()
![]()
![]()
I ovo je netačno. Nismo kao u titino doba, ali se može naći tržište za većinu proizvoda, pto ne, može se uvesti novi sa postojećim kapacitetima uz već smanjen obim radne snage koji to olakšava. dakle, nismo broj 1 , ali svoje mjesto u moru nađe i mala riba pored velikih gdje neprimjetno raste i naraste (po Pavleku tržište i simbolika, nemoj se svezati kako imamo samo 21km mora u neumuInace od plasmana i profitabilnosti nema nista, pisao dosta na sam na tu temu... Na toj temi, tj. temi o namjenskoj industriji u BiH. Kao i u ostalim industrijama, jednostavno nismo dovoljno konkurentni i to nece promijeniti nijedna vlast, nikad. Sva prica o namjenskoj industriji je sminkanje mrtvaca.
Ok, ako je netacno, onda daj neke primjere kvalitetnih proizvoda koje mozemo ponuditi po konkurentnim cijenama? Ja ih nazalost nemam.KatarinaKosaca wrote:I ovo je netačno. Nismo kao u titino doba, ali se može naći tržište za većinu proizvoda, pto ne, može se uvesti novi sa postojećim kapacitetima uz već smanjen obim radne snage koji to olakšava. dakle, nismo broj 1 , ali svoje mjesto u moru nađe i mala riba pored velikih gdje neprimjetno raste i naraste (po Pavleku tržište i simbolika, nemoj se svezati kako imamo samo 21km mora u neumuInace od plasmana i profitabilnosti nema nista, pisao dosta na sam na tu temu... Na toj temi, tj. temi o namjenskoj industriji u BiH. Kao i u ostalim industrijama, jednostavno nismo dovoljno konkurentni i to nece promijeniti nijedna vlast, nikad. Sva prica o namjenskoj industriji je sminkanje mrtvaca.). Dakle, plasman, sasvim moguć
Kada to isto smece ne bi proizvodile sve bivse komunisticke zemlje, jos pride i Kina, onda bi imali trziste. Ovako jok.madner wrote:Posto jos uvijek vecina nacija koristi rusko smece, nasa industrija ima neko trziste.
Dodje li do ovoga nek se i SDP i svi gone u mp3nosara wrote:Jos malo lijepih vijesti...Cestitam...!
![]()
Sastanak HDZ-a u Tuzli
Dragan Čović najavio rekonstrukciju Vlade FBiH
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je danas u radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu gdje se sastao sa čelnicima HDZ-a Tuzla. Nakon što je informisan o unutarstranačkim izborima, Čović je obećao kako će Hrvati s tuzlanskih prostora imati jasnu i konkretnu podršku od čelništva HDZ-a.
"Nastojat ćemo da predstavnici hrvatskog naroda dobiju jedno mjesto u Vladi TK, dok će zauzvrat predstavnici bošnjačkog naroda dobiti identičnu poziciju u Posavskom kantonu. Također, predviđam kako će do rekonstrukcije Vlade FBiH doći za dva mjeseca", kazao je Čović.
Također, naglasio je da će za 15-ak dana doći do usaglašavanja pozicija u novom Vijeću ministara, a Čović je najavio sastanke sa Miloradom Dodikom i Zlatkom Lagumdžijom.
heckler wrote:Dragancetovo je da rafala vlaznim snovima, a na vladi je da radi posao.
Najavi JugoCovic ovako isto i novi ustav za 6 mjeseci .... prije koliko ono godina? Najavi i Stolni i Treci ... sve sa vremenskim rokom. Najavi i novi HDZ TV kanala ....
Helem, rekonstrukciaj vlade je iskljucivo u SDP rukama, a posto ja jos nevidjeh stranku sa samoubilackim tendencijama (doduse osim HDZ90) nesto mi ovaj scenario maaaaaaaaaaaaaalkice nerealan
Prije da je u rukama SDA.heckler wrote:Helem, rekonstrukciaj vlade je iskljucivo u SDP rukama
Nebih se sa kolegom NVZovcem ovdje slozioAlfons Kauders wrote:Kada to isto smece ne bi proizvodile sve bivse komunisticke zemlje, jos pride i Kina, onda bi imali trziste. Ovako jok.madner wrote:Posto jos uvijek vecina nacija koristi rusko smece, nasa industrija ima neko trziste.
Na stranu sto se kod nas ljudi hvataju osamdesetih i velikih uspjeha namjenske industrije SFRJ, koja je mahom bila fokusirana na slobodarske krajeve svijeta tipa Libije i Iraka, koji su sad "under new management".
Jos se i zanemaruje cinjenica da je trziste preplavljeno krajem hladnog rata, jer su svi imali metar viskova naoruzanja koje su davali u bescijenje. Cak i da nije bilo rata, najebali bi, jer se ne bi mogli nositi s ostatkom svijeta, koji je tusio sve, od nosaca aviona do tenkova sa popustima poput supermarketa.
webby-x wrote:Prije da je u rukama SDA.heckler wrote:Helem, rekonstrukciaj vlade je iskljucivo u SDP rukama
Također, ako stranci kažu rekonstrukcija onda će tako biti.
Na isto ti dođe.heckler wrote:SDA moze OBORITI vladu. Nikako je nemoze rekonstruisati.
Dobra ti logika.webby-x wrote:Na isto ti dođe.heckler wrote:SDA moze OBORITI vladu. Nikako je nemoze rekonstruisati.
SDP neće sebi dopustiti da vlada samo godinu dana
ako SDA postavi ultimatum, nego će pristati na rekonstrukciju.
na prvo: ahm, ne nikako.webby-x wrote:Prije da je u rukama SDA.heckler wrote:Helem, rekonstrukciaj vlade je iskljucivo u SDP rukama
Također, ako stranci kažu rekonstrukcija onda će tako biti.
sve tipa: nazalost je Dodik armirani beton i najbolji politicar i nema nam druge nego da bude po njegovomheckler wrote:Dobra ti logika.webby-x wrote:Na isto ti dođe.heckler wrote:SDA moze OBORITI vladu. Nikako je nemoze rekonstruisati.
ako SDA postavi ultimatum, nego će pristati na rekonstrukciju.Dakle SDA sebi moze dopustiti da vlada samo godinu dana pa ce se za ljubav HDZu stavit u tu poziciju, dok SDP ne moze sebi taj luksuz dopustiti pa ce eto nekako pristati na ultimatum SDA
![]()
Procitate li vi uopste ono sto napisete prije nego kliknete "Posalji" dugmic?
Da ponovim jos jednom. SDA je tesko zamjenjim ali je matematicki moguce. SDP nije ni matematicki moguce zamjeniti![]()
Tebi cu ostaviti da sabires 1+1
Pa SDA bi na ponovnim izborima opet u vlast.heckler wrote:Dobra ti logika.Dakle SDA sebi moze dopustiti da vlada samo godinu dana pa ce se za ljubav HDZu stavit u tu poziciju, dok SDP ne moze sebi taj luksuz dopustiti pa ce eto nekako pristati na ultimatum SDA
![]()
Izbori su 2014 pa cemo o dekabklu ili manjku debakla tada.webby-x wrote:Pa SDA bi na ponovnim izborima opet u Vlast.heckler wrote:Dobra ti logika.Dakle SDA sebi moze dopustiti da vlada samo godinu dana pa ce se za ljubav HDZu stavit u tu poziciju, dok SDP ne moze sebi taj luksuz dopustiti pa ce eto nekako pristati na ultimatum SDA
![]()
SDP će i ovako doživjeti debakl kao i poslije famozne Alijanse.
Da nikog ne bi boljela glava, da ne bi bilo raspada tako uspjesne saradnje dvije stozerne (zamal' ne rekoh bosnjacke) partije, zlaja ce nedoumice presjec jednim odlucnim ukljucivanjem covica i bagre u vladu pederacije... Kad je bal, nek i hala gori...!heckler wrote:Dobra ti logika.webby-x wrote:Na isto ti dođe.heckler wrote:SDA moze OBORITI vladu. Nikako je nemoze rekonstruisati.
ako SDA postavi ultimatum, nego će pristati na rekonstrukciju.Dakle SDA sebi moze dopustiti da vlada samo godinu dana pa ce se za ljubav HDZu stavit u tu poziciju, dok SDP ne moze sebi taj luksuz dopustiti pa ce eto nekako pristati na ultimatum SDA
![]()
Procitate li vi uopste ono sto napisete prije nego kliknete "Posalji" dugmic?
Da ponovim jos jednom. SDA je tesko zamjenjim ali je matematicki moguce. SDP nije ni matematicki moguce zamjeniti![]()
Tebi cu ostaviti da sabires 1+1