Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
prog321
- ultima_palabra
#2727 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
- Alfons Kauders
#2728 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Laki je malo nervozan?Hafis wrote:Kuš ti.prog321 wrote:Nismo vama izabrali.
Nama smo.
I posto su Bosnjaci oko 85% vecina, imaju i pravo na to.
Zato kush.
Uostalom ide odjeb. Raspravljati da, ali vrijeđati se, i to još bauštelcima, nema šanse.
Krezo, ban od mene idućih mjesec dana
Jebiga doktore, u srazu ideologije i cinjenica... Cinjenice obicno pobijede... Osim ako ideologija nema sredstva prinude.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2729 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
- Banksy
#2730 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sigurno. Ažurni, brzi, poslovni, sve može i ništa nije teško._BataZiv_0809 wrote: Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.
-
Hafis
#2731 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje ćeš im to reći. Pa gore svaki maksum zna da su mjerilo poslovnosti, urgentnosti, kvalitete i profesionalnosti upravo ''bošnjačke'' firme._BataZiv_0809 wrote:Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
-
Hafis
#2732 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bolan kakvih činjenica. Pa ovom liku ne bih dao ni da mi auto preparkira. Problem svih društvenih medija je što ti se svaki krezubi hajvan može obratiti. Srećom ima ignore, pa nek piše.Alfons Kauders wrote:Laki je malo nervozan?Hafis wrote:Kuš ti.prog321 wrote:Nismo vama izabrali.
Nama smo.
I posto su Bosnjaci oko 85% vecina, imaju i pravo na to.
Zato kush.
Uostalom ide odjeb. Raspravljati da, ali vrijeđati se, i to još bauštelcima, nema šanse.
Krezo, ban od mene idućih mjesec dana
Jebiga doktore, u srazu ideologije i cinjenica... Cinjenice obicno pobijede... Osim ako ideologija nema sredstva prinude.
-
prog321
#2733 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Doture, nemoj biti nervozan cinjenicama.
Poskok univerzitet ti ispio mozak.
Poskok univerzitet ti ispio mozak.
- ultima_palabra
#2734 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da, ali privatne. Što navodi na zaključak da ove državne namjerno strovaljuju i kradu jer to ionako "nije njihova država"._BataZiv_0809 wrote:Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
- SkyLimit
#2735 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ono što nije za zanemariti, ja u BiH u nekim običnim, ličnim kontaktima sa Srbima nikad nisam imao problema. Ako ne pričamo o ratu i teškim temama, ma ko dva brata'. Sa Hrvatima je drugačije, hladnije, primjetim puno više međusobne antipatije na tom nivou običnog malog čovjeka.
Opet u njihovim maticama je suprotno, u Hrvatskoj mi stvarno nikad niko nije ni ružan pogled nije uputio, dok sam sa Srbijancima imao negativnih iskustava radi toga jer sam Bošnjak.
Opet, to su naravno samo lična iskustva.
Opet u njihovim maticama je suprotno, u Hrvatskoj mi stvarno nikad niko nije ni ružan pogled nije uputio, dok sam sa Srbijancima imao negativnih iskustava radi toga jer sam Bošnjak.
Opet, to su naravno samo lična iskustva.
-
Pilaw_Pavlaka
#2736 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sve je to u pet deka Hafisbeze. Sustina je u tome sto vi firmi nemate. Imate trgovinu i Violetu. Da ste Nijemci opet dzaba. Jer nema ko da investira u vukojebinu koja se zove hercegovina. Nema osnovne infrastrukture, velikih centara, znanja i svega onoga sto je potrebno za razvitak.Hafis wrote:Gdje ćeš im to reći. Pa gore svaki maksum zna da su mjerilo poslovnosti, urgentnosti, kvalitete i profesionalnosti upravo ''bošnjačke'' firme._BataZiv_0809 wrote:Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2737 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bas nedavno potpisemo ugovor o osiguranju za sluzbena vozila sa jednim "hrvatskim" osiguranjem.Banksy wrote:
Sigurno. Ažurni, brzi, poslovni, sve može i ništa nije teško.
Nakon godina mrcvarenja, direktorovog potezanja privatnih veza, moljakanja i nudjenja nekih kompenzacija sa starim osiguranjem.
Haj sto je sve dogovoreno za cas, sto su ljudi dali brdo nekih popusta i pogodnosti, neki dan kolegica napravi udes, evo sve su vec zavrsili
-
Hafis
#2738 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad najozbiljnije. Privatni sektor je stvarno zdrav, a državni kao i svugdje u državi. Nije ni gore u Bosni bajno što se tiče državnih ustanova.ultima_palabra wrote:Da, ali privatne. Što navodi na zaključak da ove državne namjerno strovaljuju i kradu jer to ionako "nije njihova država"._BataZiv_0809 wrote:Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
Uostalom, kada smo ovako neuspješni, dajte nam to što tražimo, pa kad propanemo doći ćemo manji od makova zrna da nas primite ponovo i gurat ćemo se na izborima sda zaokružimo moćnog Želju Prstoudarača.
Last edited by Hafis on 01/02/2017 11:19, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2739 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sve zavisi na koga naletiš, imaš i negativnih primjera kao ja sa Eurohercom. Meni su Nijemci fascinantni, nazoveš advokata u Njemačku iz BiH oni kažu mi ćemo Vas pozvati...i nazovu za tri minute.Banksy wrote:Sigurno. Ažurni, brzi, poslovni, sve može i ništa nije teško._BataZiv_0809 wrote: Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.
- Alfons Kauders
#2740 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Po ko zna koji put, sreca nasa sto u nama vidite krezube baustelce i u skladu s tim kreirate politicku strategiju.Hafis wrote:Bolan kakvih činjenica. Pa ovom liku ne bih dao ni da mi auto preparkira. Problem svih društvenih medija je što ti se svaki krezubi hajvan može obratiti. Srećom ima ignore, pa nek piše.Alfons Kauders wrote:
Laki je malo nervozan?
- Alfons Kauders
#2741 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pogledaj najvece izvoznike u BiH... Kad oduzmes Aluminij i Modricu, koliko ostane srpskohrvatskih firmi u top 10? Dobro, moze i u top 20...Hafis wrote:Gdje ćeš im to reći. Pa gore svaki maksum zna da su mjerilo poslovnosti, urgentnosti, kvalitete i profesionalnosti upravo ''bošnjačke'' firme._BataZiv_0809 wrote:Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.ultima_palabra wrote:Sva priča o poslovnim magovima tamo dole prestaje kad pogledaš šta su uradili od Elektroprivrede, Eroneta i Aluminija.
-
Hafis
#2742 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema ni Malta firmi pa nekako kubure. Da mi pokušamo nekako i bez tih fabrika i dimnjaka, pa sami pali, sami se zajebali. Nikada se nije kasno vratiti rudarima i fabrikama koji nam izbivaju nafaku.Pilaw_Pavlaka wrote:Sve je to u pet deka Hafisbeze. Sustina je u tome sto vi firmi nemate. Imate trgovinu i Violetu. Da ste Nijemci opet dzaba. Jer nema ko da investira u vukojebinu koja se zove hercegovina. Nema osnovne infrastrukture, velikih centara, znanja i svega onoga sto je potrebno za razvitak.Hafis wrote:Gdje ćeš im to reći. Pa gore svaki maksum zna da su mjerilo poslovnosti, urgentnosti, kvalitete i profesionalnosti upravo ''bošnjačke'' firme._BataZiv_0809 wrote:
Stoji to. Ali je cinjenica da su "hrvatske" firme daleko profesionalnije i lakse za saradnju. U to sam se emprijski uvjerio bezbroj puta.
-
prog321
#2743 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Auto osiguranja su svagdje vrh. Barem po mome vidjenu.
Imao sam dva sudara ne moje krivice. Aura i Grawe mi odmah dali super ponude. Sve rijesili u Sarajevo bez po muke. Tako da..///
Imao sam dva sudara ne moje krivice. Aura i Grawe mi odmah dali super ponude. Sve rijesili u Sarajevo bez po muke. Tako da..///
- Alfons Kauders
#2744 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tebi haman nije jasno da je doba dimnjaka, fabrika i rudnika iza nas? Dobro, znam da vi dole i dalje zivite u jednopartijskom sistemu i da vam je lider stari komunisticki cinovnik, ali jebes ga ta vremena su prosla. Sorry.Hafis wrote:Nema ni Malta firmi pa nekako kubure. Da mi pokušamo nekako i bez tih fabrika i dimnjaka, pa sami pali, sami se zajebali. Nikada se nije kasno vratiti rudarima i fabrikama koji nam izbivaju nafaku.Pilaw_Pavlaka wrote:Sve je to u pet deka Hafisbeze. Sustina je u tome sto vi firmi nemate. Imate trgovinu i Violetu. Da ste Nijemci opet dzaba. Jer nema ko da investira u vukojebinu koja se zove hercegovina. Nema osnovne infrastrukture, velikih centara, znanja i svega onoga sto je potrebno za razvitak.Hafis wrote: Gdje ćeš im to reći. Pa gore svaki maksum zna da su mjerilo poslovnosti, urgentnosti, kvalitete i profesionalnosti upravo ''bošnjačke'' firme.
Modernu privredu ne pravi Alija Sirotanovic i ugalj. Sad je potrebno malo vise od lopate i rude da bi se drzao korak s ostatkom Evrope. Potrebni su ljudi, kadar, trziste... Fulas doktore cijeli fudbal, pardon nogomet.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2745 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Euroherc?_BataZiv_0809 wrote:Bas nedavno potpisemo ugovor o osiguranju za sluzbena vozila sa jednim "hrvatskim" osiguranjem.Banksy wrote:
Sigurno. Ažurni, brzi, poslovni, sve može i ništa nije teško.
Nakon godina mrcvarenja, direktorovog potezanja privatnih veza, moljakanja i nudjenja nekih kompenzacija sa starim osiguranjem.
Haj sto je sve dogovoreno za cas, sto su ljudi dali brdo nekih popusta i pogodnosti, neki dan kolegica napravi udes, evo sve su vec zavrsili
Zaključak: Sve je do ljudi i sistema organoizacije a ne do nacionalnog predznaka firme i ljudi koji rade u njoj. Kako sam deset godina radio u prodaji prije nego sam se počeo baviti turizmom to znam vrlo dobro.
-
Pilaw_Pavlaka
#2746 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O kakvim dimnjacima ti pricas? Ja ti pricam o firmama poput Bekto Precisa, Hifa Group, Prevent, Energoinvest, Namjesnka Industrija itd. To nema veze sa dimnjacima. Radi se o industriji koju mozes naci u svakoj zapadnoj zemlji. Dakle fabrike kuhinja, dijelova za automobile, puske, granate, presvlake za automobile, vrhunske inzinjerske usluge, prerada mesa, fabrike namjestaja, masovni arapski turizam, izgradnja vila naselja itd.Hafis wrote:
Nema ni Malta firmi pa nekako kubure. Da mi pokušamo nekako i bez tih fabrika i dimnjaka, pa sami pali, sami se zajebali. Nikada se nije kasno vratiti rudarima i fabrikama koji nam izbivaju nafaku.
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 01/02/2017 11:36, edited 1 time in total.
-
prog321
#2747 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne jebi.
Znaju i kamenjarci napravit tariguz
Znaju i kamenjarci napravit tariguz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#2748 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da se hvale "bosnjacke" firme onda bi bilo do nacionalnog predznaka, jelde DrvosjecaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Euroherc?![]()
Evo mog slučaja. Uzmem uz redovno auto osiguranje i osiguranje u slučaju da mi auto stane u inostranstvu. I tako prije 7 dana na A1 u HR na Scenicu mi se upali poruka na board computeru "engine fauilure hazard", sjebo se k'o grlica, šta sada.
Stanem otvorim haubu ali ništa, auto radi normlano, vuče normalno samo što stoji ta poruka. Sjetim se Euroherca i tog dodatnog osiguranja koje sam uzeo, javlja se operator sa tečnim hrvatskim naglaskom. Traži broj police, reko nemam pri ruci može li po imenu i prezimenu ili po registraciji auta da provjerite. Kaže ne može mora broj police i tu me odmah upale.
Nazovem ovog lika preko kojeg sam uzeo policu osiguranja u Eurohercu...kaže on pa bolan imaš na zelenom kartonu...kako ti nije rekao operator.
Nazovem opet taj broj Euroherca i pitam kako da ne znate da se broj police nalazi na zelenom karotnu...on odgovora nešto nesuvislo kako sistem ne radi baš najbolje. Elem na kraju ispade da i pored tog osiguranja ja bih morao da platim šlepanje do servisa ili u Sarajevo po nekoj basnoslovnoj cijeni. Pa reko za koji kurac plaćam onda to dodatno osiguranje samo zato da mogu nazvati vas u roamingu koji plaćam i da mi uzmete još brdo para. Nazovem HAK, ljudi dođu za 15 minuta, čovjek skonta da je puklo malo crijevo između senzora protoka zraka. Zamjeni za 15 minuta, greška se ugasi, platim 340kn i nastavim dalje.
Zaključak: Sve je do ljudi i sistema organoizacije a ne do nacionalnog predznaka firme i ljudi koji rade u njoj. Kako sam deset godina radio u prodaji prije nego sam se počeo baviti turizmom to znam vrlo dobro.
Salim se naravno, jeste sve do konkretne firme i ko je vodi, ko organizuje posao i ko taj posao implementira. Navedoh iskljucivo svoje zapazanje da mi je saradnja sa "hrvatskim" firmama uvijek bila laksa. I evo kako vidis nisam jedini. Niti sam nesto aman zaman sretan i odusevljen radi toga.
Samo konstatujem.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2749 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čudno, samo stranicu prije pominješ Boksit rudnik iz Posušja kao pozitivan primjer.Hafis wrote: Nema ni Malta firmi pa nekako kubure. Da mi pokušamo nekako i bez tih fabrika i dimnjaka, pa sami pali, sami se zajebali. Nikada se nije kasno vratiti rudarima i fabrikama koji nam izbivaju nafaku.
-
Hafis
#2750 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aha. Znači Alija Sirotanović, lopata, ugalj, ljudi, kadar, tržište i korak s ostatkom Europe . I šta dobijemo na kraju:Alfons Kauders wrote:
Modernu privredu ne pravi Alija Sirotanovic i ugalj. Sad je potrebno malo vise od lopate i rude da bi se drzao korak s ostatkom Evrope. Potrebni su ljudi, kadar, trziste... Fulas doktore cijeli fudbal, pardon nogomet.

Bolje je ipak sitnije firme, turizam, Medjugorje, hava, nešto ljekovitog bilja, folovi i nekako se preživi. Još dođu odozgor ovamo oni što slabo lopataju da zarade koju dnevnicu.

Last edited by Hafis on 01/02/2017 11:42, edited 1 time in total.