Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Rosebud_

#2726 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rosebud_ »

I ja sam pravila to s trakicom, i bilo je super, ali odjednom nisam vise mogla lijepo skinut tu traku, sva se kosa zapetlja, jednom sam cak morala i odrezati :( Tako da otad nisam pokusavala vise.

A evo pokusala sam napravit frizuru s onog klipa otprije, malo se uho crveni, tek oprala a malo duze susila :D
Image
VenomousV

#2727 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by VenomousV »

super izgleda :thumbup:
prilagodjena

#2728 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by prilagodjena »

Rosebud_ wrote:I ja sam pravila to s trakicom, i bilo je super, ali odjednom nisam vise mogla lijepo skinut tu traku, sva se kosa zapetlja, jednom sam cak morala i odrezati :( Tako da otad nisam pokusavala vise.

A evo pokusala sam napravit frizuru s onog klipa otprije, malo se uho crveni, tek oprala a malo duze susila :D
Image
frizura je divna a ne mogu da ne zapazim i prelijep vrat :)
rinna0304

#2729 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ja ovo pokusala napraviti i ne moze preduga kossa :cry: odo se sisati da bi ovo uspjela napraviti :lol:
Nisrin

#2730 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Djevojka je super prikazala, bas jednostavno :D Iz prve sam uspjela :D

Ne znam sto opet ne mogu postaviti link kako treba! :S
Last edited by Nisrin on 01/04/2012 20:31, edited 1 time in total.
Rosebud_

#2731 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rosebud_ »

Ah, hvala hvala, jos cu se uobrazit :lol:
Djevojka s klipa za ovu frizuru ima stvarno super 'tutorijale', a i simpaticna je pravo :)

Nego, i kod mene je poduza kosa, skoro do pola ledja, al je taaaaanka pa sam uspjela strpat. Imal kakav fazoncic da dodam frizurici i ovu maramicicu ispod, a da nije onaj neki 'sad evo popustila kefu iz ruku' :lol: :

Image Image

Mogle bi otvorit novu temu, nesto kao "sta ste vi danas, licno, radili s kose" :lol:
rinna0304

#2732 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ja mogu utrpat nekako kosu al se previse "spusti" i meni je tanja kosa xD moram opet proba ocigledno xDXD
rinna0304

#2735 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ako je prava kosa mozes , a ako je fake nema sanse da ces uspjeti ofarbati , a po ovoj cijeni mislim da nije prava
il naruci umetak u boji slicnoj tvojoj i kasnije se samo prefarbaj u slicnu boju umetku :)
delirium.sa

#2736 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

fake je :( jel nema nikakve šanse da se ofarba?
rinna0304

#2737 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

pa nez sta da ti kazem fkt xD ja sam prije kupovala te umetke i to i pokusala farbati nije moglo eh sad ne znam da li npr neki smedji mozes u svoju boju ofarbati .. mislim probaj iskreno ovih 5 $ je djaba probaj na jednom umetku kako ce ispasti :) sve zavisi od cega je pravljena ta kosa

a evo vidim dole ima nekih nijansi boja .. u koju bi ti da farbas umetak?
delirium.sa

#2738 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

crveni je, ali treba mi malo tamniji :D njihova boja baca malo previše na rozu. šta bude sa njim,ne primi boju ili?
rinna0304

#2739 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

delirium.sa wrote:crveni je, ali treba mi malo tamniji :D njihova boja baca malo previše na rozu. šta bude sa njim,ne primi boju ili?
hmm pa probaj uzmi ne mora znaciti da ce biti rozi ne mozes bas po slici skontati koji je .. mozda i primi farba al ipak trebas uzeti u obzir da je to silkon( ja mislim) pa zato nez da li se prima farba .. ja sam jednom plavi umetak kupila da probam ofarbati i nije moglo znaci ni sekunda boje se nije primila
al naruci i probaj pa vidi kako je i ofarbaj umetak :D
jer boje na ebay nisu uvijek iste ja sam npr sal narucivala htjela onu finu hmm mornarsku plavu a dosla mi teget skoro crna .. tako da naruci pa provjeri tako :D pa kad dodje skontaj oces li farbati ili ne
delirium.sa

#2740 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

ma stigao je umetak i bilo bi super da mi se primi bar malo boje :D cisto da ne bude roza ovako
rinna0304

#2741 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

hmmm probaj neku s jacim tamnijim pigmentom i javi jel uspjelo
Partizzanka

#2742 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

ja bih ti rekla da je oknijes ali ne smijem hehehe
delirium.sa

#2743 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by delirium.sa »

Moram da skontam kakvu cu nijansu imati za maturu, pa da tu boju kupim i za ekstenzije :D

i odlucila sam (teska srca) da se prestanem farbati u crveno i vratim se u svoju prirodnu (neka svijetlo smedja), ali nemam pojma kako to da izvedem -.-
foxy13

#2744 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Pozdrav cure,
čitam vas neko vrijeme ali nisam pisala još. Treba mi neko malo uputstvo za ovo uvijanje s trakom. Ja sam sinoć pokušala nešto, pozadi nije loše (iako je trakica spala dok sam pravila, pa su kovrče na malom dijelu kose, ali nije loše). Ali nije baš najsretnije ispalo naprijed. Možda ipak treba malo prakse. I da, imam preko čela fin širok trag od "trake", nadam se da će nestati u toku dana :D
Rosebud - odlično si napravila ovu frizuru. Ja sam pokušala par puta, al ne liči ni na šta :( Nije mi kosa do pola leđa, negdje do pola plećki možda (nova definicija dužine :) ), i isto je tanka. Jesi li pravila naprijed i one pletenčice ili samo podigla cijelu kosu?

Zaboravih glavno pitanje: kako koristite "čarapu", koju? Neku najlonku iskasapite il nešto slično? :D
frfi.

#2745 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by frfi. »

mozes uzeti obicno traku za sklanjanje kose, ja licno koristim onaj dio najlonki sto inace ide na struk :lol: to sam odrezala i taman mi je-nije ni prelabavo nit previse stegne, i taman je debljina trake..
ja traku stavim na mjesto spajanja kose i cela :-D tako da mi se ne oslika chiza preko sredine :D
sto se tice uvijanja, ako hoces vise kovrdzavo uzimas manje pramencice i stavljas, a onda se to u toku dana polako ispravlja i nakon sat dva bude praaavo dobra frizurica, bar meni :D doduse, meni nekad ispadne praavo dobro, nekad dobro, nekad bezveze-tada zavezem onaj frckavi rascupani rep na vrh glave i pustim poneki pramen sa strane i opet je dobar rezultat :D
rinna0304

#2746 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

jel mi moze neko predloziti u koju boju da se farbam .. trenutno je ovakva boja vise je prirodna isprale se sve moguce farbe ko kad se nisam od oktobra farbala :D nema potrebe ne vidi se izrastak al svejedno hocu neku promjenu :D pa eto imal ko neke boje koje bi mogle na ovo bez blasa dakle samo farba i sve nijansse sem svjetlih :DImage
foxy13

#2747 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

frfi - hvala na savjetu, pretpostavljala sam da je nešto slično :)
rinna0304 - moja prirodna boja je slična tvojoj. Evo ti ispod jedna ideja, ovo je moja trenutna (zapravo duže vrijeme je ista). Zadovoljna sam ovom bojom i ne mijenjam. Farba je: Garnier Color Naturals, Vatreno Grimizna 562. Ona linija sa tri ulja. Ovo je slikano nekih 10-tak dana poslije farbanja.

http://imageshack.us/photo/my-images/208/0007pm.jpg/
radenska

#2748 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by radenska »

foxy13 wrote:frfi - hvala na savjetu, pretpostavljala sam da je nešto slično :)
rinna0304 - moja prirodna boja je slična tvojoj. Evo ti ispod jedna ideja, ovo je moja trenutna (zapravo duže vrijeme je ista). Zadovoljna sam ovom bojom i ne mijenjam. Farba je: Garnier Color Naturals, Vatreno Grimizna 562. Ona linija sa tri ulja. Ovo je slikano nekih 10-tak dana poslije farbanja.

http://imageshack.us/photo/my-images/208/0007pm.jpg/

mnogo ti je dobra boja, ja sam plava , identicna boja ovoj kod heidi , ali bih zeljela nesto drugacije , kao na ddrugoj slici ili jos bolje na trecoj gdje to u sarajevu mogu uraditi i za koju cijeni

Image

Image

Image
Rosebud_

#2749 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rosebud_ »

Foxy, nisam pravila to naprijed/sa strana - imam siske, pa nisam ni mogla. Al sam zato sestri pravila tu frizuru, sve sa pletenicama :-D , i evo kako je ispalo:

Image Pravo fino ispalo.

Nego, super su ove frizurice, makar da je malo drugacije, stalno mi isto.
Evo jos jedna varijacija na temu :D , isto pravo slatko:
Image
foxy13

#2750 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Rosebud - tebi su super ispale obje frizure, i tvoja i sestrina. Ja sam pravila sebi sa pletenicama - totalna katastrofa :) Al kad se ošišam pa sredim ovaj dio naprijed (šiške sa strane), onda ću ponovo pokušati. Bez pletenica :)

Radenska - ova treća slika je odlična! Prelijepa je kosa. Nažalost ne znam gdje možeš uraditi, pa bolje da to neko drugi kaže. Ali ako se odlučuješ koju da odabereš - ne mrdaj dalje od treće!
Post Reply