Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poison Ivy wrote:
1-8 1 pr. Italijanska pjevačica, rođena u Bariju, njena je porodica albanskog porijekla iz mjesta Tropolje, je poznata kao ?
a- Laura Pausini b- Anna Oxa
c- Cristina Scabbia
Poison Ivy wrote:
Koje se godine desila nikad razjašnjena strahovita eksplozija u blizini sibirske rijeke Tunguske , poznata kao Velika sibirska eksplozija?
a- 1908
b- 1910
c- 1911
preskok
ma de molim te....nikad se ne provaljuješ, pogotovo na ovim teškim pitanjima...osim toga , godinica tamo vamo ne može biti provaljivanje....jedino onaj leteći.....tu si malo zablokirala....al hajd'
Kako glasi naziv zgrade u New Yorku ispred koje je Mark Champan 8. decembra 1980. god. izvršio atentat na Johna Lennona?
a- Dacota
b- Nebrasca
c- Utah
Poison Ivy wrote:
Kako glasi naziv zgrade u New Yorku ispred koje je Mark Champan 8. decembra 1980. god. izvršio atentat na Johna Lennona? a- Dacota
b- Nebrasca
c- Utah
Onaj leteći mi nikako nije bio Holanđanin
Poison Ivy wrote:
Quatro mile bacci je muzička numera koju možemo čuti u kojem domaćem filmu ?
a- Teško je biti fin b- Sjećaš li se Dolly Bell c- Dom za vješanje
Davno se to gledalo
Poison Ivy wrote:
Koju je nagradu dobio reditelj koji je dobio Palme d' Or ?
a- Zlatnog medvjeda b- Zlatnu palmu
c- Zlatnu malinu
Nadam se da nisam previše plava
nisam znao da si plava al sad kad sam saznao možda bi trebalo da ti dajem lakše teme...pa evo onda..za tebe plavušo
AC_grom_DC wrote:Po broju stanovnika , najveći grad na Balkanu je (ne računajući Istanbul) ?
a- Atina b- Beograd
c- Tirana
koliko ja znam,beograd ima više od milion i po stanovnika....ne vjerujem da atina ima toliko....tirana-nema šanse
đena ...ovako stoje stvari.....
atina je najveći grad na Balkanu (ne računajući Istanbul)
beograd je računajući samo užu gradsku zonu najveći grad.....
mada je Atina veća, priznat ću ti odgovor zbog toga jer u užoj gradskoj zoni Beograd ima 1. 182. 000 stanovnika dok atina ima 745. 514 stanovnika.....
đena ...ovako stoje stvari.....
atina je najveći grad na Balkanu (ne računajući Istanbul)
beograd je računajući samo užu gradsku zonu najveći grad.....
mada je Atina veća, priznat ću ti odgovor zbog toga jer u užoj gradskoj zoni Beograd ima 1. 182. 000 stanovnika dok atina ima 745. 514 stanovnika.....
Poison Ivy wrote:
Koji je egipatski faraon osnovao i utemeljio Aleksandrijsku biblioteku, najčuveniju biblioteku starog svjeta?
a- Ptolomej II. Filadelf b- Ptolomej I. Soter
c- Artakserkso I.
Preskok
Kako glasi naziv zgrade u New Yorku ispred koje je Mark Champan 8. decembra 1980. god. izvršio atentat na Johna Lennona?