net flat 4
Moderator: Benq
Ilidzaminist@r wrote:REDDEVILS, gdje zivis ti?
Ok.REDDEVILS wrote:Ilidza
Ja nemam nikakvih drugih problema osim sa brzinom. Dakle, presporo je.iceman2010 wrote: @entropio
ADSL2+ i ADSL su standardi. Da i tebe ne bih zamarao nepotrebnim tehnickim podacima; ADSL2+ omogucava puno vece brzine (do 24 Mbps) po parici nego ADSL. Ti nemas problema sa slikom?
Ma sta ti pricas, de suti, nemoj da bi zucno sta vise, jes cuoneo7 wrote:Ja mislim da nisi dobro spojio zice
Mene su vec jednom odbili za moja TV. Parica mi je duza od 2 km. Imam nekoliko prijatelja u telecom-u pa sam bio u mogucnosti testirati uslugu prije nego sam ponovo predao zahtjev i preko prijatelja insistirao da me ne odbiju. Bez interleave-a bi, sa mojim karakteristikama parice, slika vjerovatno bila katastrofalna. Ovako sam prezadovoljan. Desi se da se izgubi poneki frame i slika mi "preskoci" sa jednog mjesta na drugo, ali se ne desava cesto. Na usluzi sam insistirao prije svega zbog VoIP (tebi su poznati razloziLud i ponosan wrote:
Dobro je, zadovoljavajuce. Ja ne vidim nikakve poteskoce u pogledu IPTV-a iskljucivanjem interleave, tako da mi je ovo smanjenje od 20-ak (mozda i 25) dobro doslo.
Ja ne mogu da ne primjetim da postoje problemi sa pojedinim dijelovima mreze, posebno kad je ping u pitanju, mada je situacija dosta normalizovana ( E u tom pravcu treba ici ta "optimizacija".).Kod ovih manjih paketa je to zadovoljavajuce, a ovi koji daju vise para ce sacekati prosirenje (ili zasicenje gladnih ociju).
Kako si zadovoljan kvalitetom slike i uredjaja prvenstveno? Skoro si ti uzeo Moja TV, jel' tako?
@minist@r
Haj' mi ti postavi pingtest prema BHT-u.

FirefoxLud i ponosan wrote:Problem je do browsera, ne provajdera... Ako koristite Chrome cesto se zna desiti da paketi jednostavno ne prolaze, barem prema onom sto je prikazano.
Firefox
Chrome
Pingtest.net requires Java for packet loss testing, but it does not appear to be installed in your browser.
U Sarajevu sam. Radi se o procjenjenoj duzini. Vjerovatno je negdje izmedju 600 i 650 pa izbacuje nekad 600, a nekad 650. Znak ~ svakako znaci priblizno.Lud i ponosan wrote:Jesi primjetio razliku u udaljenosti izmedju tvog i mog ping testa?iceman2010 wrote:
Firefox![]()
Edit* Nije mi palo na pamet da mozda nisi u Sarajevu
![]()
Usput, drago mi je sto si zadovoljan. Jos kad ti se realizuje taj dio infrastrukture mozes polako skupljati lovu za 3D TV