BadBoy wrote:Eborg wrote:To je već druga stvar, da koristim javni prijevoz i meni bi trebao veći paket. Ipak, i ovo je bolja opcija za one koji su na Ultri, data paket se uvijek može dodati na to.
Ipak, i kod nas je to upitno. Više prostora ima u metroima Pariza, Beča i Londona nego u sarajevskim tramvajima, trolejbusima i autobusima. A nije baš neki užitak koristiti telefon za bilo šta osim za slušanje muzike kad stojiš između dva
dominantna pazuha, držiš se da ne ispadneš kroz prozor od drmanja i još si nabijen k'o sardina pa moraš tri stanice ranije da se krećeš ka izlazu ne bi li uspio izaći.

Evo naprimjer imam prejaku aplikaciju koju nikada neću moći koristiti u Bosni. Audiogalaxy, koja mi preko interneta ili 3G mreže stream-a moju muziku od kuće. Znači moja raskošna kolekcija muzike od 120 GB bi mi uvijek i svugdje bila dostupna, a ovako - kurko

Eto samo jedan primjer. Da ne spominjem Internet radio, mape, push-notifikacije (koje se mogu ugurati u tih 100 MB) itd itd.
Ti zasita ides u krajnost. I ne treba ti to od kuce. Sve manje vise imas na youtubu. Tako da ko imas taj 3G, onda strimaj sa youtuba.
I to sto kazes da nikada nece, hm... vrlo upitno !
I ti kazes, da si napredni korisnik, pa druze napredno i plati. U danasnjem vremenu sve se placa. U uguraces se u 10GB

plati 40-50KM za naprednog korisnika, sica zar ne.
Prosjecnom korisniku, i nije potrebno vise od 1-2 GB, uz to da imaju kuci wirelles i evtualno na poslu.
I to kad bi dali neki neograniceni 3G, pa koji djavo bi mi trebao ADSL, kad bi taj isti koristio i na laptopu.