Hvala, takođe i od mene svim "pumpašima"ketronsd1 wrote:Sretnu novu i da vam pumpe sluze![]()
![]()
od srca vam zelim
Video-upozorenje na temu servisera klima:
Moderator: anex
Hvala, takođe i od mene svim "pumpašima"ketronsd1 wrote:Sretnu novu i da vam pumpe sluze![]()
![]()
od srca vam zelim
Toga se i ja pribojavam - reprize februara 2012.maliq53 wrote:Valjda nam ne bude kakva kontra pa da bude -20.Inače ovo vrijeme je najjače,potrošnja je u feninzima
Hvala puno. To mi je trebalomaliq53 wrote:Mitsubishi ti posjeduje tu WiFi konekciju sa klimom tako da možeš kontrolisat rad klime preko PC-a ili mobitela.Naravno, plaća se dodatno za uređaj koji će ti to omogućiti.
http://www.jula.se/gsm-fjarrstyrning-416106Dady wrote:Vec duže vremena pratim ovu temu i zahvaljujem svima na zalaganju i pojašnjenjima. Moja zamjena klime će pričekati jer još ne vidim na tržištu nekih modela sa npr wifi konekcijom da se može spojiti na router za kućnu automatizaciju. Malo me ovo iznenađuje obzirom da je riječ sve o japanskim proizvođačima. Teško mi povjerovati da jedan kineski Haier bude prvi proizvođač koji ovo nudi na tržištu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
nemam jos nista konkretno za 'prijaviti'..trenutno sam u nekim drugim projektima, pa se ne mogu baviti ovim problemom..otus je obecao doci da provjeri situaciju cim se dogovorimo oko termina...tako da cu svakako vas sve ovdje informisati, zbog cinjenica...svakako se nadam pozitivnom rjesenju....racuna za decembar jos nema pa ne znam stanje...javim se kad budem imala konkretne infoHajlac wrote:Toga se i ja pribojavam - reprize februara 2012.maliq53 wrote:Valjda nam ne bude kakva kontra pa da bude -20.Inače ovo vrijeme je najjače,potrošnja je u feninzima
Evo već sredinom januara predviđaju -5 dnevnu uz -11C noćnu:
http://www.accuweather.com/en/ba/saraje ... ther/33028
Pravo suha zima do sad + nekakvo nenormalno otopljenje od +10C već x dana ne može na dobro izaći - klima je sve luđa...u Kanadi i SADu najhladnije u dvije decenije (do -40C) a u Australiji 2013. najtoplija godina ikad zabilježena...
P.S. Došao mi je račun za 12-i mjesec - 53KM. Na kraju zime opet ću lijepo uslikati različite račune plin-struja-Toplane transparentnosti radi
@Ally kakve su reakcije nadležnih/nadređenih za tu feleričnu Mitsubishi klimu? Pritišćeš li prodavače+servisere, da li si kontaktirala inspekciju i Udruženja za prava potrošača?
Sigurno nenormalno puno troši struje kad ne može na izlazu dati zrak na propisanih >40C - garant su veliki računi(?).
sta ti je na podu? ljudi cesto zanemare podnu izolaciju a kad su noge hladne moze ti u kuci biti i 30 stepeni neces se osjecat ugodno.Profil za pisanje wrote:Da li su vama stigli računi za struju za 12.2013.?
Kod mene ukupno 182 KM. U to je uračunata i grijalica koja se povremeno pali u kupatilu.
Uređaj: Nocria AWYZ 14
Prostror koji se grije: cca. 60 m2
Izolacija: vanjski stiropor 5 cm i plafon 5 cm stiropor
Prozori: drveni, ništa posebno, ali dihtuju
Mislim da mi je sama Nocria potrošila oko 100 KM.
Pa to je super. 50 KM na 85 m2. Kako ti jedna Nocria uspije ovaj prostor ugrijati? Jesi li zadovoljan?rovac13 wrote:Za period 13.dec - 13.jan na 85 m2 stiropor 8cm zid,5cm pod,5cm plafon pvc prozori 6 komora sa low-e staklima + argon.
Potosnja: nocria 14 spojena na mjerac potrosila 38KM struje,lg 12 inverter ovaj mjesec jako malo radio,nije spojen na mjerac ali moja pretpostavka da obje klime nisu presle preko 50KM skupa.Ukupan racun za kucu je 90KM.
Ja svoju drzim konstantno na ono Eco modu, 3 stepenu duvanja i na 23-24 C. Super quite samo isporbao na početku dok nisam pročiao da neme neke uštede.rovac13 wrote:Meni je ovo vec druga zima sa nocriom,vec sam romane pisao,ali vise nemam toliko vremena za ovo.
U biti ona sama ne moze grijat toliki prostor zato imam dvije klime,ali kad nema minusa nema defrosta onda sama grije sve.
Nemojte nocriu drzat na super quite.Ja sam stavio svoju na super quite da probam,ugodno jest ne cuje se nista skoro,ali potrosnja struje je skoro ista kao i kad duva jace,a puno vise grije kad duva jace,znaci da je iskoristivost veca.
Fujitsu ionako koju god brzinu da stavis on automatski smanji kad postigne temp. sto mu ja zamjerim.Zar nisu mogli postavit jednu automatsku a ostale fixne.Ja svoju drzim na maximumu iako skoro nikad ne duva maximalno samo poslije defrosta nekad krene jako.
a jel nocria mjeri temperaturu tamo gdje je daljinski ili na klimi?rovac13 wrote:Meni je ovo vec druga zima sa nocriom,vec sam romane pisao,ali vise nemam toliko vremena za ovo.
U biti ona sama ne moze grijat toliki prostor zato imam dvije klime,ali kad nema minusa nema defrosta onda sama grije sve.
Nemojte nocriu drzat na super quite.Ja sam stavio svoju na super quite da probam,ugodno jest ne cuje se nista skoro,ali potrosnja struje je skoro ista kao i kad duva jace,a puno vise grije kad duva jace,znaci da je iskoristivost veca.
Fujitsu ionako koju god brzinu da stavis on automatski smanji kad postigne temp. sto mu ja zamjerim.Zar nisu mogli postavit jednu automatsku a ostale fixne.Ja svoju drzim na maximumu iako skoro nikad ne duva maximalno samo poslije defrosta nekad krene jako.
Sve i da jesi napisao(a ne sjećam se da si ikad naveo recimo temperature po prostorijama), sve si to izbrisao sa teme(lamudan)rovac13 wrote:Meni je ovo vec druga zima sa nocriom,vec sam romane pisao,ali vise nemam toliko vremena za ovo.
Takodje nikadne skidam sa economy,tako maximalno moze povuci oko 1800w ,toliko povlaci samo poslije defrosta ili ako tek upalis klimu.Profil za pisanje wrote:Ja svoju drzim konstantno na ono Eco modu, 3 stepenu duvanja i na 23-24 C. Super quite samo isporbao na početku dok nisam pročiao da neme neke uštede.rovac13 wrote:Meni je ovo vec druga zima sa nocriom,vec sam romane pisao,ali vise nemam toliko vremena za ovo.
Na klimi,nisam ni znao da neka mjeri na daljinskom,znaci izneses daljinski napolje ona potjera sve na maxlovacs wrote:a jel nocria mjeri temperaturu tamo gdje je daljinski ili na klimi?rovac13 wrote:Meni je ovo vec druga zima sa nocriom,vec sam romane pisao,ali vise nemam toliko vremena za ovo.