KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Muuky

#2726 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Muuky »

Info mi treba o firmi Baglama d.o.o plate ,radno vrijeme ? Čime se bave ? Sve infoo ko ima hitnoo
madesa

#2727 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by madesa »

.
Muuky

#2728 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Muuky »

Ima li kakvog konkursa i kad izlaze dal neko zna ? Kad će bit potpisani ovi ugovori za prvo radno iskustvo
SadeAdu

#2729 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by SadeAdu »

I mene to zanima, ima li ista,zna li ko?
Leptirich

#2730 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Leptirich »

http://www.vlada-hnz-k.ba/bs/novosti/ko ... lne-uprave
Evo konkursa za pripravnike u HNK, mislim da brzo ističe. Treba prosjek ocjena tako da sam ja odustala od toga jer mi se ne da bacati 30-ak KM i više u vjetar, a i već imam godinu iskustva kao volonter tako da ne znam ni da li dolazim u obzir. Kako god, nadam se da će nekome pomoći.
lavorpunvode

#2731 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lavorpunvode »

uhhh.... :-) ako vas ima iz HNK ovdje :D
Image
matkko

#2732 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by matkko »

Pozdrav, jel zna netko, to jest jel se sjeća, kakvi su bili uvjeti ovih proslih puta kad bi kantonalne sluzbe radile ovaj program sufinanciranja? Koliko firma mora imat zaposlenih, postoje li neke koje ne mogu sudjelovat, sta je firma/ustanova tocno duzna isplaćivat i jel bas mora biti mentor iste struke zaposlen tu ili je moguce nesto srodno? I koliko se mijenjaju ti uvjeti od jednog do drugog natjecaja :)

hvala
opa22

#2733 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by opa22 »

samo da se tuspasim :)
always_smile

#2734 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by always_smile »

Otprilike su uvijek isti uslovi za poslodavce u svim programima, evo uslovi ovog zadnjeg koji je bio preko federalnog zavoda za zapošljavanje, ali opet sve to ide preko kantonalnih zavoda...

Korisnici
Korisnici po Programu su poslodavci registrovani u Federaciji Bosne i Hercegovine koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, te oni koji imaju potpisan sporazum sa Poreznom upravom Federacije BiH o izmirenju duga po osnovu doprinosa, kao i oni na koje se odnosi Zakon o finansijskoj konsolidaciji, a koji su u stanju osigurati mentora u procesu osposobljavanja za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju/zanimanju mladih za koje su se školovali.
Mentor može biti zaposlenik angažovan na osnovu odluke poslodavca ili druga stručna osoba angažovana na osnovu odgovarajućeg ugovora ili sporazuma.
Broj mladih osoba čije se osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva može sufinansirati kod jednog poslodavca ne može biti veći od broja zaposlenih osoba kod poslodavca u momentu apliciranja na Javni poziv, s tim da se ne može sufinansirati zapošljavanje osoba otpuštenih u posljednja tri mjeseca od dana apliciranja.
U Programu ne mogu učestvovati:
• poslodavci koji su koristili kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda ili službi a nisu ispoštovali obaveze u skladu sa zaključenim ugovorima, odnosno nisu zaposlili predviđen broj radnika i ne vraćaju redovno dobivena sredstva
• poslodavci koji ne izmiruju redovno obaveze po osnovu poreza i doprinosa
• poslodavci koji su bili evidentirani zbog rada na crno u 2013. godini.
misaoni111

#2735 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by misaoni111 »

Ima li kakvih vijesti, kada se može očekivati išta za Kanton Sarajevo, na netu nigdje ništa (barem ne mogu naći) - dajte ljudi kakvih vijesti, ovdje, u inbox, bilo kako :D
Muuky

#2736 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Muuky »

Da javnem , bio malopre na bioru i ona mi teta reće da opet aktuelno ono PRVO radno iskustvo ps: krajnji rok do utroška sredstava .. nešto u tom smislu et
art vandeley

#2737 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by art vandeley »

http://www.fzzz.ba/vijesti/objavljeni-javni-pozivi

evo od danas sluzbeno pocinje...ali okaci ti to macku o rep kad je modalitet isti kao u decembru..
zavod sufinansira doprinose na neto platu koju daje poslodavac...ne mozes naci djaba da odradis staziranje a kamo li da ti poslodavac daje nekih 400 ili 500 KM ...
bullmastiff

#2738 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bullmastiff »

Muuky wrote:Da javnem , bio malopre na bioru i ona mi teta reće da opet aktuelno ono PRVO radno iskustvo ps: krajnji rok do utroška sredstava .. nešto u tom smislu et
mislis na ovo sto je aktuelno sad...

zna li neko kad ce sufinansiranje na knatonalnom nivou?

Ono gdje se sufnansira cijeli iznos..
U novinama pisalo da 27 000 000KM treba da bude investirano u projekte zaposljavanja..a ovaj federalni konkurs obuhvata oko 18 000 000KM. Znaci ostatak ce vjerovatno rasporediti po kantonima nekad uskoro do izbora, i finansirati puni iznos minimalca :)....
VenomousV

#2739 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by VenomousV »

mozda je glupo pitanje ali gdje mogu naci prijavni obrazac za pripravnika na sudu bih? (pretpostavljam da je to ova "prijava na javni oglas")
ako je to prijavni obrazac sa str agencije za drzavnu sluzbu, molim za link jer ne mogu da nadjem :-) (mozda sam smotana :D )
orhideya

#2740 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by orhideya »

"Obrazac" je zapravo tvoje popratno pismo u kojem ces napisati da se prijavljujes na konkurs objevljen u dnevnim novinama tog i tog dana te da prilazes te i te dokumente (i onda ih nabrojis) :D ... sretnooo :bih:
Phosphorus

#2741 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Phosphorus »

Upadam padobranski i ne znam da li pitam na pravoj temi...

U kojoj instituciji da izvadim Izjavu ovjerenu od strane nadležnog općinskog organa da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

I kakav je proces ovjere kopije diplome.. Isto me zanima gdje to da odradim.
leigh

#2742 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by leigh »

Phosphorus wrote:Upadam padobranski i ne znam da li pitam na pravoj temi...

U kojoj instituciji da izvadim Izjavu ovjerenu od strane nadležnog općinskog organa da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Napišeš izjavu u kojoj stoji da pod punom pravnom, krivičnom i moralnom odgovornošću izjavljuješ kako ti, taj i taj, sin/kći tog i tog, jmbg taj i taj, nisi obuhvaćen tom i tom odredbom
Odeš u opštinu i zatražiš ovjeru potpisa.
Barem sam ja tako radio kad sam se javljao na ove konkurse, nije bilo problema.
lavorpunvode

#2743 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lavorpunvode »

Phosphorus wrote:Upadam padobranski i ne znam da li pitam na pravoj temi...

U opstini imas policu s obrascima, uzmes obrazac za izjavu, popunis i odmah tu na salteru ovjeris. I diplomu ovjeravas na istom salteru, treba ti kopija i original na uvid.
Phosphorus

#2744 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Phosphorus »

Hvala vam puno : )
lavorpunvode

#2745 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lavorpunvode »

mene sad zvali sa suda za testiranje, tako da.. ocekujte pozive. :trema:
VenomousV

#2746 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by VenomousV »

aaaaaa

sta su ti rekli kad je testiranje?
lavorpunvode

#2747 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lavorpunvode »

sad u petak :shock: racunala sam da cemo imati vise vremena :roll:
lavorpunvode

#2748 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lavorpunvode »

u svom tom soku zaboravila sam pitati sta nosimo na test, vjerovatno samo s licnom idemo? ako se sjetis, pitaj kad te nazovu pls.
VenomousV

#2749 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by VenomousV »

zapisala sam da ih to pitam :D

u kol'ko sati?
imam ispit u petak jej

divno, srce mi lupa, ja sam panicar :-)
dzemaludin007

#2750 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dzemaludin007 »

Kad ce rezultati sa konkursa u Elektroprenosu BiH, zna li se... :)
Post Reply